10. JUL 2007 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Abelova dalsia zlato do zbierky

  Posledna vekova kategoria, ktora absolvovala Majstrovstva SR v atletike na drahe, boli juniori. V Kosiciach cez vikend 7. a 8. jula opat excelovali vyskarky AK Mostaren MSK Brezno, ked vo svojej discipline nepustili na stupen vitazov ziadnu zo superiek. Vysledky: 1. Klara Abelova, 172 cm, 2. Tana Dunajska, 168 cm, 3. Janka Cervienkova, 164 cm, 6. Sylvia Gregorova, 100 m (13,16 s), 200 m (26, 41 s).
   Ostrava bude v dnoch 11. – 15. jula dejiskom Majstrovstiev sveta 17-rocnych atletov. Este len 15-rocna Klara Abelova, ktora splnila kvalifikacny limit 182 cm, bude mat premieru na vrcholnom podujati 11. jula, kedy je na programe kvalifikacia v skoku do vysky dievcat. V pripade postupu z kvalifikacie sa finalova sutaz uskutocni o dva dni neskor. Drzime palce Klara!   

M. Cernak

   

Siedmy rocnik Okresneho zrazu turistov seniorov

   V sobotu 7. jula Okresna organizacia Jednoty dochodcov Slovenska Brezno v spolupraci s Obecnym uradom vo Valaskej a Zakladnou organizaciou Jednoty dochodcov Slovenska vo Valaskej uskutocnila siedmy rocnik Okresneho zrazu turistov seniorov, na ktorom sa zucastnilo desat zakladnych organizacii s poctom 262 clenov.
   Vsetci sa stretli v kulturnom dome. Slavnostnemu otvoreniu predchadzalo srdecne zvitanie sa ucastnikov pri prezentacii a pri pohosteni. V kinosale svojim prihovorom privitala predsednicka ZO JDS Mgr. Eva Kudelkova vsetkych zucastnenych clenov a hosti – predsedu KO JDS Banska Bystrica a clena ustredia JDS v Bratislave Albina Mesiarika, starostku z Hronca Mariu Blanku Weissovu, podpredsednicku OO JDS Brezno Elenu Schneidgenovu, ako aj predsedov zucastnenych ZO JDS z Bacucha, Brezna, Hornej Lehoty, Hronca, Jasenia, Michalovej, Nemeckej, Podbrezovej a Pohronskej Polhory.
   ZO JDS vo Valaskej si okrem tejto vyznamnej udalosti pripomenula aj 15. vyrocie zalozenia zakladnej organizacie. Zalozena bola 20. juna 1992 zasluhou Bozeny Miklosovej, jej manzela a Martina Svantnera, ktory sa stal jej prvym predsedom. Okresny zraz turistov seniorov bol vlastne sucastou oslav tohto vyznamneho vyrocia. Pritomnych ucastnikov svojim prihovorom pozdravil prednosta ObU vo Valaskej Ing. Peter Minarik a predseda OO JDS Brezno Tibor Gilla.
   Po uvodnej casti sa ucastnici zrazu odobrali na turu. Trasa viedla valastianskym chotarom popri Tajchu a Teplici na futbalove ihrisko, kde pokracovalo stretnutie pri gulasi a v druznej zabave sprevadzanej hudbou a spevom.
   Ucastnici odchadzali s prijemnym pocitom z preziteho dna a podakovanim organizatorom za vydarenu akciu.

(ek) Foto: Ing. Albin Haber 


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT