7. AUGUST 2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Uzreli svetlo sveta image



  

   Martin Harvan z Brezna, Roman Pokos z Brezna, Dominik Precuch z Podbrezovej, Sofia Noskova z Brezna, Alexandra Meckova z Pohorelej, Sofia Majchutova z Podbrezovej, Zoja Alexandra Hornakova z Pohronskej Polhory, Karolina Ocenasova z Brezna, Marcel Bartos z Cierneho Balogu, Juraj Petro zo Sumiaca, Sebastian Pokos z Valkovne, Alexandra Kopcanyova z Cierneho Balogu, Veronika Bullova z Brezna.

 

      Opustili nas_image

     

 

   Julia Sojakova (87) z Predajnej, Jaroslav Pardupa (75) z Podbrezovej, Paulina Daxnerova (88) z Cierneho Balogu, Amalia Pancikova (85) z Cierneho Balogu, Anna Gallova (87) zo Zamostia, Elena Kovacikova (58) z Brezna, Daniela Banikova (51) z Valaskej.

 

Zachranne zlozky zasahovali

150

   Hasici jednoduchymi hasiacimi prostriedkami a 1C prudom zlikvidovali mnozstvo poziarov - skladky odpadov v Pohorelej, travy a cerstvej slamy v Brezne, kontajnera v Myte pod Dumbierom, pomohli pri uhaseni lesneho porastu v Ruzomberku a v chatovej oblasti Korenova v Brezne vysokym tlakom odstranili poziar terenneho vozidla. V sobotu ich privolali do Lomu nad Rimavicou, kde havaroval motocyklista, na mieste sa uz nachadzala RZP. Po dopravnej nehode v Telgarte, v Pohronskej Polhore, po zrazke osobnych aut v Nemeckej a v Brezne vycistili vozovku od ropnych produktov a odpojili akumulatory z aut.

 

155

   Breznianski lekari absolvovali 39 vyjazdov, z toho 10 k  porucham obehu a dychania, 2 k brusnym prihodam, po 7 k neurologickym prihodam, k inym pripadom, 8 k urazom (z toho 2 po dopravnych nehodach), 5 k brusnym prihodam. V Lome nad Rimavicou zaznamenali 2 sekundarne prevozy,  porod, pomohli pacientovi s vysokym tlakom, motorkarovi po havarii a muzovi, ktory spadol zo stlpa elektrickeho vedenia v Utekaci. V Helpe zaevidovali po 3 urazy, srdcovo-cievne prihody, iny pripad, kolaps, porodne bolesti, po 2 neurologicke prihody a respiracne zlyhavania. V statistike vyjazdov lekarov v Bystrej su zapisane 4 neurologicke prihody, 6 prihod srdca a obehu, po 2 poruchy dychania, urazy, 6 inych pripadov a prevoz.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

   Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby asistovali pri siedmich dopravnych nehodach, ktore sposobili vodici hlavne neprisposobenim rychlosti stavu a povahe vozovky. O pomoc ich poziadal majitel Octavie s rozbitou olejovou vanou a z Valaskej do Brezna odtiahli Skodu 120 s odtrhnutou zadnou polosou.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

  Clenovia Horskej zachrannej sluzby poskytli pomoc turistovi z Turecka, ktory si nad Bystrianskou jaskynou zlomil klucnu kost, a v Jaskyni mrtvych netopierov sprevadzali zahranicnych navstevnikov.  Milovnikom vysokohorskeho prostredia pri potulkach prirodou prialo aj pocasie.

 

Blahozelanie

   Dna 7. augusta oslavi krasne zivotne jubileum, sedemdesiat rokov

Terezia Prepletana.

   Touto formou jej srdecne zelame: Vela stastia, lebo je krasne, vela zdravia, lebo je vzacne, vela lasky, lebo je jej malo a vela vsetkeho, co by za to stalo.

   V ten isty den oslavia patdesiate stvrte vyrocie sobasa manzelia

Terezia a Julius Prepletani.

   Tolko rokov spolu mat po svojom boku milovaneho cloveka, znasat s nim radosti a starosti, byt jeden druhemu v zivote oporou, to je snom kazdeho z nas.

   To vam zo srdca zela rodina Morongova s celou rodinou, svagrine Gita a Amalia, rodiny Turnova a Klimentova.


Vazeni citatelia!

   Od aprila vychadza Horehronie na sestnastich stranach, co umoznuje venovat vacsi priestor vami oblubenej rubrike Blahozelame, Spomienky a Podakovania. Vyrocie svojich blizkych mozete pripomenut na dvanastej strane Horehronia, ked donesiete text a fotografiu do inzertneho oddelenia, ak je to mozne, v stvortyzdnovom predstihu.

                                                              Redakcia

Spomienky

    Kyticu kvetov na hrob ti davame, s laskou na teba spominame.
  
Dna 1. augusta uplynuli tri roky odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec, syn, brat, svagor

Zoltan Koren z Brezna.

   S laskou spomina manzelka, dcera a syn.

 . . .

    Tak, ako tisko zil, tak tisko odisiel. Skromny vo svojom zivote, ale velky v laske a dobrote. Tak, ako z jeho oci ziarila laska a dobrota, tak nam bude chybat do konca zivota.
   Dna 2. augusta uplynuli styri roky odvtedy, co nas opustil

Milan Marcinek z Dolnej Lehoty.

   S laskou a uctou spomina druzka Evka s rodinou.
   Mino, velmi nam chybas.

 . . .

    Kratka bola radost nasa, kratky bol i zivot tvoj. Odisiel si z tohto sveta a nam zostal velky bol. Odisiel si ticho, bez rozlucky od nas vsetkych, ktori sme ta milovali.
   Dna 6. augusta uplynulo desat rokov od tragickej smrti nasho milovaneho syna a brata

Bohuslava Libica z Valaskej.

   S laskou a bolestou v srdci spomina mama, sestry a brat s rodinami.

 . . .

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
   Dna 6. augusta sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia nasej mamy a starej mamy

Marie Makusovej z Brezna.

   S laskou spomina syn Stefan s rodinou, vnukovia Marek, Matej, vnucka Lucka a ostatna rodina.

 . . . 

   Stichol dvor, zahrada, dom, uz nepocut jeho kroky v nom. V neznamy svet odisiel spat, zaplakal kazdy, kto ho mal rad. Ta rana v srdci stale boli a na ten den zabudnut nedovoli.
   Dna 7. augusta sme si pripomenuli dvadsiate vyrocie umrtia

Jozefa Giertliho z Brezna – Podkorenovej.

   S uctou a laskou na neho spomina manzelka, dcera s manzelom a vnucata s rodinami.

 

   Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac, ako ti ostatni. O to tazsie je naucit sa bez nich zit.
   Dna 7. augusta uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustila

Lubica Jursova z Brezna.

   S laskou a uctou spomina manzel s detmi a celou rodinou.

. . .

   Dna 8. augusta uplynu dva roky odvtedy, co nas opustila manzelka, mama a stara mama

Jozefina Vetrakova z Rohoznej.

   S laskou spomina rodina.

 . . .

    Dna 8. augusta uplynie pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha manzelka, mama a stara mama

Helena Honkova z Podbrezovej.

   S laskou a uctou spomina smutiaca rodina.
   Dakujeme vsetkym, ktori jej venuju tichu spomienku.

 . . .

    Hoci si odisiel, niet ta medzi nami, v nasich srdciach zostanes zit stale s nami.
   Dna 10. augusta uplynie trinast rokov od umrtia nasho otca a stareho otca

Jozefa Pustulku z Valaskej.

   S uctou a laskou spominaju dcery Dana, Biba, Alena s rodinami a vnucata.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

 . . .

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec, za vsetkych nas.
   Dna 10. augusta si pripomenieme tridsiate vyrocie umrtia nasho manzela, otca a stareho otca

Stefana Potkanyho z Cierneho Balogu – Janosovky.

   Spomina manzelka, synovia a dcera s rodinami.

 

 

Podakovanie

   Rodina Stulajterova dakuje za ucast a za kvetinove dary na poslednej rozlucke dna 27. jula s manzelom, otcom a starym otcom

 Juliusom Stulajterom.

 

  

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

zostavila Ing. Svetlana Simurdova, tel.: 0905 119230

Baran
   Nespoliehajte sa na sluzby druhych. Aj ich predovsetkym zaujima vlastna rodina a potom vy. Pokuste sa  predist dlhom, pretoze sa ich len tak lahko nezbavite.

 Byk
   V laske budete mat tento tyzden uspechy. Ak ste bez partnera, staci si otvorit oci a vybrat sa do vacsej spolocnosti. Caka vas vela pracovnych povinnosti, preto budte pripraveny, ze budete musiet robit aj mimo pracovneho casu, aby ste vsetko stihli.

 Blizenci
   Sustredte sa na vas osobny zivot, urobte zasadne zmeny hlavne v laske. Uvidite, ze potom sa k lepsiemu zmenia aj ostatne veci.

 Rak
  Nenechavajte vsetko na poslednu chvilu a radsej robte vsetko s predstihom. Davajte si pozor na sennu nadchu, lebo vam moze zneprijemnit tieto dni.

 Lev
   Ak mate nejaku rodinu v zahranici, je na case zobrat si dovolenku a ist ju pozriet. Ak mate financne problemy, obratte sa na partnera a pokuste sa ich spolu vyriesit.

 Panna
   Nemajte obavy z toho, ze v tomto obdobi mate akosi menej prace a tym aj penazi. Vyuzite tento tyzden na oddych a budte so svojou rodinou.

 Vahy
   Ocitnete sa v trapnej situacii. No vy uz pridete na to, ako sa z nej dostat. Davajte si pozor na jazyk, aby ste niekoho, na kom vam zalezi, nezranili svojimi vtipnymi poznamkami.

 Skorpion
   Ak ste zalubeny, tym lepsie. Laska vam dava silu a pohana vas aj k lepsim vykonom. Len sa  jej nesmiete uplne poddat, lebo zacnete byt zavisly.

 Strelec
   Ak sa vam nedari v praci a myslite si, ze nedostavate tolko, kolko by ste mali zarabat, skuste podnikat. Urcite vam niekto pomoze rozbehnut sa.

 Kozorozec
   Nevysedavajte cele dni doma a robte aj nieco produktivne. Dokedy chcete hladat slusnu pracu a cakat na pomoc inych?! Zamestnani mozu ratat s vacsou premiou za ich snahu.

 Vodnar
   Budete mat nejake problemy so zdravim. Najdite si cas a chodte na vysetrenie. Starajte sa o seba a zacnite pravidelne cvicit.

 Ryby
   Doma mate hlavne slovo a viete sa dohodnut bez problemov. V praci to vsak bude ine. Budete sa musiet vela hadat, aby ste si presadili svoju pravdu.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT