18. SEPTEMBER 2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


 

   Karin Kupcova z Brezna, Nikolas Pobis z Benusa, Ema Zubakova z Brezna, Filip Simkovic z Brezna, Michaela Greskova z Gemerskej Polomy, Livia Hruskova zo Zavadky nad Hronom, Monika Vlckova z Michalovej, Tomas Seman zo Zavadky nad Hronom, Daniela Krnacova z Podbrezovej.

 

      Opustili nas_image

     

 

   Stanislav Harvan (48) z Brezna, Rudolf Molcan (65) z Brezna, Jan Salko (93) z Brezna, Stefania Kurdikova (84) z Michalovej.

 

Zachranne zlozky zasahovali

Zachranne zlozky zasahovali
150

   Hasici mali celkom pokojny tyzden. V nedelu ich policia poziadala o otvorenie dveri na rodinnom dome v Hornej Lehote, majitel bol nastastie pri vedomi. Pri navrate do zakladne spozorovali dopravnu nehodu na Ulici CSA  v Brezne, ktora  sa obisla bez zraneni. V pondelok im zo Zakladnej skoly na Pionierskej 4 nahlasili, ze na budove sa nachadzaju osie hniezda a v blizkosti aj srsne, zachranari neprijemny hmyz postriekali sprejom. 

  155

   Breznianski lekari vystartovali 37-krat, z toho 16-krat k srdcovo-cievnym prihodam, 6-krat k brusnym prihodam, 2-krat k porucham dychania, po 5-krat k neurologickym prihodam a k urazom, 3-krat k inym pripadom. Lekari v Bystrej zaevidovali 20 vyjazdov, z toho po 2 k neurologickym prihodam a k inym pripadom, 8 k prihodam srdca a obehu, 4 k porucham dychania, po 1 k urazu a k porodu a 2 pacientov previezli do nemocnice. V Lome nad Rimavicou poskytli pomoc pacientovi s rakovinou hrtana, ktory tyzden po prepusteni z nemocnice mal bolesti, zaznamenali 3 brusne prihody, bezvedomie a iny pripad. V statistike vyjazdov zachranarov v Helpe je zapisanych 5 urazov, 2 respiracne problemy, po 3 kolapsy, gynekologicko-porodnicke prihody, ine pripady, 1 poruchu srdca a obehu.

  Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

  Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby pomohli pri siestich dopravnych nehodach, pri ktorych doslo k zraneniam osob a k velkym skodam na vozidlach. Odtiahli Fiat z Banskej Bystrice do Brezna, dve Octavie z Hnuste a z Dobsinej do Brezna, Toyotu z Jarabej do Zvolena. Pomohli vodicom po havariach v Dubovej, Lopeji a prepravili Ford s poruchou elektroniky z Valaskej do Banskej Bystrice.

 Horska zachranna sluzba
6195326

  Clenovia Horskej zachrannej sluzby nezaznamenali ziadnu patraciu akciu ani uraz. Jaskyniari absolvovali skolenie v Jasnej.

 

Blahozelanie

   Dna 24. septembra oslavi krasne zivotne jubileum sestdesiat rokov

Anna Pekarova z Brezna.

   Prajeme jej vela zdravia a stastia.

   To jej zo srdca zela dcera, vnucka, zat, brat, krstny a mama.

 . . .

   Nie sme ziadni basnici, co pisu basne, nie sme ani maliari, co maluju krasne, sme len ludia, ktori ta lubia a chcu ti zdravie, stastie, lasku zazelat.

   Vsetko najlepsie k osemdesiatym narodeninam, ktore dna 19. septembra oslavi

Anton Rosik z Brezna – Mazornikova,

praje manzelka, dcery s rodinami, synovia s rodinami, vnucata, pravnucata a ostatna rodina.

 

Podakovanie

   Dna 10. septembra nas vo veku sestdesiatpat rokov opustil manzel, otec a stary otec

Rudolf Molcan z Brezna.

   Dakujeme rodine, blizkym a priatelom za odprevadenie na poslednej ceste.

Smutiaca rodina



Vazeni citatelia!

   Od aprila vychadza Horehronie na sestnastich stranach, co umoznuje venovat vacsi priestor vami oblubenej rubrike Blahozelame, Spomienky a Podakovania. Vyrocie svojich blizkych mozete pripomenut na dvanastej strane Horehronia, ked donesiete text a fotografiu do inzertneho oddelenia, ak je to mozne, v stvortyzdnovom predstihu.

                                                              Redakcia

Spomienky

   Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.
   Dna 14. septembra uplynul rok odvtedy, co nas opustila nasa draha mama, stara mama a pribuzna

Helena Olahova zo Zamostia.

   Spomina smutiaca rodina.

. . .

   Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
  
Dna 18. septembra si pripominame tretie vyrocie umrtia nasej drahej manzelky, mamy, sestry a svagrinej

Anny Kvietkovej.

   Spomina manzel, synovia, brat a sestra s rodinami a ostatna smutiaca rodina.

. . .

   Tak velmi si sa chcel tesit, tak velmi si chcel zit, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo ti bit.
  
Dna 20. septembra uplynie sedemnast rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Jozef Bartos z Brezna.

   S laskou spomina manzelka, dcery a syn s rodinami.

. . .

   Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von.
   Dna 22. septembra uplynie sedem rokov odvtedy, co nas opustil

Stefan Jenca z Brezna.

   Spomina manzelka Darinka, syn Erik a dcery Veronika a Zuzana s rodinou a priatelia.

. . .

   Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na cintorine spis svoj vecny sen. Mal si nas rad a chcel si este zit, ale prisla ta chvila, ked si nas musel opustit.
  
Dna 22. septembra si pripomenieme druhe vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca a starkeho

Kamila Vezdura z Brezna.

   S laskou a uctou spomina manzelka Eva, dcera Tana a Inga s rodinami a ostatni pribuzni.

. . .

   Ak bolo na svete zasluhou blizkeho cloveka trocha viac lasky a dobra, trocha viac svetla a pravdy, mal jeho zivot zmysel a zostava navzdy zapisany v nasich srdciach.
   Dna 24. septembra uplynie rok odvtedy, co nas opustil

Stefan Lalik z Valaskej.

   Spomina smutiaca rodina.

 

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Len s dobrou naladou prekonate problemy a uzkost. Stojte nohami na zemi a nestavajte si vzdusne zamky. Mali by ste nieco urobit pre svoje zdravie.

 Byk
  Budete uspesny v pracovnych aj sukromnych zalezitostiach. Presadite svoje zaujmy vsade, kde to bude mozne! Pomoze vam osoba, od ktorej ste to necakali.

 Blizenci
   Skolske a pracovne problemy ustupuju dost pomaly. Vynalozite kopu energie na sebaovladanie. Viac oddychujte a skuste chodit skor spat.

 Rak
   Konecne sa vam podarilo vyrovnat s vedenim domacnosti. V zamestnani je tiez menej casu na relax. Vacsie sustredenie vam neublizi, ba naopak prospeje.

 Lev
   Zaciatkom tohto tyzdna pocitite obrat k lepsiemu, co sa tyka kondicie a zdravia. Nedajte sa ucicikat nicnerobenim, to by sa vam neskor nevyplatilo. Nudu aj tak nemate radi.

 Panna
   Dlho ste sa uz tak nepobavili a nezasmiali. Dobra nalada sa prejavi najskor doma a potom aj v zamestnani. Urobte si cas na navstevu priatelov, alebo ich pozvite k sebe.

Vahy
   Cakaju vas narocne rokovania, ktore vsak dobre zvladnete. Navyse v zamestnani sa chystaju zmeny a mozete z nich ziskat znacne vyhody. Stastie stoji pri vas.

 Skorpion
   Pracovne tempo bude velmi rychle, ale vysledky ohromujuce. Odrazi sa to aj na naslednych premiach. V kazdom pripade pojde o uspech, ktory vas posunie vpred.

 Strelec
   Mate pocit, ze nezhody a nedorozumenia, ktore su uplne zbytocne, sa nezmensuju. Je to pravda. Snazte sa byt priatelskejsi a vsetko bude potom lepsie.

 Kozorozec
   Bude sa vam darit rovnako v praci ako aj v laske. Opacne pohlavie vas bude obdivovat, caka vas zlepsenie financnej situacie.

 Vodnar
   Konajte velmi rozvazne a ostrazito. Prechadzate najnebezpecnejsim obdobim roka. Ak vsak budete opatrny, vyhnete sa pracovnym, zdravotnym aj financnym problemom.

 Ryby
   Vyvarujte sa cinnostiam, pri ktorych sa treba sustredit. Tento tyzden nebudete vo svojej kozi a len tak sa vyhnete komplikaciam. Doprajte si viac oddychu.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT