10. JUL 2007 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Medzinarodny uspech

   V dnoch 21. - 24. juna sa v madarskej Nyiregyhaze uskutocnil 29. rocnik medzinarodneho futbaloveho turnaja Jonatan Kupa. V silnej konkurencii timov z Ruska, Ukrajiny, Polska, Svedska, Rumunska, Madarska a Slovenska sa na tomto bohato obsadenom turnaji predstavili aj starsi ziaci (rok narodenia 1992) FO ZP Sport Podbrezova pod vedenim trenera Jozefa Precucha a veduceho Andreja Smekala. Vytvorene boli styri skupiny. Na programe mali zapasy v zakladnej skupine D na ihrisku v Tiszavasvari, kde postupne zdolali Belaja Tserkov 2:1, FK Gorlice 3:1 a DUS 17 Kiev 13:0. Ako vitaza skupiny D ich v sobotu  cakalo semifinalove stretnutie s vitazom skupiny C AS Trencin, s ktorym v riadnom hracom case remizovali 1:1 a na rad prisli strely z pokutoveho kopu. V nich mali pevnejsie nervy hraci AS Trencin a prebojovali sa do finale, kde v nedelu podlahli hracom Metalurg Zaporozie 0:2. Hraci FO ZP Sport Podbrezova tak nastupili proti madarskemu druzstvu FK Nyirsuli na stretnutie o konecne tretie miesto a zvitazili 1: 0. Konecne poradie: 1. Metalurg Zaporozie, 2. AS Trencin, 3. ZP Sport Podbrezova, 4. FK Nyirsuli.

(as)

 

Rudo Durica opat doma

   Po dalsom takmer rocnom pobyte v Thajsku a potulkach po svetovych ringoch sa vratil domov rodak z Helpy, reprezentant Slovenska v thajskom boxe a trojnasobny drzitel interkontinentalneho titulu Rudo Durica. Len niekolko hodin po prichode na Slovensko (ani si poriadne nevydychol) sme mu polozili niekolko otazok:

Co sa udialo v tvojom sukromnom a sportovom zivote od leta 2006?
   - Po mojom tazkom zapase v lete 2006 som si oddychol na rodnom Slovensku a koncom septembra som s novou pozitivnou energiou odletel do Thajska. Po tvrdej priprave ma koncom oktobra cakala obhajoba titulu I 1 v Hongkongu, kde som sa prebojoval az do semifinale. Novy rok som prezil v Thajsku s priatelmi a zaciatkom marca ma cakala dalsia pyramida Power of Scotland do 67 kg, kde som po nevyraznom zapase prehral na body, no musim podotknut, ze to nie je moja najlepsia vahova kategoria. Mojou domenou je 61 az 63,5 kg, v ktorych som drzitelom svetovych titulov od roku 2004.
Co planujes v lete 2007?
   - Leto som mal v plane uzit si. Leto doma na Slovensku je to naj... No v auguste nas mozno caka Helpa (6. rocnik netradicnych sportov - poznamka autora) a planujem aj otvorit Gym a trochu „nacuchnut“ k trenerskemu remeslu, kedze mam takmer 9-rocne skusenosti v profi ringu.
   Z Rudovych slov vyplyva, ze este nekonci a ma smele plany aj do najblizsej buducnosti. Vsetci mu drzime palce a prajeme vela sportovych uspechov a vela peknych zazitkov aj jeho priaznivcom.

J. Pupis

 

Sipkarska a stolno–futbalova liga

Prazdninova liga pokracuje

   Trochu predcasne odstartovala sipkarska sutaz v Europe, ked sa uz tento vikend v talianskom Udine uskutocnilo prve kolo Europskeho pohara EDU ranking.  Na turnaji sa  zucastnili aj hraci Dart clubu Zdenko Pampurik, Matej Putnok, Pavel Melicher a Andrej Skantar. Spomedzi 160 startujucich muzov sa im vsak nedarilo podla predstav, Andrej s Matejom skoncili na chvoste startoveho pola na 129. mieste, o trochu lepsie sa darilo Pavlovi Melicherovi, ktory obsadil 97. miesto, a najlepsie pochodil Zdenko Pampurik, umiestnil sa na 33. mieste. Treba skonstatovat, ze vystupenie chlapcov je sklamanim. Na turnaji dominovali slovinski hraci, ked Sebastijan Pecjak turnaj vyhral a Demijan Hajdarevic obsadil 3. miesto. Medzi nich sa vkliesnil len Srb Mensur Suljovic.
Dalsi turnaj z kategorie EDU ranking bude  21. – 23. septembra v Nemecku.
  V Brezne tiez nezahalali a stolni futbalisti hrali druhe kolo prazdninovej ligy. V piatok v sutazi singlov si prvenstvo do tabulky pripisal Jan Ambros, druhy skoncil Zvolencan Jaro Holik a prvu trojku doplnil Michal Banik.
   V sobotnajsom double si prekvapujuco vitazstvo pripisali dievcata Mirka Kolesarova a Maria Giertlova. Na druhom mieste sa umiestnili Lukas Porhajas a Mato Sramko a do najlepsej trojky sa este vtesnal Tomas Pompura s Igorom Kostialom. Prazdninova liga bude pokracovat tretim kolom uz tento piatok a v sobotu od 19. hodiny v Dart clube. 

(pp)

 Traja najlepsi hraci v Jackpote 2007: zlava Martin Skantar (Brezno), Oto Zmelik, Marek Opavsky (obaja Bratislava)

 

Z kolkarskej drahy

   V juni sa v kolkarni v Pobedime uskutocnili majstrovstva Slovenska v kategorii ziacok a ziakov. Za ZP Sport Podbrezova startovala jedina zastupkyna Dominika Kyselicova, ktora bola v startovom poli najmladsia. V slovenskej konkurencii sa nestratila a potvrdila svoj talent ziskom titulu majsterky Slovenska v kategorii ziacok, ked  vytvorila novy slovensky rekord, na 60 hodov zdruzenych vykonom 277 bodov, co je zaroven novy rekord kolkarne v Pobedime.

   V kolkarni v Piestanoch sa uskutocnili majstrovstva Slovenska seniorov nad 50 rokov. V konkurencii 36 startujucich mala Podbrezova svoje zeliezko v ohni v podobe minulorocneho majstra Pavla Paulecka. Tentokrat sa vsak musel sklonit pred majstrovstvom Jozefa Zemana zo Spojov Bratislava a tak mu v konecnom uctovani pripadla druha priecka. Podbrezovsky hrac Matej Srsen obsadil 21. miesto (507 zvalenych kolov).

(ks)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT