10. APRIL  2006 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

        Policia v Brezne hlada pachatela, ktory z vecera 30. aprila do rana 1. maja v rekreacnej oblasti Krpacovo ukradol zo zaparkovaneho osobneho motoroveho vozidla znacky Skoda Octavia styri elektronove kolesa s pneumatikami. Majitelovi vozidla sposobil skodu priblizne za 65 tisic korun.

   Poskodzovania cudzej veci sa dopustil doposial nezisteny pachatel na Ulici CSA v Brezne vo vecernych hodinach 1. maja. Na zaparkovanom osobnom motorovom vozidle Ford Escort porozbijal vsetky okna, poskodil dvere spolujazdca, prave zadne dvere, pravy zadny stlpik, zadne dvere batozinoveho priestoru, lave zadne dvere a prednu kapotu. Majitelovi vznikla skoda priblizne za 80 tisic korun. Policia po pachatelovi patra.

   V noci z 1. na 2. maja sa ktosi vlamal do predajne potravin v Jaseni. Poskodil dvere do kancelarie pre personal, ovladac signalizacneho zariadenia a pokusil sa vylomit kovovu bezpecnostnu skrinku zabudovanu v podlahe. Z predajne ukradol 20 kariet Easy a Prima a nezistene mnozstvo cigariet roznych znaciek. Skodu vycislili na 40 tisic korun.

   Obvineniu zo zlocinu sprenevery a z precinu podvodu od 3. maja celi 32-rocny Miroslav z Brezna, ktory dve spolocnosti pripravil o vyse 1,3 miliona korun. So spolocnostou so sidlom v Rovnanoch 13. a 14. aprila uzavrel zmluvy o najme osobnych vozidiel Skoda Octavia a Fiat Punto, ktore vsak do stanoveneho terminu nevratil. Podobne oklamal aj bratislavsku spolocnost, s ktorou 19. aprila uzavrel vypozicnu zmluvu na Skodu Octavia. Obvineny je stihany na slobode a hrozi mu trest odnatia slobody na tri az desat rokov. Po vozidlach bolo vyhlasene patranie.

     Zo zlocinu tyrania blizkej a zverenej osoby a z precinu vytrznictva obvinili 39-rocneho Miroslava z Osrblia. Druheho maja sa zabitim vyhrazal byvalej 40-rocnej manzelke a jej dvom dceram. Okrem toho 11. marca v pohostinstve fyzicky napadol 15-rocneho chlapca a 29. aprila aj svoju priatelku, ktorej sposobil zranenie. Sudca Okresneho sudu v Brezne nasilnika vzal 4. maja do vazby. Hrozi mu trest odnatia slobody na tri az osem rokov.

   O tretej popoludni 4. maja horelo na Vrbovej ulici v Brezne. Poziar rodinneho dvojdomu vznikol pravdepodobne od komina. S ohnivymi jazykmi bojovala skupina z Hasicskeho a zachranneho zboru v Brezne. K vseobecnemu ohrozeniu ani k zraneniu ludi nastastie nedoslo. Jeden z majitelov - 56-rocny muz utrpel skodu za 170 tisic korun, skodu sposobenu druhemu - 53-rocnemu majitelovi zatial nevycislili.

   V Stvrti Ladislava Novomeskeho v Brezne na pristupovej ceste z ulice na parkovisko hypermarketu sa 6. maja o siedmej vecer strhla bitka. Po skonceni futbaloveho zapasu 23-rocny mladik a jeho o rok starsi kumpan z Bratislavy tam fyzicky napadli 23-rocneho muza z Brezna, ktory po uderoch do tvare spadol na zem a zranil sa. Po predvedeni utocnikov skuska na zistenie pritomnosti alkoholu u nich ukazala 0,63 mg/l a 0,99 mg/l. V ten isty den bolo voci nim zacate trestne stihanie a obvinili ich z precinu vytrznictva.

(Podla informacii zastupkyne hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 28. aprila do 5. maja

 
Uzreli svetlo sveta image

 

   Samuel Baran z Brezna, Patricia Puskova z Brezna, Timotej Stasik zo Zavadky nad Hronom, Matus Mistrik z Nemeckej, Viktoria Kupcova z Brezna, Dominika Pokosova z Brezna, Viktoria Michaliskova zo Zavadky nad Hronom.

 

 

 Opustili nas_image

 

            

            Anna Husarova (84) z Telgartu, Miroslav Vrbovsky (54) z Brezna, Jozef Kuzma (75) z Brezna, Anton Kvietok (84) z Brezna, Paulina Kupcova (96) z Cierneho Balogu, Julia Kralikova (48) z Lopeja, Jan Gasperik (92) z Pohronskej Polhory, Gustav Weisenbacher (51) z Jasenia, Frantisek Stulrajter (84) z Brezna, Marian Srnka (58) z Bravacova, Milan Lesak (76) z Brezna.

 

150

   V posledny aprilovy piatok v Hroncianskej doline vysokym tlakom zlikvidovali poziar osobneho vozidla Daewoo. Policia ich poziadala o otvorenie bytu na Fucikovej ulici v Brezne pre podozrenie, ze sa v nom nachadza zranena osoba. Lekarom pomohli zniest zo siedmeho poschodia do sanitky pacienta s nadmernou hmotnostou. Zaevidovali vypalovanie travy v Predajnej, v spolupraci s tamojsimi dobrovolnikmi nicive plamene uhasili jednoduchymi prostriedkami. Vo stvrtok na Vrbovej ulici v Brezne vznikol poziar rodinneho domu, ktory lokalizovali 2C prudmi, predbezna skoda je asi 200 000 korun.

V Podbrezovej, cast Stiavnicka doslo k zrazke Fiata s Mazdou, hasici odpojili akumulatory v autach, odstranili z vozovky vytecene ropne produkty. V budove Uradu prace, socialnych veci a rodiny v Brezne absolvovali cvicenie  - zachranovanie osob pocas poziaru.

 

155

   Lekari skonstatovali, ze ludia malo dbaju o svoje zdravie, ziju nezdravym zivotnym stylom, neuzivaju predpisane lieky.  V nemocnici osetrili pacientov, ktori si sposobili urazy pri praci s pilou ci sekerou, v mnohych pripadoch uradoval aj alkohol. Dovedna je zapisanych 47 vyjazdov, z toho 11 k nahlym prihodam srdca a obehu, 2 k dychacim prihodam, 7 k urazom, 1 ku gynekologickej prihode, 8 k mozgovym prihodam, 17 k inym pripadom a zaznamenali 1 prevoz do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
16 154
0903 745988

   Clenovia Cestnej zachrannej sluzby vystartovali do Myta pod Dumbierom a do Banskej Bystrice, kde doslo k dopravnym nehodam. Po havariach, ktore sa nastastie obisli bez zraneni, odtiahli Nissan a Octaviu. Postarali sa o Ford s poskodenym motorom, previezli Seat a Feliciu s poruchou elektroniky. O pomoc ich poziadal vodic Skody 120 s pokazenou prevodovkou.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Pocasie vo vysokohorskom prostredi bolo nepriaznive, prsalo, co neprilakalo ani obdivovatelov prirody. Clenovia Horskej zachrannej sluzby zhodnotili tento tyzden ako pokojny, nezaznamenali ziadne patracie akcie ci urazy.

 

 

 

 

Blahozelanie

  

 

 

 

 

 

 

 


Podakovanie

   Dakujeme vsetkym pribuznym za odprevadenie na poslednej ceste dna 25. aprila nasu mamu, staru a prastaru mamu

Helenu Opeckovu z Brezna.

   Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
   Smutiaca rodina

SPOMIENKY

   Odisli ste tichucko, ako odchadza den a v nasich srdciach zostala spomienka len.
   Dna 21. marca sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia mojej mamky, starej matky a pramatky

Zofie Hegerovej

   a dna 24. juna si pripomenieme trinaste vyrocie umrtia mojho otca, stareho otca a praotca

Jana Hegera z Brezna.

   Spominaju na vas ti, ktorych ste najviac milovali: dcera Maria s rodinou.

...

   Dna 4. maja sme si pripomenuli dvadsiate stvrte vyrocie umrtia maminky

Katariny Medvedovej z Brezna – Rovien.

   Spomina smutiaca rodina.

...

   Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme: „Mama nasa draha, zbohom.“
   Dna 9. maja sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Janky Kolesarovej z Brezna.

   S laskou spomina dcera Janka s vnucikom Marekom.

...

   Len sviecu horiacu a kyticu kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na Balogu v cintorine spis svoj vecny sen.
   Dna 9. maja uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas opustil

Jozef Vransky z Cierneho Balogu – Komov.

   S laskou a uctou spomina manzelka Anna, syn Vit a dcera Viera s rodinami.
   Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

...

   Smutny je domov, ked ho opustil ten, ktory ho vybudoval a rad by zil v nom a teraz velmi chyba v nom.
   Dna 11. maja uplynu dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Stanislav Pindiak z Pohronskej Polhory.

   S laskou spominaju manzelka, dcera, vnuk a cela rodina.
   Dakujeme vsetkym, ktori na neho nezabudli.

...

   Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle, bez rozlucky a tvoja smrt velmi vsetkych nas. Spomienky na teba ostanu navzdy v nas.
   Dna 12. maja uplynie rok odvtedy, co nas opustil manzel, otec

Zdenko Vrbovsky z Brezna – Zadnych Halan.

   Spomina smutiaca rodina.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

   Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von. Osud je obcas velmi kruty, nevrati, co raz vzal. Zostanu iba spomienky a v srdci velky zial.
   Dna 13. maja si pripomenieme nedozite osemdesiate stvrte narodeniny a dna 12. jula tretie vyrocie umrtia nasej drahej manzelky, dobrej mamy, starej a prastarej mamy

Anny Giertlovej z Brezna – Prednych Halan.

   S laskou spominaju manzel Jozef, dcera Anna s rodinou, synovia Jozef, Dusan, Peter, Jan s rodinami, vnucata a pravnucata.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti, mama, za vsetkych nas. Len kyticku kvet z lasky ti na hrob mozme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
   Dna 13. maja si pripomenieme smutne prve vyrocie umrtia drahej manzelky, mamy a dcery

Zity Rosikovej, rodenej Kissovej zo Stiavnicky.

   S laskou spomina cela rodina.

...

   Len ten, kto stratil, koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.
   Dna 14. maja uplynie rok od smrti manzela, otca

Frantiska Maleho.

   S laskou spomina manzelka Katarina a deti Andrea a Peter.

...

   Hoci si odisiel bez slova, na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.
   Dna 15. maja si pripomenieme prve vyrocie umrtie

Jana Janostiaka z Pohronskej Polhory.

   Matka a surodenci

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
   Vase okolie budete oslnovat energiou a elanom, co bude vidiet aj na vasich pracovnych uspechoch. Vysluzite si uznanie a vdacnost vasho sefa.

Byk
   Ocakavajte zlepsenie situacie. V praci vas moze cakat zaujimava odmena. Pomoze vam to vyriesit osobny problem.

Blizenci
   V praci sa nenamahajte a vyhybajte sa narocnym schodzkam! Na pracovisku vas tento tyzden necaka nic prijemne.

Rak
   Teraz je vhodne obdobie na vylepsovanie bytu alebo domu. Zlepsia sa vztahy v rodinnom kruhu. Necestujte, ale venujte sa oddychu a detom.

Lev
   Aj napriek dobremu pocasiu sa obliekajte poriadne. Prechladnutie by vam narusilo priaznive vyhliadky do dalsich tyzdnov.

Panna
   Ak ste pri peniazoch, radsej sa nechvalte, nemuselo by sa vam to vyplatit. S pracovnou aktivitou to tiez neprehanajte.

Vahy
   Potrebujete byt viac v kruhu rodiny. Vyjdite si spolu na malu jarnu prechadzku alebo do kina. Je vela veci, ktore si treba vyjasnit a teraz je na to vhodny cas.

Skorpion
   Ak sa vam nedari, nezufajte. Premyslajte o tom kde ste spravili chybu. Nerobte neuvazene rozhodnutia.

Strelec
   Tyzden vo vas prebudi lubostne tuzby. Snazte sa byt prirodzeny a nevyvolavajte ziadne skandaly.

Kozorozec
   Tento tyzden sa zrejme stretnete s osobou, ktoru obdivujete. Mate jej sympatie a teda na polovice otvorenu cestu k cielu.

Vodnar
   Nerozculujte sa a nedeptajte svoje deti vycitkami. Radsej porozmyslajte nad riesenim problemov. Venujte im viac pozornosti.

Ryby
   Mensie neuspechy berte s humorom! Nie vzdy sa vsetko v zivote podari. Dotiahnite vase plany az do konca!


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT