30. JANUAR  2007 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Program kina Mostar od 30. januara do 6. februara

3. so, 4. ne - CASINO ROYALE (USA, MP/15, 19.30) - Akcny film.

6. ut - DOBA LADOVA 2 (USA, MP, 17.00, 19.30) - Animovana komedia, ktora vas rozosmeje a chyti. POZOR! Vstupne: 25 Sk


KULTURA

  Obecny urad Cierny Balog, folklorna skupina Kycera,  n. o.,    Cierny Balog, Komunitne centrum, n. o., Cierny Balog v spolupraci so Stredoslovenskym osvetovym strediskom Banska Bystrica usporiadaju v dnoch 16. - 20. februara

12. rocnik folklorneho festivalu
UZ SA FASIANG KRATI...

16. piatok
17.00 - DETSKY PROGRAM v Kulturnom dome v Ciernom Balogu; ucinkuju: DFS Radost z B. Bystrice, DFS Slniecko z Detvy, DFS Mala Kycera z Cierneho Balogu; priprava programu: Pavol Tazky
19.30 - FASIANGOVY PLES v restauracii Spotrebneho druzstva Coop Jednota  v Ciernom Balogu - Velke obloky; hra hudobna skupina JUNO

17. sobota
8.00 - FASIANGOVY JARMOK REMESELNIKOV v Ciernom Balogu, sutaze v rezani dreva a ine, spojene s obcerstvenim
11.00 - predstavovanie folklornych suborov pred Nakupnym strediskom  v Ciernom Balogu, bufetovy vagon CHZ s hriatym a „vsakovakym“
13.00 - BURSOVNICI IDU ... - pochodzky po miestnych castiach obce: Kram,  Fajtov, Komov, Dobroc, bursovnici: FS Polana zo Zvolena, FS Sumiacan, FS Liptov, FSk Kycera   
15.00 - O NAJCHUTNEJSIE TRHANCE v Kulturnom dome v Ciernom Balogu - Vlcie diery ... - sutaz vo vareni trhancov – pojde nielen o cas, ale aj o kvalitu trhancov; sutazia medzi sebou  3-clenne druzstva
18.00 - FASIANGY, FASIANGY, FASIANGOVE CASY v Kulturnom dome v Ciernom Balogu; ucinkuju: FS Polana zo Zvolena, FS Sumiacan, FS Liptov, FSk Kycera, ludovy rozpravac: Jozko Jozka; priprava programu: Marian Cupka

18. nedela
10.00 - POSEDENIE PRI HELIGONKE v Kulturnom dome v Ciernom Balogu; priprava programu: Lubomir  Rosik
15.00 - UZ SA FASIANG KRATI... - galaprogram v Kulturnom dome v Ciernom Balogu; uciinkuju: FS Marina zo Zvolena
   Program ma dve casti -  Prijmite vdacne... a Jarmocne odrobinky... - je to vyber zo sucasneho repertoaru suboru, v druhej casti - monotematicka mozaika tanecno-spevackych vystupov na jarmocnu temu.

20. utorok
20.00 - POCHOVAVANIE BASY v restauracii Vlcie diery v Ciernom Balogu; priprava programu: Marek Tazky   
   Sprievodne akcie: Tradicna izba - Ej horicka zelena... v Komunikacnom centre v Kulturnom dome  v Ciernom Balogu, vystava fotografii: Spomienka na primasa  – pri prilezitosti prveho vyrocia umrtia  Juliusa Bartosa – Suka; priprava: Anna  Lehocka, Sona Figuliova, Anna Jamrichova 

ZMENA PROGRAMU VYHRADENA !!!

Rok 2007 - 400 rokov od prvej pisomnej zmienky o obci Cierny Balog

. . .

SPEVACKY ZBOR MESTA BREZNA

   Pozyva vsetkych zaujemcov o zborovy spev do svojich radov.  Pridte prezit spolu s nami nezabudnutelne chvile radosti, umenia a krasy, priatelia!
   Nacvik zboru - kazdy pondelok od 17.30 do 20.30 v zasadacke Mestskeho domu kultury (2. poschodie) na Svermovej 7 v Brezne.

. . .

MESTSKE KULTURNE STREDISKO V BREZNE
pozyva
na hudobno-zabavny program
SENZUS a jeho host
V pondelok 19. februara
o 19. hodine
v mestskom dome kultury.
Vstupne: 110 Sk
Predpredaj vstupeniek v TIKu, c. tel.: 6114221.


DAKUJEME ...  

   V sobotu 13. januara bola v nasom meste IV. mestskym reprezentacnym plesom otvorena plesova sezona. Pri tejto prilezitosti dakujem vsetkym, ktori financne podporili toto podujatie. Vdaka patri predovsetkym agenture Infiniti Media, Kosice, Dexii banka Slovensko, a. s., Lesom mesta Brezno, s. r. o., Komunalnej poistovni, a. s., a  firme IZOTERM – Okna, s. r. o., Dalkii, a. s., Bratislava.

Mgr. Dana Kmetova, veduca kancelarie primatora

...

   Detske oddelenie Nemocnice s poliklinikou v Brezne, n. o., dakuje rodine Buckovej a pani Boselovej z Helpy za nakup teplomerov a flasiek pre deti.

MUDr. Norber Surovy, primar detskeho oddelenia


SPORT

   V nedelu 18. februara sa v restauracii Omega v Mestskom dome kultury na Svermovej 7 v Brezne uskutocni 2. rocnik TM3M - turnaj v marasi Memorial Mariana Mojzisa.
   Program: 8.00 - 8.45 prezentacia, 8.45 - 9.10 vyzrebovanie, 9.10 - 12.00 1., 2., 3. kolo, 12.00 - 13.10 obed, 13.10 - 15.00 4., 5. kolo, 15.00 - 16.00 vyhodnotenie.
   Startovne 300 Sk.

. . .

Po stopach oslobodenia Brezna

   Mestsky urad, Mestsky sportovy klub, Klub slovenskych turistov a skoly v spolupraci so Zakladnou organizaciou SZPB c. 2 v Brezne pozyvaju priaznivcov lyzovania na bezkach i pesich turistov na 20. rocnik lyziarskeho prechodu z Cierneho Balogu do Brezna. Zraz ucastnikov je v sobotu 17. februara o 9. hodine na namesti v Brezne pred obchodnym domom. Z miesta zrazu je zabezpecena autobusova doprava na Vrch Dolinku a Cierny Balog. Start prechodu je pri pamatniku SNP nad budovou lesneho zavodu.
   Trat lyziarskej stopy na 10 km je situovana v smere postupu osloboditelskych jednotiek Cervenej armady, ktore 29. januara 1945 oslobodili Cierny Balog, a v odpoludnajsich hodinach z juznej strany sa dostali k Breznu, ktore aj za ucasti rumunskej armady oslobodili 31. januara 1945. Tymto tradicnym lyziarskym podujatim si jeho ucastnici uctia pamiatku vsetkych, ktori polozili svoje zivoty za nase oslobodenie.
   Lyziarska stopa prechadza pestrym, mierne kopcovitym terenom cez Vrch, Korenovu, Hlboku s cielom pri autoservise na Mazornikove. Pre ziakov a rodicov s detmi je pripravena 3 km lyziarska stopa z Vrch Dolinky, pre pesich turistov na trase Dolinka - Hlboka - Korenova. V cieli, pri obcerstveni, dostane kazdy ucastnik pamatny list.
   Prihlasky kolektivov a jednotlivcov posielajte na adresu: MSK Brezno, Miroslava Pacesova, c. t. 6113838.


INE

Sutaz vo vareni najchutnejsich trhancov

   V ramci fasiangovych oslav v Ciernom Balogu sa uskutocni sutaz vo vareni najchutnejsich trhancov.
Termin: sobota 17. februara o 15.00
Miesto sutaze: Vlcie diery
Sutaziaci: 3-clenne druzstva
Priprava a hodnotenie:  3-clenna porota + pripravny vybor
Podmienky sutaze:
- vypracovanie cesta z 2 vajec (suroviny - muka - hladka, polohruba, slanina, zemiaky, bryndza, smotana, sol, voda – ZABEZPECI POROTA)
- pomocky na varenie si prinesu sutaziace druzstva (vsetko potrebne!)
- hodnoti sa kvalita a prihliada sa na cas varenia
Moznost a termin prihlasenia: v Obecnom urade v Ciernom Balogu do 15. februara do 12. h.
   Srdecne pozyvame odvaznych i menej odvaznych kucharov a kucharky, budte si isti, ze sa dobre zabavime a zaroven vsetkych ucastnikov odmenime.
Na prijemne stretnutie sa tesi organizacny vybor a hodnotiaca komisia.

 . . .

Okresne riaditelstvo Policajneho zboru v Brezne

   ziada obcanov o pomoc pri objasnovani dopravnej nehody, ktora sa stala dna 28. decembra  2006 o 14.40 hodine na ceste I/66 v Brezne na krizovatke pri Tescu. Vodicovi autobusu SAD Kosice jazdiacemu v smere od Banskej Bystrice do Brezna na priechode pre chodcov pri odbocke do Tesca z pravej strany  vstupil do jazdnej drahy chodec, nasledkom coho doslo k stretu autobusu s chodcom a k jeho zraneniu.

   Okresne riaditelstvo Policajneho zboru v Brezne sa tymto obracia na obcanov, ktori boli svedkami tejto dopravnej nehody, aby sa osobne prihlasili v Okresnom dopravnom inspektorate Okresneho riaditelstva Policajneho zboru v Brezne, Mostarenska ulica 13,  pripadne tuto skutocnost oznamili npor. Eugenovi Dullovi, c. tel.: 096162 3510 alebo na c. tel.: 158.

. . .

  Skupina historickeho sermu BEREZUN robi od 1. do 9. februara v pondelok a stvrtok  od 18. do 20. hodiny v malej telocvicni Zakladnej skoly na Pionierskej 4 v Brezne
NABOR NOVYCH CLENOV (od 16 rokov).
   Vitane - divadelne vlohy a zaujem o historiu z prvej polovice 15. storocia.  

. . .

Margaretka
KARNEVALOVA PARTY

Kde:
Sukromne detske zariadenie Margaretka
Sidlo: 9. maja 55, Mazornikovo (budova byvalej MS)

Kedy: v sobotu 17. februara
O kolkej:
o 14.30
Masky si mozete pozicat
u nas od 14. februara!!!
Kazde vopred nahlasene dieta sa moze tesit na darcek.
Rodicia nahlaste svoje ratolesti najneskor do 14. februara
na c. tel.:  0908 568 577.
VSTUPNE DOBROVOLNE
TESIME SA NA VAS


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT