30. JANUAR  2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

    V case od 19. do 22. januara v Lesnickom  skanzene vo Vydrovskej doline sarapatil zlodej. Z vystaveneho vozidla ARO  4x4 ukradol dva predne svetlomety a z uzamknutej kabiny auta pristrojovu dosku. Policia po pachatelovi, ktory za sebou nechal skodu za 6500 korun, patra.

   V skorych rannych hodinach 21. januara sa na ceste medzi Valaskou a Chvatimechom stala dopravna nehoda, ktoru zapricinil 19-rocny vodic osobneho auta Volvo z Brezna. Pred nim jazdiacu Skodu Fabia, za volantom ktorej sedel 26-rocny vodic z Brezna, predbiehal prave v case, ked v protismernom jazdnom pruhu siel nakladny Mercedes, ktory viedol 33-rocny vodic z Lucenca. Nasledovala zrazka, pri ktorej vodic Volva a jeho 29-rocny spolujazdec zo Spanielska utrpeli lahke zranenia. Na autach vznikla skoda dovedna za 300 000 korun.

   Majitel firmy z Brezna 21. januara zistil, ze zo strazeneho objektu na Zeleznicnej ulici zmizlo osobne motorove vozidlo Nisan Patrol v hodnote 900 000 korun. Poskodene auto bolo najdene na Svermovej ulici v Ciernom Balogu. Skodu vycislili priblizne na 100 000 korun.

    O tristvrte na jednu popoludni 23. januara 42-rocna vodicka z Bravacova pri vedeni vozidla v smere Bravacovo - Benus v pravotocivej zakrute neprisposobila rychlost jazdy stavu a povahe vozovky a dostala smyk. Presla do protismeru, kde celne narazila do oproti iduceho osobneho motoroveho vozidla Seat Alhambra, ktore viedol 49-rocny vodic z Bravacova. K zraneniu nastastie nedoslo, na autach je skoda asi za 160 000 korun. V ten isty zasnezeny den ani nie o dve hodiny 24-rocny vodic z Velkeho Blahoveho na ceste z Brezna do Certovice nevenoval dostatocnu pozornost a lavou prednou castou auta narazil do stojacej Skody Fabie s breznianskym evidencnym cislom. Jeho nepozornost sa obisla bez zraneni, odniesli si ju auta so skodou za 40 000 korun.
 

   Pravdepodobne v noci na 24. januara v ranci v katastri Valaskej uradoval zlodej. Odstranil zamky na volierach  a ukradol orla skalneho, bielu hus slovensku a hnedu hus labutiu. Kradezou vzacnych vtakov sposobil skodu za vyse 100 000 korun.

 

 

(Podla informacii zastupkyne hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

  

Co sa udialo v tyzdni od 12. do 19. januara
 
Uzreli svetlo sveta image

 

        

   Kevin Pustaj z Brezna, Samuel Tilkovsky z Podbrezovej, Jan Vlcek z Pohronskej Polhory, Ivana Harvanova z Telgartu, Vanesa Mucova zo Zavadky nad Hronom, Andrej Reken z Nemeckej, Martin Brenkus z Cierneho Balogu, Filip Matusek z Brezna, Rene Pokos zo Sumiaca.

 

  Opustili nas_image

     

 

   Ondrej Kolesar (94) zo Zavadky nad Hronom, Valeria Kellerova (97) z Bystrej, Alzbeta Kurtikova (70) z Michalovej, Anna Pacesova (69) z Brezna, Oto Duris (80) z Brezna, Anna Muchova (80) z Pohronskej Polhory, Petronela Korentova (81) z Hronca, Jan Luptak (63) z Predajnej, Olga Sukenikova (62) z Brezna, Alzbeta Hulikova (77) z Piesku.

 

150

   Uplynuly tyzden sa do statistik hasicov moze zapisat ako dost kuriozny, najma vypalovanim suchej travy. K takymto pripadom ich privolali trikrat: na Zidlovo, do Zadnych Halan a do Bujakova. Vsetky tri poziare uhasili jednoduchymi hasiacimi prostriedkami. Ekologicky zasah, pri ktorom odstranovali unik ropnych produktov pred hypermarketom v Brezne, sa nastastie skoncil dobre. Uniknuty olej z nezisteneho dopravneho prostriedku zasypali absorpcnou latkou a pozametali. Poziar hospodarskej budovy v Rohoznej si vyziadal skodu vo vyske 100 000 korun a rodinneho domu v Nemeckej asi 1000 korun. Jednu technicku pomoc si vyziadalo vozidlo regionalnej spravy ciest po tom, ako ho silny vietor v piatok v skorych rannych hodinach zakliesnil medzi dva spadnutne stromy.

 

155

   Dovedna 24 vyjazdov absolvovali minuly tyzden breznianski lekari. Z toho sestkrat k nahlym prihodam srdca a obehu, dvakrat k mozgovym prihodam, dvakrat k urazom, dvanastkrat k inym pripadom a k dvom porodom. Z Bystrej startovali dovedna sestnastkrat. Dvakrat k neurologickym pripadom, styrikrat k prihodam srdca a obehu, trikrat k porucham dychania, raz k inemu pripadu, styrikrat sekundarne prevazali a dvakrat zaevidovali exitus. Z Lomu nad Rimavicou vyrazali len raz, a to do Cierneho Balogu, kde poskytli potrebnu pomoc a zraneneho cloveka previezli do breznianskej nemocnice. Helpianski lekari maju za sebou styri starty k urazom, jeden k neurologickej prihode, styri k nahlym prihodam srdca a obehu, dva k porodom, dva ku kolapsom a jeden ku psychiatrickej prihode.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 145

   Dopravne nehody, pri ktorych asistovali clenovia Cestnej zachrannej sluzby, sa obisli bez zraneni. Zato skoda, ktora vznikla na vozidlach, bola pomerne vysoka. Na trase Helpa – Lopej sa automobilu Volkswagen Passat odtrhla zadna naprava, co si vyziadalo privolanie cestnej sluzby.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Napriek tomu, ze podla kalendara by mala byt lyziarska sezona a zima v plnom prude, opak je pravdou. Lyziarske podmienky su obmedzene a lyzovanie je mozne len v urcitych strediskach. V nadmorskej vyske 1600 m  je 15 cm snehu a podmienky su nevhodne, vo vyske 2000 m sneh dosahuje peknych 50 cm, co poskytuje lyziarom aspon malu utechu. V strede tyzdna poskytli pomoc madarskemu turistovi (zviezli ho zo zjazdovky), ktory si zlomil predkolenie.

 

Blahozelanie

   My, tvoje vnucata, blahopriat ti chceme, vela zdravia, stastia ti zo srdca prajeme.
   Dna 31. januara oslavi svoje krasne sestdesiate narodeniny

Jozef Zubor z Brezna.

   Lucka, Viktorka, Martinka, Kubko, Zuzka, Erik.

 

 

Podakovania

   Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom, susedom a znamim, ktori sa dna 11. januara zucastnili na poslednej rozlucke s nasim drahym manzelom, otcom a starym otcom

Mikulasom Turnom.

   Osobitne dakujeme nasho kapucinovi Marianovi za dostojnu rozlucku pri pohrebe obrade.
   Smutiaca rodina

...

   Dakujem vsetkym, ktori boli odprevadit na poslednej ceste dna 19. januara moju matku

Alzbetu Hulikovu.

   Dakujem pribuznym, znamim, susedom z Piesku a Valaskej,  Zboru pre OZ vo Valaskej, zvlast pani Kucerovej a tete Ockovej za ich krestansky pristup k zosnulej. Dakujem aj za kvetinove dary.
   Vyslovujem vsetkym uprimne Pan Boh zaplat.   Dcera Jolana

Spomienky

       Tak velmi si sa chcela s rodinou tesit, tak velmi si chcela zit, no nebolo lieku pre teba, srdce prestalo bit.
   Dna 2. januara sme si pripomenuli nedozite sestdesiate narodeniny a dna 27. januara tretie vyrocie umrtia nasej drahej

Margity Schönovej z Brezna – Mazornikova.

   S uctou a laskou spominaju manzel, deti, vnucata a ostatna rodina.
   Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

   Zavrel si oci, srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas otec drahy v nom.
  Dna 26. januara uplynul rok odvtedy, co nas opustil milovany manzel, otec, stary otec

Frantisek Vernarsky z Polomky.

   S laskou spomina manzelka, dcera, syn s rodinami, znami a ostatna rodina.

...

   Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme: “Otec nas drahy, zbohom.”
   Dna 29. januara sme si pripomenuli smutne prve vyrocie umrtia

Ondreja Petrasa z Brezna.

   S laskou a uctou spominaju dcery s rodinami, manzelka a syn, vnucata a ostatna rodina.

...

   Dna 29. januara uplynulo pat rokov odvtedy, co nas vo veku 49 rokov navzdy opustila

Jolana Kupcova.

   S uctou a laskou spominaju manzel, synovia, cela rodina a byvali spolupracovnici.

...

   Zivota kniha zavrela sa, pisana srdcom, krvou zo zil. Rukou cudzou skoncil zivot 29. januara pred piatimi rokmi brata, svagra a uja

Antona Kuceru vo veku 46 rokov.

   Spomienka na teba je stale ziva a preto prosime tych, co ho poznali, aby mu venovali chvilu vo svojich myslienkach.

...

   Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na cintorine spis svoj vecny sen.
   Dna 30. januara uplynie rok odvtedy, co nas opustila manzelka, mama a stara mama

Anastazia Vetrakova z Michalovej.

   Spomina manzel, syn a dcery s rodinami.

...

   Necakane si odisiel z nasho zivota, my ostali sme sami, no naveky budes v srdciach tych, co ta mali radi. Uz ti nepodame ruku, nepovieme vins, len ticho k hrobu s kvetmi mozeme prist.
   Dna 30. januara uplynul rok od smrti nasho otca, syna, brata, krstneho otca, strka a ujceka

Mariana Labducha z Cierneho Balogu – Fajtova.

   Kto ste ho poznali, venujte mu spolu s nami tichu spomienku.

...

   Hoci si odisiel a niet ta medzi nami, v nasich srdciach zostavas a budes stale s nami.
   Dna 30. januara sme si pripomenuli tretie vyrocie umrtia

Anny Giertlovej z Cierneho Balogu – Dobroce.

   S laskou spominaju synovia a dcery s rodinami, vnucata a pravnucata, sestry a ostatna rodina.
   Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

   Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.

   Dna 1. februara uplynie smutny rok odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec, stary otec

Ivan Novak z Cierneho Balogu.

   S laskou spomina manzelka, deti s rodinami, vnucata.

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Nepotlacajte v sebe pocity a prejavte svoju nespokojnost, pretoze len tak sa bojuje za stastie. Nesmiete mat strach z urcitych ludi, pretoze vas to dost oslabuje.

Byk
   Budte k vsetkym ohladuplny a velmi opatrny na cestach! Kontrolujte viac deti, ci je vsetko v poriadku a viac sa im venujte.

Blizenci
   Tento tyzden bude skor oddychovy, mozete podniknut viac rodinnych akcii. V praci sa snazte vyniknut svojimi napadmi a neponizujte nikoho – radsej drzte jazyk za zubami!

Rak
   Citite sa skvelo a mate energie na rozdavanie. Potrebujete si dat do poriadku vsetky ucty a poplatky. Ak ste osamely, najdite si nejakeho blizkeho cloveka, ktory vam bude pomahat zvladat tazke chvile.

Lev
   Hrozia vam hadky s partnerom, no snazte sa vsetko zahladit sladkymi recami, cas to vyriesi. Snazte sa tiez viac setrit a nerozhadzovat len tak.

Panna
   Netrapte sa pre hluposti a nepustajte sa do problemov kamaratov. Dolezitejsie su predsa vase osobne problemy!

Vahy
   Davajte si pozor na ziarlivych ludi, ktori vam budu zavidiet vas uspech v praci. Nemusite sa obavat financnych problemov, ale davajte si zalezat na tom, aby ste nezanedbavali partnera.

Skorpion
   Mate za sebou velmi narocny tyzden a teraz vas caka konecne trocha volna. Viac sa zabavajte a nemyslite na povinnosti, tie pockaju.

Strelec
   Davajte si velky pozor na zdravie a uz pri najmensich priznakoch choroby sa liecte! Ste na pokraji zrutenia. Potrebujete surne vypnut!
.

Kozorozec
   Viac sa stretavajte s priatelmi a chodievajte do spolocnosti. Mali by ste sa viac zaujimat o to, co sa deje okolo vas. Nezvykajte si na samotu.

Vodnar
   Nevystavujte vase telo prilis velkej namahe, aby ste si nesposobili uraz. Dbajte viac o svoj vzhlad a v praci budte viac komunikativny.

Ryby
   Neuzatvarajte sa do seba! Nie je vsetko take zle, ako si myslite. Prineste si viac humoru do vasho zivota a uvidite, ze vsetko sa zlepsi. Mate velku podporu rodiny. Pozor na prejedanie sa!


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT