22. MAJ  2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Uzreli svetlo sveta image



 

   Daniela Sujova z Brezna, Monika Kovacikova z Brezna, Emma Vetrakova z Brezna, Verona Eremiasova zo Zvolena, Tereza Anna Vlkolackova z Valaskej, Juraj Pepich z Cierneho Balogu, Richard Bartos z Brezna, Mario Dunka z Valkovne, Daniel Capko z Valaskej, Miroslava Predajnova z Polomky, Emma Noelle Fiala z Tisovca, Natasa Radicova z Pohronskej Polhory, Timea Durcikova z Polomky.

  

    Opustili nas_image

     

 

   Jan Sojak (79) z Nemeckej, Eduard Bartos (60) z Cierneho Balogu, Viliam Mravik (78) z Dolnej Lehoty, Maria Medvedova (84) z Cierneho Balogu, Jozef Petko (68) z Valaskej, Zlatica Gondova (84) z Hronca, Maria Gregorova (72) z Podbrezovej, Jan Auxt (94) z Brezna.

 

 

Zachranne zlozky zasahovali
 

150

   V druhu majovu sobotu vo Valaskej doslo k zrazke Renaulta a Felicie, hasici dvom zranenym osobam poskytli predlekarsku pomoc. Privolali ich na namestie v Brezne, kde sa dymilo z osobneho auta, islo len o prehriaty motor. Vystartovali k dvom dopravnym nehodam v Bacuchu - vytiahli na cestu Opel, ktory vbehol do priekopy, a na hlavnej ceste vodic dzipu sa zrazil so srnou.

 

155

   Breznianski lekari vystartovali 43-krat, z toho 12-krat k   srdcovo-cievnym prihodam, 7-krat k dychacim prihodam, 3-krat k brusnym prihodam, 12-krat k neurologickym prihodam, 6-krat k inym pripadom, po raze k urazu, umrtiu pred prichodom RZP a k zneuzitiu. Lekari v Bystrej zaevidovali 13 vyjazdov, z toho po 4 k neurologickym prihodam, k urazom, 1 k poruche dychania, po 2 k prihodam srdca a obehu a k inym pripadom (islo u uzitie navykovej latky mladistvymi). V Lome nad Rimavicou poskytli pomoc pri 2 urazoch a do nemocnice previezli 2 pacientov. V Helpe zaznamenali po 3 prihody srdca a obehu, gynekologicke prihody, po 2 brusne a neurologicke prihody, vystartovali do Polomky, kde pri praci spadol zo strechy rodinneho domu 26-rocny muz.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   V statistike vyjazdov Cestnej zachrannej sluzby je zapisanych pat odtahov po dopravnych nehodach, ktore sposobila hlavne nepozornost vodicov. Po havariach doslo k tazsim zraneniam a skoda vznikla aj na vozidlach. Z Brezna do Banskej Bystrice prepravili Volkswagen s poskodenym motorom a dve skodovky na likvidaciu.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby absolvovali skolenie  patracich a lavinovych psov vo Vratnej. V tychto dnoch nezaznamenali ziadny uraz ani patraciu akciu, turistov je v medzisezone pomenej.

 

 

Blahozelanie

 

 

Podakovania

   Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, priatelom a susedom, zvlast rodine Betkovej, Rajcokovej, Zibrinovej a Slepickovej za prejavy sustrasti a za kvetinove dary, ktorymi sa snazili zmiernit nas hlboky zial nad stratou milovanej manzelky, mamy a starkej

Vierky Rusnakovej.

   Smutiaca rodina

...

   Dakujeme rodine, pribuznym, priatelom a znamym za odprevadenie na poslednej ceste dna 9. maja

Vojtecha Kvietka z Brezna.

   Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
   Smutiaca rodina

 

  

Spomienky

    Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme: „Mama nasa draha, zbohom.“
   Dna 8. maja uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana

Etela Tonhauserova.

   S laskou spominaju manzel Tonko a synovia s rodinami.

...

   Bez teba nam slnko nase len ciastocne svieti, utapa sa v smutku a vo velkom ziali.
   Dna 10. maja sme si pripomenuli deviate vyrocie umrtia nasej milovanej mamicky

Marie Vajcikovej.

   S laskou a uctou spominaju manzel Viktor, syn Igor, dcera Lenka, vnuk Igorko s mamou Evou a rodina Krahulcova.

...

   Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som do vecnosti ist. Neplacte za mnou, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
   Dna 13. maja uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil moj drahy manzel

Emil Zivor.

   S laskou a uctou spominaju manzelka a dcera s rodinou.

...

   Odisla si nahle a na rozlucku nebol cas, ale spomienky na teba zostanu navzdy v nas.
   Dna 15. maja sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Ruzeny Kralovej.

   S laskou spomina manzel, syn a dcery s rodinami.

...

   Tam v dialke prestalo ti srdce bit, nestihol si sa s nami ani rozlucit. Smutok dolieha na nas dom, velmi nam chybas drahy v nom.
   Dna 18. maja uplynuli styri roky odvtedy, co nas opustil nas syn, brat, svagor

Marek Kovacik z Cierneho Balogu – Dobroce.

   S laskou spominaju rodicia, surodenci a ostatna rodina.

...

   Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na vas spominame.
   Dna 22. maja uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil otec a stary otec

Martin Jasensky.

   S laskou a uctou spominaju dcery, synovia, vnucata, pravnucata a ostatna rodina.

...

   Dna 23. maja uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary otec

Vladimir Fazik z Brezna.

   S laskou spomina manzelka, deti s rodinami a vnucata.

...

   Ked umrie otec, slniecko zajde, v srdci nam zostane smutok a chlad. V tom sirom svete sotva sa najde, kto by jak otec vedel mat rad.
   Dna 24. maja si pripomenieme nedozite devatdesiate piate narodeniny nasho milovaneho otca, manzela, stareho a prastareho otca

Juliusa Muranskeho z Rohoznej.

   S laskou a uctou spominaju manzelka, dcery, synovia s rodinami, vnucata, pravnucata a ostatna rodina.

...

   Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von.
   Dna 25. maja uplynie rok odvtedy, co nas opustil

Pavol Giertl

   a dna 27. maja uplynie rok odvtedy, co nas opustila

Antonia Giertlova, rodena Bercikova.

   Spominaju dcery a synovia s rodinami.

...

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
   Dna 28. maja si pripomenieme nedozite sestdesiate piate narodeniny a 7. augusta sieste vyrocie umrtia otca a stareho otca

Jana Urbana z Brezna.

   S laskou spominaju synovia a dcery s rodinami.

 


Vazeni citatelia!

   Rozsirenim rozsahu novin na sestnast stran vznika vacsi priestor aj na vami oblubenu rubriku Blahozelame, Spomienky a Podakovania. Dorucenim textu a fotografie inzertnemu oddeleniu Horehronia mozete pripomenut vyrocie svojich blizkych – ale vzdy v mesacnom predstihu!

Redakcia

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Vo vasom partnerovi, ale aj celej rodine, budete mat velku oporu. Nespoliehajte sa na priatelov, teraz by mali byt druhoradi.

Byk
   Stretnete stareho znameho, na ktoreho ste uz dlhsi cas mysleli. Budete prekvapeny, co noveho sa v jeho zivote udialo. Ak ste bez partnera, skuste zacat viac flirtovat.

Blizenci
   Budete velmi dobre a pozitivne naladeny. Ak ste pri peniazoch, investujte do byvania. Tento tyzden je proste ako usity na investicie.

Rak
   Nebudte zavisly na svojej polovicke. Ukazte vasej laske, ze viete byt aj samostatny a prekvapte ju milym darcekom. Davajte si pozor na vase zdravie. Pobyt na dazdi sa vam moze vypomstit.

Lev
   Budete smutny a budete potrebovat okolo seba dobrych ludi, ktori vas podrzia. Ak je to pre lasku, vedzte, ze nie ste jediny, kto sa trapi.

Panna
   Davajte si pozor na to, ako vyjadrujete svoj nazor. Nesnazte sa druhych vtiahnut do vasich planov, nech sa rozhodnu sami! Tiez si davajte pozor na vase sily, aby ste neboli velmi vycerpany!

Vahy
   Budete si vediet poradit s kazdym problemom. Staci zapojit svoju fantaziu! Bude sa vam darit v laske! Ak si nenajdete partnera, tak dobreho kamarata urcite.

Skorpion
   Uz dlhsi cas vas trapi laska. Skuste sa odputat a nemysliet na nu. Budte viac v kolektive s priatelmi a priatelkami. Nemyslite na smutne veci, lebo budete zbytocne rozcitliveny.

Strelec
   Vazte si vasu rodinu a prejavujte im vasu lasku. Vecery travte pri citani alebo na prechadzkach, bude to pre vas dostatocny relax. Nevysedavajte do neskora v praci.

Kozorozec
   Ak ste sa rozhodli do niecoho investovat, tak budte velmi opatrny, aby nedoslo k nejakemu podrazu z druhej strany. Zlepsi sa vasa financna situacia.

Vodnar
   Netrapte sa pre chyby druhych a nepomahajte kazdemu, len vasim blizkym. Radsej si rieste problemy vo svojej rodine a neponahlajte sa za problemami ostatnych.

Ryby
   Ak vidite, ze niekomu vasa pritomnost prekaza, tak radsej odidte. Nepotrebujete byt do poctu, majte svoju hrdost! Mate vsak aj vyhodu, ze ludia vas maju vacsinou radi a nedokazu sa na vas dlho hnevat!


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT