18. SEPTEMBER 2007 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Milan Barenyi celkovym vitazom Slovenskeho pohara v MTB

   V nedelu 16. septembra sa na Skalke pri Kremnici uskutocnilo finale Slovenskeho pohara v MTB v discipline crosscountry. Spomedzi cyklistov ZP Sport, a. s., Podbrezova sa najviac darilo Milanovi Barenyimu v kategorii muzov Elite, ktory v zaverecnom zjazde unikol reprezentantovi CR Pavlovi Boudnemu a okrem vitazstva na tychto pretekoch sa stal aj celkovym vitazom Slovenskeho pohara v MTB 2007. U juniorov skoncil Marian Simora na stvrtom mieste a v celkovom hodnoteni pohara bol klasifikovany ako treti. V kategorii kadetiek tretia bola Natalia Simorova, v kategorii mladsich ziacok druha skoncila Tereza Medvedova. U starsich ziakov piate miesto obsadil Peter Stulrajter a v kategori mladsich ziakov Michal Donoval siedme miesto, v konkurencii chlapcov mini Pavol Kvietok bol druhy.

(mm)

 Sipkarska a stolno–futbalova liga

  V piatok v Dart clube pokracovala sipkarska a stolno – futbalova mestska liga druhym kolom v kategorii jednotlivcov.
Svoju dobru formu na uvod sezony potvrdil Zdenko Pampurik, ktory sa prebojoval az do finale. No tento raz to nebolo pre neho az take ruzove ako v uvodnom kole, ked zdolal Jozefa Lalika. Jeho finalovym superom bol Peter Pocklan, ktory hral v piatok velmi pekne a nedal sancu nie len Zdenkovi, ale ani jednemu zo superov. Turnaj vyhral s prehladom, ked vo finale zdolal Zdenka hladko v dvoch legoch 2:0. Na tretom mieste sa umiestnil Palo Melicher, ktoreho prave Zdenko Pampurik zastavil na tomto mieste. Po dvoch kolach je vo vedeni Zdenko  pred Petrom Pocklanom a tretim Dusanom Belkom. Najblizsie tretie kolo sa uskutocni uz tento piatok so zaciatkom o 19. hodine.

   Na sipkarov caka este tento vikend jedna lahodka, kedy sa v Nemecku pri Mnichove uskutocni druhe kolo Europskeho pohara v elektronickych sipkach a breznianski hraci by tam urcite nechceli chybat.
  Stolni futbalisti v piatkovych jednotkach tiez hrali druhe kolo, favoriti opat nezabrali na plno a najma vykony tak ospevovaneho hraca, akym je Jan Ambros, su zatial velkou neznamou. Aj tento raz skoncil  len piaty. Pekne zahral Lukas Porhajas, ktory turnaj vyhral. Na druhom mieste  sa umiestnil najvacsi diskuter z Dart clubu Martin Ciesar. Vybornym vykonom sa opat prezentovala Mirka Kolesarova, ktora skoncila na tretom mieste.
  V sobotnajsich dvojkach to Janko uz chcel vsetko zmenit a ukazat, ze vysledky z uvodu su len obycajnym strasiakom. Janovi sa  podarilo rozplynut hmlu nad svojim vystupenim z piatkovych turnajov a dvojky spolu s Matejom Sramkom aj vyhral, no ale urcite treba povedat, ze nebyt prave Mata, kto vie ako by Janko skoncil aj v tomto turnaji. Na druhom mieste bol Peter Marcek s Matusom Hajduchom, co je na tychto dvoch priekopnikov breznianskeho futbalu naozaj pekny vysledok, hlavne preto, ze sa uz tak nevenuju treningu ako v minulosti. Prvu trojku uzavrel Martin Sulek s Michalom Banikom, ktori patria prave do tej mladsej generacie.
Na stolnych foosbalistov caka najblizsie mestska liga uz v piatok a v sobotu od 19. hodiny a v sobotu 29. septembra je na programe 1. kolo stolno–futbaloveho turnaja Krajsky pohar, ktore sa uskutocni v Dart clube  so zaciatkom od 11. hodiny a hrat sa bude v dvoch hlavnych disciplinach – jednotlivci, dvojice a jednej doplnkovej Fun discipline.

(pp)

Zdenko Pampurik ml. - momentalne veduci hrac mestskej ligy v Brezne

 

SCK Dumbier – clen MSK Brezno pozyva na vylety

Nedela 23. septembra
Chocske vrchy (
64 km/830 m)  

   Zraz: o 7. hodine pod zvonicou na namesti v Brezne       
               

   Trasa:
Brezno – Brnice (zabezpecena preprava osob a bicyklov  sprievodnymi vozidlami) – Kvacany – Kvacianska dolina – Horny mlyn – Jobova Raztoka – Velke Borove – Svorad – Cervene Piesky – sedlo Rovne – Helias – Elias – Cervene – Malatina – Sestrcska dolina – Bukovina – Hlinik – Brnice – Brezno (zabezpecena preprava osob a bicyklov  sprievodnymi vozidlami)
   Pokyny:
Zavaznu prihlasku na akciu treba zaniest  najneskor do 21. septembra do 17. hodiny do predajni A-SPORT, prip. na c. tel.  0904 822560.

Nedela 30. septembra
Kremnicke vrchy (58
km/940 m )

Zraz: o 7. hodine v Brezne na zeleznicnej stanici               

Trasa:
Brezno – Banska Bystrica (zabezpecena preprava vlakom s odchodom z Brezna o 7.32) – Radvan – Malachov – Horne Prsany – Laztek – Krpcova – sedlo Tri krize – Kralicke sedlo – Skalka – Kordicke sedlo – Kordiky – chata pod Tajovom – Kraliky – Tajov – Banska Bystrica – Brezno (mozna preprava vlakom s odchodom z Banskej Bystrice o 16.16 alebo 18.10).

 

Z kolkarskej drahy

Extraliga muzov
2. kolo
ZP Sport Podbrezova A – Zentiva Hlohovec 7:1 (3668:3383)

Milan Tomka 587, Jaroslav Truska 626, Juraj Krivan 557, Radoslav Foltin 618, Jovan Calic 653, Pavol Jakubec 627
   A druzstvo si bez vacsich problemov poradilo so slabo hrajucim superom z Hlohovca. Zlepsujucu vykonnost ukazala nova posila podbrezovskych farieb Jaroslav Truska, ktory dosiahol svoje tohtosezonne maximum. Skvele mu sekundovali Pavol Jakubec a Jovan Calic, ktory sa stal najlepsim hracom zapasu.

ZP Sport Podbrezova B – Inter Bratislava A 5:3 (3653:3622)

Jozef Pesta 655, Ondrej Kyselica 637, Tomas Pasiak 627, Tomas Dilsky 587, Milan Jovetic 584, Peter Sibal 563
   V druhom kole Extraligy 2007/2008 druzstvo ZP Sport Podbrezova B hostilo na domacej pode vlanajsieho vicemajstra z Bratislavy. Vo velmi vyrovnanom a zaujimavom zapase vsak hostia z Bratislavy tahali za kratsi koniec, a tak si rezerva Podbrezovej pripisala prve, velmi cenne body. Najlepsi vykon zapasu 655 bodov dosiahol Jozef Pesta.

 Extraliga zien
2. kolo 
Lokomotiva Vrutky - ZP Sport Podbrezova 3:5 (3021:3156)

Katarina Valigurova 578, Gabriela Kucharova 563, Eva Babelova 482, Katarina Micanova 515, Iveta Vankova 514, Edita Hiadlovska 509
   V druhom kole zeny Podbrezovej vycestovali za svojimi superkami do Vrutok. Bez problemov zvitazili na drahach superiek a pripisali si druhu vyhru v tomto rocniku. Najlepsou hrackou zapasu sa stala Katarina Valigurova vykonom 573 bodov.
 
1. liga muzov - skupina vychod 2. kolo
FTC Filakovo - ZP Sport Podbrezova C 8:0 (3191:2993)

Jozef Petras 490, Lubomir Niscak 473, Lubos Figura 493, Radoslav Kürty 509, Tomas Herich 534, Matej Srsen 494
   Druzstvo Filakova v tomto rocniku poskuluje po postupe do najvyssej sutaze a tomu zodpovedaju aj jeho vykony. Tentokrat si to odnieslo C druzstvo Podbrezovej a z Filakova si priviezlo nepopularnu nulu v ukazovateli skore.

 Dorast

   Prvy turnaj serialu Majstrovstiev Slovenska v sprinte v kategorii dorastu sa uskutocnil 16. septembra v kolkarni Interu Bratislava.
Poradie dorasteniek:1. Lubica Listoferova – Inter Bratislava, 2. Kristina Diabelkova – ZP Sport Podbrezova, 3. Ivana Makovnikova – ZP Sport Podbrezova, 4. Dominika Kyselicova – ZP Sport Podbrezova
Poradie dorastencov:1. David Klubert – Tatran Sp. Nova Ves, 2. Erik Kuna – SK Modranka, 3. Dominik Sigl – Inter Bratislava, 4. Michal Svitek, 8. Lubos Svitek a 9. Marek Mihok – vsetci ZP Sport Podbrezova

 (ks)

 R. Durica odletel z Europy

   Po odlete zo Slovenska, ktory avizoval na 13. septembra, sa nam opat ozval nas dlhorocny reprezentant v thajskom boxe a rodak z Helpy Rudo Durica:

   „Prave sa nachadzam na letisku v Dubayi a mam chvilu casu na pisanie. Leto mi ubehlo ako voda a po mojom zapase v Brezne 7. jula som sa aktivne zotavoval. Kedze mam rad hory a tie mi davaju vnutornu energiu, koncom jula som solovo presiel s mojim psom hreben Nizkych Tatier z Kralovej hole na Donovaly. Prechod mi trval necele styri dni (uctyhodny vykon, pozn. autora). Po tejto takzvanej aktivnej dovolenke som sa prakticky cele leto zdrziaval v Bratislave. Ako som uz spominal v mojich predchadzajucich spravach, 2. augusta som mal prvy trening v mojom novozalozenom Gym Figh Clube v Bratislave. Bol som zaneprazdneny treningami a aj kvoli tomu fanusikovia kontaktnych sportov nevideli v Helpe v ramci Vecera netradicnych sportov thajsky box, ale na buduci rok mozu cakat velky „come back“. Fanusikov caka uplne nova show, ktora bude obsadena spickovymi osobnostami v kontaktnych sportoch. Nebudem ale predbiehat udalosti a samozrejme, o vsetkom vas budem vcas informovat. Moj Gym Club funguje len nieco vyse mesiaca a je este len v plienkach, ale verim, ze svoje skusenosti z ringu budem mat komu odovzdat a verim, ze svojich bojovnikov budem moct otestovat v prvom kole amaterskej ligy v Martine, ktore sa uskutocni zaciatkom oktobra."

J. Pupis

Spod vysokej siete

Volejbalistky ZP Sport Podbrezova vyhrali turnaj v Hnusti

   V ramci pripravy na volejbalovu extraligu zien sa volejbalistky ZP Sport Podbrezova zucastnili na turnaji v Hnusti. Za ucasti piatich druzstiev sa konal Memorial Lenky Galovej, mladej volejbalistky Iskry Hnusta, ktora v mladom veku podlahla zakernej chorobe.
   Na turnaji sa zucastnili okrem volejbalistiek ZP Sport aj vlanajsi extraligista Ziar nad Hronom, prvoligove druzstva z Rimavskej Soboty, Poltara a Hnuste. Zeleziarky dosiahli vysledky: ZP – Ziar n. Hr. 2:0, ZP – R. Sobota 2:0, ZP – Poltar 2:0, ZP – Hnusta 2:0 a stali sa vitazom volejbaloveho turnaja. Druzstvo Podbrezovej kracalo turnajom bez vacsieho zakolisania aj napriek tomu, ze skusalo rozne herne varianty a hrackam stale chyba herna rozohratost. Z tohto hladiska turnaj splnil ucel i ked sa ukazalo, ze na preverenie svojej sucasnej vykonnosti zeleziarky potrebuju kvalitnejsich superov.
V sobotu 22. septembra sa v Sportovej hale na Stiavnicke uskutocni volejbalovy turnaj zien za ucasti druzstiev – UKF Nitra, Iskra Hnusta, Tesla Liptovsky Hradok a ZP Sport Podbrezova. Zaciatok turnaja je o 9. hodine a pozyvame nan vsetkych priaznivcov volejbalu.
   Sutaz zakladnej casti volejbalovej extraligy zien sa zacina 6. oktobra a zeleziarkam ako novacikovi sutaze prisudil zreb v prvom kole „supera ako remen“. Zeleziarky sa predstavia na pode uradujuceho majstra Slovenska VK Senica.

(mm)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT