26. AUGUST  2006 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Dopravna nehoda s tragickymi nasledkami sa stala 14. septembra vecer na Hlavnej ulici v Ciernom Balogu. Vodicovi Skody 120  do jazdnej drahy zlava vosiel 50-rocny muz. Chodec utrpel zranenia, ktorym po prevoze do nemocnice podlahol. Pozitie alkoholu u vodica nezistili.

   Nevolany navstevnik zavital do predajne potravin v Podbrezovej. V case od 16. do 18. septembra odtial ukradol rozne druhy cigariet a alkoholickych napojov. Spolocnosti z Brezna sposobil skodu za vyse 35 tisic korun.

   Dvanast vriec lepidla, kotuce geotextilnej sietky, plastove prichytky a rohove listy so sietkou zmizli od 15. do 18. septembra zo spolocnej miestnosti sluziacej ako kocikaren na Ulici CSA v Brezne. Kradezou materialu na zateplovanie vonkajsich stien budov vznikla spolocnosti z Detvy skoda bezmala za 28 tisic korun.

   Pravdepodobne pod ruskom 20. septembrovej noci sarapatil zlodej v Michalovej. V obecnej budove pri futbalovom ihrisku poskodil elektricke konvertory a z pracovne ukradol automaticku pracku. Skodu sposobenu kradezou a poskodenim vycislili na 12 tisic korun.

   Na policii v Podbrezovej 21. septembra popoludni prevzali oznamenie o naleze municie. Na srotovom poli spolocnosti nachadzajucej sa v Podbrezovej nasli rozbusku do granatu pochadzajucu pravdepodobne z druhej svetovej vojny. Nalez zabezpecili proti manipulacii az do prichodu pyrotechnika, ktory granat zneskodnil.

  V noci z 21. na 22. septembra ktosi kradol v rodinnom dome na Ulici SNP v Brezne - Bujakove. Zlodej vnikol do spalne, kde z odlozenej damskej kabelky vybral penazenku a z nej ukradol dvetisic korun.

   Dvadsiateho tretieho septembra policajti zaznamenali tri kradeze vlamanim. V Podbrezovej na Chvatimechu v case od 12. septembra vykradli zmrzlinovy stanok, z ktoreho chybaju potraviny na vyrobu zmrzliny. Celkova skoda sa vysplhala asi na 53 tisic korun. Strunovu kosacku, prenosny ciernobiely televizor, radio, alkoholicke napoje a potraviny od 21. septembra ktosi povynasal z chalupy v Hornej Lehote, kde skodu vycislili na 17 tisic korun. Z chalupy na Stromovej ulici v Brezne od 16. septembra zmizol kuchynsky riad, pribory, co spolu s poskodenim zariadenia predstavuje asi 10-tisickorunovu skodu.

   Na Podhradku v Predajnej 23. septembra popoludni 47-rocny syn bezdovodne napadol svojho 73-rocneho otca. Z nasledkov po udere do hlavy sa starcek bude liecit asi dva tyzdne. Utocnik si vysluzil obvinenie a trestne stihanie z precinu ublizenia na zdravi.

   Vysetrovatel zacal 23. septembra trestne stihanie za precin porusovanie domovej slobody voci 37-rocnemu muzovi z Brezna. V ten isty den popoludni v cinziaku v Zadnych Halnoch neopravnene vnikol do kuchyne nezamknuteho bytu, kde fyzicky napadol 45-rocnu zenu.

(Podla informacii zastupkyne hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 14. do 22. septembra
 
Uzreli svetlo sveta image

 

     

Matus Amrich z Brezna, Denisa Berkyova z Brezna, Jakub Koren z Helpy, Tomas Valek zo Zavadky nad Hronom, Liliana Harvanova z Telgartu, Janka Polakova z Pohorelej, Viktor Pustaj zo Sumiaca, Patrik Duris z Brezna, Kevin Vraniak z Pohronskej Polhory, Natalia Pustajova z Brezna, Nikolas Kvackaj z Jasenia.

 

  Opustili nas_image

     

  

 Helena Olahova (76) z Nemeckej, Julia Busova (87) z Dubovej, Helena Molcanova (80) z Valaskej, Rudolf Puska (42) z Brezna, Milan Kovacik (50) z Cierneho Balogu, Augustin Nikel (66) z Brezna, Vojtech Giertl (56) z Cierneho Balogu, Bozena Nepsinska (77) z Valaskej, Rozalia Jurcakova (82) z Dubovej, Helena Pribilova (79) z Brezna, Jolana Chladna (79) z Brezna, Margita Pindiakova (50) z Helpy, Anna Kovacikova (63) z Cierneho Balogu.

 

150

   Hasici zaznamenali styri dopravne nehody -  v Ciernom Balogu po havariach vytiekli z aut ropne produkty, na namesti v Brezne po zrazke Forda Escort so Skodou Favorit doslo k zraneniu, na ceste medzi Bystrou a Valaskou poskytli pomoc vodicovi Fabie prevratenej na strechu. V piatok patnasteho im nahlasili  poziar skladky odpadov v Pohorelej  a vo vecernych hodinach uhasili horiace okrasne stromceky na Sladkovicovej ulici v Brezne. Prislusnici mestskej policie ich poziadali o zlikvidovanie poziaru lesneho porastu v Bujakove.

 

155

   Lekari vo stvrtok v neskorych nocnych hodinach  vystartovali do Cierneho Balogu, kde osobne vozidlo zrazilo muza. Do nemocnice ho previezli s vaznymi zraneniami, ktorym aj napriek pomoci zachranarov podlahol. Dovedna zaevidovali 45 vyjazdov, z toho 3 k nahlym prihodam srdca a obehu, 8 k mozgovym prihodam, 20 k inym pripadom (vacsinou poskytovali pomoc ludom pod vplyvom alkoholu), 12 k urazom a 2 k zneuzitiu RZP.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   V statistike vyjazdov Cestnej zachrannej sluzby je zapisanych sedem pripadov.  Po piatich dopravnych nehodach v Bystrej, Lopeji, D. Strede, Jelsave a na namesti v Brezne vycistili vozovku a odtiahli havarovane auta. O pomoc ich z Telgartu a Polomky poziadali majitelia vozidiel s poskodenym motorom.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby sa venovali zimnemu znaceniu na Kralovej holi, ktore sa musi vzdy obnovovat. V stredu a vo stvrtok sa zucastnili na kondicnych previerkach vo Vysokych Tatrach, ktore absolvovali uspesne.

 

 

  

Blahozelanie

 

 

Podakovania

  

 

Spomienky

          Cas plynie, ale rana boli. Niet takeho lieku, co ju zahoji.
   Dna 3. septembra uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil nas syn a otec

Dusan Stancik z Brezna.

   S laskou spominaju mama, sestra Tatiana s Milanom, krstny syn Marin, dcera Erika, syn Marek, cela rodina a susedovci.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

   Smutny je domov, ked ho opustil ten, ktory ho vybudoval a rad by zil v nom, a teraz velmi chyba v nom.
   Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
   Dna 12. septembra sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia manzela, otca, stareho otca a svokra

Jana Kvackaja.

   So spomienkou v srdci ostava smutiaca rodina.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.
   Dna 17. septembra sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Juliany Budajovej

a dvadsiate deviate vyrocie umrtia otca Mateja Budaja z Myta pod Dumbierom.
   Spomina syn Oto, dcera Mariena, vnucata Renatka a Roman a kmotra – sesternica Katka.

...

  K osemdesiatke sme ti chceli zdravie a stastie priat, no teraz ti uz len kyticky kvetov mozeme na hrob dat. Odisiel si od nas necakane, ale my na teba stale spominame.
   Dna 18. septembra sme si pripomenuli nedozite osemdesiate narodeniny

Jozefa Zachara z Cierneho Balogu – Komova.

   Spominaju manzelka Amalia, synovia Jozef, Miroslav, Jaroslav a dcera Zdenka s rodinami.

...

   Kyticku kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.
   Dna 20. septembra uplynulo sestnast rokov odvtedy, co nas opustil

Jozef Bartos z Brezna.

   Spomina manzelka, dcery a syn s rodinami.

...

   Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.
   Dna 22. septembra sme si pripomenuli sieste vyrocie umrtia

Stefana Jencu z Brezna.

   Spomina manzelka, syn Erik, dcera Zuzka s rodinou a dcera Veronika.

...

   Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na cintorine spis svoj vecny sen. Mal si nas rad a chcel si este zit, ale prisla ta chvila, ked si nas musel opustit.
   Dna 22. septembra uplynul rok od umrtia nasho draheho

Kamila Vezdura z Brezna.

   S laskou a uctou spominaju manzelka Eva, dcery s rodinami a ostatni pribuzni.

...

   Zvlhli cesty, ulice, slza steka na lice. Prichadza cas spomienky. Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na zavadskom cintorine spis svoj vecny sen.
   Dna 27. septembra si pripomenieme druhe vyrocie umrtia nasej mamy, svokry, starej a prastarej mamy

Anny Dudasovej zo Zavadky nad Hronom.

   S laskou spomina smutiaca rodina.

...

   Tazko je bez teba, smutno nam je vsetkym, uz nic nie je take, ako bolo predtym. Len bolest v srdci vryta, je v nasich srdciach skryta.
   Dna 29. septembra si pripomenieme nedozite sedemdesiate siedme narodeniny matky a starej matky

Anny Duhanovej z Brezna.

   S laskou spomina syn Jaroslav, dcery Zdena a Viera s rodinami.

...

   Dna 29. septembra uplynie tridsat rokov odvtedy, co nas nahle opustila nasa draha, milovana mamicka

Janka (Johanka) Medvedova z Michalovej.

   Kto ste ju mali radi, venujte jej s nami tichu spomienku.
   S laskou a uctou spominaju manzel, deti s rodinami sestra a ostatna rodina.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Šimurdová, c. tel: 0905 119230

BARAN
   Nebudte zakerny a nesnazte sa niekomu urobit naschval zle. Neskor sa vam to moze vypomstit v praci alebo v sukromnom zivote. Neklamte, pretoze vas rychlo odhalia.

BYK
   Pustite sa do prace rychlo, kym ste dobre naladeny a kym vas to este bavi. Lebo ak uz raz stratite tempo, nebude sa vam chciet nic robit.

BLIZENCI
   Nerobte to, co je nad vase sily, mohli by ste sa zranit, alebo si natiahnut nejaky sval a neskor by vas to mohlo dost obmedzovat. Preto sa radsej venujte ,,papierovackam” a kancelarskym veciam.

RAK
   Nepodcenujte schopnosti vasich priatelov a ked budete mat problemy, pokojne sa na nich obratte. Aj oni budu mat dobry pocit, ze vam s niecim pomohli.

LEV
   Viac oddychujte, pretoze mate nedostatok energie, a preto nic nebudete moct  robit naplno. V praci by ste sa tiez len flakali a nepodavali dostatocny vykon.

PANNA
   Po vydarenom vikende budete plny elanu a do noveho tyzdna sa pustite s radostou. Ak vam aj nieco nevyjde, netrapte sa pre to. Bude sa vam darit v inej sfere.

VAHY
   Tento tyzden je ako stvoreny na plnenie vasich cielov. Preto sa snazte urobit vsetko, co ste si predsavzali, nepojde to tak tazko. Zabavajte sa a berte zivot s lahkostou.

SKORPION
   V tomto obdobi musite byt  psychicky silny a musite bojovat za svoje stastie. Mnohi neprajnici vas budu chciet zlomit.

STRELEC
   Budete mat problemy s peniazmi a moze sa stat, ze sa dostanete do dlhov. Viac pracujte a menej minajte!!

KOZOROZEC
   Budte viac realista, aby ste na okolie neposobili prilis blaznivo. Nezabudajte na vase povinnosti a pomahajte aj druhym.

VODNAR
   Budete vyzerat skvele a stastie z vas bude priam ziarit. Budete mat vsade uspech s vasimi skvelymi napadmi.

RYBY
   Nezabudajte na ludi, ktori vam niekedy pomohli. Oni sa teraz ocitnu v tazkej situacii a budu vas potrebovat. Mali by ste sa viac pohybovat na cerstvom vzduchu a budete sa citit mladsie a vitalnejsie.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT