4. JUL 2006 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

J. Katrencikova majsterkou Slovenska

   V Trnave sa cez vikend uskutocnili 59. majstrovstva Slovenska muzov a zien v atletike 2006. Pri ucasti okolo tristo pretekarov dosiahli slovenski atleti niekolko pozoruhodnych vykonov, ktore im garantuju ucast na augustovom europskom sampionate vo svedskom Gőteborgu. V hode ostepom zvitazila pretekarka AK Mostaren MSK Brezno Jana Katrencikova vykonom 40,91 m. Vykon mohol byt este lepsi, ale silny vietor negativne ovplyvnil vysledky osteparok.

M. Cernak

 WANDERERS v play off 2006

Sobota (1. kolo, 3. zapas):
Wanderers - Auto Piko 0:8 (0:2, 0:5, 0:1)
   V sobotu 24. juna sa Wanderers po vyfasovani debaklu 0:8 od Auto Piko definitivne rozlucili s prvoligovym rocnikom 2005/2006. V zakladnej casti skoncili na siedmej priecke a zachovali tak prvoligovu prislusnost aj pre nasledujucu sezonu. V play off potom podlahli 1:2 na zapasy druhemu najuspesnejsiemu celku tabulky Auto Piko, ked najma v poslednom, teda rozhodujucom zapase nedokazali na vynikajuco pripraveneho supera nic vymysliet.

   VYSLEDKY PLAY OFF 2006: 1. kolo: Cocra - Sroten 2:0, bez boja postupuje Cocra; Auto Piko - Wanderers 2:1 (5:7, 4:1, 8:0);

Eagles - Lions 2:0 (6:2, 4:0); A. R. S. - Monkeys 2:1 (4:3, 2:5, 5:4p); semifinale: Cocra - A. R. S. 1:0 (9:2); Auto Piko - Eagles 2:0 (8:3, 5:0k); finale: Cocra / A. R. S. - Auto Piko.

Libor Kvak 

Ziaci z Pionierskej 2 na Kalokagatii 2006 v Trnave

   Dovod na usmev a obrovsku radost mali ziaci Zakladnej skoly s materskou skolou Pionierska 2 v Brezne v stredu 28. juna v Trnave, ktora bola dejiskom vrcholnej sutaze ziackej atletiky SASS.

   Po vitazstve v krajskej sutazi a bodovom porovnani s inymi skolami sa predpokladalo len umiestnenie okolo 5. miesta. Breznania zobrali postup s plnou vaznostou a kvalitne sa na sutaz pripravili, o com svedci aj ich umiestnenie, ktore malokto ocakaval. Chlapci sa pocas celej sutaze navzajom povzbudzovali a pomahali si. V celkovom hodnoteni ziskali nakoniec velmi pekne 2. miesto v ramci Slovenska, ale aj v medzinarodnej sutazi Kalokagatia. V umornej horucave dokazali podat vykony na urovni osobnych rekordov a niektori odchadzali z disciplin aj s osobnymi rekordmi, co je v takom pocasi obdivuhodny vykon. V porovnani s krajskym kolom nazbierali o sto bodov viac a od celkoveho vitazstva ich delili iba tri body, no zaroven len o tri body dokazali porazit chlapcov z Novych Zamkov.
   Poradie druzstiev: 1. Povazska Bystrica (960 bodov), 2. Pionierska 2, Brezno (957), 3. Nove Zamky (954). Brezno reprezentovali Maros Poc, Jakub Syc, Andrej Fasko- Rudas, Tomas Fukas, Filip Stulajter, Martin Stulajter, Oto Brozman, Tomas Vanik, Erik Brna, Milan Lach. V individualnom hodnoteni sa na 1. mieste umiestnil Maros Poc v skoku do vysky (186 cm), ktory potvrdil svoje kvality aj v skoku do dialky, kde obsadil 2. miesto (619). Spolu so svojimi vrstovnikmi - Vanik, Syc, Fasko-Rudas - obsadil 2. miesto v stafete 4 x 60m (29,12). Z jednotlivkyn si dve druhe miesta vybojovala Klara Abelova v skoku do vysky (168) a v skoku do dialky (503). Okres Brezno reprezentoval aj ziak Zakladnej skoly Pohorela Jan Petricko, ktory sa v behu na 1000 m umiestnil na 3. mieste (2:47,07).

(ja)

Medzinarodne preteky automobilov do vrchu

Brezno – Cierny Balog

   Treti julovy vikend (15. a 16. jula) sa priaznivci rychlych aut mozu tesit na v poradi uz 13. rocnik medzinarodnych pretekov automobilov do vrchu (majstrovstva FIA Cup, majstrovstva FIA Challenge, majstrovstva Zony strednej Europy a historicke vozidla, majstrovstva Slovenskej republiky) Brezno - Cierny Balog. Uz v piatok 14. jula od 18. hodiny je na programe prolog - predstavenie timov na namesti v Brezne. V sobotu a v nedelu o 8.30 hodine zacina trening a o 13. hodine preteky.


Futbaloviny

Vo futbale rozhoduju goly, nie prognozy.

...

Rozhodca bol ustrednou postavou zapasu, vsetci sa na nom zabavali.

...

Bol vsade tam, kde lopty nebolo.

...

Nahradnici nahradnikov sedavaju na tribune.

...

Teple miestecko je aj na lavici nahradnikov.

...

Futbalove hladisko nebyva nabyte, napokon, kto by ho aj nabil.

...

Nemylme sa, pocet hracov este nezarucuje kader.

...

Je statisticky dokazane, ze u nas uz viac ludi ako v sobotu na futbal chodi vo vsedny den k zubarovi.

...

Futbalisti mali vysoky tlak. Na druhy den po flame.

...

Pokutove uzemie posobi na futbalistov ako magnet. Pritahuje ich k zemi.

...

Zaverecny hvizd rozhodcu bol pre nespokojnych divakov signalom na utok.

...

Skoda, ze niektore nadejne futbalove hviezdicky zanikaju vo hviezdickovom moku.

...

Pokutovy kop je casto najdrahsia atrakcia celeho zapasu.

...

Hostia domacich nachytali. Utocnici nestacili behat za obrancami.

Zda sa, ze goly, ktore nepadaju, maju najvacsiu cenu.

...

Hral najma pre oko divaka. Len divak nevedel, pre ktore.

...

Viete, ze bez vetra sa ani len prestupovy listok nepohne?

...

Kvalifikacia je obdobie, ked je ciel poriadne zahmleny.

...

Hostia dobijali branu, domaci rozhodcu.

...

Na vysokej nohe sa da zit aj z prizemneho futbalu.

...

Futbalovy divak neuznava jarnu unavu.

...

Spokojnost neznamena vitazstvo.

...

Bol to specialista na autove vhadzovanie. Predtym robil vyhadzovaca.

...

Futbalisti vyzerali ako po infarkte, divaci ako pred.

...

Futbal delime na krasny, futbal, odvar a nas.

...

Casto ani pol tucta golov nezachrani tuctovy zapas.

...

Divacke navstevy uz neklesaju. Casto vsak klesa pocet hracov na ihrisku.

...

Vacsina futbalistov vie o tom, ze rychla chodza je zdravsia ako beh.

...

Jediny, kto vydrzal behat pocas celeho zapasu, bol predavac zmrzliny.

Mgr. Jozef Pupis


 Slovenska mlad ziskala vo Varsave styri medaily

   Skolaci z Presova, Bardejova, Povazskej Bystrice a Brezna (Pionierska 2) sa v dnoch 15. - 18. juna zucastnili na medzinarodnych atletickych sportovych hrach vo Varsave. Podujatie usporiadalo polske Zdruzenie sport deti a mladeze a Polsky olympijsky vybor spolu s velvyslanectvami Slovenska, Ceska, Madarska. Litvy, Lotysska a Estonska. Finale atletickych sutazi podporil svojou pritomnostou aj byvaly prezident Polskej republiky Alexander Kwasniewski. Zo Slovenska sa na hrach zucastnilo 36 deti vo veku 11 az 13 rokov. Mladi slovenski sportovci sutazili takmer s dvesto rovesnikmi z Estonska, Litvy, Lotysska, Madarska, Ceska a Polska v behoch na 60 m, 300 m, 600 m (dievcata) a na 1000 m (chlapci), v skoku do dialky, v skoku do vysky a v hode kriketovou loptickou. Pobyt slovenskym detom vo Varsave spestrilo slovenske velvyslanectvo, ktore zabezpecilo zaujimavy program, vratane prehliadky pamatihodnosti Varsavy a navstevy priestorov zastupitelskeho uradu.

(mr)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT