6. MAREC  2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

    Na Ulici osloboditelov v Polomke vykradli novinovy stanok. Neznamy pachatel z regalu ukradol cigarety roznych znaciek, cim majitelke sposobil skodu asi za 27 000 korun. Kradez sa odohrala do stvrtka rana 22. februara. Policia po pachatelovi patra.

   Vodicovi osobneho motoroveho vozidla VW Touran z Malaciek policia zadrzala vodicsky preukaz, pretoze v pondelok 26. februara sposobil dopravnu nehodu v Brezne na krizovatke ulic Mostarenska a Zeleznicna. Vodic nedal prednost vozidlu, ktore viedol vodic z Podbrezovej. Na autach pri zrazke vznikla skoda za 90 000 korun, k zraneniu osob neprislo. Policia u vodicov nezistila pozitie alkoholickych napojov.

   Trestneho cinu nebezpecne vyhrazanie sa dopustil 29-rocny Slavo M. V bytovom dome v Podbrezovej v stredu 28. februara svoju 52-rocnu matku chytil za oblecenie a na chodbe ju hodil o stenu. Potom z kuchynskej linky vybral noz a vyhrazal sa jej zabitim. Zena v obave o svoj zivot usla. Vysetrovatel Slava M. umiestnil v ustave na vykon vazby v Banskej Bystrici.

    Na zasnezenej ceste na Krpacove havaroval v stredu vecer 28. februara 34-rocny vodic z Banskej Bystrice. Neprisposobil jazdu stavu vozovky, presiel za pravu stranu cesty. Pri havarii bola lahko zranena jeho 13-rocna spolujazdkyna, ktora sa bude zo zraneni liecit asi sedem dni. Alkohol v krvi vodica nezistili. Skodu na vozidle vycislili na 60 000 korun.

   Pravdepodobne v noci na 1. marca v Ciernom Balogu sa ktosi vlamal do baru patriaceho futbalovemu klubu. Zjavne mu neslo o sport, pretoze z regalov baru ukradol napoje a cigarety roznych znaciek. Klub pripravil o viac ako 9000 korun.

   Vo stvrtok 1. marca kratko pred poludnim v Lopeji vodic nakladneho auta z Ruzomberka pri odbocovani dolava z hlavnej cesty nedal prednost vozidlu Skoda Fabia, iducemu v smere z Brezna do Banskej Bystrice. Pri zrazke aut bola zranena 52-rocna zena, ktora sedela na zadnom sedadle skodovky. Jej liecenie bude trvat priblizne tyzden. Pri nehode neuradoval alkohol, na vozidlach vznikla skoda za 80 000 korun.

   Pomoc policie 2. marca potrebovala zamestnankyna pohostinstva v Polomke. Exmanzel sa jej vecer o pol deviatej vecer telefonicky vyhrazal, ze pride za nou a zabije ju. O desiatej tam naozaj dorazil. Svoju byvalu manzelku vyzval, aby sla do skladu, kde jej nadaval, strkal rukami a ohrozoval pistolou.

 

   Popoludni 4. marca ktosi z nosica na osobnom motorovom vozidle Suzuki Ignis, zaparkovanom pred motorestom v Nemeckej, ukradol styri pary lyzi. Lyze dovedna za 48 000 korun patrili roznym majitelom zo Zvolena a Sliaca. Vypacenim nosica jednemu z nich vznikla aj tisickorunova skoda.

(Podla informacii zastupkyne hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 23. februara do 1. marca

 
Uzreli svetlo sveta image

 

         

   Patrik Bartos z Cierneho Balogu, Timea Kovacova z Brezna, Sebastian Kaclik z Podbrezovej, Sara Tokarova z Helpy, Fatima Puskova z Brezna, Terezia Glembova z Jasenia, Ema Babicova z Valaskej, Peter Votroubek z Brezna, Christian Tokar z Polomky, Nina Muranska z Cierneho Balogu.

 

   Opustili nas_image

     


   Emil Babka (79) z Jasenia, Margita Faskova (94) z Benusa, Maria Gondova (85) z Brezna, Ing. Melania Gabonova (46) z Brezna, Margita Herichova (91) z Cierneho Balogu, Bernardina Banikova (77) z Valaskej, Barnabas Barabas (66) z Brezna, Julius Medved (85) z Cierneho Balogu, Terezia Michalikova (74) z Bujakova, Zdena Brozova (77) z Brezna, Jozef Stubna (77) z Brezna, Maria Kollarova (84) z Brezna, MUDr. Jan Kuklovsky (81) z Brezna, Maria Adamekova (82) z Dolnej Lehoty, Jaroslav Kis (58) z Brezna.

 

150

   V posledny februarovy piatok poskytli predlekarsku pomoc chodcovi, ktoreho na hlavnej ceste v Brezne zrazil Volkswagen. Na druhy den v Pohronskej Polhore v spolupraci s tamojsimi dobrovolnikmi vysokym tlakom zlikvidovali poziar neobyvanej drevenice. Po dopravnej nehode na Krpacove, ked Renault zbehol mimo vozovky, niekolkokrat sa prevratil a zastavil v miestnom potoku, doslo k zraneniu dvoch maloletych osob, hasici vytiahli auto a zastavili unik oleja. Vo stvrtok v Brezne pomocou navijaka prevratili na kolesa Skodu 1203, v Podbrezovej odpojili akumulator z havarovaneho vozidla a Vapexom zasypali vyteceny olej na ceste.

 

155

   V statistike vyjazdov breznianskych lekarov je ich zapisanych dovedna 32, z toho 14 k nahlym prihodam srdca a obehu, 3 k neurologickym prihodam, po 2 k dychacim prihodam a k porodom, 1 ku chirurgickej prihode, 4 k razom a 5 k inym pripadom. V Lome nad Rimavicou poskytli pomoc po uraze, prepravili pacientov do Revucej a do Martina. V Helpe zaznamenali umrtie pred prichodom sanitky, zneuzitie RZP, 4  srdcovo-cievne prihody, po 2 urazy a astmaticke zachvaty, po 1 brusnej, neurologickej, psychiatrickej prihode - pokus o samovrazdu. Lekari v Bystrej absolvovali 22 vyjazdov, z toho 5 k neurologickym prihodam a k urazom - z toho 4 boli po dopravnych nehodach, 3 k dychacim prihodam, 4 k srdcovo-cievnym prihodam, 2 k inym pripadom,1 k porodu a zaevidovali 2 prevozy z Revucej do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby vystartovali k 7 dopravnym nehodam, po ktorych doslo aj k zraneniam osob.   Odtiahli skodovky po havariach v Brezne, Lopeji, Brusne, Jarabej, Krpacove a vo Filipove. V Predajnej pomohli vodicovi Mitshubishi s odtrhnutou zadnou napravou.

 

 Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenov Horskej zachrannej sluzby v stredu telefonicky poziadali o pomoc dvaja lyziari, ktori zabludili vo Vajskovej doline po tom, co lyzovali v Zapadnych Deresoch. Zachranari po prichode na miesto nasli nie dvoch, ale az osmich stratenych, ktorym pomohli najst spravnu cestu.

 

 

Blahozelanie

 

 

Podakovania

    Dakujeme rodine, pribuznym, susedom, priatelom a znamym za odprevadenie na poslednej ceste

Milana Raffaya z Brezna.

   Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
   Smutiaca rodina

Spomienky

   Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
   Dna 31. januara uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustila nasa drahy manzelka, mama a stara mama

Jolana Hantakova, rodena Istvanova z Brezna.

   S laskou spomina manzel Rudolf, dcery Anna, Jolana a Dana s rodinami, vnucata Filipko, Risko a Lenka.

   Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
   Dna 7. februara sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Jozefa Lepku z Podbrezovej.

   S laskou a uctou spominaju manzelka, dcera, vnucky s rodinami a pravnucata.

   Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen, ale ti, co ta tak velmi milovali, spominat na teba neprestali.
   Dna 10. februara sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Juliusa Jancika z Brezna.

   S laskou a uctou spominaju manzelka, dcery s rodinami, vnucata, svokra a surodenci.

   Kyticu kvetov na hrob kladieme, s uctou a laskou na teba spominame.
   Dna 11. februara sme si pripomenuli nedozite osemdesiate narodeniny a dna 12. februara siedme vyrocie umrtia nasej mamy, starej a prastarej mamy

Anny Stulrajterovej z Cierneho Balogu – Dobroce.

   Spominaju synovia a dcery s rodinami.

   Stratu svojich najblizsich ani cas nezahoji a neda zabudnut. Kyticu kvetov na hrob dame, v modlitbach s uctou a laskou na vas spominame.
   Dna 13. februara sme si pripomenuli smutne prve vyrocie umrtia nasej drahej mamy

Adely Turnovej,

   dna 21. marca si pripomenieme sedemnaste vyrocie umrtia nasho brata

Rudola Turnu,

   dna 10. maja si pripomenieme dvadsiate prve vyrocie umrtia nasho otca

Jana Turnu z Brezna – Chamarovej.

   S laskou a zialom v srdci spominaju dcery a synovia s rodinami.

   Tam v dialke prestalo tvoje srdce bit, nestihol si sa s nami ani rozlucit. Smutok dolieha na nas dom, velmi nam, Patrik, chybas v nom.
   Dna 13. februara uplynuli dva roky odvtedy, co nas tragickou smrtou opustil nas milovany syn

Patrik Durcik z Brezna.

   S laskou a bolestou v srdci spomina tatik, mama, sestra Danka, brat Vlastik s rodinami.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

   Tak ako mu z oci ziarila laska a dobrota, tak nam bude chybat do konca zivota. Odisiel potichucky, bez slova rozlucky, my ho vsak v srdciach mame, s laskou na neho spominame.
   Dna 13. februara uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil nas manzel, otec a stary otec

Jan Babic z Brezna.

   S laskou spomina manzelka Katka a deti s rodinami.

   Dna 17. februara si pripomenieme tretie vyrocie umrtia milovanej manzelky, mamy, svokry, starkej, sestry a svagrinej

Anky Kupcovej z Brezna.

   S laskou  uctou na nu spomina cela rodina.

   Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.
   Dna 18. februara uplynie dvadsatpat rokov odvtedy, co nas opustil nas otec

Anton Bubeliny z Cierneho Balogu.

   S uctou spominaju deti s rodinami.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Spomalte vase tempo. A viac si uzivajte vas zivot. Venujte sa tomu, co chcete a co vas bavi. Davajte si pozor, aby ste nezranili city niekoho, kto sa do vas zalubi.

Byk
   Budte opatrny vo vsetkych pracovnych zmluvach. Nedoverujte kazdemu a vsetko si pozorne prestudujte dvakrat. Mali by ste sa viac pohybovat a jest vitaminy.

Blizenci
   Musite byt samostatny a nesmiete sa dat prehovorit, ked chcete nieco uplne ine. Budete mat tazke dni, ale s pomocou lasky vasho partnera vsetko bez vacsich problemov prekonate.

Rak
   Nevyvolavajte zbytocne hadky. Len budete z toho zbytocne  podrazdeny! Majte na mysli, ze nielen vy mate problemy a treba ich riesit zodpovedne a netahat do toho cele vase okolie.

Lev
   Berte vsetky ponuky, ktore dostavate a vyuzite kazdu sancu, ktoru vam zivot ponuka, aby ste potom nelutovali, ze ste to nevyuzili!  Mozete vyuzit vasu dobru financnu situaciu a vynovit vas byt alebo satnik!

Panna
   Budte viac aj s vasou rodinou, nie len na pracovnych cestach a zavrety v kancelarii. Mali by ste sa venovat aj domacnosti. Spravte si poriadok vo vasom zivote a zacnite viac setrit.

Vahy
   Budte viac sebavedomy a presvedceny o svojich cinoch. Ak nahodou spravite nejaku chybu, musite si to riesit sam a nezatahovat do toho druhych, aby vas z toho vytiahli.

Skorpion
   V tomto obdobi by ste mali viac zabrat. Zdokonalujte vsetko, co sa da. Ci su to vase vztahy v praci, rodine, znamky v skole alebo to, ako vyzerate. Zacnite navstevovat fitnes centrum.

Strelec
   Nemajte obavy z toho, ze vas niekto sklame. Ak vas opusti partner, tak to nerieste, pretoze to tak ma byt! Venujte sa pomoci druhym a skuste rozbehnut vlastny biznis.

Kozorozec

   Nebudte prilis rozmaznany a spravajte sa viac zodpovedne. Nie vsetci su zvyknuti na vasu naladu a povahu. V praci by to mal byt pokojnejsi tyzden.

Vodnar
   Cez vikend naplanujte sebe a rodine nejaky zaujimavy program. Po praci nevysedavajte doma a vyberte sa medzi ludi

Ryby
   Nenamahajte svoje telo drastickymi dietami ani nadmernym cvicenim. Viac si doprajte oddych a prechadzky v prirode. Venujte sa partnerovi a darujte mu nejaky pekny darcek.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT