3. JUL 2007 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Serial KW Berg Trophy pokracoval v Ciernom Balogu

   Polovicu tohtorocneho vrcharskeho serialu KW Berg Trophy 2007 tento vikend uzavreli narocnymi pretekmi v Ciernom Balogu. Trat tychto medzinarodnych automobilovych pretekov do vrchu (6600 m) bola dvojnasobne az trojnasobne dlhsia ako pri sestici predchadzajucich i jedna z najrychlejsich.
   Ako nas informoval organizator pretekov Radoslav Kosut, k bezpecnemu prejazdu skusenych i zacinajucich vrcharov na celom useku trate prispeli zvodidla a v najnebezpecnejsich miestach pod ne vlozene drevene stlpiky. Podla jeho slov tento serial jazdia v Cesku, na Slovensku a jeden zavod aj v Madarsku. Podobne amaterske preteky organizuju aj v Nemecku, Svajciarsku a vo Francuzsku v spolupraci so statnymi organmi. „U nas to berieme ako podporu motoristickeho sportu, ktory je financne narocny, preto sme sa snazili v ramci bezpecnosti a moznosti preteky zjednodusit, aby to neboli len preteky pre ludi, „ktori na to maju“, ale aby si na uzavretej trati zajazdili vsetci,“ zdoraznil.
   Pretekari z Ciech, Slovenska a z Polska sobotnajsie i nedelne jazdy absolvovali bez problemov a hlavne bez zraneni, az na jedneho dehydrovaneho jazdca. Na pretekoch sa v sobotu zucastnilo 92 pretekarov a v nedelu pre technicke problemy uz len 74. Serial najblizsie pokracuje v Ozdanoch.

(r) Foto: Stefan Vozar

  Atleticka sezona vrcholi

   Vo finskom meste Vaasa sa uskutocnili preteky 1. ligy Europskeho pohara muzov a zien. Obidva slovenske vybery boli papierovo najslabsie, co sa potvrdilo v samotnych pretekoch. Muzi aj zeny obsadili zhodne posledne osme miesta a zostupili do 2. ligy. V hode ostepom reprezentovala Jana Katrencikova z AK Mostaren MSK Brezno, ktora vykonom 40,21 m obsadila v konkurencii vybornych europskych osteparok 8. miesto.
   Majstrovstva Slovenska vo viacbojoch v kategorii dospelych a ziactva sa konali v Novych Zamkoch. Svoju vsestrannost v kategorii ziacok potvrdila Klara Abelova vykonom 3978 bodov v sedemboji. Tana Dunajska vykonom 3369 bodov obsadila 3. miesto. Bronzovu medailu ziskala aj Janka Cervienkova medzi juniorkami (3869 bodov) v sedemboji. Medzi muzmi vo svojej premiere v majstrovskom desatboji M. Koralka obsadil 4. miesto (5047 bodov).
   Uplynuly vikend boli v Dubnici nad Vahom 60. Majstrovstva Slovenska muzov a zien. Pretekari mali poslednu sancu splnit limity na ucast na majstrovstvach sveta v Osake, majstrovstvach Europy juniorov ci majstrovstvach sveta 17-rocnych a 23-rocnych. Majstrovsky titul v hode ostepom z vlanajska obhajila Jana Katrencikova solidnym vykonom 42,65 m. Klara Abelova sa nestratila ani medzi zenami, ked v skoku do vysky vykonom 173 cm ziskala striebornu medailu. Silu skokanskej skupiny potvrdila dalsia ziacka z Brezna Tana Dunajska 5. miestom za vykon 169 cm.
   Najblizsi vikend sa v Kosiciach uskutocni domaci sampionat v kategorii juniorov.

M. Cernak

 Hokejbalova horehronska liga

   V piatok 29. juna o 19. hodine odohrali na Zimnom stadione Ladislava Horskeho v Brezne stretnutie o bronzove medaily Hbk Dogy a Victors.
   Napriek uvodu, v ktorom „cervene Vecka“ zaskocili „psickarov“, vyhravali 2:0, prekvapenie sa nekonalo a Dogy napokon prevalcovali Victors 10:3 a ziskali bronzove medaily. Finalovemu suboju predchadzalo vyhlasenie najlepsich jednotlivcov. V celkovom bodovani a zaroven aj najlepsim strelcom ligy sa stal Juraj Fabry (Wanderers Valaska), medzi nahravacmi dominoval Maros Bauer (Damix Brezno), najlepsi obranca je Peter Halka (Damix Brezno), najlepsi brankar Marek Pastva (Hbk Dogy), najslusnejsi hrac Patrik Kurtik (Hbk Dogy) a najlepsi novacik Lukas Kovacik (Mazornik Axes).
   Vo velkom finale o 21. hodine pod umelym osvetlenim sa stretli zakladatelia HbHL Wanderers Valaska a Damix Brezno. V pohladnom zapase potvrdili ulohu favorita breznianski „Damixaci“ a stali sa tak po vyhre 8:3 prvymi „drzitelmi“ putovneho pohara Hokejbalovej horehronskej ligy. „Fialky“ z Wanderers Valaska ziskali strieborne medaily.
   Premiera hokejbalovej sutaze v Brezne sa vskutku vydarila a zaujala mnoho mladych ludi, co bolo jej hlavnou ulohou. Podakovanie patri MSK Brezno, konkretne Petrovi Luptakovi, Mirke Pacesovej, Janovi Cpinovi a zaroven vsetkym zainteresovanym. Dovidenia na jar 2008 v dalsom pokracovani Hokejbalovej horehronskej ligy.   

Libor Kvak

Sipkarska a stolno–futbalova liga

Najlepsi v sezone 2006/2007

   V predchadzajucom cisle Horehronia sme v skratke priniesli vysledky sezony 2006/2007 v Dart clube a tiez mena najuspesnejsich na zaverecnom turnaji Leto Cup 2007. Netreba zabudnut ani na dalsich najlepsich hracov v jednotlivych ligach.  

   V mestskej lige v elektronickych sipkach na prvom mieste skoncil Matej Putnok s velkym naskokom pred svojim druhym kolegom Jarom Kostelnym. Rozdiel medzi tymito hracmi bol az  810 bodov, co je pri momentalnom systeme bodovania naozaj vela. Na tretom mieste skoncil navratilec k sipkam v tejto sezone Milan Majer, ktory na rok urcite zautoci na stupen najvyssi. Stvrte miesto obsadil Zdenko Pampurik, len desat bodov pred timovym kolegom Martinom Skantarom, ktory by  bol urcite na tom lepsie, ale studentske povinnosti mu nedovolili pravidelne sa zucastnovat na vsetkych turnajoch. Najlepsiu sesticu uzavrel Pavel Melicher, od ktoreho sa urcite ocakavalo v tejto sezone viac.
   V mestskej lige dvojic v stolnom futbale dominoval Michal Banik, ktory si pocas celeho rocnika zahral s mnohymi spoluhracmi, ale pravidelnym umiestnovanim sa na stupnoch najvyssich si prvenstvo urcite zasluzil. Vyborne sa v tomto roku darilo aj dalsiemu talentu z Brezna Martinovi Sulekovi a ak mu fazona vydrzi aj dalej, urcite budeme o nom este pocut.
V poslednej chvili si tretie miesto vybojoval Martin Raffay, ktory sa pred Jana Ambrosa dostal az v zaverecnom kole, aj to napriek tomu, ze Jan dal pred mestskou ligou prednost Slovenskemu poharu v Bratislave a napokon skoncil stvrty. Na piatom mieste sa umiestnil Peter Marcek, ktory uz pravidelne po kazdom nevydarenom turnaji z jeho strany konci s tymto sportom, no zatial sa stale k stoliku vratil. Piate miesto je vsak velmi dobrym umiestnenim. Sesticu uzavrel Lukas Porhajas.
   V mestskej lige jednotlivcov v stolnom futbale si to vsetko naplno vynahradil Jan Ambros, ktory sutaz vyhral suverenne, nieco podobne, ako dokazal Mato Putnok medzi sipkarmi. No urcite mu to ulahcil aj fakt, ze mnohi dobri hraci studuju daleko od Brezna a nemohli sa plne zucastnovat na turnajoch mestskej ligy (treba spomenut mena ako Tomas Pompura, Boris Banik, Matej Sramko ci Peter Fasko). Druhy najlepsi jednotlivec v tejto sezone je Martin Ciesar, ktory najviac podpichoval a potrapil Jana Ambrosa. Trojku uzavrel vitaz dvojic Michal Banik a hned za nim skoncil Matej Sramko, ktory aj napriek absencii na mnohych kolach mestskej ligy dosiahol pekny vysledok. Piaty skoncil Martin Raffay znamy pod prezyvkou Kolik a siesty Peter Marcek. Po scitani bodov oboch sutazi vzniklo aj poradie troch najlepsich zien pre tuto sezonu. Zasluzene ju vyhrala Terezia Turnova, na druhom mieste skoncila Renata Meclova a tretou najlepsou zenou sa stala Mirka Kolesarova.
   V mestskej Barbot lige druzstiev si vitazstvo vybojovali chlapci z timu Mateja Putnoka (Z. M. R. D.), druhy skoncil tim Pala Melichera (Fire Darts) a treti tim Zdenka Pampurika (Invalid Boys).
   Novinky na buducu sezonu su v stadiu riesenia, ale uz teraz sa da povedat, ze Dart club pripravuje niekolko novych sutazi hlavne pre sipkarov. Chcel by rozbehnut steelovu ligu v Brezne a novinkou by mala byt aj Mestska premier liga jednotlivcov.
Pocas leta su este pripravene turnaje hlavne v steeloch a najblizsi sa uskutocni v sobotu 21. jula v podniku Zapad ako 3. kolo kvalifikacie na majstrovstva sveta WDF. Stolni futbalisti maju na programe este finale ligy druzstiev, ktore bude v darte v sobotu  28. jula, a majstrovstva Slovenska, ktore sa uskutocnia v druhej polovici augusta.

(pp)

Momentalne najlepsi sipkar v Brezne Martin Skantar

 

 

Podbrezova v jesennej casti I. futbalovej ligy

   1. kolo: 14. jula o 18.00 Podbrezova - Kosice B, 2. kolo: 22. jula o 10.30 Michalovce - Podbrezova, 3. kolo: 28. jula o 18.00 Podbrezova - Humenne, 4. kolo: 4. augusta o 17.00 Lucenec - Podbrezova, 5. kolo: 11. augusta o 17.00 Podbrezova - St. Lubovna, 6. kolo: 18. augusta o 10.30 Inter - Podbrezova, 7. kolo: 25. augusta o 16.30 Podbrezova - Mocenok, 8. kolo: 1. septembra o 15.30 R. Sobota - Podbrezova, 9. kolo: 15. septembra o 15.30 Podbrezova - Sala, 10. kolo: 22. septembra  o 19.30 Presov - Podbrezova, 11. kolo: 29. septembra o 14.30 Podbrezova - Prievidza, 12. kolo: 7. oktobra o 10.30 Kosice B - Podbrezova, 13. kolo: 20. oktobra o 14.00 Podbrezova - Michalovce, 14. kolo: 27. oktobra o 14.00 Humenne - Podbrezova, 15. kolo: 3. novembra o 13.30 Podbrezova - Lucenec, 16. kolo: 10. novembra o 13.30 St. Lubovna - Podbrezova, 17. kolo: 24. novembra o 13.00 Podbrezova - Inter, 18. kolo: 2. decembra o 10.30 Mocenok - Podbrezova.


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT