30. JANUAR 2007 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Sipkarska a stolno – futbalova liga

 Cierny piatok

    Uplynuly piatok sa neda hodnotit inac, len ako cierny. V tento den bola na programe predohravka  8. a 9. kola Slovenskej extraligy druzstiev a nas zastupca v sutazi 1. DC Brezno cestoval do Handlovej a Prievidze.

   V Handlovej s domacim Mamutikom nedokazali Breznania vyhrat ani uz, da sa povedat, vyhrany zapas, ked za stavu 3:6 pre Brezno nevedeli pridat este jeden posledny bodik, ktory by rozhodol o vitazstve, a tak prehrali nepochopitelne 7:6. Zdecimovani Hugani cestovali na dalsi zapas do Prievidze, kde s domacimi Kondormi drzali krok az do stavu 5:5. Potom prisli na rad crickety, tie obidva chlapci z Brezna prehrali a o zapase bolo rozhodnute. K ziskanym siedmim bodom pridali domaci aj osmy v zaverecnej stvorhre, a tak sa Breznania pred sobotnym Mastrom nevyznamenali a skomplikovali si obhajobu tretieho miesta z vlanajsej sezony. Z Breznanov treba pochvalit hadam len jedneho hraca, ktorym bol Zdenko Pampurik. Vyhral svoje vsetky dvojhry a bodoval aj v stvorhrach, vykon ostatnych hracov timu nestoji ani za zmienku. Mali by si vazne vstupit do svedomia, pretoze take podmienky, ake maju v Brezne, sa na Slovensku najdu mozno este v jednom ci dvoch kluboch.
   V sobotu sa v Zemianskych Kostolanoch konal v poradi uz piaty Master tejto sezony. Ocakavalo sa konecne prekonanie ucasti magickej sestdesiatky, napokon sa to aj podarilo a organizatori museli vytiahnut 128-ovy pavuk, ked sa do hlavnej sutaze prihlasilo 67 hracov, co je na stredoslovenskych Mastroch rekord. V pavuku boli aj mena breznianskych hracov, ktorym po sobote nebolo do reci, a zo zaciatku ich hra aj tak vyzerala, ked v uvode okrem Martina Janciara a Andreja Skantara spadli vsetci do becka. Na lavej strane to vsak uz zacali postupne nicit, len jediny Milan Majer nedokazal vyhrat ani leg, preto sa s turnajom rozlucil skor, ako sa pre inych zacal. Z Breznanov to napokon najdalej dotiahol Matej Putnok, ktory sa prebojoval az do finale, na co potreboval neuveritelnych dvanast zapasov. Ten trinasty finalovy uz nedokazal premenit na vitazstvo, aj ked svojmu superovi Jozovi Rolnikovi zo Zvolena odolaval dlho a podlahol mu v patlegovej bitke 2:3. Poradie na dalsich prieckach: 3. Frantisek Vranka, Trencianske Teplice, 4. Peter Milata, Prievidza, 5. Peter Holdos.  V zenskom pavuku sa predstavilo 13 hracok neznejsieho pohlavia a najvacsou adeptkou na vitazstvo bola Eva Sitarcikova. Napokon jej to ani vacsie problemy nerobilo a v turnaji stratila jediny leg, ktory prehrala az vo finale s Mariou Jurikovou z Prievidze. Pre Mariu to bol vobec prvy turnaj v sipkach a hned sa prebojovala az do finale, mozno sa na sipkarskej scene objavil novy talent. Prvu trojku doplnila dalsia Prievidzanka Lucia Lackova.
   Na sipkarov caka najblizsi vikend Europsky pohar EDU Ranking Budapest 2007, na ktorom sa predstavia aj Breznania. Ostava dufat, ze tento vikend im to bude padat uz lepsie a dosiahnu aspon take vysledky ako na EDU v Pezinku.

(pp)

 Breznianski turisti v ladovom kralovstve

   Konecne sa zima zacala spravat tak ako sa patri, a tak breznianski turisti mohli uskutocnit uz skor planovanu „zasnezenu“ akciu na Kratke-lazy vo Veporskych vrchoch.

   Z konecnej zastavky autobusu v Pohronskej Polhore sa vydali hore dolinou Svetla. Zasnezena cesta ich priviedla do slnkom zaliateho sedla Diel, kde si urobili niekolko dokumentacnych fotografickych zaberov. Potom pokracovali lesnou zvaznicou do sedla Chlipavice. Slniecko sice aj tu svietilo, ale dul neprijemny narazovy vietor, a tak po kratkom zvazovani s radostou prijali pozvanie priateliek z Polhory do nedalekej chalupy v Zadnom Kratkom. Boli im vdacni za obednajsiu prestavku v utulnom prostredi pri krbe s praskajucim ohnom.
   Po obede sa vydali v mrazivom vetre po strmo stupajucej polnej ceste na najvyssi bod trasy s nadmorskou vyskou 1021 m. Cesta tam vedie priesekom po trase plynovodu a lemuju ju kriky, ktore s namrazou a snehom vytvorili rozpravkovu atmosferu. Niektori si na ladom obtazkanych ovisajucich konarikoch briez zahrali ladovu zvonkohru. Z najvyssieho bodu zostupili do kedysi obyvanej osady Predne Kratke. Dalej pokracovali po zltej turistickej znacke dolu strmou uz takmer zaniknutou zvaznicou v hustom smrekovom lese do obce Pohronska Polhora.

   Turisti budu vo stvrtok 1. februara o 18. hodine v zasadacke mestskeho domu kultury bilancovat svoju minulorocnu cinnost a na sobotu pripravuju tradicny prechod Brezno – Bystrianska jaskyna. Informacie poskytne E. Slavkovska, c. tel. 6113327, 0908 646311.

(JSkr) Foto: Ing. A. Jursa

 Spod vysokej siete

Superkam opat ani set

   Hnustanky bojujuce o postupove stvrte miesto sa v Podbrezovej ukazali ako bojovny kolektiv, skoda len, ze im to vydrzalo jediny set. Divaci videli priemerny prvoligovy volejbal.

   Postup do prvej stvorky maju zabezpeceny hracky Podbrezovej, Spisskej Novej Vsi i Humenneho a o posledne postupove miesto sa zvadza tuhy boj. Jednym z kandidatov su i volejbalistky Iskry Hnusta, ktore odohrali svoje zapasy u veduceho druzstva prvoligovej tabulky, v Podbrezovej. Ocakavalo sa, ze suboje prveho so stvrtym prinesu vyrovnanejsie a hlavne kvalitnejsie zapasy. Napokon najvyrovnanejsi bol prvy set prveho zapasu, kde Hnustanky boli velmi blizko k vitazstvu a stali by sa druhym druzstvom v sutazi, ktore by dokazalo v Podbrezovej vyhrat set. Nestalo sa, Hnusta viedla 23:19 i 24:20, no domace volejbalistky pri podani Luptakovej odvratili nebezpecenstvo a otocili vyvoj na konecnych 26:24. To akoby poznacilo nasledujuci vyvoj. Zeleziarky sa postupne rozohrali (hoci treba povedat, ze podali len priemerny vykon) a nasledujuce dva sety vyhrali 25:12 a 25:22, ked si udrziavali od superiek viacbodovy odstup. Zapas sa skoncil vitazstvom ZP Sport Podbrezova 3:0 a trval 64 minut.
Druhy zapas, ktory trval 58 minut, nepriniesol nic nove. Hostky robili v rozhudujucich chvilach chyby a na domace druzstvo, zmietane chorobami i zraneniami, nestacili. Vsetky tri sety mali podobny priebeh. Zeleziarky si od zaciatku vytvorili naskok, ktory s prehladom udrziavali. Superky ich nedonutili zapnut na vyssie obratky. Sympaticke, mlade druzstvo Hnuste ma pred sebou buducnost, no svojim vykonom v Podbrezovej sklamalo. V subojoch o postup do prvej stvorky treba viac bojovnosti i dravosti. Po setoch 25:19, 25:21 a 25:15 sa i druhy zapas skoncil 3:0. Podbrezovcanky tak nadalej vedu prvoligovu tabulku.
   Nasledujuce 13. kolo odohraju volejbalistky ZP Sport Podbrezova na horucej pode tretieho druzstva tabulky v Humennom, kde budu musiet podat presvedcivejsi vykon.
Posledne 14. kolo je na programe 10. februara a zeleziarky privitaju na Stiavnicke zlepsujuce sa Kosice.
   12. kolo: ZP Sport Podbrezova – VK Iskra Hnusta 3:0 (24,12,22), 3:0 (19,21,15). Zostava ZP: Luptakova, Bendikova, Babicova, Mukova, Vanikova, Krajkovicova, liberka Avukova    (Michalcova, Michelcikova, Vestfalova). Prakovce – B. Bystrica 1:3, 1:3, Kosice – Humenne 3:0, 3:1, R. Sobota – S. N. Ves 0:3, 0:3.

(mm)                                     

             1.  ZP             24   22   02     70:14  46

            2.  S.N.Ves      24   21   03     66:18  45

            3.  Humenne    24   13   11     45:39  37

            4.  Hnusta       24   09   15     41:48  33

            5.  R.Sobota    24   08   16     30:52  32   

            6.  B.Bystrica  22   09   13     31:48  31

            7.  Kosice       22   08   14     30:48  29

            8.  Prakovce    24   04   20     18:64  28

 

 R. Durica prehral

   Z Thajska sa nam ozval nas reprezentant v thajskom boxe a rodak z Helpy Rudo Durica. O svojom ostatnom zapase a o planovanych zapasoch nam napisal: „Dvadsiateho prveho  januara ma cakala odveta s mojim superom Odphutonom, ktoreho som posledne porazil a obhajil titul Medzinarodny sampion Kambodze. V tomto zapase sme nebojovali o titul, ale bol vyhlaseny za super fight (zapas najlepsej kvality, pozn. autora). Na zapas som nastupil hned bez respektu a bral som iba vitazstvo. Odphuton to rychlo pochopil a zvolil taktiku ustupu, z ktoreho casto kopal a snazil sa odrazit moj typicky natlakovy boj. Pat kol bolo v podstate o tom, ze som supera tlacil, no pre rozhodcu to asi nestacilo. Kambodza len potvrdila to, ze vyhrat na body je niekedy velmi zlozite. Dalsi zapas ma caka 9. februara na ostrove Phuket vo vahovej kategorii do 65 kg. Este nemam potvrdeneho supera a zapas bude opat super fight, alebo titulovy zapas, ale necham sa prekvapit. Sestnasteho februara ma caka dalsi super fight na ostrove Ko Samui, kde bude bojovat aj dalsi borec zo Slovenska Patrik Salamon, ktory je tu na trojmesacnom sustredeni. Bude to jeho prvy zapas v Thajsku. Fanusikov bojovych sportov budem o vysledkoch informovat.“

Jozef Pupis

 Zavadsky prekladanec

   V sobotu 27. januara vladla v telocvicni Zakladnej skoly v Zavadke nad Hronom od zaciatku prava sportova atmosfera. Zislo sa tam sest zmiesanych druzstiev muzov a zien z Horehronia, aby si zmerali sily v dvoch disciplinach. Vo volejbale a v plavani.
   Volejbal sa hral systemom kazdy s kazdym v casovom rozpati 45 minut. Plavalo sa podla vopred dohodnutych pravidiel. Za odplavane dlzky boli pridelovane druzstvu body. Sportovy maraton trval od rana do neskorych vecernych hodin. Domaci usporiadatelia pripravili sutaziacim druzstvam obcerstvenie v podobe praveho zavadskeho prekladanca.
  Konecne poradie po scitani vysledkov z volejbalu a plavania: 1. Players, 2. Zavadka nad Hronom, 3. Jednota, 4. Rybarovci, 5. Valaska, 6. Technaco.

(ov)

 Perfektna lyzovacka na upravenych tratiach

CHOPOK – SRDIECKO

SKIBUS CHOPOK-JUH zacina premavat od soboty 3. februara do konca sezony zadarmo

Z Brezna denne o 8.00 zo zeleznicnej stanice, naspat o 16.30 zo Srdiecka

Z B. Bystrice v sobotu a nedelu o 8.00 z autobusovej stanice, naspat o 16.30 zo Srdiecka

 

Spod vysokej siete

Postupove boje zacali

   Prva volejbalova liga muzov pokracovala cez vikend dalsim kolom. Iskra Dubova Nemecka cestovala v nedelu 28. januara do Detvy, miesta kde sa v minulosti odohravali velke volejbalove zapolenia medzi tymito klubmi.

 Zial, tak ako v Dubovej, o niekolko rokov skor, skoncil vrcholovy volejbal z ekonomickych dovodov aj v Detve na skodu pre Slovensko. Realita je vsak taka, ze obidve druzstva hraju teraz druhu najvyssiu sutaz. Kym Dubova sa snazi si udrzat 4. priecku v tabulke, Detva na 6. mieste sa o to chce pokusit. Kedze sutaz sa hra tak, ze jeden den sa odohraju dva zapasy, mozeme povedat, ze tentokrat sa rozdelili po bratsky. V prvom zapase zvitazila Detva 3:0 (22, 22, 17). Zapas bol vyrovnany a v prvych dvoch setoch sa druzstva striedali vo vedeni, avsak v zavere mali naviac domaci. Treti set od zaciatku viedla Detva, udrziavala si 3-bodovy odstup, aby svoj naskok zvysila a ziskala vitazstvo po osmich rokoch. V prvej casti sutaze dvakrat zvitazila Dubova. Druhy zapas bol vyrovnanejsi. Tentokrat sa z vitazstva tesila Dubova v pomere 3:2. V prvom a tretom sete zvitazila Dsubova a piaty rozhodujuci set bol vyrovnany, ktory naznacoval derby stretnutie. Pri zmene stran viedli hostia 8:6 a tento stav si udrziavali az do konca, ked zvitazili 15:13. V druzstve Dubovej sa prvykrat predstavil aj Martin Furdik, odchovanec Brezna, ktory mal od leta pourazove problemy clenka. Skuseny harcovnik urcite pomoze v dalsich zapasoch vykonnostnemu rastu druzstva.

   Zostava: M. Skladany, Krmela, Murgas, Siman, Dobrik, Furdik (Vanek, trener Vanek).

   Prva volejbalova liga pokracuje v sobotu 3. februara, ked Iskra Dubova Nemecka privita o 14. hodine a o 16. hodine Spissku Belu. Bude to stretnutie o 4. miesto, ktore zarucuje postup hrat v skupine o 1. az 4. miesto.

Vladimir Urban

1. Svidnik                              24     22     2      67:13    46

2. Hrinova                              24     20     4      66:20    44

3. Revuca                              24     16     8      54:32    40

4. Dubova                              24     12     12     42:45    36

5. Spisska Bela                     24     10     14     31:55    34

6. Detva                                24     8      16     42:46    32

7. Saca                                 24     4      20     20:62    28

8. Bardejov                            24     4      20     18:67    28

M. Schüsser

 

Tri tituly vytrvalcom z Brezna

   Sportova hala OSG v Banskej Bystrici bola v sobotu 27. januara miestom zapolenia ziakov o tituly majstrov Stredoslovenskeho atletickeho zvazu. Preteky boli ciastocne poznacene absenciou pretekarov v dosledku chripkovych ochoreni, ako aj ucastou vyskarskej skupiny z Brezna na mitingu v Budapesti. Touto neucastou breznianskej atletickej spicky prisiel klub asi o osem medaili. Napriek tomuto hendikepu priviezli pretekari klubu pat medaili. V behu ziakov na 600 m systemom start – ciel zvitazil presvedcivo Tomas Fukas s casom 1:36,48. Tituly v behu na 1500 m ziskali Dominika Kovacikova (5:45,00) a Robert Ziak (5:10,31), 2. miesto v chodzi na 2 km s casom 14:00,00 obsadil Miroslav Bardelcik a komplet medaili za 3. miesto v behu na 1500 m s casom 5:11,25 doplnil Juraj Sitarcik.

M. Cernak


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT