3. JUL  2007 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Program kina Mostar od 3. do 10. jula

7. so, 8. ne - z technickych pricin nepremieta


KULTURA

V ramci Breznianskeho kulturneho leta sa v juli uskutocni:

5. stvrtok o 19.00 v rimskokatolickom kostole v Brezne - SVIATOK SVATEHO CYRILA A METODA - koncert Spevackeho zboru mesta Brezno a Chramoveho zboru Apostola Pavla Brezno
6. piatok o 16.00 na namesti - OD TATIER K DUNAJU - 1. rocnik zrazu trabanistov s kulturnym programom hudobnej skupiny Zlesapocujem zo Ziliny
11. streda o 17.00 na namesti - NADEJE LEN PRE VAS - vystupenie FS Nadeje z druzobneho Francuzska
21. sobota o 17.00 na namesti - MOTOZRAZ NA HOREHRONI - 5. rocnik zrazu motorkarov s kulturnym programom country skupiny
27. piatok o 17.00 na namesti - BUKOVINKA - vystupenie FS z Bravacova

 Nocne prehliadky v kastieli vo Svatom Antone
   Piatkove vecery 6. a 13. jula, 10. a 17. augusta sa pocas letnej sezony budu niest v znameni nocnych prehliadok, pocas ktorych sa v divadelnych scenkach mozu navstevnici stretnut s anjelmi, certmi.. v Nebi, Pekle a Raji.  
   Vstupenky na akciu je mozne rezervovat na c. tel.: 045/6913932 alebo na e-mailovej adrese: info@msa.sk.

 . . .

Banskobystricky samospravny kraj a Horehronske muzeum  pozyvaju do Mestianskeho domu na Nam. gen. M. R. Stefanika 13 v Brezne na vystavu z ludovej kultury Bacucha, Benusa a Bravacova
BIELE HANDLE
   - vyber zo zbierkoveho fondu Horehronskeho muzea  *salasnicky riad * nastroje drevorubacov * odev a textil * kuchynske nadoby a pomocky*


DAKUJEME ...  

   Seniori dakuju manzelom Stubnovcom z Perly vo Valaskej za poskytnutie priestorov na 6. Jansky ples seniorov, za ceny do tomboly a prijemnu obsluhu.

(jd)

...

   Podakovanie patri Autodoprave Jaroslava Fujku, ktory sponzorsky zabezpecil dopravu na preteky Kinderiada 2007, vedeniu Zakladnej skoly s materskou skolou na Pionierskej 2 v Brezne a v neposlednom rade ziakom 2. B, 2. C, 3. A., 4. A, 4. B a 5. D za reprezentaciu skoly.

(mc, mm)

...

   Centrum volneho casu v Brezne dakuje vsetkym sponzorom, ktori poskytli ceny do letnej aerobic sou: Isu sport, MSK Brezno, ZP Sport Podbrezova, restauracia Mon-Ami, Masazny salon J. Nemcok.

...

   Podakovanie za sponzorske ceny v sutaziach Slovenskej jazdeckej federacie, ktore sa uskutocnili 24. juna v Nemeckej, patri firme Algatour, s. r. o., Latky, zastupenej Ing. Zuzanou Ganovskou.


SPORT

Od Tatier k Dunaju
   Od 6. do 8. jula sa uskutocni slavnostna jazda pri prilezitosti 50. vyrocia Trabanta nadvazujuca na Celoslovensky Trabant zraz v Kosiciach.
   Projekt je urceny pre vsetkych clenov Trabantklubov, majitelov vozidiel znacky Trabant, veteranov, historickych vozidiel, slovenskych i zahranicnych partnerov, clenov klubov z CR, Polska, Madarska, Rakuska a vobec vsetkym priaznivcom tejto znacky.
   Harmonogram v piatok 6. jula: kolona Od Tatier k Dunaju -  6.00 Bratislava, 9.00 Nitra, 10.00 Ziar nad Hronom, 11.00 Zvolen, 12.30 Banska Bystrica, 13.00 Sl. Lupca, 14.00 Podbrezova - Chvatimech, na CHZ (prekvapenie!), 18.00 Brezno - namestie, 21.00 Kosice.
   Informacie poskytne Ivana Beniakova, c. tel.: 0918 643048, e-mail: makib@centrum.sk

 . . .

RODEO V POLOMKE
   Obec Polomka a Slovenska asociacia westernu, ridingu a rodea v sobotu 14. jula pozyvaju do Sportoveho arealu v Polomke na tradicne preteky vo westernovom a rodeovom jazdeni. Sutaziaci si mozu zmerat sily vo westernovych disciplinach – Trail, Western Pleasure, Reining (drezura, ovladanie kona a pracovne ulohy) ako aj v divacky atraktivnejsich rodeovych disciplinach. Tie maju dve casti - rychlostnu (beh okolo sudov na cas po presne urcenej trase - Barrel Race) alebo slalom okolo siestich tyci (Pole Bending) a tri discipliny, v ktorych jazdci pracuju s dobytkom. Trojclenny tim oddeluje od stada tri telata v casovom limite (Team Penning), potom samotny jazdec oddeluje jeden kus do pripravenej ohrady takisto na cas (Catle Penning) a chyta dobytok do lasa.
   Program:
   7.30 - 8.30 prezentacia, 8.30 - 9.00 porada jazdcov,
9.00 zaciatok pretekov - discipliny: Trail (dospeli, mladez), Western Pleasure (dospeli, mladez), Pole Bending (dospeli, mladez),  Reining L  (mladez),  Reining S (dospeli), Barll Race (dospeli, mladez), 13.30 slavnostny nastup - discipliny: Lasovanie (dospeli), Team Penning (dospeli), Catle Penning  (dospeli), 19.30 country zabava s TULIBANDOU.

. . .

 Okresna organizacia Jednoty dochodcov na Slovensku v Brezne v spolupraci so ZO JDS vo Valaskej v sobotu 7. jula usporiada 7. rocnik okresneho zrazu turistov - seniorov. Zaujemcovia sa mozu prihlasit u predsedov zakladnych organizacii.


INE

Oprava
   V informacii z rokovania Zastupitelstva BBSK v Horehroni c. 25 sme chybne uviedli, ze k zluceniu skol SOU Brezno a Spojena skola Brezno dojde k 1. septembru 2007.
   Chybu opravujeme: skoly sa zlucia az od 1. septembra 2008. Ospravedlnujeme sa.

Mgr. T. Stulrajterova, poslankyna za okres Brezno

 . . .

Vazeni citatelia,

   v pondelok 16. jula bude pre reviziu elektrickeho zariadenia prerusena dodavka elektrickej energie v budove Mestskeho kulturneho strediska na Svermovej 7 v Brezne (mestsky dom kultury).
   Clanky do Horehronia mozete v den ,,odstavky” zasielat do HLP grafik na e-mailovu adresu: hlpgrafik@hlpgrafik.sk, pripadne nas telefonicky kontaktovat na c. tel.: 6116099.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT