4. JUL  2006 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

          Policia patra po pachatelovi, ktory sa dopustil trestneho cinu kradeze na Razusovej ulici v Brezne. Od popoludnia 23. juna do rana 26. juna sa vlamal do budovy kniznice, kde nasilim otvoril uzamknute vstupne dvere budovy a vnikol do jej vnutornych priestorov. Potom vylomil troje dalsich dveri na miestnostiach a z kancelarie ukradol financnu hotovost. Za sebou nechal skodu takmer za 6 tisic korun.        

   Od konca maja do 22. juna v Polomke pri rieke Hron v areali firmy doposial nezisteny pachatel sarapatil na cerpacej stanici. Po nasilnom vniknuti ukradol elektrorozvadzac a napajacie kable. Firme vznikla skoda priblizne za 60 tisic korun. Policia po pachatelovi patra.

   Zo stavby verejnych WC na namesti v Brezne ktosi ukradol elektricke instalacne kable roznych dlzok. Kradezou, ktora sa odohrala od 23. do 26. juna, prisla breznianska firma o vyse 11 tisic korun.

   Kradeze vlamanim do garaze na Strojarenskej ulici v Piesku sa v noci na 26. juna dopustil neznamy pachatel. Z garaze chyba zvaraci transformator, elektricka vrtacka a rozbrusovacka. Skodu vycislili na 6 tisic korun. 

           Zaciatkom juna v bankovej institucii v Brezne obcan Australie predlozil na vymenu 50 australskych dolarov. Bankovka vsak vyzerala podozrivo, preto ju zaslali na expertizu do Narodnej banky Slovenska. Bankovku vyhodnotili ako falzifikat s tretim stupnom nebezpecnosti. Vysetrovatel zacal trestne stihanie z precinu falsovania, pozmenovania a neopravnenej vyroby penazi a cennych papierov. Pachatelovi hrozi trest odnatia slobody na tri az osem rokov.


  
Obvineniu z trestneho cinu sprenevery celi 41-rocny Ladislav zo Zavadky nad Hronom, ktory v novembri 1999 so spolocnostou z Nitry uzatvoril lizingovu zmluvu na vozidlo Audi A4. Zaplatil akontaciu a prvu lizingovu splatku, no dalsie uz neuhradil, cim sposobil skodu za 592 tisic korun. Zadrzali ho az 28. juna a na druhy den ho sudca Okresneho sudu v Brezne vzal do vazby. Hrozi mu trest odnatia slobody na dva az osem rokov.
 

   Spred vchodu obytneho domu na Hradbach v Brezne pravdepodobne pod ruskom poslednej junovej noci ktosi ukradol osobne motorove vozidlo Skoda Felicia zelenej metalizy. Auto asi za 75 tisic korun patrilo zene z Hronca.
 

(Podla informacii zastupkyne hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 23. do 30. juna
 
Uzreli svetlo sveta image

 

   David Goga zo Zavadky nad Hronom, Natalia Bakova z Piesku, Patrik Harvan z Helpy, Veronika Skodova z Brezna, Maxim Spisiak z Brezna, Ema Jakubcova z Jasenia, Natalia Gabrisova z Brezna, Klaudia Rafajova z Bacucha, Natalia Kolecarova z Valaskej, Barbora Banikova z Valaskej, Justina Duricova z Helpy, Radovan Kosiciar z Brezna.

 

 Opustili nas_image

     

  

   Margita Soliarova (96) z Hornej Lehoty, Boris Pauliak (42) z Bravacova, Jan Engler (87) z Hronca, Miroslav Servej (65) z Brezna, Viliam Holdos (60) z Brezna, Ida Pollakova (81) z Brezna, Anna Zibrinova (63) z Brezna, Amalia Urbanova (79) z Brezna.

 

150

   O zahalani v uplynulom tyzdni vobec nemozu hovorit clenovia Hasicskeho a zachranneho zboru v Brezne. Bol plny technickych zasahov a cviceni. Jedno z cviceni bolo priamo na hasicskej stanici a zameralo sa na dopravnu nehodu, pri ktorej sa zranili jej ucastnici. Druhe bolo v Hornej Lehote, kde islo o simulaciu dopravnej nehody osobneho auta, ktore skoncilo mimo cesty. Spolu s hasicmi sa na cviceni zucastnila aj Horska zachranna sluzba. Spolocne vyslobodzovali troch ludi z hlbky pomocou horolezeckej techniky. Tyzden sa taktiez nezaobisiel bez skutocnych dopravnych nehod. Dovedna boli tri. Tiez boli privolani k povodnovym pracam v ramci medziokresovej vypomoci do okresov Rimavska Sobota a Lucenec, ale aj do obce Cierny Balog. Tu bolo zatopenych spolu 20 zahrad a dvorov. Zaznamenali aj jeden poziar na Ulici SLN 31 v Brezne. Majitel bytu zaspal a nechal na horiacom sporaku rajnicu s jedlom. Tu zasahovala Tatra 815, hasici poziar uhasili vodou.

 

155

   Posledny junovy tyzden priniesol spolu tridsatsedem vyjazdov. Lekari startovali osemkrat k nahlym prihodam srdca a obehu, dvakrat k dychacim, sestkrat k mozgovym prihodam, patkrat k urazom, trinastkrat k inym, jedenkrat ku gynekologickej prihode a dvakrat prevazali do Banskej Bystrice. Z urazov boli dva vaznejsie, ked jednu osobu privalilo drevo a druha bola v prevratenom nakladnom aute.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Cestna zachranna sluzba bola privolana k trom dopravnym nehodam. Poruchu motora mali hlasenu na trase Brezno – Bratislava na aute Range Rover a odtrhnutu zadnu polos na Skode 120 v Brezne. V Brezne tiez otvarali dvere na Skode Favorit, ked si majitel zabuchol vo vnutri kluce.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Striedajuce sa slnko s dazdom zacalo pomaly privolavat viac turistov na nase okolite vrchy a hory. Clenovia Horskej zachrannej sluzby sa posledny junovy utorok zucastnili na cviceni spolu s hasicmi, ked zachranovali ludi pomocou horolezeckej techniky.

 

Podakovania

   Dakujeme vsetkym pribuznym, znamym, susedom za prejavy sustrasti a za kvetinove dary na poslednej rozlucke dna 21. juna s nasim manzelom, otcom, starym otcom, bratom, zatom a svagrom

Jozefom Predajnom z Brezna.

   Smutiaca rodina

...

   Dakujeme rodine, pribuznym, znamym a vsetkym pritomnym za odprevadenie na poslednej ceste dna 27. juna nasho

Miroslava Serveja z Brezna.

   Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi ste sa snazili zmiernit nas zial.

   Rodina Servejova

SPOMIENKY

   Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdcia ubolene prestali bit, nebolo lieku, aby mohli dalej zit. Uz vas neprebudi slnko, ani krasny den, na dolnolehotskom cintorine spite svoj vecny sen.
   Dna 12. juna uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustila

Alzbeta Kazarova

   a dna 30. juna uplynulo dvadsatpat rokov odvtedy, co nas opustila Jozef Kazar z Dolnej Lehoty.

...

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
   Dna 29. juna sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca, stareho otca

Stefana Ledeckeho z Dolnej Lehoty.

   S laskou spomina manzelka, dcery a synovia s rodinami, vnucky Nikolka, Bianka, Sabinka, Paulinka, Danielka, Viktoria, Alexandra, Kristinka.

...

   Len slzy v ociach, v srdci zial, co drahe nam bolo, to osud vzal. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas draha mama v nom.
   Dna 1. jula uplynul rok odvtedy, co dotlklo srdce nasej milovanej mamicky

Ireny Dvorskej z Brezna.

   S laskou spominaju dcery Janka a Alicka.

...

   Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.
   Dna 3. jula sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia manzela, otca a stareho otca

Milana Sebena z Lopeja.

   Spomina manzelka Tatiana, syn Dusan s manzelkou a dcerou Biankou, syn Ivan so snubenicou.

...

   Dna 4. jula sme si pripomenuli tretie vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca, stareho otca a dobreho priatela

Ivana Schöna.

   S laskou spominame na teba.

...

   Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.
   Dna 6. jula uplynie rok odvtedy, co nas opustila draha mama a stara mama

Maria Giertlova z Cierneho Balogu.

   S laskou spomina dcera s vnukom a syn Jozef s rodinou a ostatna rodina.

...

   O, cintorin zahrada cudna, aj ked vela kvetov mas, velmi si smutna. Ked na hrobe sviecka hori, clovek tisko modlitbou Bohu sa kori. Vsetko zmizlo, len stopy tvojej lasky a spomienky na tvoje predobre srdce nam zostali.
   Dna 6. jula si pripomenieme druhe vyrocie umrtia nasho draheho a milovaneho manzela, otca a stareho otca

Jana Krupu z Valaskej.

   Spominame na teba s uctou a laskou a vdaka za vsetko krasne, co sme s tebou prezili.
   Manzelka Lydia, dcery Evka, Libuska s manzelom Janom a vnucky Romanka a Simonka.

...

   Preco sa clovek lucit musi so vsetkym, co ma tak rad, preco mu v zivote stacit musi, vzdy iba spominat?
   Podvecer 7. jula uplynie pat rokov odvtedy, co necakane dotlklo srdce a odisla ticho na vecnost spolu so zapadajucim slnkom nasa milovana mama, stara a prastara mama

Anna Kvietkova z Cierneho Balogu.

   Nezabudaju a spominaju dcery Anna, Bozena, Maria s rodinami.

...

   Odisiel si tichucko, necakane, zastalo srdiecko tvoje. Naveky zavrel si oci, stichol tvoj zvonivy hlas, anjel strazny neprisiel vcas. Nad tvojim hrobom denne sa sklaname a kyticky kvetov nan davame. Nikdy na teba nezabudneme.
   Dna 7. jula si pripomenieme nedozite patdesiate piate narodeniny nasho druha, brata, svagra a uja

Miroslava Vrbovskeho z Brezna.

   S laskou spomina smutiaca rodina.

...

   Dna 10. jula si pripomenieme stvrte vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca, syna, brata

Romana Kramlu z Podbrezovej.

   Kto ste ho poznali, venujte mu spolu s nami tichu
spomienku.
   Smutiaca rodina

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Šimurdová, č. tel: 0905 119230

Baran
   Teraz zistite, kto su vasi skutocni priatelia. Budete potrebovat od nich podporu, rady, ci financnu pomoc. Budete komunikativny a bez problemov sa zoznamite s novymi ludmi.

Byk
   Ak chcete byt uspesny a uznavany medzi ostatnymi, musite mat v sebe viac sarmu a fantazie. Velmi zle pochodite, ak si budete vymyslat hoci len male klamstva! Rychlo ich mozu ostatni odhalit.

Blizenci
   Okolo vas bude vladnut pokoj a harmonia. Najistejsie a najprijemnejsie sa budete citit v kruhu rodiny a preto sa snazte naplanovat im zabavu a poucny vylet. Budete velmi zivy a vas pristup k zivotu isto oceni vas partner/-ka.

Rak
   Nebudete si moct dopriat ani chvilu neruseneho sukromia. Stale tu bude niekto, kto vas potrebuje a kto si na vas len cirou nahodou spomenul. Neostava vam nic ine, len vyhoviet vasmu okoliu.

Lev
   Davajte si pozor na vase zdravie a fyzicku kondiciu. V tomto obdobi budete nachylnejsi na rozne choroby a tiez si mozete sposobit aj neprijemny uraz! Preto sa radsej vyhybajte namahavym cinnostiam.

Panna
   Ak sa chystate na cesty a dovolenku, bezpodmienecne navstivte lekara a starajte sa o vase telo! Ak budete mat smolu mozete sa na dovolenke dostat dokonca do nemocnice. Budte naozaj opatrny!

Vahy
   Nemali by ste mysliet na negativne veci a uz vobec nie rozculovat sa kvoli malickostiam. Nenechajte sa vyviest z miery vasimi detmi alebo zavistlivymi kolegami.

Skorpion
   Hned od zaciatku sa venujte povinnostiam a praci. Uvidite, ze potom budete moct robit len to, co vas bavi a mozete sa venovat sebe a svojej rodinke.

Strelec
   Budete mat dostatok energie, aby ste stihali aj styri veci naraz. Vyuzite to a spravte vsetko, co ste nestihli v priebehu mesiaca. Sportujte, upratujte, pracujte… a vsetko ine, co vas napadne!

Kozorozec
   Pre ostatnych budete posobit ako nedotknutelny a to preto, ze budete dost uzavrety do seba. Mali by ste sa viac zabavat a brat problemy s nadhladom.

Vodnar
   Nedavajte si velke ciele, ked ste si nie isty, ci je to v ramci vasich sil a schopnosti. Radsej spravte menej, ale poriadnejsie. Ludia sa budu snazit vas oklamat.

Ryby
   Ak sa chcete pustit do podnikania s nejakym partnerom, pozor na jeho vedlajsie umysly. Na partnerskom poli to bude dost kriticke a preto sa nepustajte do zbytocnych hadok a ziarlivostnych scen!


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT