3. OKTOBER  2006 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

      Popoludni 24. septembra od stvrtej do siedmej hodiny zo zamknuteho Citroenu zmizol mobilny telefon. Kradez, pri ktorej majitel z Cierneho Balogu prisiel o 14 tisic korun, sa odohrala v C. Balogu v lokalite Brotovo.

   Pri zbere skal na poli na Malych dielikoch v katastri Pohorelej 27. septembra nasli nevybuchnuty minometny granat z druhej svetovej vojny. Municiu na zneskodnenie zobral policajny pyrotechnik.

   V noci na 26. septembra v katastri Bacucha na Tupej ktosi odstranil petlicu z dveri na zaparkovanej maringotke a kradol. Odniesol si dve pilcicke prilby a styri rozne bandasky s obsahom 25 l benzinu a 40 l nafty. Kradezou a poskodenim statnym lesom sposobil skodu za 10 100 korun.

   Pod ruskom tmy 26. septembra sarapatil zlodej v objekte SAD na Ceste osloboditelov v Brezne. Najskor poskodil uzamykatelny mechanizmus zamky na nadrzi nakladneho motoroveho vozidla znacky MAN a potom ukradol 120 l motorovej nafty. Firme so sidlom vo Vrutkach vznikla kradezou skoda za 4800 korun, skodu na zariadeni zatial nevycislili.

Na srotovom poli v starom zavode Zeleziarni Podbrezova predpoludnim 28. septembra nasli 30-centimetrovy delostrelecky granat s priemerom 10 centimetrov. Municiu z obdobia druhej svetovej vojny pred prichodom pyrotechnika zabezpecili proti manipulacii.

        V Stvrti Ladislava Novomeskeho v Brezne v noci z 27. na 28. septembra vycinal vykradac aut. Vlamal sa do osobneho motoroveho vozidla znacky Skoda Fabia, z ktoreho ukradol autoradio. Skodu, ktora vznikla firme z Hronca kradezou a poskodenim auta, vycislili na 7 tisic korun.

   Obvineniu z precinu vytrznictva celi 31-rocny Peter z Jasenia. Popoludni 29. septembra v Brezne na Ulici 9. maja pred pohostinstvom budil verejne pohorsenie. Vlastnym telom bez priciny zastavil tadial prechadzajuci autobus. Do okna pred vodicom hodil jablko, kopal, buchal a vulgarne nadaval vodicovi. Vytrznika stihaju na slobode.

   Nadranom 29. septembra v Bystrej ukradli zaparkovane osobne motorove vozidlo UAZ zelenej farby, ktore je specialne upravene na jazdu v terene. Na prednej casti auta bol v case kradeze namontovany navijak znacky Noel a na streche kovova rampa so styrmi svetlami. Majitela z Bystrej autickar pripravil o 120 tisic korun.

   Dvadsiateho deviateho septembra na Polnej ulici v Brezne objavili poskodenie skrinky sietoveho telekomunikacneho rozvadzaca, ktora je osadena v zemi. Neznamy vandal od augusta poskodil dva predne plastove kryty, nastastie bez prerusenia telefonnej prevadzky. Bratislavskej firme vznikla skoda za 17 tisic korun.

(Podla informacii zastupkyne hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 22. do 29. septembra

 
Uzreli svetlo sveta image

 

     

   Marco Michalik z Brezna, Peter Knazik z Osrblia, Lukas Divok z Polomky, Milan Kachnic z Brezna, Peter Jagercik z Lopeja, Matej Mucha z Dolnej Lehoty, Lukas Pokos z Brezna, Lubica Dědeckova z Brezna, Daniela Filova z Banskej Bystrice, Bibiana Libicova z Jasenia, Aurel Kovacik z Brezna.

 

   Opustili nas_image

     

  

    Maria Katreniakova (94) z Lomu nad Rimavicou, Emanuel Kordik (82) z Jasenia, Stefan Lalik (77) z Valaskej, Maria Ocelova (72) z Polomky, Kristina Filipiakova (84) z Brezna, Karolina Tkacikova (82) z Helpy, Michal Palfi (72) z Pohronskej Polhory, Pavla Machalova (67) z Brezna, Jozef Pernisch (68) z Michalovej, Jan Poliak (68) z Benusa, Viera Vincerova (58) z Brezna, Rudolf Turna (83) z Cierneho Balogu, Jaroslav Goceliak (46) z Pohronskej Polhory, Anna Nepsinska (82) z Pohronskej Polhory, Judita Liptakova (72) zo Zavadky nad Hronom.

 

150

   Hasici zlikvidovali pat poziarov - v priestoroch byvaleho uholneho skladu na Zeleznicnej ulici v Brezne neznami pachatelia zapalili zvysky zo sedaciek a aut, 1C prudom uhasili horiaci dreveny pristresok pri rodinnom dome v Dubovej a zaevidovali tri pripady vypalovania travy v Polomke a dvakrat v Brezne. V stredu vystartovali do Nemeckej, kde na hlavnej ceste doslo k zrazke nakladneho auta so skodovkou. Po havarii vycistili vozovku, k zraneniam nastastie nedoslo.

 

155

   V statistike vyjazdov RZP je zapisanych dovedna 34 pripadov, z toho 14 nahlych prihod srdca a obehu, po 2  dychacie, psychiatricke prihody, porody a ine pripady, 1 umrtie, 5 urazov a 6 nuerologickych prihod. Lekari skonstatovali, ze ziadne vazne nehody nezaznamenali.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Clenovia Cestnej zachrannej sluzby asistovali pri piatich havariach v Nemeckej, Ciernom Balogu, Piesku, Brezne a vo Vagnari. Zhodnotili, ze nehody sposobila hlavne nepozornost vodicov, pricom doslo aj k zraneniam. Odtiahli Toyotu so zlomenou zadnou napravou a Feliciu s poskodenym  motorom.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Zachranari z Chopku na Kosodrevinu zniesli turistku z Ciech, ktora si zlomila nohu. Absolvovali skolenie dobrovolnych clenov v Popradskom Plese a v sobotu sa zucastnili na Dni Horskej zachrannej sluzby na Donovaloch. Pocasie bolo vyhodne pre obdivovatelov vysokohorskej prirody, no navstevnikov bolo pomenej.

 

  

Blahozelanie

    Pri vasom krasnom vyroci, slzy sa tisnu do oci, nech vas zehna mily pan Boh este v zdravi dlhy cas, aby ste sa radovali tak trochu zo vsetkych nas.

   Dna 29. septembra oslavili zlatu svadbu, patdesiat rokov spolocneho zivota nasi mili rodicia

Maria a Milan Havasovci z Piesku.

   Vsetko najlepsie hlavne vela zdravia a rodinnej pohody zelaju syn Peter a dcera Vlasta s rodinami.

 

 

Podakovania

  

Spomienky

             To, ze sa rana zahoji, je len klamne zdanie, v srdci nam bolest zostala a tiche spominanie. Hoci odisiel a niet ho medzi nami, v nasich srdciach zostava stale s nami.
   Dna 30. septembra sme si pripomenuli tretie vyrocie umrtia

Ivana Klimenta z Cierneho Balogu.

   Spomina manzelka, dcery Veronika a Ivanka, rodicia bratia, stara mama a ostatna rodina.

...

   Tam v dialke prestalo ti srdce bit, nestihol si sa s nami ani rozlucit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas draha mama v nom.
   Dna 30. septembra sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia manzelky, mamy a starej mamy

Eleny Kutliakovej, rodenej Habanovej z Podbrezovej.

   S laskou spomina manzel, syn a dcera s rodinami a ostatna rodina.

...

   Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit.
   Dna 2. oktobra sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca a stareho otca

Jaroslava Vondercika z Brezna – Zadnych Halan.

   S laskou spomina manzelka, dcera s rodinou a syn.
   Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

...

   Smutny je domov, ked ho opustil ten, ktory ho vybudoval a rad by zil v nom.
   Dna 4. oktobra si pripomenieme styridsatpat rokov od tragickej smrti

Ladislava Luptaka zo Zadnych Halan.

   S laskou spomina manzelka, syn Jan, dcera Anna s rodinami a ostatni pribuzni.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
   Dna 5. oktobra uplynie rok odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Milan Strigac z Brezna.

   S laskou spomina manzelka Anna, dcera Iveta, synovia Milan a Ivan s rodinami.
   Kto ste ho poznali, venujte mu prosim tichu spomienku.

...

   Cas plynie, ale rana boli. Niet takeho lieku, co ju zahoji.
   Dna 5. oktobra uplynie pat smutnych rokov odvtedy, co nas opustil drahy otec a stary otec

Jozef Daxner z Brezna.

   S laskou a uctou spominaju dcery a syn s rodinami.

...

   Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.
   Dna 6. oktobra si pripomenieme nedozite osemdesiate narodeniny

Ondreja Moronga.

   Smutiaca rodina

...

   Kyticu kvetov na hrob davame, v motlitbach s uctou a laskou na teba spominame.
   Dna 6. oktobra uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustila nasa milovana mama, stara a prastara mama

Maria Zivcakova.

   S laskou spominaju dcery s rodinami.

...

   Pracoval vzdy do unavy, pokoj sam sebe nedoprial. Srdce jeho zlate bolo, kazdemu len dobre prial. Stichol dom, zahrada i dvor, uz nepocut jeho kroky v nom. Ako je tazko bez neho zit, ked nema kto poradit, potesit. Ako mu z oci ziarila dobrota, tak nam bude chybat do konca zitova.
   Dna 8. oktobra uplynie rok odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec, starky a zat

Milan Popper z Michalovej.

   S uctou a laskou spominaju manzelka Anna, syn Pavol, syn Milos s rodinou, dcery Erika, Martina s rodinami, starka Berta.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka

Baran
   Tento tyzden stihnete vybavit mnoho dolezitych veci. Ku koncu tyzdna budete mat viac casu na rodinu aj na oddych, len si musite splnit vsetky povinnosti!

Byk
   Mali by ste zacat podnikat. Ak uz mate vlastny podnik, tak je spravna chvila ho rozsirovat, treba si len najst vhodnych obchodnych partnerov.

Blizenci
   Cakaju vas dobre spravy a mile prekvapenia. Nebudete mat problem nadvazovat znamosti a aj v praci vas budu za vase vysledky chvalit.

Rak
   Ak ste bez prace, ponuknite sa nejakym agenturam, alebo si intenzivnejsie hladajte pracu. Ak uz ste zamestnany a nezarabate dobre, pouvazujte nad zmenou!

Lev
   Nebudte hasterivy a nesnazte sa druhych schvalne vytocit. Majte pochopenie pre spravanie ostatnych, nie vsetci su taky, ako si ich vy predstavujete.

Panna
   Tento tyzden by vam mal po dlhsom case priniest nieco dost pozitivne, co vas povzbudi a doda viac energie. Bude sa vam darit, len ked si budete vediet presadit svoj nazor.

Vahy
   Do nicoho sa nepustajte bezhlavo. Pri pracovnych stretnutiach jednajte diplomaticky a neuspokojte sa len tak s hocijakou ponukou.

Skorpion
   Na chvilku zabudnite na vsetky problemy a pracovny chaos a naplno sa venujte rodine. Mozete ostat na chorej, ak sa citite len trosku zle. Ak podcenite male prechladnutie, rozsiri sa to do velkej chripky.

Strelec
   Budete si skvelo rozumiet s partnerom a mali by ste sa viac rozpravat o problemoch, ktore sa tykaju oboch stran a aj spolocnej buducnosti.

Kozorozec
   Nemyslite si o sebe privela. Je dobre byt sebavedomym, ale nie namyslenym, na to si davajte pozor! Tento tyzden sa snazte priucit niecomu novemu. Zacnite robit nejaky sport, ktory sa vam paci.

Vodnar
   Vo vsetkom vyuzivajte svoju intuiciu, pri plneni pracovnych uloh, ci pri pomoci kamaratke pri nakupe oblecenia. Dajte vzdy na prvy dojem a svoje rozhodnutia nemente.

Ryby
   Vsetku lasku venujte svojim detom a svojej laske. Budete prezivat nadherne chvile v kruhu vasich blizkych a budete sa citit mlado, stastne a budete plny energie.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT