20. NOVEMBER 2007 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Milan Barenyi - majster SR v cyklokrose 2007/2008

   V sobotu 18. novembra sa v Prievidzi uskutocnili Majstrovstva Slovenskej republiky v cyklokrose pre kategorie U 23 a muzi Elite. Na pretekoch muzov sa kratko po starte oddelila dvojica Barenyi - Kovac, ktora podla predpokladov predviedla vyrovnany suboj o majstrovsky titul.

Napriek viacerym pokusom zo strany Marosa Kovaca o odputanie sa od Milana Barenyiho, viac ako hodinovy suboj gradoval az v samotnom zavere, ked Barenyi zautocil v poslednej technickej casti pred cielovou rovinkou, kde spurtersky silnejsi Kovac uz nemal dostatok priestoru zlikvidovat tesny trojmetrovy odstup. Vyrovnany a divacky atraktivny suboj o bronzovu medailu predviedli Robert Glajza a Vaclav Metlicka. Napriek tomu, ze  Metlicka sa niekolkokrat odputal od Glajzu, nakoniec v cieli bol skor podbrezovsky reprezentant, ked vyuzil zavahanie a pad svojho supera. V kategorii U 23 velmi dobry vykon podal Martin Haring, ktory obsadil druhe miesto, na stvrtom mieste s minimalnym odstupom od tretieho skoncil dalsi zeleziar Jozef Palcak.
   Vysledky: muzi Elite: 1. Milan Barenyi (ZP Sport, a. s.), 2. Maros Kovac (Dukla Trencin), 3. Robert Glajza (ZP Sport, a. s.), U 23: 1. Robert Gavenda (Selle Italia Guerciotty), 2. Martin Haring (ZP Sport, a. s.), 3. Juraj Sagan (Dukla Trencin), 4. Jozef Palcak (ZP Sport, a. s.). Umiestnenie mladeznikov ZP Sport, a. s.: juniori: 1. Peter Sagan, 2. Matej Medved, 4. Adam Trnka, 7. Peter Kupec, zeny: Natalia Simorova, ziaci: 3. Peter Stulrajter, 4. Marek Bukovec.

(mm)

 Nechajme dozriet plody nasho usilia

   Uplynuly volny vikend v sutaznom programe ziackych druzstiev Hokejoveho klubu Brezno dava priestor na kratky pohlad na ich doterajsie ucinkovanie. 
   Ak je v sporte zakladnym cielom dosahovanie uspechov v sutazi, tak na dobrej ceste k tomuto cielu su zatial starsi ziaci, ktori vyhrali pat zo siestich doterajsich stretnuti a v neuplnej tabulke su prvi z deviatich ucastnikov. Taketo hodnotenie je uz menej priaznive u mladsich ziakov - doteraz zvitazili v jednom z piatich odohranych zapasov. Navyse vysledky zapasov naznacuju priepastny rozdiel medzi jednotlivymi ucastnikmi tejto sutaze. Aj preto je vhodne pripomenut niektore vyznamne suvislosti v tejto oblasti pre lepsiu orientaciu nielen rodicov, sponzorov a vernych fanusikov, aj pravidelnych ci nahodnych citatelov sportovych informacii na strankach Horehronia.
   V prvom rade je dolezite zdoraznit, ze ziacka druholigova sutaz vzdy zahrna dva skolske rocniky: mladsi ziaci 6. a 7. rocnik, starsi ziaci 8. a 9. rocnik. Ziacke druzstva, v ktorych maju vyssie zastupenie hraci starsich rocnikov, su vo vyhode v porovnani s tymi, v ktorych prevazuju hraci nizsich rocnikov daneho vekoveho rozsahu, ako je to v tejto sezone u mladsich ziakov Brezna.  Hostovanie hracov 1. ligy v druholigovych ziackych zapasoch a ich podiel na vitazstve druholigoveho ziackeho druzstva tiez prinasa efekt akoby vitazneho kolektivu, v skutocnosti vsak mari moznost porovnavat kvalitativny vyvoj ziackych kolektivov a takto dosiahnute vysledky nie su obektivnym zrkadlom trenerskej a vychovnej prace vobec. Minule skusenosti vsak potvrdili, ze nasledujuca sezona prebieha spravidla v opacnom pomere zastupenia starsich a mladsich ziakov a aj umiestnenie v tabulke byva casto obratene.
   K mladym nadejam patria aj ziaci 5. rocnika zakladnej skoly, ktori spolocne so stvrtakmi hraju po prvykrat v historii HK Brezno v Stredoslovenskej divizii pripraviek, kde sa v pravidelnej sutazi stretavaju s najlepsimi druzstvami svojej vekovej kategorie. V tejto sutazi sa nevedu ziadne oficialne tabulky poradia, aby treneri vychovavali siroku zakladnu hracov pre neskorsiu reprezentaciu svojho klubu a nenasadzovali v zaujme vitazstva len vyrazne vynikajucich hracov.
   Snaha stotoznit sa s tymto systemom je dolezita preto, ze v dorasteneckom veku (16 - 18 rokov) sa vykonnostne rozdiely vyrovnavaju a vtedy sa casto dokazu presadit aj hraci, ktori v ziackych sutaziach nemuseli patrit k najlepsim.
   Vysledky vsak treba navzajom porovnavat a hodnotit aj so zohladnenim treningovych ukazovatelov jednotlivych timov. Medzi zakladne patri pocet treningovych dni, v nich pocet treningov na lade a pocet zapasov. V Brezne sa tieto ukazovatele postupne zlepsuju, ale este stale nedosahuju uroven niektorych nasich superov. Sezona v dobudovanej uzavretej hale trva 8 - 9 mesiacov, u nas je to aktualne 5 - 6 mesiacov, v minulych sezonach na otvorenom ihrisku este menej.

  
Prenesene vyjadrene - nemozeme uz dnes cakat s nastartovanymi kosackami, aby sme pokosili travu, ktoru sme len vcera zasiali. Musime jej dat cas, aby vyrastla a sucasne sa o nu co najlepsie starat, aby nam nevyschla.
   Dlhodobou prioritou HK Brezno je vychova vlastnych hracov, ktori budu schopni vybojovat postup do vykonnostne vyssich sutazi  a vytvaranie ekonomickych podmienok na ich stabilne posobenie v Brezne.

Mgr. Tomas Turna, manazer mladeze HK Brezno

 

HK Brezno informuje

Vitazi dali desat a viac golov

   Druholigovi seniori vo vychodnej skupine minuly tyzden zapasmi 5. kola uzavreli prvu stvrtinu zakladnej casti sutaze. Hokejisti Brezna v tejto sutazi dosiahli styri dvojciferne vyhry a jednu prehru (4:6) s Detvou. V nedelu 25. novembra sa na detvianskom zimnom stadione stretnu tito dvaja superi v prvej odvete z celkovo styroch vzajomnych stretnuti. Detva zatial neprehrala ako jedina zo siestich ucastnikov sutaze.

2. liga seniorov - vychodna skupina

HK SOKOL Ruzomberok - HK Brezno 1:10 (1:1, 0:6, 0:3), goly Brezna: Igor Michalek 2, Miroslav Bendik 2, Michal Brozman, Martin Golan, Tomas Turna, Marian Lastiak, Michal Krupcik, Tomas Trudic

   Uvodny gol zapasu z prihravky Tomasa Turnu na hokejku Michala Brozmana sledoval s usmevom na velkej fotografii pod strechou ruzomberskeho stadiona aj legendarny Stan Mikita. Zrejme by sa potesil aj vyrovnavajucemu golu z presilovky, tym skor, ze v tejto casti hry mali hokejisti domaceho muzstva  viacero dalsich vydarenych akcii. Od zaciatku druhej tretiny pokracoval dovtedy vcelku vyrovnany suboj superov na oboch stranach. V piatej minute prekorculoval vrtky Michalek popri „hustych“ liptovskych hokejistoch a v zavere samostatnej akcie obnovil vedenie Brezna. O chvilu sa postupne dostali na trestnu lavicu dvaja hraci Brezna a hokejisti Ruzomberka mali velku sancu na vyrovnanie. Puk vsak zachytil Golan a vyrazil z ruzomberskeho obliehania breznianskej branky. Lastiak vykorculoval za nim a po ich vzajomnej vymene puku ho nakoniec Golan strelil do branky domacich Sokolov. O minutu, este stale v oslabeni o jedneho hraca, prevzal prihravku od Babica Tomas Turna, od polovice ihriska doviedol puk pred branku, „polozil“ si brankara a efektne zakoncil. Styri minuty pred koncom druhej tretiny zvysil Michalek za asistencie Lastiaka a Tomasa Turnu na 1:5 v prospech Brezna a ked po dvoch minutach pridal dalsi gol Lastiak po spolupraci s Backorom a Donovalom, brankar Ruzomberka sa nechal vystriedat. Nahradny brankar domacich bol v hre este len sedem sekund a uz aj on musel tahat puk zo svojej branky. Dostal ho tam Bendik, na akcii sa podielal aj Babic a Trudic. Po druhej prestavke Miroslav Bendik golovu strelu zduploval, prispeli Backor a Michalek. V druhej polovici zaverecnej tretiny prenikli pred domacu branku Golan a Lastiak a nakoniec bol strelcom golu z tejto akcie Michal Krupcik. K desiatemu golu Brezna na Liptove pomohol Trudicovi Babic.
   Rovnakym pomerom golov zvitazila v dalsom zapase tohto kola domaca HC 07 Detva nad MHK VTJ Sabinov 10:1. Detva bude nasledujucu nedelu hostitelom Brezna v ich prvom odvetnom zapase. Hokejisti Dukly Michalovce vyhrali nad HC Lucenec 11:2.

1. liga dorastencov

HK Mladez Michalovce - HK Brezno 11:1 (6:1, 3:0, 2:0), gol Brezna: Jan Bati (asistencia Ondrej Fratrik)

   Ako nepriaznivo pre dorastencov Brezna skoncila prva polovica sutaze, tak sa pre nich zacala aj jej druha cast. Kym v streleckej aktivite drzali krok s domacimi hracmi, v premienani prilezitosti na Michalovcanov nestacili. Prvych desat minut to sice tak nevyzeralo, no v 10. minute hry jednogolovy naskok domacich poskocil na trojgolove vedenie. Ked sa tridsat sekund pred prvou prestavkou podarilo Breznanom znizit na 5:1, ukazalo sa, ze to nebol este ten prislovecny gol do satne. Ten nakoniec dosiahli Michalovcania trinast sekund pred ukoncenim tretiny. V druhej tretine pribudlo osobnych kontaktov a nervozity. Dorastenci Brezna mali takmer dve minuty vyhodu pocetnej prevahy o dvoch hracov, no nielenze ju nedokazali vyuzit, ale aj naopak, domaci najprv v takomto oslabeni zvysili na 7:1 a o minutu uz z presilovky pridali dalsi gol. V samom zavere druhej tretiny pri dalsej bitke dostali po dvaja jej ucastnici na oboch stranach tresty do konca zapasu. Tretia tretina uz bola herne vyrovnana, len golova bilancia aj v nej bola priaznivejsia pre domacich hracov.

HK Trebisov - HK Brezno 10: 2 (3:0, 4:0, 3:2), goly Brezna: Jan Bati, Michal Sismis (obom strelcom asistoval Filip Krahulec)

   Priebeh druheho dorasteneckeho zapasu Brezna minuly vikend nadobudol pre hosti osudovy zlom na konci prvej tretiny a na zaciatku druhej. Na ukazovateli skore svietil cas 19,27.  A za tych tridsattri sekund do konca prvej tretiny inkasovali hostia tri goly! Po takejto serii sa tazko nastupuje na druhu tretinu s inym predsavzatim, nez nedopustit uz takuto pohromu. Nasledovali vsak opat tri goly do branky  dorastencov HK Brezno v rozsahu prvych troch minut druhej tretiny. Az potom sa podarilo udrzat na dlhsi cas domacich strelcov a trochu zahojit rozstrielane sebavedomie hosti. Medzi styri dalsie golove strely trebisovskych dorastencov v zavere druhej a v priebehu tretej tretiny sa podarilo dvoma golmi Breznu aspon mierne upravit neradostnu bilanciu minuleho tyzdna.
   Na konci tohto tyzdna pojdu dorastenci Brezna zistit, pre koho bude severny vietor kruty v Dolnom Kubine a v Ziline.

* * *

   Ziacke druzstva uplynuly vikend nemali na programe sutazne zapasy, najblizsiu nedelu 25. novembra hraju doma s Detvou.

Ing. Jozef Kolarovic

 HK Brezno informuje

Stredoslovenska divizia pripraviek - 9. kolo
HK Brezno - HKm Zvolen 2:6 (0:1, 2:1, 0:4),
goly Brezna: Pavol Kvietok (asistoval Andrej Fasko), Patrik Kovacik (asistoval Jan Bubeliny, Matej Miklos)
   Vybornu atmosferu na tribune a pekny hokej na breznianskom lade ponukol sobotnajsi zapas domacich a zvolenskych pripravkarov. Hraci Brezna az do 55. minuty
drzali prakticky vyrovnanu partiu a skore 2:3. Konecny vysledok v neprospech domacich hracov pokazili tri rychle goly supera, ktory to v Brezne nemal jednoduche. V desiatom kole cestuju breznianski pripravkari do Prievidze.
Michal Miklovic

Konecne tabulky po jesennej casti sutazneho rocnika 2007/2008

Dospeli I. trieda:

1. Salkova         13       7          6          0          33:9    27

2. Myto             13       8          3          2          20:12  27

3. Benus           13       7          2          4          19:16  23

4. Sl. Lupca       13       7          0          6          22:14  21

5. Hronec          13       5          5          3          31:22  20

6. T. C. Balog    13       5          5          3          21:14  20

7. Jakub            13       5          3          5          29:34  18

8. Bravacovo      13       5          2          6          23:26  17

9. Priechod        13       4          4          5          27:33  16

10. Lucatin        13       4          4          5          18:27  16

11. Helpa          13       4          2          7          20:22  14

12. Jasenie       13       3          5          5          18:22  14

13. Nemecka    13       3          1          9          20:33  10

14. Riecka       13       2          2          9          14:31  8

II. trieda skupina B:

1. Osrblie          8          6          2          0          22:4    20

2. Michalova      8          6          1          1          17:7    19

3. D. Lehota      8          6          0          2          23:15  18

4. P. Polhora     8          4          2          2          18:9    14

5. H. Lehota      8          4          0          4          13:16  12

6. Pohorela       8          3          0          5          12:17   9

7. Sumiac         8          3          0          5          14:20   9

8. Polomka       8          1          1          6           8:27    4

9. Zavadka        8          0          0          8           8:20    0

Mladez I. trieda dorast:

1. Bravacovo     10       8          2          0          52:10  26

2. Rakyt.  B      10       7          2          1          48:13  23

3. Hrochot        10       7          0          3          45:19  21

4. Medzibrod    10       6          2          2          52:23  20

5. Kremnicka    10       6          1          3          24:30  19

6. Badin B        10       4          2          4          17:22  14

7. Telgart          10       3          3          4          23:28  12

8. Dubravica     10       3          2          5          18:30  11

9. Lubietova      10       1          1          8          10:40  4

10. Priechod     10       1          1          8          18:66  4

11. Kraliky        10       1          0          9          10:36  3

I. trieda ziaci:

1. Podbrez.       9          9          0          0          44:8    27

2. Savon B        9          5          1          3          28:19  16

3. Kremnicka    9          5          0          4          37:12  15

4. Zavadka        9          4          2          3          27:16  14

5. Poniky          9          4          1          4          21:21  13

6. Michalova      9          4          0          5          28:31  12

7. Sasova          9          3          1          5          27:34  10

8. Medzibrod     9          3          0          6          21:27   9

9. Kraliky          9          3          0          6          20:46   9

10.P. Polhora    9          2          1          6          10:49   7

Mladsi ziaci:                       

1. Zvolen           9        7          2          0          47:5    23

2. Nemecka     10       6          0          4          40:15  18

3. Salkova         9       5          1          3          20:16  16

4. Savon C      10       4          0          6          39:39  12

5. Lubietova     10       3          0          7          10:45  9

6. Kremnicka   10       2          1          7          13:49  7

(ObFZ)


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT