15. MAJ  2007 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Program kin od 15. do 22.  maja

Kino Mostar Brezno

19. so, 20. ne - ODSUDENI ZOMRIET (NEM, MP/12, 19.30) - Film inspirovany skutocnou udalostou.

Kino Panorama Podbrezova

20. ne - LOVECKA SEZONA (USA, MP, 16.30) - Animovany film.

o 19.00 - DEJA VU (USA, MP/12) - Akcny thriller.


KULTURA

Jana Orlicka
Jaroslav Surina
ZRKADLENIE LADOVYCH PIESKOV
od 14. do 20. maja
vystava v Stredoslovenskom muzeu v Banskej Bystrici v ramci medzinarodneho filmoveho festivalu Envirofilm.

. . .

Agentura Production Party vas pozyva na divadelnu komediu

HLADA SA NOVY MANZEL

Vstupne: 90 Sk

V pondelok 28. maja o 19.00

v Mestskom dome kultury v Brezne

Predpredaj: v TIKu

Informacie: 0903 851461


DAKUJEME ...  

  Vo stvrtok 26. aprila som cestovala autobusom SAD na linke Dobroc - Brezno, kde mi nedopatrenim zostala taska s dolezitym dokladom. Kedze nasledne autobus isiel inym smerom, nemala som sancu hladat tasku osobne. Po telefonickom kontakte mi pomohli pracovnicky dispecingu SAD Brezno a kontaktovali vodica spoja Dobroc - Brezno Lubomira Buvalu, ktory mi doklady poslal na vratnicu SAD. Velmi mu za to dakujem a tiez neznamemu cestujucemu, ktory tasku zrejme nasiel a odovzdal vodicovi. Nech sa dobrym ludom vracia dobro.

M. Kovacikova, Dobroc

...

   Tretieho maja sa v Bacuchu uskutocnil 5. rocnik okresnej sutaze Slavik Slovenska. Podakovanie patri sponzorom akcie: Dexii banka Slovensko, pobocka Brezno, Coop Jednota SD Brezno, Eduardovi Moncekovi a Marii Kanovej, ktora urobila perniky.


SPORT

Lesny beh Muranskou planinou

   V sobotu 26. maja CSM, a. s., Tisovec, obce Michalova, Pohronska Polhora a mesto Tisovec pozyvaju na  1. rocnik Lesneho behu Muranskou planinou na Zbojskach.
   Prezentacia bude od 7.30 do 9.30  v chate Zbojska a start je naplanovany na 10.00. Dlzka trate je pre muzov do 60 rokov 10 km, pre muzov nad 60 rokov, zeny, juniorov a juniorky 5 km a pre ziacky 1 km. Startovne je 50 korun. Prvi traja pretekari v v kazdej kategorii ziskaju diplomy a financne odmeny, ziaci vecne ceny. Doprava je zabezpecena autobusom spred Obecneho uradu v Pohronskej Polhore.
   Pre rozsirenie sportovo-rekreacnych aktivit sa uskutocni aj nesutazna akcia pre priaznivcov cykloturistiky. Po absolvovani trasy kazdy ucastnik dostane diplom a obcerstvenie. Startovne je 50 korun a zaujemcovia sa mozu prihlasit pri prezentacii.

. . .

reams+teams

   Vo stvrtok 17. maja sa o 10. h v areali Zakladnej skoly na Pionierskej 2 v Brezne zacne sportovy festival pre ziakov druheho rocnika, ktory pripravili studenti gymnazia pracujuci v kruzku Dreams and Teams pod zastitou British Council. Program spestria tanecnicky z BR streets a tiez atraktivne finalistky sutaze Miss strednych skol mesta Brezna. Na vitazov cakaju zaujimave ceny.

  Tesime sa na vsetkych, ktori nas pridu povzbudit.

. . .

Slovensky cykloklub Dumbier - clen MSK Brezno pozyva clenov na vylet

Muranska planina

nedela 20. maja

Zraz: o 7.00 na zeleznicnej stanici v Brezne

   Trasa: Brezno - Cervena Skala (zabezpecena preprava vlakom s odchodom z Brezna o 7.28) - dolina Trstenik - Filova - Lopusna - Sindliarka - Studna - Maretkina - Poludnica - Velka luka - Muransky hrad - Velka luka - Havranie - Za Horkou - Lapinka - Racova dolina - Helpa - Brezno (mozna preprava vlakom s odchodom z Helpy o 15.34 alebo 17.39).


INE

Centrum volneho casu na Skolskej ulici 7 v Brezne
ponuka POCITACE PRE SENIOROV
Chcete sa naucit pracovat s pocitacom?
Naucime vas zakladne znalosti prace s PC.
Informacie na c. tel.: 6116601 od 10.00 do 18.00.

 . . . 

MAMICKY POZOR!

Aj vy si kladiete otazku: Jedia moje deti zdravo?

V spolupraci so spolocnostou ZEPTER Slovakia a MUDr. E. Bohacikovou Slniecko centrum, n. o., na Mazornikove pripravuje seminare na temy

1. Prechod dietata na tuhu stravu – prikrmovanie

2. Vyziva dietata v prvom roku zivota a vyziva deti predskolskeho veku

3. Priprava stravy, zachovanie vitaminov – recepty, prakticke rady a ukazky

4. Vlaknina sa stara o upratovanie a ine zaujimave temy

   Prve terminy: st 24. maja o 15.30, po 28. maja o 16.30 v priestoroch Slniecko-centra, n. o. Pocas seminara bude zabezpecene opatrovanie deti. Pre ucastnicky seminarov je pripravene prekvapenie v podobe TOMBOLY Zepter. V pripade zaujmu sa nahlaste vopred na c. tel.: 6123889, 0918 688025, max. pocet ucastnicok je 12.

 . . .

Pomozte nasej skole

   V tomto skolskom roku otvorili Specialnu zakladnu skolu internatnu na Kupelnej 97 v Liptovskom Jane.  V skole je viac deti, ktore su chore a potrebuju pomoc, o ktoru vas touto formou chceme poziadat. Riaditel skoly a vychovavatelky sa o deti vyborne staraju a vychovavaju ich. Chore deti potrebuju rozne zdravotne pomocky, pan riaditel ich nechce opustit, a preto vas prosime, neopustajte ich ani vy.
Pomozte detom, ktore vas potrebuju!
Rodicia troch synov z Brezna,
pan a pani Pokosovci

. . .

Vrchy chcu zacat aktivne zit...

   Koncom roka 2006 vrcharske obce Lom, Sihla, Drabsko zacali s pripravou a realizaciou projektu Spracovanie miestneho rozvojoveho programu obci Lom nad Rimavicou, Sihla a Drabsko, ktory je financne podporovany z EU prostrednictvom podpory z Europskeho fondu pre regionalny rozvoj - operacny program Zakladna infrastruktura, opatrenie 3.4. Renovacia a rozvoj obci. Cielom projektu, ktoreho ziadatelom je obec Lom nad Rimavicou, je pripravit podpornu dokumentaciu pre miestny rozvoj uzemia. Cely dokument, ktoreho ukoncenie je naplanovane na prvy polrok 2007, pomoze obciam aktivne pristupit k procesu uzemneho rozvoja a uchadzaniu sa o financne prostriedky z eurofondov.
   Projekt ma niekolko etap: audit zdrojov, analyza uzemia, swot analyzy, tvorba akcnych planov.
   Spracovanie strategickeho dokumentu Program hospodarskeho a socialneho rozvoja obci bude zahrnat vsetky vystupy v jednom strategickom dokumente. Realizacia predkladaneho projektu v nasom regione bude mat strategicky vyznam pre jeho dalsiu buducnost. Projekt sa bude svojimi aktivitami podielat na tvorbe strategickeho systemoveho programovania rozvoja regionu, napomoze posilneniu a rozvoju partnerstva a jeho vykonnych struktur. Tym priamo vytvori predpoklady na pripravenost regionu a zvysenie absorbcnej schopnosti cerpat prostriedky z fondov EU. Spracovanie PHSR  Vrchom pomoze efektivne vyuzitie rozvojoveho potencialu regionu prostrednictvom orientacie na tieto priority: podpora efektivneho vyuzivania prirodnych zdrojov obci (drevovyroby, remesla, ludove tradicie, polnohospodarstvo), rozvoj cestovneho ruchu (zimna a letna turistika, agroturistika), rozvoj dopravnej, environmentalnej a lokalnej infrastruktury v regione, rozvoj kultury, kulturnych aktivit a sluzieb, vratane rozvoja umeleckych aktivit, starostlivosti o kulturne dedicstvo a obnovu a revitalizaciu pamiatkoveho fondu, rozvoj obcianskej vybavenosti a rozvoj sluzieb v regione, opatrenia na ochranu a tvorbu zivotneho prostredia, skvalitnenie vzdelavania - skvalitnenim sluzieb a spolocenskych a kulturnych moznosti spropagovanim existujucej skoly v prirode s celoslovenskou posobnostou.
   Projekt reaguje na situaciu v oblasti pripravy Slovenskej republiky vo vztahu na schopnost vyuzivania Europskych fondov. Na zaklade vypracovanych a zrealizovanych projektov v sulade s programom hospodarskeho a socialneho rozvoja obce sa zvazi konkurencieschopnost obce v kombinacii so stimulaciou malych a strednych podnikov, zvysi sa zamestnanost v obciach vytvorenim pracovnych miest v sulade s poziadavkami trhu prace. Vytvori sa dlhodoba koncepcia postupneho zlepsovania urovne hospodarskeho a socialneho rozvoja obci. Navrhnuty dokument sa pripravuje v sulade s platnou legislativou a programovymi dokumentmi pripravovanymi na planovacie obdobie 2007 - 2013.
   Aj takymto sposobom sa starosta obce Lom nad Rimavicou Vladimir Vetrak snazil priblizit projekt, ktory sa realizuje vo vrcharskych obciach. Podakovanie patri aj starostom  Drabska a Sihly za spolupracu pri realizacii projektu a obcanom za aktivnu ucast na stretnutiach, podnetne navrhy a myslienky.

 . . .

   Obec Bacuch v zastupeni starostom obce Janom Turosikom na zaklade § 4, ods. 1, zakona NR SR c. 596/2003 Z. z. o statnej sprave v skolstve a skolskej samosprave a o zmene a doplneni niektorych zakonov a § 5, ods. 3, zakona NR SR c. 552/2003 o vykone prace vo verejnom zaujme vyhlasuje vyberove konanie na obsadenie funkcie riaditela Zakladnej skoly v Bacuchu.
   Pozadovane kvalifikacne predpoklady: vysokoskolske vzdelanie pedagogickeho smeru, ktore zodpoveda platnym predpisom (vyhlaska MS SR c. 41/1996 Z. z. o odbornej sposobilosti pedagogickych pracovnikov v zneni neskorsich predpisov ), pat rokov pedagogickej praxe, absolvovanie prvej kvalifikacnej skusky alebo jej nahrady podla ustanoveni vyhlasky MS SR c. 41/1996 Z. z. o odbornej a pedagogickej sposobilosti pedagogickych pracovnikov v zneni neskorsich predpisov, sposobilost na pravne ukony v plnom rozsahu, bezuhonnost, ovladanie uradneho jazyka, znalost skolskej legislativy a ekonomickych predpisov, zdravotna sposobilost na vykon funkcie.
   Pozadovane doklady, ktore je uchadzac povinny predlozit k prihlaske do vyberoveho konania: uradne overene doklady o dosiahnutom vzdelani a absolvovani prvej kvalifikacnej skusky, profesijny zivotopis, odpis z registra trestov nie starsi ako tri mesiace, potvrdenie o zdravotnej sposobilosti, dlzku odbornej praxe (priebeh zamestnani), navrh koncepcie rozvoja zakladnej skoly.
   Prihlasku do vyberoveho konania spolu s predlozenymi dokladmi treba dorucit najneskor do 31. maja do 15.30 hodiny Obecnemu uradu v Bacuchu v zalepenej obalke s oznacenim ZS Bacuch, vyberove konanie - neotvarat. Obecny urad v Bacuchu odovzda neotvorene obalky rade skoly, ktora bude vyberove konanie organizovat. Termin vyberoveho konania bude uchadzacom oznameny pisomne.

 . . .

lNarodny projekt VII B - Zefektivnenie, modernizacia a zvysovanie rozsahu odbornych poradenskych sluzieb

   Urad prace, socialnych veci a rodiny v Brezne v tomto roku pokracuje v realizacii narodneho projektu VII B - Zefektivnenie, modernizacia a zvysovanie rozsahu odbornych poradenskych sluzieb, ktory zacal v decembri 2005. Cielom narodneho projektu VII B je modernizacia, zefektivnenie a rozsirenie poskytovania komplexneho suboru kvalitnych odbornych poradenskych sluzieb uchadzacom o zamestnanie, s dorazom na individualny pristup, so zamerom zvysit ich aktivizaciu a zamestnatelnost a ulahcit ich uplatnenie sa na trhu prace.
   V ramci narodneho projektu VII B Urad prace, socialnych veci a rodiny v Brezne realizuje v obdobi od februara do novembra 2007 regionalny projekt Zlepsenie zamestnatelnosti uchadzacov o zamestnanie prostrednictvom poskytnutia komplexneho suboru odbornych poradenskych sluzieb. Spociva v realizacii odbornych poradenskych sluzieb zameranych na pripravu klienta na kontakt s trhom prace s vyuzitim diferencovaneho pristupu, v zavislosti od jeho individuality a specifickosti jeho problemov. Odborne poradenske sluzby sa realizuju individualnou a skupinovou formou. Individualna poradenska cinnost pozostava v posudeni osobnostnych predpokladov, schopnosti a odbornych zrucnosti uchadzacov o zamestnanie, na zaklade ktorych sa urci druh a rozsah pomoci potrebnej na ulahcenie jeho pracovneho uplatnenia. Odborny poradca v sucinnosti s uchadzacom o zamestnanie vypracuje individualny akcny plan, pozostavajuci z tychto etap: analyza individualneho potencialu, konsolidacia, revizie IAP - v ramci revizie IAP sa na zaklade identifikacie problemov uskutocni vyber uchadzacov o zamestnanie do aktivit v ramci skupinoveho poradenstva.
   Skupinove poradenstvo je poradensky proces realizovany skupinovou formou, za ucelom prekonania barier pracovneho uplatnenia s vyuzitim prvkov skupinovej dynamiky. Poradenstvo tohto typu v podmienkach urade prace, socialnych veci a rodiny zabezpecuju odborni poradcovia uradu v klube prace (zariadenie Uradu prace, socialnych veci a rodiny v Brezne).

 Projekt je spolufinancovany Europskou uniou z prostriedkov ESF.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT