3. OKTOBER 2006 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Kruta prehra Wanderers

   V prvu oktobrovu nedelu opat pokracovala 1. banskobystricka hokejbalova liga zaujimavymi subojmi. Wanderers Valaska mali do cinenia s minulorocnymi majstrami z Cocra Radvan. Prvy gol padol sice do siete Putnikov, no o chvilu vyrovnal svojim prvym a hadam nie poslednym golom v sezone Lubos Balog. Do vedenia neskor Valastanov posuva Ladislav Barto a striedacka vybuchuje v obrovske ovacie. Cocra vyrovnava na 2:2, no kapitan Pavol Veselovsky, znamy obrovskym dorazom pred brankou supera, strhava vitazstvo v prvej tretine na 3:2. Nastup Wanderers do druhej casti zapasu nebol nijako „ukvapeny“, naopak po gole Pavla Matzenauera odskocili na dva a po strele Petra Jergusa „do vinkla“ dokonca na tri goly. Stav 5:3 v prospech Putnikov proti viacnasobnemu vitazovi 1. BBHL po druhej tretine bol viac ako fantastickym vysledkom, najma pri pohlade na nabitu striedacku Cocry. Hra sa vsak az do konca a v tretom dejstve zacali deviatim hracom Wanderers v poli dochadzat sily. Skusena Cocra to vyuzila a vyrovnala stav na 5:5. Sedemnast sekund delilo Putnikov od zisku bodika, no ten sa napokon nekonal. Kruta prehra, ale Wanderers podali jeden z najlepsich vykonov v historii klubu. Navyse vo velmi pohladnom zapase nebol udeleny jediny trest. Pochvalu si zasluzi cele muzstvo, ktore predviedlo ozaj timove ponatie hry. Viac informacii na www.wanderers.host.sk.

   Vysledky 2. kola: Sparta Sl. Lupca - Eagles Sl. Lupca 6:4, Cocra Radvan - Wanderers Valaska 6:5, Monkeys - Lions 1:5, Zubři - Sroten BB, 4:3, Damix BR - Laviny ZH 4:3.

Libor Kvak

1. Damix             2  2  0  0    11:5      4

 2. Cocra             2  2  0  0    13:9      4

 3. Monkeys        2  1  0  1    4:6        2

 4. Eagles           2  0  1  1    10:12     1

 5. Laviny            2  0  1  1    9:10       1

 6. Wanderers     2  0  1  1    11:12     1

 7. Zubři              2  1  1  0    10:9       3

 8. Sroten           2  0  0  2     4:7        0

 9. Lions             2  1  0  1     9:8        2

10.Sparta            2  1  0  1     8:11      2

   

HK Brezno informuje

Na vychode chybaju lekari

   Ako to suvisi s hokejom, sa ukaze na konci tejto reportaze. V minulom cisle sme informovali o okolnostiach vzniku prvoligoveho dorasteneckeho druzstva v strukture Hokejoveho klubu v Brezne a jeho prvych vysledkoch v tejto sutazi. V prvej lige je rozlisena vekova kategoria dorastencov od samostatnej kategorie juniorov a teda neplati vynimka regionalnych zvazov, v ramci ktorej posobili v druhej lige zmiesane dorastenecko-juniorske druzstva. Pre hokejistov v juniorskom veku pripravuje HK Brezno moznost ucasti v Stredoslovenskej hokejovej divizii i prilezitost postupne sa zapajat do seniorskeho muzstva.
Dorastenci  na konci uplynuleho tyzdna pokracovali v prvoligovej sutazi piatym a siestym kolom. V sobotu cestovali do Michaloviec a po zapase s tamojsimi rovesnikmi pri Sirave aj prenocovali a v nedelu predpoludnim ich cakal super v Trebisove.

             1. hokejova liga dorastencov

HK Mladez Michalovce - HK Brezno 4:3 (1:0, 2:3, 1:0), goly Brezna: Tomas Vyboh, Lukas Pinka, Patrik Blasko
   Domaci svoju jedinu presilovku v prvej tretine vyuzili na strelenie golu. Dve taketo prilezitosti hosti nepriniesli podobny efekt. Naopak, na zaciatku druhej tretiny vyrovnal Vyboh pri vlastnom oslabeni a Breznania ubranili aj minutove oslabenie troch proti piatim hracom Michaloviec. V polovici zapasu po spolupraci s Blaskom strelil Pinka veduci gol hosti. O minutu vsak domaci dorastenci vyrovnali. Stretnutie superov, v ktorom novacik z Brezna drzal krok so skusenejsimi Michalovcanmi, prinieslo do konca druhej tretiny najprv vedenie hosti, ked Pinka na golovu strelu nahral Blaskovi, o pol minuty, ked boli na lade okrem brankara len traja breznianski dorastenci, domaci hokejisti opat vyrovnali. Nerozhodny priebezny stav zapasu pocas tretej tretiny priniesol postupne coraz viac dramatickych  situacii a nervozita poznamenala aj jeho zaver. Tri a pol minuty pred zaverom strelili domaci vitazny gol stretnutia.
   V nedelu predpoludnim boli na dalsie stretnutie pripravene zostavy hracov domaceho Trebisova, dorastencov Brezna, usporiadatelia vsak nemali ani do uplynutia cakacej lehoty zabezpecenu nalezitu zdravotnu sluzbu. Rozhodcovia z tohto dovodu zacatie stretnutia neumoznili a o jeho vysledku rozhodne prislusna komisia riadiaceho organu SZLH.
   Buduci vikend  ma dorastenecke druzstvo Brezna volno a prvu stvrtinu zakladnej casti sutaze dokonci o dva tyzdne zapasmi v Liptovskom Mikulasi a Kezmarku.
   Sutaze v ostatnych kategoriach, v ktorych budu posobit jednotlive timy Brezna, vratane seniorskej, zacnu az v novembri.

Ing. Jozef  Kolarovic

EUROPEAN KIDS ATHLETICS GAMES

   Pod tymto nazvom bol v Brne 20. - 21. septembra velky medzinarodny atleticky sviatok za ucasti 11 krajin Europy a 736 pretekarov (Slovensko, Cesko, Madarsko, Nemecko, Litva, Lotyssko, Malta, Chorvatsko, Slovinsko, Finsko, Bulharsko).
Skvele si na nom pocinala minivyprava z MSK AK Mostaren Brezno, ked skokani priniesli tri zlate a tri strieborne medaily.
   Na fotografii je dvojnasobny vitaz Maros Poc, ako vidno vo svojom stvrtom pokuse v skoku do dialky „doletel“ do vzdialenosti 626 cm, co znamenalo 1. miesto v kategorii 15-rocnych (zvitazil o 45 cm!). Vitazstvo si vybojoval aj v skoku do vysky (185 cm), ked o 9 cm porazil aj favorizovaneho majstra CR J. Kaspara (176 cm) a pekne 4. miesto Maros ziskal aj vo vrhu gulou (4 kg) vo vynikajucom osobnom rekorde 14,11 m.
Dalsou vitazkou bola vyskarka Klara Abelova, ktora po niekolkych nevydarenych pretekoch konecne „chytila svoj den“  a skocila 173 cm v kategorii 14-rocnych. Tento vykon organizatori vyhodnotili za najhodnotnejsi vobec. Druhe miesto v tejto discipline a kategorii si vyskakala Klarina kamaratka a oddielova kolegyna Tana Dunajska, ktora dokazala porazit medailistku z majstrovstiev CR, a skocila si len centimetrik pod svoj „osobak“. Vykon 165 cm je v tejto kategorii skutocne velmi kvalitny a Tana ma predpoklady v buducnosti sa vyrovnat Superklare. To, ze momentalne najlepsi skokani a skokanky (a vyzera to tak, ze nie len na Slovensku) rastu v Brezne, uz len potvrdila Janka Cervienkova. V kategorii 15-rocnych v skoku do vysky vykonom 163 cm vybojovala 2. miesto a v skoku do dialky (485 cm) 7. miesto. Posledna medaila Breznanov patri Klare Abelovej za krasnych 502 cm v skoku do dialky, ked taky isty vykon skocila aj vitazka z Lotysska, no druhy vykon v sutazi mala Lotyska lepsi. Klara si este vybojovala 6. miesto vo vrhu gulou. No nesklamali ani ostatni clenovia breznianskej atletiky. Matus Bubeliny si fantasticky zlepsil svoje „osobaky“ v sprintoch na 60 a 150 m (8,44 a 20,86) a vo finale si dosprintoval v silnej konkurencii po 6. miesto, resp. 9. miesto. Pekne 8. miesto v behu na 1500 m vybojovala Dominika Kovacikova, ked si zlepsila  svoj najlepsi cas na 5:25,79 min. Poslednou vo vyprave bola Viktoria Kucerakova, ktora v skoku do dialky 14-rocnych vykonom 452 cm obsadila slusne 15. miesto.
   Urcite za zmienku stoji fakt, ze vsetci su, alebo boli (Maros Poc) ziakmi sportovych atletickych tried v ZS s MS Pionierska 2 v Brezne. Maros momentalne studuje v 1. rocniku na Sukromnom gymnaziu ZP v Lopeji a je aj aktualnym dvojnasobnym majstrom SR v skoku do vysky a dialky, pricom najvacsie predpoklady dosahovat spickovu svetovu uroven ma v atletickom desatboji!

(rs)

                                                                 Vydareny „cezpolak“

   Vo stvrtok 28. septembra sa areal SOU Brezno – Mazornikovo na zaklade poverenia Okresnej rady SASS stal dejiskom okresneho kola SASS v cezpolnom behu a zaroven 34. rocnika behu Okolo Mostarne. Za velmi prijemneho jesenneho pocasia startovalo v siestich kategoriach 164 pretekarov.
   Vysledky Okolo Mostarne: ziaci (1993 a mladsi): 1. J. Sperka (ZS Benus), 2. V. Babiak (ZS C. Balog – Janosovka), 3. L. Kramla (ZS Valaska); ziacky (1993 a mladsie): 1. R. Zvarova (ZS Valaska), 2. L. Betkova (ZS C. Balog – Janosovka), 3. Z. Jakubova (ZS Mazornikovo). Postupova sutaz v ramci SASS: ziaci: 1. M. Kastan, 2. G. Scholtza (obaja ZS Pionierska 4), 3. M. Ocenas (ZS Mazornikovo); druzstva ziakov: 1. ZS Pionierska 4, 2. ZS Valaska, 3. ZS Pionierska 2; ziacky: 1. P. Fialkova (ZS C. Balog – Janosovka), 2. D. Kovacikova ZS Pionierska 2, 3. K. Kupcova (ZS C. Balog – Janosovka); druzstva ziacok: 1. ZS Pionierska 4, 2. ZS Valaska, 3. ZS Pionierska 2; studentky SS: 1. M. Darmova, 2. M. Pancikova, 3. M. Schonova (vsetky Gymnazium Brezno); druzstva studentiek: 1. Gymnazium A, 2. Gymnazium B, 3. HA Brezno; studenti SS: 1. J. Petricko, 2. M. Facuna (obaja SSOU h Podbrezova), 3. T. Hasilla (Gymnazium Brezno); druzstva studentov: 1. SSOU h Podbrezova, 2. Gymnazium Brezno, 3. Spojena skola Brezno.

M. Cernak

Z kolkarskej drahy

Extraliga muzov
ZP Sport Podbrezova A – PKS BKK Pinners Kosice A 3586:3265 (rozdiel zvalenych kolov 321, 8:0), Ondrej Kyselica 583, Milan Tomka 605, Milan Jovetic 589, Radoslav Foltin 629, Jozef Pesta 614, Jovan Ćalić 566.
   V tejto sezone A druzstvo zaznamenalo prvu vyhru 8:0, a tak si hladko poradilo so superom z Kosic. Najlepsi vysledok zaznamenal Radoslav Foltin vykonom 629 bodov. A druzstvu stale patri celo tabulky.
ZP Sport Podbrezova B  – KK Zentiva Hlohovec 3431:3265 (166, 1:7), Rastislav Bajtos 550, Peter Sibal 588, Matej Srsen 562, Tomas Dilsky 549, Pavel Jakubec 517, Pavel Paulecko 541.
   B druzstvu sa v druhom zapase na domacej pode nepodarilo porazit supera z Hlohovca, a tak kleslo na 8. miesto tabulky po nepresvedcivom vykone.
KK Tatran Prefa Sucany B – ZP SPORT Podbrezova C 3180:3220 (40, 1:7), Jozef Petras 533, Lubomir Niscak 517, Lubos Figora 508, Radoslav Kürty 527, Tomas Herich 585, Peter Vrbovsky 550.
   C zeleziari si dobrou hrou hravo poradili so silnym domacim superom a su prevapenim l. ligy ako novacik sutaze. Najlepsi vykon v tomto zapase podal dorastenec Tomas Herich vykonom 585 zvalenych kolov, co je zaroven jeho osobny rekord. C druzstvo po dvoch vyhrach mohlo byt po 2. kole na cele tabulky, ale v prvom zapase bol kontumovany vysledok Tomasa Dilskeho po technickej chybe, a tak z vyhry 7:1 bola len remiza 4:4 a namiesto dvoch bodov do tabulky zapisany len jeden bod. V priebeznej tabulke patri C druzstvu 3. miesto.

Extaliga zien
ZP Sport Podbrezova – Zornicka Nove Mesto n/Vahom 3207:3035 (172, 6:2), Katarina Valigurova 546, Eva Babelova 529, Iveta Vankova 520, Dagmar Kyselicova 523, Katarina Micanova 502, Gabriela Kucharova 587.
   Zeny si v 3. kole poradili s novacikom z Noveho Mesta bez vacsich problemov. Najlepsi vykon podala Gabriela Kucharova vykonom 587 a potvrdila stupajucu formu pred Svetovym poharom druzstiev

Dorastenecka liga skupina vychod
Tatran Spisska Nova Ves – ZP Sport Podbrezova 1493:1473 (20, 2:1), Lubos Figura 487, Marek Mihok 435 – nepocital sa, Tomas Herich 499, Peter Vrbovsky 487.
   Dorastenci si nedokazali poradit s novacikom zo Spisskej a bod ziskali iba v sprinte zasluhou Tomasa Hericha.

(ks)

Sipkarska a stolno – futbalova liga

Breznania opat bodovali

   V sobotu sa uz po druhykrat v tejto sezone konal sipkarsky master, v podniku Red Pub v Lucenci. Pri ucasti 35 muzov sa darilo aj chlapcom z dartu, nebolo to sice take dobre ako pred dvoma tyzdnami na domacej pode, ale podiove umiestnenie sa im predsa len uslo.
   Celkom dobre turnaj rozbehol posledny vitaz mastra Matej Putnok, no potom zohral smoliarsky zapas s Martin Geschwantnerom z Prievidze, a padol tak do B pavuka. Finale acka zabezpecili Krkoska s Breznanom Muchom. V becku bolo zaujimave sledovat Mata Putnoka a Petra Milatu z Prievidze. Mato stroskotal az na piatom superovi, a obsadil tak piate miesto. Najblizsa Top-ke  sa uskutocni 13. a 14. oktobra v Brezne v podniku Zapad. Na tretom mieste sa umiestnil Miroslav Mucha. Zaroven s muzskym bol aj zensky turnaj a po pracovnych povinnostiach z Brezna na turnaj zavitala len jedna hracka Lenka Pikulova. O finale sa postarali domaca Valika Kostalova a Lenka. Konecne poradie zenskeho turnaja: 1. Valeria Kostalova Lucenec, 2. Lenka Pikulova Brezno, 3. Michala Jackuliakova Lucenec.
   Tridsiaty september bol aj poslednym dnom na odovzdanie prihlasok do Slovenskej extraligy v sipkach. Zo stredoslovenskeho regionu vyuzilo tuto moznost sest klubov, medzi ktorymi nechybal 1. Dart club Brezno.
   1. Dart club Brezno pripravuje pre svojich priaznivcov a vsetkych, ktori v Brezne zacinali so stolnym futbalom turnaj pod nazvom Old school v sobotu 21. oktobra od 19. hodiny. Hrat sa bude na tzv. strunkacoch a mozu sa na nom zucastnit len pozvani hraci.
   V sobotu sa v Dart clube od ranajsich hodin zacali schadzat aj stolni futbalisti, ktori mali moznost zucastnit sa na prvom Krajskom pohari tejto sezony. Turnaj bol zaujimavy po vsetkych strankach, no vzhladom na to, ze priestor v novinach je obmedzeny, prinasame len celkove vysledky na prvych troch miestach: dvojice: Posrata Bratislava (M. Ciesar, M. Sulek), Lachtani (P. Fasko, B. Banik), Katolicke rezy (J. Ambros, P. Marcek); jednotlivci: M. Banik, J. Ambros, M. Ciesar; penalty: J. Ambros, J. Holik, H. Kosa.

(pp)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT