16. OKTOBER 2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


 

   Marek Kostial z Predajnej, Diana Harvanova z Polomky, Radoslav Pokos z Brezna, Klaudia Holomokova z Roznavy, Katarina Kovacikova z Jasenia, Tomas Kan z Brezna.

 

 

      Opustili nas_image

     

 

Emilia Veverkova (81) z Podbrezovej, Milan Babic (68) z Dolnej Lehoty, Terezia Sterbova (80) z Hronca, Jaroslav Biacovsky (56) z Brezna, Jaroslav Opecka (56) z Brezna, Margita Daucikova (87) z Raztoky, Martin Haviar (67) z Medzibrodu, Arana Citterbergova (94) z Benusa, Juraj Engler (71) z Podbrezovej, Anna Zvarikova (82) z Bystrej, Peter Fasko (50) z Filipova, Anna Kupcokova (70) z Valaskej, Elena Faskova (95) z Filipova.

 

 

Zachranne zlozky zasahovali

150

   V pondelok v Prednych Halnoch po zrazke Peugeota a Skody 105 poskytli predlekarsku pomoc zranenej osobe a zaevidovali falosny poplach. Na druhy den na Polnej ulici v Brezne vysokym tlakom zlikvidovali poziar listia a konarov. V stredu ich cez linku 112 privolali do Rohoznej, kde na skladke komunalneho odpadu spadlo na zamestnanca debnenie. V Podbrezovej pomocou navijaka vytiahli z priekopy osobne vozidlo a nalozili ho na auto odtahovej sluzby.

 

155

   Po pracovnom uraze v Rohoznej breznianski lekari previezli do nemocnice muza so zlomenym stavcami na chrbtici a neskor ho prepravili do Banskej Bystrice. Poskytli pomoci pri 13 prihodach srdca a obehu, 5 urazoch, brusnej prihode, 4 neurologickych prihodach, gynekologickej prihode, 6 inych pripadoch a zaevidovali 3 umrtia pred prichodom sanitky.  Lekari v Bystrej zaznamenali 6 neurologickych prihod, 12 prihod srdca a obehu, 5 urazov, po 2 sekundarne prevozy a ine pripady. Zachranari v Lome nad Rimavicou pomohli pri 2 urazoch, porode, 3 chirurgickych a 4 internych pripadoch. Kolapsovy stav, po 2 urazy, prihody srdca a obehu, zneuzitia, po 3 ine pripady (v 2 uradoval alkohol), gynekologicko-porodnicke a neurologicke pripady -  toto vsetko je zapisane v statistike vyjazdov v Helpe. 

  

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Clenovia Cestnej zachrannej sluzby odtiahli pat vozidiel po dopravnych nehodach, ktore sposobil mikrospanok, alkohol a nepozornost vodicov. Prepravili z Halan do Brezna Feliciu, z Brezna do Hrinovej Skodu 120, po havariach pomohli majitelom Peugeota, Volkswagena a skodovky.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Slnecny vikend si turisti vychutnavali vo vysokohorskom prostredi a smerovali hlavne k Chate M. R. Stefanika. Clenovia Horskej zachrannej sluzby absolvovali skolenie v Jasnej a jeden zamestnanec sa zucastnil  na rekondicnom pobyte v Lesti.

 

Blahozelanie

  

   Mili rodicia a stari rodicia

 Antonia a Jan Polievkovci!

   Pri vasom krasnom vyroci slzy sa tisnu do oci a pery sepcu dojatim: „Zite dlho v zdravi, stasti medzi nami, kym vas mame, nie sme sami.“
   K zlatej svadbe srdecne blahozelaju vase deti s rodinami.

 

Podakovanie

  



Vazeni citatelia!

   Rozsirenim rozsahu novin na sestnast stran vznikol vacsi priestor aj na vami oblubene rubriky Blahozelame, Spomienky a Podakovania. Dorucenim textu a fotografie inzertnemu oddeleniu Horehronia mozete pripomenut vyrocie svojich blizkych.

                             Redakcia

Spomienky

    Dna 2. oktobra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustila

Bozena Cellarova, rodena Vadkertyova z Hronca.

   S laskou spominaju manzel, syn, dcera a ostatna rodina.
   Kto ste ju poznali a mali radi, venujte jej tichu spomienku.

. . .

   Zavrel si oci, srdce prestalo ti bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, syn drahy, v nom.
   Dna 13. oktobra uplynulo sedem rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy syn, brat, svagor

Jan Cellar z Michalovej.

   S laskou a smutkom spominaju rodicia, sestry, brat s rodinami a svagrina.

. . .

   Spomienky na vas su i v tychto dnoch cerstve ako v den, ked ste nas navzdy opustili, nasi drahi rodicia a stari rodicia

Anna a Jozef Cunderlikovci z Podbrezovej.

   S laskou spomina dcera Eva a syn Jozef s rodinami.

. . .

   Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
  
Dna 16. oktobra si pripominame tretie vyrocie umrtia nasho otca a stareho otca

Frantiska Poliaka z Brezna.

   S laskou a uctou spominaju syn Dusan, dcery Anna a Maria s rodinami.

. . .

   Hoci si odisiel, v nasich srdciach a spomienkach zostavas navzdy s nami.
  
Dna 17. oktobra uplynie dvadsatpat rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Jozef Bukovina z Brezna.

   S laskou a uctou spomina manzelka, dcery a syn s rodinami.

. . .

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
  
Dna 17. oktobra uplynu tri roky odvtedy, co nas opustil

Jan Kovacik – Baziak z Cierneho Balogu – Janosovky.

   S laskou a uctou spomina smutiaca rodina.

. . .

   Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba uz nikto nenavrati.
   
Dna 18. oktobra uplynu tri roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Ivan Babcan z Hronca.

   S laskou spominaju manzelka a synovia Ivan a Jan s rodinami.

. . .

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.
  
Dna 18. oktobra uplynie rok odvtedy, co nas opustila nasa mama, manzelka, starka a prastarka

Maria Belkova z Cierneho Balogu – Dobroce.

   Spomina manzel, synovia Lubomir a Stefan a dcera Anna s rodinou.

. . .

   V dial odisiel si spat, zaplakal kazdy, kto ta mal rad, cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati. Chceli sme ti stastie, zdravie priat, no teraz mozeme uz len s laskou spominat a kyticku kvetov na hrob dat.
  
Dna 18. oktobra uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany syncek, brat a vnuk

Milosko Cellar.

   S laskou spominaju rodicia, brat Lukas, stari rodicia, krstni rodicia a ostatni pribuzni.

. . .

   Kamkolvek sa oci pozru, vsade len ju hladaju. Zhasli oci, ktore sme mali radi, stuhli ruky, ktore tak usilovne pracovali. Ostala len spomienka, bolest a zial.
  
Dna 19. oktobra si pripomenieme tretie vyrocie odchodu do vecnosti nasej drahej mamy, manzelky, starej mamy a sestry

Anny Poliacikovej z Cierneho Balogu.

   S uctou a tichou modlitbou spominaju manzel, syn, dcera s rodinou a ostatna rodina.
   Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

. . .

   Ten den, otec, bol plny slz a zialu, odisiel si v tichosti, bez slova rozlucky. Ked umrie otec, slniecko zajde, v srdci nam zostane smutok a chlad. V tom sirom svete sotva sa najde, kto by jak otec vedel mat rad.
  
Dna 20. oktobra uplynie smutne prve vyrocie smrti nasho milovaneho manzela, otca, starkeho a brata

Stefana Kovacika – Boboskove z Cierneho Balogu – Dobroce.

   S laskou spominaju manzelka, syn Lubomir a Peter s rodinami, dcera Janka s rodinou, dcera Zuzana, vsetky vnucata, brat a sestry s rodinami.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Aj ked vas praca celkom pohltila, nezanedbavajte partnera a svojich najblizsich. Narocny tyzden vas vycerpal a zrazu mate pocit, ze vsetky vase napady su nanic. Odpocinte si, naberiete ine myslienky.

 Byk
   Pracovne dni v tomto tyzdni priamo vyzyvaju na premyslanie a hladanie niecoho noveho. Nove vsak nemusi byt lepsie ako to stare. Plati to najma o ludoch.

 Blizenci
   Tento tyzden ste opat v pohode, mate dobru naladu a chut pustit sa do novych veci. Ak narazite na skutocne obtiazny problem, nevahajte a poziadajte o pomoc priatelov.

 Rak
   V praci budte aktivny, nezlaknite sa ziadnej prekazky. Sef si uvedomi, aky poklad vo vas ma. Len si davajte pozor na zavist kolegov. Inak sa vam bude celkom darit.

 Lev
   Tento  tyzden v ziadnom pripade neriskujte. Drzte sa radsej osvedcenych istot a konzervativnych postupov. Stastie tentoraz nie je na vasej strane. Takze neprovokujte osud.

 Panna
  Vase sebavedomie je neochvejne a vacsinou opravnene, ale pozor, aby vas to nezvadzalo k namyslenosti a povyseneckosti. Dbajte vzdy na radu svojho partnera.

 Vahy
   Pri vasej velavravnosti mozete tento tyzden na seba prezradit vela veci, ktore sa neskor mozu obratit proti vam. Pri komunikacii sa snazte o sebe vraviet co najmenej.

 Skorpion
   Tento tyzden sa velmi nespoliehajte na nijake stroje. Najvacsie nebezpecenstvo hrozi s autom, ktore sa rozhodne strajkovat v najnevhodnejsom case.

 Strelec
   Napriek priaznivemu vyvoju udalosti si zachovajte odstup od zalezitosti, ktore si vyzaduju urcite riziko. Mohli by vas sklamat ludia, na ktorych sa neda spolahnut.

 Kozorozec
   Tento tyzden vas bude neprestajne zamestnavat myslienka ako zarobit vela penazi. Pozor vsak na neopatrne investicie a podvodnikov.

 Vodnar
   Zaciatok tohto tyzdna moze byt neprijemnejsi ako obvykle. Drobne neprijemnosti vam sice skomplikuju pracu, ale stale ste pripraveny a mate vsetko pod kontrolou.

 Ryby
   Uspokojenie vam prinasa fyzicka praca a sport. Uspesny ste aj v zamestnani. Nadriadeni vas chvalia, no do financneho ocenenia sa velmi nehrnu.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT