3. OKTOBER   2006 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Program kina Mostar od  3. do 10. oktobra

7. sobota, 8. nedela - Garfield 2 (USA, MP, so o 19.30, ne o 16.00 a 19.30) - Rodinna komedia.


KULTURA

 Primator mesta Brezna a Zbor pre obcianske zalezitosti Clovek - cloveku mesta Brezna pozyvaju dochodcov mesta na slavnostne stretnutie pri prilezitosti Oktobra - mesiaca ucty k starsim.
   Stretnutie dochodcov sa uskutocni v nedelu 15. oktobra t. j. v nedelu o 14. h v kinosale Mestskeho domu kultury v Brezne. V kulturnom programe vystupi Spolok dychova hudba Maguranka, Kanianka, okres Prievidza s pasmom klasickych dychovych hudieb s hovorenym slovom; vstup je volny.

. . .

   Obecny urad Valaska srdecne pozyva na 4. rocnik festivalu HUDOBNA JESEN  2006

Program v kinodivadelnej sale:
8.oktobra o 16.00 – HELIGONKARI z Valaskej a blizkeho okolia
15. oktobra o 16.00– ANICKA KOVACOVIE – divadelna hra v podani divadelnikov z Bravacova
22. oktobra o 16.00 –
DYCHOVKA + ZMIESANY SPEVACKY ZBOR + hostia zo Zarnovice

...

7. oktobra o 19.00  v Hostinci pod Ubocou v materskej casti obce - VESELY HROBAR - divadelnici z Valaskej sa prezentuju s divadelnou hrou v rezii MUDr. Ley Weberovej a s tancom SAMOA
   Po ukazkach bude Ludova veselica pre strednu generaciu - na pocuvane a do tanca hra Richard Datko so svojou skupinou.
   Pocas celej Hudobnej jesene trva vystava fotografii, obrazov a drevorezby.

Blizsie informacie na c. tel.: 6711500


DAKUJEME ...  

   Pripravny vybor a cely organizacny stab 1. rocnika inspirativneho divadelneho festivalu s medzinarodnou ucastou Divadelna Chalupka 2006 velmi uprimne dakuju vsetkym, ktori sa akoukolvek formou podielali na jeho realizacii. Tesia sa na spolupracu pri priprave 2. rocnika v roku 2007.

...

   Uprimne dakujeme riaditelovi volejbaloveho turnaja vo Valaskej Jaroslavovi Kocurovi a vsetkym zucastnenym za spomienku na zosnuleho manzela tym, ze turnaj pomenovali -  Memorial Ivana Diena. Bol clenom volejbaloveho druzstva pri Obecnom urade vo Valaskej, s ktorym bol spaty nielen oblubenym sportom, ale aj dobrymi, kamaratskymi vztahmi.

S vdakou rodina Dienova

...

   Breznianski biatlonisti by touto formou chceli poziadat miestnych podnikatelov o pomoc pri zrealizovani pripravy na majstrovstva sveta a Europy. Zaroven dakuju mestskemu uradu, primatorovi a poslancom, ktori im spolocnymi silami vyclenili financne prostriedky na kupu mikrobusu, bez ktoreho by nebolo mozne v meste Brezne udrzat sportovcov na takej vykonnostnej urovni.

(jk)

...

   Pri prilezitosti 65-tych narodenin a 35 rokov prace technickeho komisara v SAMS a SMF automobiloveho a motocykloveho sportu Ivan Duhan z Myta pod Dumbierom dostal ocenenie vo forme pamatnej plakety a dakovny list za celozivotnu pracu aj ako byvaly pretekar v AMK Mostaren Brezno v endure. Ivan Duhan dakuje vsetkym, ktorym ocenenie patri - redakcii Horehronie za spolupracu pri propagacii motoristickych sportov, timu Belko - Enduro za kvalitne podujatie motocyklovych pretekov Enduro - MSR na Luckach, timu Sajgal za preteky Of road, stvorkoliek a motocyklov v Rohoznej, ako i organizatorom pretekov polnohospodarskych malotraktorov v Lome nad Rimavicou Ing. Jaroslavovi Ridzonovi, Emilovi Stefancikovi a starostovi Vladimirovi Vetrakovi. Z prezidentskej kancelarie Ivan Duhan dostal list, v ktorom mu dakuju za vyjadrenu podporu prezidentskemu paru so slovami, ze o rok sa s nimi bude moct opat stretnut na tradicnom automobilovom podujati.


SPORT

Slovensky cykloklub Dumbier - clen MSK Brezno pozyva v oktobri clenov na vylety

Velky Tribec
8. nedela
68 km/650 m

   Zraz: o 7. h na namesti pod zvonicou v Brezne

   Trasa:
Brezno – Zlate Moravce – Nevernice (zabezpecena preprava osob a bicyklov sprievodnymi vozidlami) – Ladice – Ceresnovy Potok – Konpanova luka – Medvedi vrch – Maly Tribec – Velky Tribec – Babova dolina – Jedliny – Nad Cervenym Krizom – vodna nadrz Jelenec – Nevernice
   Poznamka:
Na akciu sa treba vopred zavazne prihlasit do 6. oktobra v predajni A-Sport alebo na cel. tel: 0904 822560

Balockymi dolinami
15. nedela
49 km/720 m

   Zraz: o 9. h na namesti pod zvonicou v Brezne

   Trasa:
Brezno – Vrchdolinka – Cierny Balog – Dobroc – Palenicna dolina – Molcanova dolina – Palenice – dolina pod Veprom – Sopiska – Tri chotare – Kysuca – Uhliarka – Sedmak – Tlsty Javor – Skalica – Krizne – Krizna dolina – Puste – Cierny Balog – Kram – Hroncianska dolina – Hronec – Valaska – Brezno

Lubietovsky okruh
22. nedela
72 km/920 m  

   Zraz: o  9. h pred pizzeriou na Chvatimechu

   Trasa:
Chvatimech – Brusno Kupele – dolina Peklo – Stary Majer – Periska – dolina Hutna – Bukovina – chata Horalka – Martinova  dolina – Povraznik – dolina Driekyna – Slovenska Lupca – Brusno – Chvatimech

Okolo Michalovej
29. nedela
40 km/560 m
   Zraz: o 9. h na namesti pod zvonicou v Brezne

   Trasa:
Brezno – Benus – Velka Zelenska dolina – Ramza – Blato – Pod Sloviarkou – Lieskovy potok – Hlinik – Rohozna - Brezno

 . . .

   V sobotu 7. oktobra od 9. hodiny sa na sportovom stadione v Polomke uskutocnia Prve majstrovstva Slovenska furmanov  (sprievod konskych zaprahov od kostola na stadion)

Discipliny:
1. disciplina zamerana na presnost pri manipulacii s drevom
2. slalom s nalozenou metrovicou
3. tahanie sani s pribudajucou zatazou
4. silova disciplina – tah kubicneho dreva

   Sprievodne podujatia: vystupenie Jana Ambroza, Divozienky pastiersky koncert, detske sutaze.
   Vitazstvo na tychto majstrovstvach zarucuje postup na medzinarodnu sutaz v Dobsinej. Nenechajte si to ujst.
Informacie o moznosti podania prihlasok a o podujati ziskate na c. tel.: 6193264, 0904 845219.

 . . .

   Karate klub MP Brezno prijme do svojich radov novych clenov. Prihlasit sa mozete do 15. oktobra v telocvicni ZS na Pionierskej 4 v Brezne v dnoch treningov clenov klubu, t. j. utorok a stvrtok od 18. do 19. h.


INE

Obec Polomka pozyva na XVIII. JESENNY JARMOK
13. – 14. oktobra
Bohata ponuka rozneho tovaru a skveleho burciaka.
Predajcovia ziskaju informacie na c. tel.: 6193116.

. . .

 Folklorny subor Mostar pozyva zaujemcov od 14  rokov do tanecnej a hudobnej zlozky, do zenskej spevackej skupiny, do zlozky ludovych hudobnych nastrojov (pistalka, fujara, heligonka, ustna harmonika). Nabor sa uskutocni v piatok 13. oktobra od 16. do 17. h v skusobni FS Mostar v Mestskom dome kultury v Brezne (prizemie vlavo).

. . .

  Bombura klub v Brezne v nedelu 8. oktobra o 15. h pozyva na otvorenie velkoplosnej stvorprudovej autodrahy. Zajazdit si mozete na autickach znaciek Porsche Audi Subaru Viper atd. Autodraha je vhodna pre vsetky vekove kategorie.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT