3. JUL 2007 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

V Partizane C. Balog vladne spokojnost

   Futbalisti Partizana Cierny Balog po zlom zaciatku v jesennej casti sutaze v zaverecnom finisi svojimi vykonmi a vysledkami potvrdili ucast aj v novom rocniku V. ligy. Druzstvo v poslednom jesennom kole po odchode trenera Hrosa do Podbrezovej prebral Vladislav Kostial, ktory zaroven viedol aj druzstva mladsieho a starsieho dorastu hrajuceho v III. lige.

   Po kvalitnej zimnej priprave, hlavne v telocvicniach, v ramci ktorej futbalisti Partizana odohrali jedenast pripravnych zapasov na umelej trave v Banskej Bystrici a absolvovali tyzdenne sustredenie v Helpe, podaval omladeny kolektiv v jarnej casti dobre vykony. Napriek dobrej hre v poli, ktorej ukazovatelom je vytvorenie si golovych prilezitosti, sa nedostavili vzdy ocakavane vysledky. Za trpezlivost pri zaradovani hracov este v dorasteneckom veku (v kazdom zapase v jarnej casti nastupilo minimalne sest hracov v zakladnej zostave) prislo ovocie v podobe troch neprehranych poslednych zapasov, co znamenalo definitivnu zachranu v sutazi. Kader druzstva tvorili: Klesken, M. Turna, Stulrajter, P. Turna, Pecovsky, Luptovciak, Rusnak, Svantner, Lysina, Niznik a dorastenci Betka, Pancik, Medved, Danove, Auxt, Babela, Pobozny, Kovacik, Podstavek, Giertl, Kubis, Daxner. Druzstvo skoncilo na 9. mieste (26  8  9  9  38:46  33).
   „Kader, v ktorom nedojde k velkym zmenam, je vyvoja schopny a da sa ocakavat, ze po dobrej priprave, na ktoru maju hraci vytvorene dobre podmienky, budu (hlavne mladi) vykonnostne napredovat a svojimi vykonmi v jesennej casti rocnika 2007/2008 sprijemnovat nedelnajsie popoludnia pocetnej divackej kulise,“ zdoraznil trener.
   V ramci pripravy sa hraci Partizana zucastnia na turnajoch v G. Polome, Hronci, Hnusti a v nedelu 29. jula na domacom ihrisku, na ktory vas uz teraz pozyvaju.

(vk)

Breznianski turisti brigadovali

   Poslednu junovu sobotu venovali turisti z obcianskeho zdruzenia KST Brezno skraslovaniu vyletnickeho miesta pod Skalkou znameho ako Maluska. Vycistili chodnik, vykosili luku a upravili ohnisko. Na luke osadili stlp - samorast s drevenou tabulkou s nazvom lokality. Po praci „vyskusali“ ohnisko, na ktorom si opiekli slaninku, spekaciky a v pahrebe zemiaky. Nezabudli ani na oslavencov, ktorym zazelali hlavne vela krasnych zazitkov na turistickych chodnikoch.
   Na sviatok sv. Cyrila a Metoda pripravuju vylet do okolia Brezna. Na sobotu 7. jula chystaju vystup na vrch Zvolen a chcu si pozriet aj najvyssi vodopad v Nizkych Tatrach. Informacie poskytne Erika Sreinerova na c. telefonu 0903 595366.

(JSkr) Foto: Ing. Anton Jursa

 Podarilo sa to!

   Prvi absolventi Plaveckej skoly dospelych mozu potvrdit, ze zacat s plavanim v dospelosti je rovnake, ako prihlasit sa do detskeho vycviku. Po piatich treningoch sa z uplnych neplavcov naucila plavat takmer cela 10-clenna skupina. Nemali nic odpustene. Od plavania z nadlahcovadlom sa postupne naucili polohovat na bruchu a chrbte, pravidelne dychat, splyvat a nacvicit si techniku plavania prsia, kraul a znak. Na to, ze budu vediet skocit aj rybicku, nepomyslel nikto. Ctiziadost prekonala hanblivost, strach, ale aj telesny hendikep. Sebavedomie sa upevnilo aj Mirkovi, ktory ako ZTTP ukoncil kurz s medailou na hrudi. Cela vyuka a zaverecne preteky ostanu ako ziva spomienka pre vsetkych absolventov na videozazname, ktory je bonusom od  trenerov PK Flipper.

(lv)

  Uspech pre Slovensko   

R. Durica ma dalsi titul

   Bezprostredne po zapase sa nam ozval z anglickeho Leedsu Rudo Durica, rodak z Helpy, dnes uz trojnasobny drzitel Interkontinentalneho pohara WMC v kategorii do 63,5 kg v thajskom boxe (na fotografii vpravo). Startoval proti domacemu Richardovi Cadenovi. O zapase nam napisal:

   „Super bol domaci a mne bolo jasne, ze musim byt viac ako len dobry, ked obhajujem titul na jeho pode. Od zaciatku som nahodil tempo, ktore som udrziaval az do piateho kola. Nepustal som sa do zbytocnych prestreliek. Zistil som, ze super toto tempo nevydrzi, aj ked musim priznat, ze bojoval statocne az do konca zapasu. Pokusal sa ma otvorit naskocenymi laktami a laktami z otocky, ale bolo to iba slepe strielanie. Bol uz prilis unaveny, aby ma ohrozil. Boj som doviedol do vitazneho konca.“
   Rudovi blahozelame k jeho ojedinelemu uspechu, ktorym sa moze pochvalit len malo sportovcov.

J. Pupis

 Sport na dopravnom ihrisku

   Obcianske zdruzenie Smec Mazornikovo v spolupraci s vedenim Zakladnej skoly s materskou skolou na Mazornikove vo stvrtok 28. juna zorganizovalo celodennu akciu, na ktorej si zmeralo sily asi stopatdesiat ziakov v korculovani na kolieskovych korculiach, vo futbale, v hokejbale, vo volejbale, v jazde na bicykli, v dopravnej vychove a v kresleni na asfalte. Kazdy, kto sa zapojil do sutazi, dostal ucastnicky diplom a vitazi sa tesili z vecnych cien. Na akcii, nad ktorou mal zastitu Slovensky olympijsky vybor, sa zucastnilo aj niekolko tried zo Zakladnej skoly s materskou skolou na Pionierskej 2. Za slnecneho pocasia sportove zapolenia boli idealnou rozluckou so skolskym rokom 2006/2007.

Mgr. Vladimir Libic

Zo sveta cyklistiky

 Spolocne majstrovstva SR a CR v cestnej cyklistike jednotlivcov

Po dvoch rokoch titul opat do Podbrezovej

   Na Majstrovstvach SR a CR v cestnej cyklistike jednotlivcov, ktore sa konali v nedelu 1. jula v Brne – Kohoutoviciach, sa na start postavilo dovedna 151 cyklistov v kategoriach U 23 a muzi Elite.

   Na narocnom okruhu cyklisti absolvovali 15 okruhov v celkovej dlzke 183 km s prevysenim 3500 m a hned od startu jazdili aktivne. Pre pocetne pokusy o unik boli pelotony rozdelene na niekolko skupin. Priblizne v tretom okruhu sa sformovala veduca osemclenna skupina, v ktorej zeleziari mali jedneho zastupcu – Ivana Viglaskeho. V porovnani s minulymi rokmi, kde mali vykonnostne vzdy  prevahu  ceski cyklisti,  tentokrat  bolo vo veducom time sest Slovakov a len dvaja Cesi. Hoci peloton jazdil aktivne, rychle tempo sposobilo, ze startovne pole sa kazdym okruhom zmensovalo a odstup veducej skupiny narastol  na takmer styri minuty. V jednom okruhu cyklisti bojovali o styri tituly majstra (muzi Elite, muzi U 23 pre  SR a aj pre CR), okrem narocnosti trate a vysokej teploty vzduchu svoje zohrala aj taktika. Hoci sa postupne vytvorila silna asi 20-clenna skupina prenasledovatelov, kde boli aj  favoriti pretekov, ktori jazdia v zahranicnych profi timoch, napr. Matej Jurco (Milram) ci bratia Velitcovci (Wiesenhof  Felt), ich snaha znamenala znizenie odstupu, no dostihnut veducu skupinu sa im nepodarilo. V desiatom kole mal problemy Viglasky, ktory dostal krce, a len  s velkym zaprenim vydrzal  tempo veducej skupiny. Tri kola pred cielom mal podobne problemy Tybor z Dukly Trencin, ktory bol v stupani od veducej skupiny odpojeny.  Po rozhodujucom nastupe  Martina Risku  jedno kolo pred cielom sa veduca skupina rozdelila uplne. Viglasky  nakoniec skoncil v celkovom hodnoteni siesty a v kategorii U 23 bol  najlepsi nielen  zo slovenskych, ale aj ceskych cyklistov. K celkovemu uspechu prispel aj Jozef Palcak,  ktory obsadil v U 23 pekne tretie miesto. Obaja sa svojim vykonom nominovali na majstrovstva Europy do Sofie.

(mm)

 Otvaracie hodiny v krytej plavarni na Mazornikove

   Pocas letnych prazdnin kryta plavaren na Mazornikove je spristupnena verejnosti v tychto dnoch: v pondelok od 14.00 do 21.00, v utorok od 14.00 do 16.00, od 18.00 do 21.00, v stredu, stvrtok, piatok a v sobotu od 14.00 do 21.00, v nedelu od 12.00 do 21.00.
   Moznost prenajmu krytej plavarne mozu vyuzit skupiny aj v doobednajsich hodinach. V pripade zaujmu informacie poskytnu na c. tel.: 6113638 alebo 613838.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT