22. MAJ 2007 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Sipkarska a stolnofutbalova liga

Priprava na majstrovstva Europy

Uz buduci vikend v Dart clube Akton Fun Cup

   Uplynuly piatok cestovala slovenska sipkarska reprezentacia na pripravny priatelsky zapas do chorvatskeho Zahrebu. Stretli sa tam obidve vypravy v odvetnom zapase, prvy odohrali zaciatkom decembra v Dart clube v Brezne. V domacom prostredi Slovaci svojho supera porazili, preto vsetci boli zvedavi, ako to bude vyzerat v odvete.

   Zapas mal ukazat aj aktualnu formu slovenskych a chorvatskych reprezentantov pred Majstrovstvami Europy v Prahe, ktore zacinaju uz 2. juna. Z nasich reprezentantov uz maju ucast istu Milan Nagy a Oto Zmelik, ktori do Zahrebu nakoniec ani necestovali a nahradili ich nahradnici Ivan Lalis, Marek Opavsky a predstavil sa aj Zdenko Pampurik. Tychto troch doplnili Breznania Matej Putnok a Martin Skantar, ktori maju tiez uz iste miesto v repre time. V prvom zapase podali dobry vykon, ale aj napriek tomu prehrali z Chorvatmi 7:10. Druhy zapas tiez viedli, no razom sa skore zmenilo v prospech supera a prehrali ho este vyraznejsie pomerom 13:4 pre domacich. Treba vsak povedat, ze Chorvati sa predstavili v plnej sile, tak ako pocestuju na majstrovstva, a nam chybali dvaja najlepsi hraci, co urcite ovplyvnilo vysledok.
   Zensky tim tak isto zohral dva duely a tiez to nedopadlo najlepsie pre Slovenky. Prvy zapas prehrali 10:7 a druhy sa skoncil este vyraznejsim rozdielom, ked domace zdolali nase hracky 12:5. Z nasich sa predstavili Petra Kvasnickova, Viktoria Gracova, Eva Sitarcikova a Stanislava Kucharova. Po tomto dueli boli zname vsetky mena slovenskej vypravy na majstrovstva v Prahe, muzi: Oto Zmelik, Milan Nagy, Matej Putnok, Martin Skantar, Marek Opavsky, zeny: Petra Kvasnickova, Katarina Nagyova, Eva Sitarcikova, Viktoria Gracova, Alica Fialova, junior: Martin Macula. Po prvykrat v historii bude mat Brezno zastupenie v repre aj medzi muzmi a prvykrat pocestuju na majstrovstva Europy az styria hraci. Samozrejme, ze na klubovej sutazi sa zucastni aj tim 1. DC Brezno a dvojicu Skantar - Putnok doplni Zdenko Pampurik s Palom Melicherom.
   Uz tento vikend sa v darte uskutocni druhy rocnik AKTON FUN CUP-u. Organizatori tento rok zvolili iny model ako vlani, a tak sa vsetko odohra v jeden vikend. V sobotu sa turnaj zacina o 11. hodine a na programe budu discipliny Gowlie War a DYP 2 BALL, v nedelu budu  DYP dvojice PRO / AM a penalty. Vitaz si odnesie okrem vitaznej trofeje aj DVD prehravac a ine ceny. Startovne pre muzov je 50 korun, zeny startovne neplatia.
   Ostatne sutaze pokracuju v darte podla harmonogramu, ktory najdete na www.1dartclub.sk.  

(pp)

 Hokejbalova horehronska liga

   Vysledky 5. kola: Wanderers - Dewils 13:5, Damix - Axes 15:3, Victors - Dogy 3:14, Pitbulls - Bruins 6:6.

 

1. Wanderers               5              4            0             1               64:22           8

2. Dogy                       5              4            0             1               66:14           8

3. Damix                     5              4            0             1               64:26            8

4. Victors                    4              3            0             1               26:28            6

5. Axes                       5              2            0             3               36:43           4

6. Pitbulls                    4              1            1             2               20:36           3

7. Bruins                     5              0             1            4               12:71           1

8. Dewils                     5              0             0            5               17:65            0
 

                                                                                                                                               Libor Kvak     

Z Certovice do Jarabej

   V sobotu rano 19. maja na Certovici pofukoval studeny vietor, a tak sa tam breznianski turisti dlho nezdrziavali. Na tento den si naplanovali nenarocnu turu po Skrovinovej ceste do Jarabej.
   Z Certovice sa pustili po znackovanom turistickom chodniku v miernom stupani smerom na Lenivu. Nedaleko Sedla za Lenivou opustili znackovany chodnik a pokracovali dalej po sirokej upravenej zvaznici, ktora este
donedavna sluzila na zvoz tisicok kubikov kalamitneho dreva. Rubaniska poskytovali turistom nadherne vyhlady ponad Siroku dolinu a Bachlac na dumbiersku cast Nizkych Tatier. Cesta s miernym klesanim lemovana kvietkami podbelu a chranenej soldanelky ich priviedla na krizovatku lesnych ciest. Po chvilke zvazovania moznosti sa rozhodli pokracovat do doliny Jasienok, dalej do Jarabej a odtial autobusom do Brezna. Niekolki, ktorym Skrovinova cesta nestacila, sa rozhodli este pokracovat z Pohanska cez Diel do Brezna pesi.
   Na buducu sobotu obcianske zdruzenie Klub slovenskych turistov  Brezno pripravuje vystup na Dumbier. Informacie poda  E. Slavkovska na tel. c. 6113327, 0908 646311.

(JSKr)  Foto: Jan Skrovina

 

Memorial MUDr. F. Suraneka

Stastena priala okresu Brezno

   Vo stvrtok 10. maja sa v areali Muzea SNP v B. Bystrici uskutocnila sutaz hliadok mladych zdravotnikov zakladnych skol prveho a druheho stupna okresov Banska Bystrica a Brezno. Na Memoriali MUDr. Frantiska Suraneka sutazilo trinast hliadok z prveho a dvadsatjeden hliadok z druheho stupna v zhodnych disciplinach, ktore boli zamerane na vedomosti o Slovenskom Cervenom krizi, o bezprispevkovom darcovstve krvi, na zdravotnicke vedomosti a prakticke poskytovanie prvej predlekarskej pomoci. Tento rok stastie prialo hliadkam z okresu Brezno: z hliadok prveho stupna ziaci z Benusa obsadili 2. miesto a ziaci z Pionierskej 4 v Brezne 3. miesto; z hliadok druheho stupna sa na 1. mieste umiestnila Zakladna skola Lom nad Rimavicou, na 2. mieste  Pionierska 4 a na 3. mieste Benus. Vitazne hliadky postupuju do krajskeho kola, ktore bude 30. maja v B. Bystrici.

(mp)

 Lesny beh Muranskou planinou

   V sobotu 26. maja sa uskutocni prvy rocnik Lesneho behu Muranskou planinou na Zbojskach. Start bude o desiatej hodine. Muzi do sestdesiat rokov absolvuju desatkilometrovu trat, starsi muzi, zeny, juniori a juniorky patkilometrovu, ziaci a ziacky kilometrovu trat. Dopravu organizatori zabezpecia z Pohronskej Polhory o osmej hodine spred obecneho uradu. Zaroven sa uskutocni nesutazna akcia pre priaznivcov cykloturistiky na rozsirenie sportovo-rekreacnych aktivit.

(vr)

Aktualne z atletiky

Devat titulov do Brezna

   V Dubnici nad Vahom sa v sobotu 19. maja uskutocnili Majstrovstva Stredoslovenskeho atletickeho zvazu v kategorii dospelych, juniorov a dorastu. Slusnu uroven pretekov okorenilo devat titulov, ktore putovali do Brezna.
   Prve miesta: Poc vyska dorastenci 184 cm, Cervienkova dialka dorastenky 515 cm, Abelova vyska dorastenky 170 cm, Schőn vyska juniori 184 cm, S. Gregorova 100 m a 200 m juniorky 12,83 s a 26,13 s, Katrencikova ostep zeny 42,98 m, K. Gregorova 400 m a 800 m zeny 75,59 s a 3:06,45 min. Druhe miesta: Koralka vyska a dialka muzi 188 cm a 628 cm, Dunajska vyska dorastenky 160 cm, Poc gula dorastenci 14,02 m. Tretie miesta: Syc 200 m dorastenci 24,80 s, Poc ostep dorastenci 43,97 m.

Mitingy Grand Prix Slovakia

   V sobotu 19. maja v Trnave zvitazila v hode ostepom Jana Katrencikova vykonom 41,83 m, na druhy den v nedelu v Kosiciach zvitazila Abelova v skoku do vysky vykonom 170 cm, Katrencikova v hode ostepom obsadila druhe miesto.

Druhe kolo mladsieho ziactva skupiny B

   Vo stvrtok 17. maja sa uskutocnilo druhe kolo B skupiny ziakov na mestskom stadione v Brezne. Hodnotili ho ako velmi vydarene podujadie buducich adeptov atletiky. Tabulka druheho kola: ziaci 1. Brezno 204 bodov, 2. Zupkov 177, 3. Banska Bystrica 176, 4. Hnusta 51, 5. Dudince 9, ziacky 1. Banska Bystrica 214 bodov, 2. Brezno 172, 3. Zupkov 96, 4. Hnusta 33 a 5. Dudince 9.
   Z vysledkov pretekarov atletickeho klubu MSK Brezno: ziaci: 60 m 3. miesto Macko 9,60 s, 150 m 1. Dano 22,46 s a 3. Hajik 23,75 s, 300 m 3. Slamen 54,70 s, 600 m 1. Dano 1:58,47 min, dialka 3. Hajik 412 cm, vyska 2. Ambroz 138 cm a 3. Macko 130 cm. Ziacky: 60 m 1. Bartosova 9,68 s, 3. Kvietkova 9,97 s, 300 m 3. Bukovska 52,11 s, dialka 1. Bukovska 415 cm, vyska 2. Kvietkova 125 cm, kriketka 2. Bartosova 41,46 m, 3. Kvietkova 39,74 m.

M. Cernak

 Konecne nieco aj pre „malickych“!

Atletika hrou

   Ked sa povie Zakladna skola s materskou skolou Pionierska 2, mozno vacsine hned napadne aj atletika, ktorou sa dostava do povedomia verejnosti. Skola so sportovymi atletickymi triedami na druhom stupni nezabuda ani na tych najmensich. Kedze pre nich chybali sutaze, zalozili tradiciu atletickeho stvorboja medzi triedami. No zrazu prislo nieco nove. V casopise sa docitali o termine na pohlad velmi zaujimavej sutaze pod nazvom Atletika hrou. Tak preco nedat sancu detom vyskusat si nieco nove? A veru nelutuju. Hoci boli v uvode trochu v rozpakoch z organizacneho zabezpecenia, sutaz neminula svoj ciel - sportovat zabavnou formou. Ved ktore dieta nebavi behat cez prekazky ci rebrik? Alebo si len tak poskakat na specialnom koberceku? Hoci 5-minutovy vytrvalostny beh dal niektorym poriadne zabrat, hlavne ked sa bezal v hustom dazdi, usmev na tvarach deti nechybal. A ten usmev sa razom zmenil na obrovsku radost z vitazstva. Ved malokto predpokladal, ze porazia vsetky zucastnene banskobystricke skoly.
   Tymto vitazstvom si pretekari otvorili branu do celostatneho finale v Trnave. A ze maju zase pri tomto nabitom sutaznom programe o starost navyse? Neprekaza. Za ten usmev na detskych tvarach to stoji. Mozno aj toto bude pre niektorych z nich impulzom, aby v tomto sporte pokracovali. Ich a samozrejme aj ostatnych ziakov  4. rocnikov pozyvaju na talentove skusky do 5. rocnika sportovej triedy, ktore sa uskutocnia v ZS s MS Pionierska 2 v Brezne v utorok 22. maja o 14.30 hodine.

(ja)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT