2. MAJ  2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Uzreli svetlo sveta image



 

   Karolina Kresakova z Gasparova, Radoslava Berkyova z Polomky, Sebastian Puska z Brezna, Alica Nemcokova z Michalovej, Michal Harvan z Polomky, Miroslav Pustaj z Polomky, Lenka Adamovicova z Brezna, Anna – Maria Pistova z Velkej Lomnice, Oliver Snopko z Brezna, Nina Hladajova z Valaskej, Patrik Vajzer z Brezna, Nikoleta Kovacova z Podbrezovej, Marianna Puskova z Pohorelej, Michaela Bartosova z Brezna, Adam Rybar z Brezna.

 

   Opustili nas_image

     

 

   Stefan Janosik (58) z Dolnej Lehoty, Alzbeta Jancova (85) z Bacucha, Anna Brozmanova (81) z Brezna, Dusan Koren (52) z Podbrezovej, Jolana Schmidtova (88) z Hronca, Ondrej Balog (45) z Brezna, Brigita Ridzonova (80) z Pohronskej Polhory, Tibor Lacko (61) z Brezna, Jan Martinec (73) z Helpy, Paulina Boselova (65) z Helpy, Maria Pohancanikova (64) z Polomky, Jan Nemky (91) z Hronca, Pavol Svos (43n z Pohorelej, Stefan Kostial (48) z Cierneho Balogu, Lubomir Vetrak (69) z Brezna, Jozef Matus (52n z Pohorelej, Jozef Bitala (68) zo Sihly, Marta Kubiniova (56) z Brezna, Bohus Stabel (77) z Hornej Lehoty, Karol Letko (62) z Brezna.

 

Zachranne zlozky zasahovali
 

150

   Hasici od piatka az do konca vikendu pomahali likvidovat poziar na Starych Horach, kde absolvovali aj poziarno-takticke cvicenie. V dome v Zavadke nad Hronom horela propan-butanova flasa, ktoru vyniesli von a postupne ochladzovali. V stredu v spolupraci s policiou otvorili byt na Ulici CSA v Brezne a uhasili horiacu travu vo Valaskej a v Podbrezovej.

 

155

   V piatok 20. aprila v nocnych hodinach vystartovali do Cervenej Skaly, kde si starsi muz strelil jatocnou pistolou do hlavy. Dovedna absolvovali 34 vyjazdov, z toho 8 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 2 k dychacim prihodam, k porodom a k inym pripadom, 7 k neurologickym prihodam, 3 k brusnym prihodam a 2 pacientov prepravili do Banskej Bystrice. Lekari v Bystrej zaznamenali 2 neurologicke prihody, 5 prihod srdca a obehu, 2 dychacie prihody, po 3 urazy a brusne prihody, previezli pacienta do Banskej Bystrice. V statistike vyjazdov zachranarov v Helpe je zapisanych 13 pripadov -  neurologicka prihoda, uraz, porod, zneuzitie, umrtie,  5 srdcovo-cievnych prihod, 3 brusne prihody.  V Lome nad Rimavicou zaevidovali 4 prevozy, 2 neurologicke prihody, iny pripad a uraz - poskytli pomoc muzov so zlomenou rukou a rozbitou hlavou.

 

 Cestna zachranna sluzba
16 154
0903 745988

   V tomto tyzdni zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby zaevidovali dopravne nehody vo Valkovni, Sumiaci a  na Krpacove, ktore sa nastastie obisli bez zraneni, skoda vznikla len na vozidlach. Z Rohoznej do Brezna prepravili Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou a do Banskej Bystrice odviezli dve auta na likvidaciu.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

  V posledny aprilovy piatok doobeda clenov Horskej zachrannej sluzby poziadali o pomoc pri hladani stvorrocneho chlapceka, ktory sa stratil v okoli Liptovskeho Mikulasa. V polovici patrania im zo zakladne oznamili smutnu spravu, ze dieta nasli utopene v rieke Revuca. V sobotu priaznivci bielych sportov ukoncili lyziarsku sezonu.

 

Blahozelanie
 

 

Podakovania

 


Vazeni citatelia!

   Rozsirenim rozsahu novin na sestnast stran vznika vacsi priestor aj na vami oblubenu rubriku Blahozelame, Spomienky a Podakovania. Dorucenim textu a fotografie inzertnemu oddeleniu Horehronia mozete pripomenut vyrocie svojich blizkych – ale vzdy v mesacnom predstihu!

Redakcia

Spomienky

   Su ludia, ktori v zivote znamenaju viac, ako ti ostatni. O to tazsie je naucit sa bez nich zit.
   Dna 21. marca sme si pripomenuli stvrte vyrocie umrtia

Emilie Petrovej zo Sumiaca.

   S laskou spomina manzel Michal, dcera Helenka a vnucata.
   Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

   Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme: „Otec nas drahy, zbohom.“
   Dna 25. marca sme si pripomenuli nedozite sestdesiate druhe narodeniny nasho draheho manzela, otca a stareho otca

Ivana Trnavskeho z Pohronskej Polhory.

   S laskou a uctou spominaju manzelka Bozena, deti Alena, Ivan, Erika s rodinami.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

   Dna 29. marca uplynulo desat rokov odvtedy, co navzdy zavrel svoje oci nas milovany manzel, otec, svokor, stary otec

Vojtech Bobak z Predajnej.

   Umrel si, ale v nasich srdciach stale zijes.
   Spominame a modlime sa za teba.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
   Manzelka a synovia s rodinami.

...

   Tak velmi si sa chcela tesit, tak velmi si chcela zit, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo ti bit.
   Dna 31. marca uplynulo sest rokov odvtedy, co nas opustila nasa mama, stara mama

Maria Belkova z Cierneho Balogu – Janosovky.

   S laskou spominaju dcery s rodinami.

...

   Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

   Dna 31. marca uplynulo sedem rokov odvtedy, co nas opustil otec, manzel a stary otec

Jan Sagat z Jasenia.

   S laskou a uctou spomina manzelka, dcery a vnucata.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka vam otec za vsetkych nas.
   Dna 4. aprila sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia manzela, otca, stareho a prastareho otca

Juliusa Tazkeho z Brezna – Vrchdolinky.

   S laskou a uctou spominaju manzelka Maria, dcera Viera, synovia Jan a Peter s rodinami.

...

   Ako si tisko zila, tak si tisko odisla. Skromna vo svojom zivote, ale velka v laske, praci a v dobrote.
   Dna 4. aprila uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustila maminka a babka

Helena Sajgalova z Brezna.

   S laskou spomina dcera Zuzka a syn Roman s rodinami.

...

   Rana v srdci boli, zabudnut nam nedovoli, aj ked nie si medzi nami, v nasich srdciach zijes stale s nami.
   Dna 4. aprila sme si pripomenuli siedme vyrocie umrtia

Bohuslava Lukovskeho.

   S laskou spominaju mama, sestra a krstne deti s rodinami.

...

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre  teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
   Dna 11. aprila uplynuli tri roky odvtedy, co nas opustila

Valeria Leitnerova z Osrblia.

   S laskou spominaju dcery s rodinami.

...

   Zavrel si oci, srdce prestalo ti bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, otec drahy, v nom.
   Dna 18. aprila uplynie pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil

Jozef Peniak z Podbrezovej.

   S laskou spomina mama, manzelka, deti a sestry s rodinami.

...

   Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.
   Dna 19. aprila si pripomenieme nedozite styridsiate narodeniny nasho milovaneho syna

Antona Mecla

   a dna 2. maja uplynie stvrte vyrocie jeho umrtia.
   S laskou spomina smutiaca rodina.

 . . .

  Tak, ako tisko zil, tak tisko odisiel. Skromny vo svojom zivote, ale velky v laske a dobrote. Tak, ako z jeho oci ziarila laska a dobrota, tak nam bude chybat do konca zivota.
   Dna 13. aprila sme si pripomenuli 10. vyrocie umrtia nasho milovaneho manzela, otca, stareho otca a pribuzneho

    Vojtecha Svantnera z Brezna.

   S laskou a uctou spominaju manzelka, synovia s rodinami a pribuzni.
   Kto ste ho poznali, venujte mu prosim tichu spomienku.

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Ak nebudete vediet, comu sa viac venovat, vyberte si urcite rodinu pred pracou. Mali by ste sa vcitit do situacie toho druheho a len vtedy mu budete vediet poradit. Vecer si radsej skor lahnite, aby ste nemali problemy s rannym vstavanim.

 Byk
   Venujte sa hlavne financiam. Doma sa snazte s peniazmi viac hospodarit. Mozete skusit stastie v nejakej sutazi. Caka vas priaznivy tyzden, najma na chudnutie.

 Blizenci
   Pozor na podvodnikov s nehnutelnostami. Ak kupujete drahsi predmet, vsetko dobre skontrolujte. Ak nemate co robit, chodte nakupovat a spravte si tak radost niecim novym.

 Rak
   Uzivajte si vsetko, co vam jar ponuka. Pocas vikendu chodte s rodinou ci priatelmi na cykloturu, alebo  jazdite na kolieskovych korculiach. Pracu berte s lahkostou.

 Lev
   Sprijemnite si volne vecery s vasim partnerom. Chodte napriklad do divadla, alebo vymyslite nieco kreativne. Tento tyzden vam mozu pokazit necakane financne vydavky.

 Panna
   Ak to vo vztahu s vasou laskou vyzera zle, tak sa zamyslite nad tym, ake chyby robite vy a nehadzte vinu len na toho druheho!

 Vahy
   Riadte sa vnutornym hlasom. Nebudte lenivy, pretoze vam moze zbytocne utiect tento nadherny cas. Zobudte sa a robte nieco produktivne!

 Skorpion
   Budete sa citit zvlastne, oslabene a budete cakat na nieco, co vas postavi na nohy. Urobte jarne upratovanie vo vasom tele!

 Strelec
   Pohybujte sa viac na slnku, doda vam to energiu! Budete trocha smutny kvoli vasmu partnerovi. Pokuste sa sustredit na ine veci.

 Kozorozec
   Ak sa citite unavene, tak si davajte pozor, lebo  vas oslabeny organizmus si moze najst nejaka choroba. Preto sa uz vopred zasobte vitaminmi z prirody a dostatocne sa  vyspite.

Vodnar
   Nebudte usomrany a nepustajte sa s kazdym do hadky. Pozor na vase prehnane reakcie. Uvedomte si, ze ludia okolo vas maju aj horsie problemy ako vy.

Ryby
   Ak sa vam prihodi nieco zle, poucte sa z toho a nabuduce taku chybu uz neurobite! Pocas vikendu sa vyberte do chaty  alebo zahradky. Caka vas tam dost prace.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT