22. MAJ  2007 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Program kina Mostar od 22. do 29. maja

25. pia, 26. so, 27. ne - TAJOMSTVO ROBINSONOVCOV (USA, MP, pia o 17.00, so o 19.30, ne o 16.00) - Rodinna animovana komedia.

27. ne - GOYOVE PRIZRAKY (SP, MP/15, 19.30) - Drama.


KULTURA

  OZ Kolovrat, obec Helpa a Zakladna skola v Helpe cez vikend 26. a 27. maja pozyvaju na 8. rocnik detskeho folklorneho festivalu KOLOVRATOK
   Program: sobota - 13.00 Na kolesach proti rakovine - preteky na horskych bicykloch, start na namesti obce, 16.00 Zabava na neludovu notu - vystupenie hudobnych skupin v    prirodnom amfiteatri, 19.00 Veselica pri dobrej muzike;
   nedela - 11.00 Ziva pozvanka na namesti obce, 14.00 Rozpravkovy kolovratok - vystupenia DFS Helpancok, LH Jastierka, DFS Brezinky a Dolinka z Polomky, Mladost z Pohorelej, Sumiacanik, Telgartcok, DFS Slniecko z Detvy, DFS Gerulata z Bratislavy a DFS Male Zalesi z Luhacovic (CR).
   Sprievodne akcie: Palicka pomocnicka - sutaz o najkrajsiu vyrezavanu palicku; Pamodaj stastia, lavicka - sutaz v autorskej rozpravke; Malovany svet - vytvarna sutaz s ludovou tematikou; Vystava detskych prac s ludovou tematikou; Detsky ludovy jarmok.
   Tombola pocas hlavneho nedelneho programu v prirodnom amfiteatri: 1. cena - horsky bicykel, 2. cena - kolieskove korcule, 3. cena - futbalova lopta, 4. a 5. cena - MP3 prehravac. Vstupne je jednotne: sobota, nedela po 20 Sk, tombola: 10 Sk. V pripade dobreho pocasia sa vsetci mozu tesit na vyhliadkovy let teplovzdusnym balonom.

 . . .

 Banskobystricky samospravny kraj, Stredoslovenske osvetove stredisko v Banskej Bystrici a obec Valaska v nedelu 3. juna pozyvaju do Kulturneho domu vo Valaskej na 36. rocnik festivalu dychovych hudieb VALASKA * 2007
   Program: 11.00 - 12.00 promenadny koncert  na Namesti 1. maja, ucinkuju: DH Supranka a mazoretky AMA, 12.45 - 13.15 sprievod dychovych hudieb obcou, 13.30 FESTIVALOVY KONCERT, ucinkuju: male dychove hudby: Cementon Banska Bystrica pri ZUS R. Tatara (vedie Lubor Chovanec), Supranka Ruzomberok (Stefan Kutnik), Selcianka Banska Bystrica (Ladislav Hornak), velke dychove orchestre: Dychova hudba Zeleziarni Podbrezova (Jozef Kral), Dychovy orchester mesta Brezno (Ivan Sykorka), Dychova hudba Valaska (Jan Jenca), spoluucinkuju mazoretky AMA - ZUS Opava, CR, moderuje: Katarina Gogolova.
   Sprievodne podujatie: LUDOVE REMESLA V OBJATI HUDBY na Namesti 1. maja, pripravilo OZ Pekny den vo Valaskej.
   Informacie: SOS B. Bystrica, c. tel.: 4125206, Obecny urad Valaska, c. tel.: 6176028, internet: www.slovanet.sk/sosbb.

 . . .

  Bombura klub v Brezne v stredu 23. maja o 20. h pozyva na live 07 tour Katky Koscovej; klavesy - Martin Husovsky, Dano Spiner, akusticka gitara a husle - Michal Brandys, elektricka gitara - Milos Humenik, basgitara - Viliam Cicon, bicie a perkusie - Marian Uhrinak.

Vstupne: 90/110 Sk


DAKUJEME ...  

   Dakujeme hracom Spojenej skoly v Brezne za reprezentaciu skoly, mesta a kraja na Majstrovstvach Slovenska vo futsale v Senici. Podakovanie patri aj ZP Sport Podbrezova a SK Partizan Cierny Balog za pomoc pri priprave a uvolnovani studentov na akciu.

Mgr. Karol Müller

...

   Dakujeme obyvatelom sidliska Mazornikovo, ktori opat prispeli do zberu papiera. Taktiez chceme podakovat pracovnikovi zbernych surovin Frantiskovi Vetrakovi, ktory nam v case svojej dovolenky prevzal papier. Ziskali sme dalsich 4810 korun na plavecky vycvik.

Ziaci 2. A ZS s MS na MPCL 35 v Brezne

...

   Uprimne dakujeme kolektivu lekarov a zdravotnych sestier z  ARO v Brezne pod vedenim primara MUDr. Jana Mackina a MUDr. Lubomirovi Antalikovi za dlhorocnu liecbu nasej milovanej zosnulej manzelky, mamy a starkej Vierky Rusnakovej.

Smutiaca rodina

...

   Touto formou dakujeme telovychovnym jednotam Partizan Cierny Balog, Tatran Polomka, Sokol Nemecka a ZP Sport Podbrezova za vybornu spolupracu a poskytnutie ihrisk na futbalovy turnaj O pohar generalneho riaditela Zeleziarni Podbrezova, a. s. V sobotu 26. maja o 14. hodine pozyvame vsetkych ziakov, rodicov a priaznivcov futbalu na finalove stretnutie na futbalovom stadione v Podbrezovej.

(rk)

...

   OZ Country skupina Vodopad v Brezne dakuje vsetkym svojim priaznivcom, ktori v roku 2007 darovali 2 % zo svojej dane za rok 2006 na dobru vec – podporu hudby a zivotneho stylu country & western.

Ing. Ondrej Paciga, predseda OZ Country skupina Vodopad v Brezne

...

   Z celeho srdca v mene nas matiek dakujem Vojtechovi Majlingovi za clanok Pozdrav mojej mame v Horehroni c. 18, v ktorom jednoduchym, ale jedinecnym a krasnym sposobom vyslovil podakovanie a uctu zenam - matkam, darkyniam zivota, ochrankyniam rodinneho krbu a obetavym strazkyniam ludskej lasky a stastia.

Ing. Irena Helcova


SPORT

Slovensky cykloklub Dumbier - clen MSK Brezno pozyva clenov na vylet
Cez Veporske vrchy
nedela  27. maja 75 km/680 m
   Zraz: o 9.00 pred pizzeriou na Chvatimechu
   Trasa: Chvatimech – Hronec – Osrblie – Tri vody – Cervena jama – Chata pod Hrbom – Vcelinec – Periska – Strelniky – Povraznik – dolina Driekyna – Lubietova – Brusno – Chvatimech.


INE

VYZVA
   Pred rokom v sobotu 2. juna sa v Komunitnom centre, n. o.,  uskutocnilo stretnutie 13 ludi s podobnym osudom – diagnozou rakovina. Dohodli sa na pravidelnych stretnutiach a nazvali ich POMOZME POMAHAT. Preco? Jednoducho preto, ze ti, ktori presli liecbou pred par rokmi, su zivou motivaciou pre tych, ktori liecbu podstupuju teraz. Rodiny, ktore prisli o svojich najblizsich, pomozu prekonat najtazsie obdobie smutku aspon svojou pritomnostou, rozhovorom. Pomahaju zabudnut na bolest, zial. Vzajomne si radia, co komu pomohlo pri tazkostiach po chemoterapii, radioterapii. Vedia poradit kde a ako vybavit kompenzacie, lieky, doplnky zdravej vyzivy, zdravotne pomocky. Navstevuju chorych, podporia rodinu. Tesia sa z dobrych vysledkov, spolocne oslavuju narodeniny.  V tomto obdobi je ich 33 vo veku od 14 do 77 rokov. Maju za sebou sedem prijemnych stretnuti ako napr. gulas v prirode, sportove popoludnie s maserom v Kolkarni Podbrezova, vianocnu kapustnicu, Valentina, ale pripomenuli si aj Den narcisov.
   Vsetkych, ktori maju zaujem podelit sa o svoje
skusenosti, radost ci zial, vyzyvaju, aby prisli medzi nich. Radi vas privitaju.
   Blizsie informacie poskytnu: Maria Muranska, obec Cierny Balog, c. tel.: 6191092,  Mgr. Jana Gazdikova, Komunitne centrum, n. o., c. tel.: 6190153.
Maria Muranska

. . .

Projekt priniesol prve statisice korun
 
 Od 10. do 13. maja - v prvy vikend verejnej financnej zbierky Tesco Charita roku 2007 sa aktivistom Slovenskeho Cerveneho kriza - prestiznej mimovladnej organizacie, ktora sa stala partnerom projektu spolocnosti Tesco Stores SR pre tento rok, podarilo vyzbierat v sieti obchodov Tesco 455 006,50 koruny. 
  Uzemne spolky SCK vytazok pouziju na
zvysenie starostlivosti o odkazanych starsich obcanov v konkretnych mestach.  Projekt charity roku organizuje spolocnost Tesco Stores SR uz po stvrty raz, ale je to vobec po prvy raz, ked cielovou skupinou je vekovo najstarsia skupina obyvatelov. Na zaklade vyberoveho konania  sa najlepsim navrhom prezentoval Slovensky Cerveny kriz pod konkretnym nazvom Vezieme sa v tom spolu!  Projekt si tiez kladie za ciel, aby sa  verejnost viac zamyslela  nad problemami, ktore vyplyvaju z demografickych zmien a aby sa zlepsilo vnimanie urovne starostlivosti venovanej starsim obcanom.

                       Tesco charita roku 2007

- partnerom projektu sa stal Slovensky Cerveny kriz,
- vyzbierane financne prostriedky su urcene pre starsich a odkazanych obcanov,
- z
bierku budu organizovat  zamestnanci, clenovia a dobrovolnici SCK,
- kazdy Tesco obchod bude mat za partnera jeden uzemny celok z blizkeho okolia,
- vyzbierane financne prostriedky v ramci jednotlivych miest si ponechaju prislusne uzemne celky SCK, ktore ich vyuziju na nakup potrebneho vybavenia pre starsich a odkazanych ludi,
- dobrovolnici v trickach a cervenych vestach sa budu pohybovat s pokladnickami vo vsetkych Tesco obchodoch v tychto terminoch: 14. – 17. juna, 12. – 15. jula, 16. – 19. augusta, 13. – 16. septembra, 11. – 14. oktobra,
- do zbierky mozno prispiet aj  priamo na specialne zriadeny ucet - 665555/0200, variabilny symbol 888.
- zamestnanci spolocnosti Tesco  tiez  podporia projekt vlastnymi napadmi a aktivitami, napriklad predajom vlastnorucne napecenych kolacov.

   Informacie poskytne: Olga Hrnciarova, manazerka vonkajsich vztahov, Tesco Stores SR, a. s., tel.: 02/49 496 750, 0903 205755, email: ohrnciar@sk.tesco-europe.com, www.itesco.sk , Andrea Selestianska, projektova manazerka, Slovensky Cerveny kriz, tel.: 02/52967157, 0903 558962 , agenda@redcorss.sk.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT