28. AUGUST 2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Uzreli svetlo sveta image



   

   Andrea Krajciova z Dolnej Lehoty, Richard Kalman z Pohorelej, Liana Lehotska z Bacucha, Veronika Hanzlikova z Brezna, Liliana Srokova z Pohronskej Polhory, Milan Krahulec z Podbrezovej, Dominika Roncakova z Podbrezovej, Tomas Katreniak z Benusa.

 

      Opustili nas_image

     

 

   Anna Pytliakova (82) z Drabska, Jan Pancik (71) z Cierneho Balogu, Stefan Makusa (61) z Brezna, Samuel Vetrak (57) z Brezna. 

 

Zachranne zlozky zasahovali

150

    V nedelu volali hasicov k poziaru v Ciernom Balogu. V blizkosti drevarne pri rodinnom dome horelo plastove vrece. Poziar uhasili vysokym tlakom. Burky v uplynulom tyzdni zhadzovali stromy na vozovku. Na ceste zo Zadnych Halan do Vagnara zasahovali hasici v pondelok aj v utorok. Spadnute stromy prepilili a odlozili mimo vozovku. Podobny technicky zasah absolvovali aj v Telgarte na statnej ceste I/66. Za asistencie policie otvarali v utorok byt v Brezne na Krculovej ulici. Existovalo podozrenie, ze majitelka bytu je nezvestna niekolko dni. Na Ulici CSA zlikvidovali prudom vody poziar v kontajneri. V stredu im avizovali neohlasene palenie travy v areali vodojemu, ale islo o plany poplach. V piatok mali tri technicke zasahy, po nocnej burke v Helpe zvalilo strom na droty elektrickeho vedenia, spadnute dreviny prepilovali a odstranovali aj v Bujakove a Banisku.

 

155   

   O desat pripadov viac ako pred tyzdnom sa vyskytlo lekarom z Brezna, tentokrat zasahovali az 47-krat. Horucavy prispeli k trinastim nahlym prihodam srdca a dvom porucham dychania. Devatkrat zaznamenali neurologicke problemy, trikrat gynekologicke a rovnako brusne prihody. Sestkrat osetrovali uraz, osemkrat ine problemy a mali aj dve zneuzitia tiesnovej linky. Jedna pacientka omylom vypila hnojivo na kvety a inu pohryzol pes – cuvac. Bystrianski lekari startovali k pacientom dvadsattrikrat. Najcastejsie to boli neurologicke poruchy – az devatkrat. Zaznamenali aj pat poruch srdca a obehu, styri urazy, dve poruchy dychania a tri ine pripady. Osem vyjazdov uskutocnili zachranari z Lomu nad Rimavicou, z toho v polovici pripadov islo o urazy, mali po jednej srdcovocievnej a chirurgickej prihode a dvakrat pacienta previezli do nemocnice v Brezne. Podobne ako minuly tyzden, helpianski lekari mali sestnast telefonatov na linku 155. Osetrovali pat urazov, styri kolapsove stavy, tri neurologicke prihody a po jednej brusnej, gynekologickej, srdcovej a inej prihode.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

   Zachranari z Cestnej zachrannej sluzby odtahovali do Brezna dve nepojazdne auta – Feliciu z Polomky a Renault z Vydrova. Pomahali aj s havarovanymi autami. Rover po nehode odviezli z Nemeckej do Brezna, Renault Clio z Kokavy do Piesku, Octaviu z Pohorelej do Brezna, Favorit z Brezna do Hnuste a Feliciu z Banskej Bystrice do Brezna.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Zrejme vykyvy pocasia sposobili, ze clenovia Horskej zachrannej sluzby nezaznamenali ziadne urazy turistov, ktori mozno dali prednost bezpecnejsim letnym aktivitam a nevybrali sa do prirody pred burkou.

 

  

 

Blahozelanie

My iba v myslienkach mozeme svoje prianie mat, to, ktore by sme vam k vyrociu sobasa chceli zazelat. Aby vas zivot bol krasnym snom, aby este vela lasky a stastia bolo v nom. Dna 18. augusta oslavili styridsiate piate vyrocie sobasa nasi drahi rodicia a stari rodicia

 Maria a Julius Sitarcikovci z Brezna.

Vsetko najlepsie praje dcera Evka a vnucka Patka.

 

Podakovanie

 

Dakujeme rodine, priatelom, znamym a dychovej hudbe Zeleziarni Podbrezova, ktori dna 9. augusta na poslednej ceste odprevadili nasho manzela, otca, stareho otca a svokra

Pavla Kvietka.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina.

 



Vazeni citatelia!

   Od aprila vychadza Horehronie na sestnastich stranach, co umoznuje venovat vacsi priestor vami oblubenej rubrike Blahozelame, Spomienky a Podakovania. Vyrocie svojich blizkych mozete pripomenut na dvanastej strane Horehronia, ked donesiete text a fotografiu do inzertneho oddelenia, ak je to mozne, v stvortyzdnovom predstihu.

                                                              Redakcia

Spomienky

Dakujeme ti tu nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam.
Dna 14. augusta uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas opustila

Maria Sitarcikova, rodena Kupcova.

Spomina syn Julo a dcera Gitka s rodinami.

 . . .

Tak ako tisko zil, tak tisko odisiel. Skromny vo svojom zivote, ale velky v laske a dobrote. Tak, ako z jeho oci ziarila laska a dobrota, tak nam bude chybat do konca zivota.
Dna 26. augusta sme si pripomenuli nedozite sedemdesiate narodeniny manzela, otca, stareho otca a svokra

Antona Smetanu.

S laskou spominaju manzelka, dcery, syn, vnukovia a vnucky, nevesta a zatovia.

 . . .

 Su chvile, ktore tazko prezivame, su okamihy, na ktore tisickrat spominame. Marne ho nase oci denne hladaju, marne po tvari slzy stekaju.
Dna 27. augusta uplynulo sedem rokov od chvile, co nas opustil nas milovany

Jan Bubeliny z Brezna.

S laskou a uctou na neho spomina druzka Anka, sestra Viera s manzelom a netere Vierka, Zuzana a Katarina s rodinami.

 . . .

Bolestny bol jeho odchod, smutno je nam vsetkym, uz nic nie je take, ako bolo predtym.
Dna 27. augusta sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia manzela, otca a stareho otca

Juliusa Rostara z Benusa.

S laskou a uctou spomina smutiaca rodina.

 . . .

Je tazke podat ruku osudu. Pri krizi polozit kvet a zapalit sviecku. Nad hrobom bezmocne stat a s vetrom sa rozpravat. Zijeme zivot bez neho, ale predsa s nim. Chyba nam, ale v srdci kazdeho z nas je miesto, v ktorom iba pre neho je priestor.
Dna 28. augusta si pripominame tretie vyrocie umrtia milovaneho manzela, otca a stareho otca

Jaroslava Danielica z Hornej Lehoty.

S uctou a laskou spominaju manzelka Nada, syn Jarko s manzelkou Anickou, dcera Danka, syn Marian, vnuci Jarko a Filipko, rodicia, sestry, ostatna rodina a priatelia.

 . . .

Spomienky, spomienky mile, kdeze su tie prekrasne chvile, kde je ten predrahy cas, co sme sa, chlapci nasi, tesievali z vas a ktory sa nevrati uz nikdy viac.
Dna 28. augusta uplynu dva roky, odvtedy co nas nahle opustil nas 36 rocny syn

Tibor Oravsky

a dna 25. oktobra uplynie desat smutnych rokov, odvtedy co tragicky zahynul nas prvorodeny 31 rocny syn

Miroslav Oravsky z Myta pod Dumbierom.

Nech spia sladko, snivaju svoj vecny sen, v modlitbach je mama pri nich kazdy den. Cas odvtedy, co nas opustili, neuprosne plynie, ale laska a spomienka na nich nikdy nezahynie. Spominajte so smutiacimi rodicmi.

 . . .

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 28. augusta by sa dozil sestdesiat rokov

Milan Zelencik.

S laskou a uctou spominaju mama, sestry Marika, Darinka, Tanicka s rodinou, neter Evka a Patka.

 . . .

Odisla si tisko z nasho zivota, my ostali sme sami, naveky budes zit v srdciach nasich, co sme ta mali radi.
Dna 29. augusta uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mama, stara mama, prastara mama a svagrina

Anna Kollegova rodena Srnkova z Filipova.

S uctou spominaju syn Peter, vnucka Helena s dcerkou Veronikou, vnuk Peter s priatelkou Monikou, svagor Jozef, ostatna rodina a suseda Bernardina s rodinou. Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

 . . .

Zavrel si oci, srdce prestalo ti bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, otec drahy, v nom.
Dna 31. augusta si pripomenieme desiate vyrocie umrtia

Matusa Rosika z Brezna.

Spominaju synovia Jozef, Lubomir, dcera Magda s rodinami.

 . . .

Za tebou, nas drahy, nas stale srdce boli a zabudnut na teba nam nikdy nedovoli.
Dna 2. septembra uplynie smutny rok odvtedy, co nas opustil nas drahy

Jozef Nuter z Jasenia.

S laskou a uctou spomina na neho manzelka, dve dcery s rodinami, vnucata, pravnucata, sestra s rodinou, brat s rodinou, cela smutiaca rodina a vsetci, co ho mali radi.

 . . .

Telo v zemi zhasne jak slza na tvari, spomienka na vas jak hviezda zaziari.
Dna 3. septembra si pripominame prve vyrocie umrtia nasej mamy

Antonie Stujrajterovej z Cierneho Balogu

a 25. vyrocie umrtia nasho otca

Rudolfa Stulrajtera.

Tichou spomienkou si ich pripominaju dcera Pavlina, syn Jan s rodinami, nevesta s rodinou, sestra s rodinou.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Caka vas vytazeny pracovny tyzden. Budete sa musiet uspokojit s poziciou aku mate. Nemali by ste si prilis dovolovat k nadriadenym.

 Byk
   Ocakavajte mensiu krizu v laske. Budte velmi opatrny a nedavajte nikomu najavo, ze sa niecoho bojite! V kruhu rodiny sa budete citit velmi prijemne.

 Blizenci
   Ak budete mat velke naroky na partnera, neuspejete! Ak si chcete vziat v praci volno, smelo to urobte.Tento tyzden by ste sa mali viac venovat rodine!

 Rak
   Majte trpezlivost s ludmi, ktori okamzite nepochopia, co od nich chcete. Nemali by ste na nikoho zvysovat hlas, len si zbytocne znepriatelite okolie.

 Lev
   Davajte si pozor na necakanu chorobu, ktora vas moze na cely tyzden odstavit. Myslite na prevenciu a jedzte pravidelne vela ovocia a zeleniny.

 Panna
   Ak ste uz oddychnuty po dovolenke, vratte sa spat do reality a zacnite naplno  robit! Vasi blizki vas budu podporovat a pomahat vam. Budete uspesny len vlastnym pricinenim.

 Vahy
   Praca vam nejde od ruky ako obvykle, hoci ste stale nad vseobecnym priemerom. To vas dohana do zurivosti. Radsej sa upokojte, urobte si malu prestavku a az potom sa znova pustite do roboty!

 Skorpion
   Budete mat stastie v hre a v podpisovani zmluv. Nelenoste doma a nieco robte! Mozete velmi rychlo zacat priberat! Zaoberajte sa nejakym sportom!

 Strelec
   Tuzite po pokoji a samote, v pritomnosti ludi sa citite vycerpany, preto sa radsej vyhnite akejkolvek diskusii na temy, ktore nie su vasou silnou strankou.

 Kozorozec
   Dlhodobo chori by sa mali dockat radikalneho zlepsenia zdravotneho stavu. Plenetarna konstelacia znovu zacina velmi priat, a to najma co sa tyka vitality, zdravia a priam genialnych napadov.

 Vodnar
   Je iste, ze s partnerom prezijete velmi aktivny tyzden. Ci vsak budete po sebe hadzat hrnce, alebo podnikat tury do hor, zavisi len od vas.

 Ryby
   Budte sebavedomy a chodte si za svojim snom. Setrite si peniaze a neminajte ich na zbytocnosti. Nakupovat chodte vzdy najedeny, aby ste nekupili aj to, co nezjete.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT