15. MAJ 2007 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Futbalovy turnaj O pohar generalneho riaditela Zeleziarni Podbrezova, a. s.

   Vo stvrtok 10. maja na ihriskach v Skalici, Nemeckej, Ciernom Balogu a v Polomke odohrali zapasy zakladneho kola jubilejneho 10. rocnika futbaloveho turnaja O pohar generalneho riaditela Zeleziarni Podbrezova, a. s., na ktorom sa zucastnilo 24 druzstiev ziakov stvrtych rocnikov zo zakladnych skol v okrese Brezno.

   Jednotlive skoly boli rozdelene do skupin podla zemepisnej polohy a vo vzajomnych zapasoch hrali o postup do finaloveho turnaja. Vo vyrovnanych zapoleniach v jednotlivych skupinach  z postupu do finale, ktore odohraju v sobotu 26. maja na mestskom stadione v Brezne pred futbalovym zapasom I. ligy muzov ZP Sport Podbrezova - DAC Dunajska Streda, sa nakoniec tesili ziaci zakladnych skol Brezno - Pionierska 4, Cierny Balog - Kram, Zavadka a Nemecka.

...

   Vo stvrtok 17. maja o 16. hodine sa uskutocnia talentove skusky do specialnej triedy so zameranim na futbal v ZS s MS na Pionierskej 4 v Brezne (priniest si treba sportovy vystroj, obuv do haly a na vonkajsie ihrisko). Tejto skole je priznany statut sportovych tried so zameranim na futbal - Centrum talentovanej mladeze, pricom v regione stredneho Slovenska su len styri taketo centra (B. Bystrica, Zilina, Ruzomberok a Brezno). V triedach so zameranim na futbal studuju a trenuju hraci FO ZP Sport Podbrezova, futbalove druzstva Podbrezovej startuju v najvyssich slovenskych sutaziach - I. a II. liga.

(rk)

                                                                                 

 Hokejbalova horehronska liga

    Vysledky 4. kola: Bruins – Victors 3:4, Axes – Wanderers 3:16, Dewils – Dogy 1:18, Damix – Pitbulls 16:3.

   Dohravka 2. kola: Dewils – Pitbulls 6:7.

 

  1.

VICTORS

3

3

0

0

23:14

6

  2.

WANDERERS

4

3

0

1

51:17

6

  3.

DOGY

4

3

0

1

52:11

6

  4.

DAMIX

4

3

0

1

49:23

6

  5.

AXES

4

2

0

2

33:28

4

  6.

PITBULLS

3

1

0

2

14:30

2

  7.

DEWILS

4

0

0

4

12:52

0

  8.

BRUINS

4

0

0

4

6:65

0

Libor Kvak

Turisti na Kabatovej

   Sobotnajsie rano bolo zamracene, a tak mnohi breznianski turisti vahali, ci ist na turu. Ale nakoniec sa ich na autobusovej zastavke zislo sedemnast. Ked stupali z Vrch Dolinky na Suchu (851 m), uz svietilo slnko a kosele zacinali vlhnut od potu. Nevyrazny vrchol Suchej a po nocnom dazdi ciry vzduch im poskytol nadherne vyhlady ponad brezniansku kotlinu. 
   Znalci identifikovali najvyraznejsie nizkotatranske vrcholy – Skalka, Derese, Chopok, Dumbier... a potom pokracovali pohodlnym chodnikom popri chatkach az pod Kabatovu (922 m). Pod velkym smrekom so suchym vrchovcom sa usadili a urobili si prestavku na obed. Po obede ich cakal uz len zostup do Janosovky. Turu ukoncili v Obecnom urade v Ciernom Balogu, kde popriali svojmu clenovi vyboru vela stastia v prave uzatvorenom manzelstve.
   Na buducu sobotu si naplanovali prechod z Certovice do Jarabej po Skrovinovej ceste. Informacie poskytne E. Slavkovska na tel. c. 6113327, 0908 646311.

(JSkr)  Foto: Jan Skrovina

 Sportovy den

   Zakladna organizacia Zdruzenia technickych a sportovych cinnosti regionov SR Brezno mesto v sobotu 5. maja usporiadala tradicne sportove sutaze a hry pre deti a mladez z detskeho domova Dalmatin Tisovec, OU pre MP Valaska, Specialnej zakladnej skoly internatnej Valaska, ako aj pre zaujemcov z Brezna. Na podujati sa zucastnilo 68 sutaziacich. Najlepsi traja v jednotlivych kategoriach dostali diplomy a vecne ceny. Aj napriek nepriaznivemu pocasiu sa akcia vydarila. Organizatori veria, ze v tejto tradicii budu pokracovat aj na buduci rok.

(jg)

 Breznania nesklamali

   V dnoch 3. a 4. maja sa v Senici uskutocnili Majstrovstva Slovenska vo futsale studentov strednych skol. Na podujati sa zucastnili vitazi osmich krajov, ktori boli rozdeleni do dvoch skupin. Spojena skola v Brezne bola zaradena do skupiny spolu so skolami z Topolcian, Bratislavy a Senice. Druhu skupinu tvorili skoly z Kosic, Ziliny, Dubnice a Svitu.
  Muzstvo spojenej skoly po vysledkoch Brezno – Topolcany 5:0, Brezno – Bratislava 10:2, Brezno – Senica 3:2 obsadilo 1. miesto v skupine. V semifinale sa stretlo s Dubnicou (Brezno – Dubnica 0:5), o 3. miesto bojovalo so Senicou s vysledkom 3:3, na 7-metrove kopy 4:2 prehralo a obsadilo konecne 4. miesto.
   Spojenu skolu Brezno reprezentovali studenti: Mario Kubis, Roman Svidran, Jan Nosko, Lukas Betka, Ivan Mincic, Martin Kostelny, Andrej Podstavek, Jozef Auxt, Milos Babela, Tomas Medved, veduci druzstva Ing. Slavomir Ilavsky.

Mgr. Karol Műller

 Stafetou vyvrcholili zapolenia studentov

   V pondelok 7. maja bol sportovy areal SOU v Brezne dejiskom sportovych zapoleni v ramci Dna sportu. Rano rozohrali ziaci futbalovy turnaj, ktory si zorganizovali sami. Vo finale sa stretli vitazi skupin – triedy I. A a I. C, nakoniec tesne zvitazila I. A trieda. V individualnych disciplinach v behu na sto metrov zvitazila medzi studentkami K. Gregorova s casom 15,5 s a J. Michalisko dominoval s casom 12,5 s medzi studentami. V hode granatom si palmu vitazstva odniesli I. Nemcokova za 30,85 m a T. Syc za vykon 63,40 m. V tlaku na lavicke zvitazili V. Muranska vykonom 40 kg a A. Mak vykonom 142 kg. Sto znoznych preskokov cez svihadlo najrychlejsie zvladla K. Gregorova za 35,30 sekundy a M. Horvath za 30,46 sekundy. Vyvrcholenim sportovych zapoleni bola stafeta 6x1 kolo, kde zvitazila kombinovana stafeta nadstavboveho studia dievcat a u chlapcov 3. C trieda.

Cernak

Krajske majstrovstva

   V dnoch 12. - 13. maja sa na kolkarni v Podbrezovej konali Majstrovstva Banskobystrickeho kraja muzov, zien, juniorov, junioriek, seniorov a senioriek.
   Hraci ZP Sport, a. s., opat potvrdili svoje kvality a formu pred MS v Kosiciach, ked sa reprezentanti Slovenskej republiky v discipline muzov umiestnili - na prvom mieste Jozef Pesta, druhy bol Radoslav Foltin, stvrty Ondrej Kyselica, deviaty Milan Tomka, respektive v discipline juniorov obsadil druhe miesto Tomas Pasiak. Minulorocny majster Slovenska Peter Sibal potvrdil, ze si tento titul zasluzil, ked na majstrovstvach kraja obsadil prve miesto v discipline juniorov.
   Aj hracky, respektive reprezentantky Slovenskej republiky potvrdili, ze si pravom zasluzili miesto na majstrovstvach sveta, ked sa na prvom mieste umiestnila Gabriela Kucharova a na druhom mieste Katarina Valigurova, ktore startuju nielen za druzstvo Slovenskej republiky, ale aj v discipline TANDEMIX. Kucharova spolu s majstrom sveta Ivanom Cechom a Valigurova s juniorom Tomasom Pasiakom.

(ks)

Sipkarska a stolno–futbalova liga

Sipkarska sezona pomaly vrcholi

   Sipkari aj stolni futbalisti maju sezonu 2006/2007 pomaly za sebou. V sobotu v Dart clube vyvrcholil Krajsky pohar poslednym piatym finalovym kolom. Foosbalisti mali na programe sutaze jednotlivcov a dvojic a rozhodovalo sa o titule majstra kraja, kde sa scitavali obe discipliny.

   V dvojiciach si najlepsie pocinali Martin Ciesar a Lukas Porhajas, ktori vo finalovom dueli zdolali ambiciozneho Jana Ambrosa so sikovnou Renatou Meclovou, za poslednych sest mesiacov urobila velky vykonnostny skok. Prvu trojku uzavrel par z Prievidze Heno Kosa a Janka Bosanska. V turnaji jednotlivcov potvrdil vybornu formu Jan Ambros, ktory by tento vikend mal Brezno reprezentovat na turnaji Masters vo Francuzsku. Na druhom mieste skoncila Renata Meclova, ktora ukazala vsetkym neprajnikom, ze vie hrat aj v tejto discipline velmi dobre. Tretie miesto patrilo Martinovi Raffayovi.
   V celkovom poradi v sezone 2006/2007 v Krajskom pohari titul majster kraja ziskal Jan Ambros pred Borisom Banikom a Martinom Ciesarom.
   Sipkari v piatok odcestovali do Kosic, kde sa konali v poradi tretie Majstrovstva Slovenska v elektronickych sipkach strednych skol. V sobotu bol na programe zaverecny turnaj kategorie TOP Slovakia Dart Cup.
   V piatok na turnaji strednych skol reprezentovali nas region aj skoly z Brezna a okolia, ktore sa kvalifikovali. To, ze sipky v strede Slovenska su na vysokej urovni, potvrdili  breznianski stredoskolaci naplno. V kategorii chlapcov v konkurencii 15 skol zo Slovenska zvitazili studenti Sukromneho SOU hutnickeho ZP Podbrezova. Na druhom mieste sa umiestnili chlapci zo SPS stavebnej v Lucenci. Medzi dievcatami dominovali studentky SOU Krupina a na druhom mieste skoncili dievcata zo Spojenej skoly Rimavska Sobota.
   V sobotu bol na programe uz avizovany zaverecny turnaj sezony a po jeho ukonceni vyhodnotili cely rocnik v kategorii jednotlivcov. Ucastnici sa dozvedeli aj mena hracov, ktori  budu Brezno reprezentovat na bliziacich sa Majstrovstvach Europy v Prahe.
    V druhej lige sa predstavilo 64 hracov, z dartu sa vyraznejsie presadil len Martin Macula, ktory skoncil na piatom mieste, Peter Pocklan to dotiahol na deviatu priecku. Vitazom sa stal Gabo Varaljay z Kosic pred Ivanom Lalisom z Hrinovej a Branislavom Filipekom zo Senice.
   V prvej lige bolo uz viac menej o vsetkom rozhodnute, a tak si chlapci mohli schuti zahrat. Napokon sa z prvenstva tesil Oto Zmelik z Bratislavy pred Milanom Nagym z Kosic a Matejom Varaljayom z Kosic. V zenskom turnaji vyhrala Viktoria Gracova z Kosic, na druhom mieste skoncila Alica Fialova zo Skalice a prvu trojku uzavrela Petra Kvasnickova z Beluse. Medzi juniormi dominoval hrac dartu Martin Macula.
V celkovom poradi to dopadlo takto: 2. liga: 1. Marek Opavsky (BA), 2. Martin Stefanak (KE), 3. Branislav Filipek (SA), 1. liga: 1. Milan Nagy (KE), 2. Oto Zmelik (BA), 3. Matej Putnok, 4. Martin Skantar (obaja BR), zeny: 1. Petra Kvasnickova (PX), 2. Katarina Nagyova (ZA), 3. Eva Sitarcikova (BR), juniori: 1. Martin Macula (BR).
   Na Majstrovstvach Europy v Prahe budu Brezno reprezentovat: muzi – Oto Zelik, Milan Nagy, Matej Putnok, Martin Skantar, Marek Opavsky, zeny: Petra Kvasnickova, Katarina Nagyova, Eva Sitarcikova, Alica Fialova a Viktoria Gracova.
   Tento piatok uz sipkari odchadzaju do chorvatskeho Zagrebu, kde odohraju pripravny zapas proti svojim kolegom z Chorvatska, co je zaverecna faza sustredenia repre pred majstrovstvami.

(pp)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT