21. AUGUST  2007 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Program kina Mostar od 21. do 28. augusta

25. so, 26. ne – VRATNE LAHVE (CR, MP/15, 19.30) – Dlhoocakavana komedia.


KULTURA

BREZNIANSKE KULTURNE LETO 2007

stvrtok 23. augusta o 17.00 na namesti - LETNE MELODIE v podani ludovej hudobnej skupiny z Brezna
utorok 28. augusta o 15.00 na namesti - DYCHOVY KONCERT K VASEJ POHODE - ucinkuje Dychovy orchester mesta Brezno
piatok 31. augusta o 17.00 na namesti - DZEZOVY PODVECER - vystupenie dzezovej skupiny z Valaskej
   Zmena programu je vyhradena. V pripade nepriazniveho pocasia sa program presunie do mestskeho domu kultury.
   Informacie: v Mestskom kulturnom stredisku v Brezne, c. tel.: 6112189, v TIKu, c. tel.: 6114221.

. . .

MESTSKE KULTURNE STREDISKO V BREZNE
pozyva na program
HONZU NEDVĚDA so skupinou
v pondelok 10. septembra o 19.00
v mestskom dome kultury
Vstupne: 220 Sk
Predpredaj vstupeniek v TIKu, c. Tel.: 6114221.

. . .

  Obec Pohorela a obcianske zdruzenie Opora Pohorela pozyvaju na koncert folkovej skupiny HRDZA, ktory sa uskutocni v ramci Folklorneho vecera pod Orlovou holou v sobotu 25. augusta od 18. h v amfiteatri v Pohorelej.
   V programe dalej vystupia DFS Sumiacanik, DFS Mladost, FS Kralova hola, Veronika Bodnarikova, Martinka a Andrejka Kanosove.
   Programom bude sprevadzat moderator a ludovy rozpravac Jozko Bryndza.
   Vstupne: dospeli 60 Sk, deti do 15 rokov 30 Sk, deti do 120 cm zadarmo!

. . .

FARBY VENEZIE
- predajna vystava fotografii a obrazov od talianskych autorov (Leopoldo Noventa, Luigi Pasqualin)
do 31. augusta v hoteli Svaty Juraj v Lopeji


DAKUJEME ...  

   V zivote pridu chvile, ked sa clovek musi stahovat, potrebuje byt a aj korektnu pravnu radu. Ako dochodcovia sme sme sa chceli vyhnut zmatkom, a preto sme sa rozhodli obratit na JUDr. Stefana Zembu a jeho manzelku z Reality - komplet na CSA 5 v Brezne a na realitnu kancelariu Jaroma na CSA 10 v Brezne, a neolutovali sme. Velmi slusne s nami zaobchadzali a vzhladom k nasmu veku jednali s nami trpezlivo, organizovali, zaistili predaj a kupu nehnutelnosti za
ferovu cenu. Pomohli nam zbavit sa zbytocneho stresu pri vybavovani roznych formalit. Ich mily a ludsky pristup k nam nas ukludnil. Profesionalna pomoc tychto ludi nam ulahcila stahovanie. Touto formou sa im chceme podakovat a popriat im do buducnosti vela uspechov v praci a v zivote.

Vdacni klienti - dochodcovia Petrovci z Brezna


SPORT

  Od 3. do 16. septembra (14 dni) bude pre pravidelnu udrzbu kryta plavaren na Mazornikove zatvorena.
  Otvorena bude opat v pondelok 17. septembra.


INE

  Zdravotna poistovna DOVERA zvysuje doteraz nizku dostupnost i komfort preventivneho mamografickeho vysetrenia. Zaroven buduje povedomie zien o prevencii rakoviny prsnikov. Od aprila totiz zabezpecuje svojim poistenkam v spolupraci s 27 zdravotnickymi zariadeniami z celeho Slovenska preventivnu sluzbu Mamografy.
   Najblizsie zariadenie pre zaujemkyne o vysetrenie z Brezna a okolia je NOVAMED, spol. s r. o., v Banskej Bystrici. Moznost objednat sa na preventivne mamograficke vysetrenie maximalne do 15 pracovnych dni uz vyuzilo 1301 zien, z toho z Brezna len 14. Pritom prave v okrese Brezno zije viac ako 15 000 zien vo veku nad 40 rokov.
   Poistovna Dovera je k dispozicii 24 hodin denne na bezplatnom telefonnom cisle 0800 150150. Dalsie informacie si zaujemcovia mozu pozriet na internetovej stranke
www.dovera.sk.

. . .

DNI OBCE POLOMKA 2007
24. – 26. augusta
Program:
piatok
- 19.00 predstavenie divadelneho suboru z Bravacova v Kulturnom dome v Polomke
sobota
- 8.00 Vystup na Homolku, 16.00 ukazky hasicskej techniky a hasicskej cinnosti na sportovom stadione, 17.00 futbalovy zapas FC Roma - FC Gadzo, 19.00 vystupenie folklorneho suboru Urpin z Banskej Bystrice a folklorneho suboru Brezinky v kulturnom dome
nedela - 10.00
slavnostna svata omsa, 16.00 vystupenie seniorskych spevackych skupin z Helpy, Zavadky nad Hronom, Dolnej Lehoty, Bravacova, Polomky a ziakov Zakladnej umeleckej skoly v Polomke v kulturnom dome

 . . .

Mestske kulturne stredisko v Brezne v septembri otvara jazykove kurzy:

* anglicky jazyk - 1. rocnik

* anglicky jazyk - 2. rocnik

* anglicky jazyk - 3. rocnik

 * nemecky jazyk - 1. rocnik
* nemecky jazyk - 2. rocnik
* nemecky jazyk - 3. rocnik

 * taliansky jazyk pre zaciatocnikov
* taliansky jazyk pre stredne pokrocilych

 * francuzsky jazyk pre zaciatocnikov
* spanielsky jazyk pre zaciatocnikov
* rusky jazyk pre zaciatocnikov

Kurzovne na 9 mesiacov - 2200 Sk.
Kurz konci osvedcenim o ukonceni kurzu.
Zapis do kurzu trva do 15. septembra.
Informacie: Mestske kulturne stredisko, Svermova 7, 977 01 Brezno, c. tel.: 6112189, 6112108.

 . . .

Miestny odbor Matice slovenskej v Brezne pozyva:

- v utorok 21. augusta o 16.00 do Horehronskeho muzea na Nam. gen. M. R. Stefanika 13 v Brezne na uvitanie druheho dielu Slovnika vyznamnych prirodovedcov so vztahom k mestu Breznu od autorov Petra a Emila Urbanovcov (moznost kupenia publikacie),
- v nedelu 26. augusta na Srdiecko a odtial lanovkou na Kosodrevinu, kde si pri pamatnej tabuli pripomenu nedozite 95. narodeniny slovenskeho spisovatela Frantiska Svantnera,  odchod je o 8.00 spred mestskeho domu kultury.
   Blizsie informacie poskytnu v kancelarii MO Matice slovenskej v Brezne (v budove Horehronskeho muzea na Nam. gen. M. R. Stefanika 55) v utorky od 13.00 do 15.00.

. . .

V dnoch 24. - 25. augusta (piatok - sobota) sa v Banskej Bystrici uskutocni hudobny festival Barbakan 2007 so zaciatkom filmovej casti v stredu 22. augusta. Po dlhej prestavke sa na koncertne podia vracaju Psi vojaci. Ich hudba sa pohybuje niekde medzi undergroundom a sansonom, exkluzivny koncert odohraju z piatka do soboty rana o 02.00 v Clube 77 na Hornej ulici.

. . .

   Chata Bernardin na Chvatimechu vas pozyva na COUNTRY POPOLUDNIE a na NOCNU OLDYES DISKOTEKU cez vikend 25. - 26. augusta so zaciatkom od 11.30 hodiny.

 . . .

    Detsky folklorny subor Sumiacanik srdecne pozyva na 5. rocnik galavecerneho programu LETO POD KRALOVOU HOLOU, ktory sa uskutocni v sobotu 25. augusta o 15.00 v novom amfiteatri v areali skoly.
   Vitany je kazdy surodenecky par, ktory ma zaujem a zalubu v ludovej piesni, a chce sutazit O pohar Matice slovenskej. Podmienkou je spev dvoch ludovych piesni lubovolneho vyberu. O bohaty program bude postarane.
   DFS Sumiacanik sa tesi na vasu ucast.

. . .

Vyherkyna sutaze O najsympatickejsie auto leta
   V piatok a v sobotu 10. a 11. augusta patrilo namestie automobilkam a roznym spolocnostiam
prezentujucim naradia. Aj napriek pocasiu, ktore dalo poriadne zabrat, sa podujatie vydarilo.
   Podakovanie patri vsetkym partnerom a spoluorganizatorom - mestu Brezno, spolocnosti Rolta, ako aj samotnemu primatorovi Ing. Jaroslavovi Demianovi za podporu a ucast na tomto projekte.
   Spomedzi 1710 hlasujucich v kategorii O najsympatickejsie auto leta (vitaz Opel Corsa) sa stastie usmialo na Katarinu Dubeciovu, ktora vyhrala vodicsky preukaz skupiny B od Autoskoly Marta Pancikova (na fotografii). ,,Domaca Skoda" v suboji o najnizsiu spotrebu sa umiestnila na druhom mieste so Skodou Roomster (trasa Brezno - Bacuch 4 litre). Svojou rychlostou ocarilo muzske auto Seat Leon, zeny prekvapivo zvolili za zenske auto leta Ssangyong Kyron - krasnu velku stvorkolku. Policajna a hasicska technika lakala mnozstvo ludi, a tak dakujem obidvom riaditelom tychto institucii za pomoc a ucast. Pred nami je uz stabilne podujatie TOP seven /7/ Brezna 2007 a o rok na druhom kole automobiloveho leta dovidenia.
Andrej Barancok,

PR manazer

. . .

Rozlucka s letom na Diele v sobotu 15. septembra

   Nulty rocnik sportovo-spolocenskeho podujatia pre celu rodinu sa uskutocni v Brezne, v casti Horne lazy – Diel.
   V programe vystupi Michal Docolomansky, folklorne subory, pripravene su rodinne hry a prve mestske firemne hry.
   V prvej Horehronskej sarkaniade sa bude sutazit v kategoriach o:
najkrajsieho sarkana
najvyssie lietajuceho kupeneho sarkana
najlepsie lietajuceho urobeneho sarkana.

 . . .

OSLAVY 400. VYROCIA PRVEJ PISOMNEJ ZMIENKY O OBCI CIERNY BALOG, OSLAVY SNP

sobota 1. septembra
   Vydrovska dolina (amfiteater 10.00 – 19.00) – 10.00 slavnostne otvorenie,  11.00 1. ukazka historickych bojov, 12.00 Balog sa zabava I., 14.00 Najlepsi  Balocania – vyhodnotenie letnych sutazi, 15.00 Balog sa zabava II. - vystupenia balockych talentov, 16.30 Balog sa zabava III. - vystupenia folklornych suborov,
   Vydrovska dolina (luka pred Obrubovanskou 15.00 – 16.00) – 15.00 2. ukazka historickych bojov
   Kulturny dom (od 20.00 do rana) – 20.00 Gladiator – vystupenie popularnej skupiny, 22.00 balocka zabava so skupinou ZBM
   Sprievodne podujatia: 25. augusta – 34. rocnik Pochodu vdaky po stopach SNP, 29. augusta – sportove popoludnie,  31. augusta - slavnostne zasadnutie obecneho zastupitelstva, 2. septembra – slavnostne svate omse.

. . .

Policia patra

 Policia vo Zvolene ziada o pomoc a spolupracu  pri patrani po nezvestnom 40-rocnom Pavlovi Kulichovi zo Zvolena.

V sobotu 11. augusta rano o 7.00 hodine odisiel z miesta trvaleho bydliska udajne von si zabehat a domov sa uz nevratil. Pavel Kulich sa lieci v Psychiatrickom sanatoriu v Banskej Bystrici, na vikend idisiel domov „na priepustku“. Trpi dusevnou poruchou, ktora sa prejavuje tak, ze sa uzavrie do seba a nekomunikuje s ludmi.

     Pavel Kulich meria 185 cm, ma stihlu postavu, hnede vlasy a vzpriamene drzanie tela. Pri odchode z domu mal oblecenu tmavomodru sustakovu supravu s bielymi pruhmi na rukavoch, bielosede tricko bez napisov, obute mal tmave, asi cierne botasky. Zvlastne znaky: dva predne horne zuby ma zhryzene do sikma a pomalu chodzu.

Akekolvek informacie o nezvestnom muzovi oznamte v najblizsom utvare Policajneho zboru alebo na znamom telefonnom cisle 158.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT