20. NOVEMBER 2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


 

 

   Vlasta Konova z Telgartu, Simona Janostiakova z Brezna, Dominika Ambrozyova z Brezna, Oliver Vraniak z Lopeja, Adrian Kvietok z Cierneho Balogu.

 

         Opustili nas_image

     

 

   Zofia Odorcakova (76) z Valaskej, Jozef Kovacik (51) z Cierneho Balogu, Cyril Pacesa (78) z Bravacova, Daniela Sedlackova (60) z Bratislavy.

 

Zachranne zlozky zasahovali

150

   Hasici vystartovali k desiatim dopravnym nehodam. V piatok deviateho v skorych rannych hodinach pri Tescu doslo k retazovej havarii. V Pohorelej, Bystrej, Benusi a v Brezne vytiahli na cestu osobne auta, ktore boli mimo vozovky. Po zrazkach vozidiel v okolitych obciach odpojili z aut akumulatory, vo vacsine pripadov zranene osoby na vlastnu zodpovednost odbornu lekarsku pomoc odmietli.

155

   Lekari v Brezne zaevidovali 9 srdcovo-cievnych prihod, 6 urazov (v 2 pripadoch po havariach), po 7 prihod dychania a neurologickych prihod a 4 ine pripady. V statistike vyjazdov v Bystrej dominuju prihody srdca a obehu, zapisane su po  4 neurologicke prihody a prevozy do nemocnice, po 3 urazy a ine pripady. Zachranari v Lome nad Rimavicou pomohli pri 3 neurologickych prihodach, porode, 2 internych prihodach, uraze ruky a hlavy a do Banskej Bystrice previezli pacienta. V Helpe absolvovali 15 vyjazdov, z toho po 4 k nahlym prihodam srdca a obehu a ku kolapsovym stavom, po 1 k neurologickej, brusnej prihode, k zneuzitiu, po 2 k urazom a k inym pripadom.

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

   Neutichajuce snezenie sposobilo starosti mnohym vodicom, hlavne na cestach vo vyssie polozenych polohach. Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby odtiahli mnozstvo vozidiel po dopravnych nehodach, ktore sa nastastie obisli bez zraneni. V Polomke ich o pomoc poziadal majitel Opla, s ktorym vybehol mimo vozovky. 

Horska zachranna sluzba

6195326

   V tyzdni od 9. do 16. novembra bola snehova nadielka velmi bohata. Turisticke chodniky su zasnezene, miestami so zavejmi. Clenovia Horskej zachrannej sluzby nezaznamenali ziadny uraz ani patraciu akciu.

 

Blahozelanie

   V tychto dnoch sme si pripomenuli druhe vyrocie svadby

Evy a Vladimira Libicovcov.

   Nech vam to vydrzi cely zivot!

Zelaju priatelia

 

Podakovanie

 

   Dakujem vsetkym pribuznym a znamym, ktori dna 3. novembra odprevadili na poslednej ceste nasu mamu, staru a prastaru mamu Margitu Majchutovu z Brezna.

   Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina

 . . .

   So zarmutkom v srdci, ale s nadejou na stretnutie vo vecnosti, sme dna 8. novembra odprevadili na poslednej ceste nasho manzela, otca, stareho otca a brata Pavla Koisa z Brezna.

   Uprimne dakujeme za poslednu rozlucku panovi dekanovi J. Hrtusovi, pani organistke za hudobny sprievod a za modlitby.

   Tiez dakujeme pribuznym, priatelom, susedom a znamym za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina

 

Spomienky

    Prinasame biele ruze, maju biele lupienky, my sme do nich ulozili vsetky nase spomienky. Na hrob ich ukladame, je v nich drobna rosa a kazda kvapka rosy, to je nasa slza.
  Dna 12. novembra sme si pripomenuli deviate vyrocie umrtia

Rudolfa Guzmu.

   S laskou spominaju dcery s rodinami.

 . . .

   Zaplakali nase oci, zaplakali bolom, ked sme nasmu manzelovi, otcovi dali posledne zbohom. Uz ho neprebudi slnko ani krasny den, na balockom cintorine spi svoj rocny sen.
   Dna 19. novembra sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia a 30. novembra si pripomenieme nedozitych patdesiat rokov nasho manzela, otca a stareho otca

Lubomira Muranskeho.

   S uctou a laskou spominaju manzelka, syn Lubko, dcery Marianna, Janka s manzelom Jarkom, vnucka Ninka, svokra, kmotrovci, svatkovci Schwarzbacherovci, brat s rodinou, sestra s rodinou, rodina Daxnerova, ostatna nemenovana rodina a znami.

 . . .

   Dotlkli srdcia, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka vam rodicia za vsetkych nas.
   Dna 20. novembra uplynuli styri roky odvtedy, co nas opustila nasa dobra mama, stara a prastara mama

Anna Giertlova z Brezna – Jelsovej.

   Dna 25. novembra uplynie jedenast rokov odvtedy, co nas opustil nas dobry otec, stary a prastary otec

Robert Giertl.

   So zialom v srdci spominaju deti s rodinami.

 . . .

   Cas plynie, ale rana boli. Niet takeho lieku, co ju zahoji.
  Dna 22. novembra uplynie jedenast rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mama, stara mama, sestra a svagrina

Margita Kupcova.

   Dna 25. novembra si pripomenieme nedozitych sedemdesiat rokov nasho otca, stareho otca a svagra

Jana Kupca z Cierneho Balogu – Dobroce.

   S laskou spominaju deti s rodinami.

 . . .

    Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.
   Dna 22. novembra uplynie sedemnast rokov odvtedy, co nas opustil nas milovany otec, stary a prastary otec

Stefan Kurtik z Michalovej.

   S laskou spominaju dcery a synovia s rodinami.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

 . . .

   Pracoval vzdy do unavy, pokoj sam sebe nedoprial. Srdce jeho zlate bolo, kazdemu len dobre prial. Stichol dom, zahrada i dvor, uz nepocut jeho kroky v nom. Ako je tazko bez neho zit, ked nema kto poradit i potesit. Ako mu z oci ziarila dobrota, tak nam bude chybat do konca zivota.
   Dna 22. novembra si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasho otca, stareho a prastareho otca

Frantiska Vetraka z Lopeja.

   Spomina syn Jan, dcery Maria, Anna, Eva, Lubica, Alena s rodinami a ostatna rodina.

 . . .

   Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac, ako ti ostatni. O to tazsie je naucit sa bez nich zit.
   Dna 23. novembra uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustila nasa mama a stara mama

Anna Bubelinyova z Cierneho Balogu.

   S uctou spominaju deti s rodinami.

 . . .

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
   Dna 23. novembra uplynie osem rokov odvtedy, co nas opustil nas syn, brat a ujo

Ladislav Firca z Valaskej.

   S laskou spominaju mama, otec, brat Jaroslav s rodinou a sestra Blanka s rodinou.

 . . . 

   Zavrela si oci, srdce prestalo ti bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, mama draha, v nom.
   Dna 23. novembra uplynu tri roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mama, manzelka a starka

Vierka Zelencikova z Valaskej.

   S laskou spomina manzel, dcery s rodinami a vnucka Evka.

 . . .

   Cely rok chybas medzi nami. Odisiel si nahle, zostali sme sami. Stichlo srdce i tvoj hlas, no zostali spomienky v nas. Cas plynie ako tichej vody prud, kto ta mal rad, nevie zabudnut.
   Dna 25. novembra uplynie rok odvtedy, co nas opustil otec a stary otec

Jaroslav Sidlik z Brezna.

   Spominaju dcery s rodinami.



Vazeni citatelia!

      Dosial sme v rubrike Podakovania neuverejnovali fotografie vasich blizkych. V buducnosti sa to zmeni. Podakovania chceme rozsirit podobne ako Spomienky a vytvorit priestor nielen pre text, ale aj pre fotografie nedavno zosnulych, ktore dorucite inzertnemu oddeleniu nasho tyzdennika najneskor vo svrtok.

Redakcia

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Tento tyzden je ako stvoreny na romantiku, vecery by mali byt venovane oddychu s vasim partnerom, nemyslite na pracu. Mozete mysliet viac na seba, nebojte sa, nie ste hned egoista…

 Byk
   Budte viac priatelskejsi, v kolektive si vas potom oblubia a budu vam so vsetkym pomahat. Ak mate veducu poziciu, popremyslajte nad odmenami pre vasich zamestnancov.

 Blizenci
   Ak nastala financna kriza, radsej si nenarobte ziadne dlhy, lebo ich budete tazko splacat. Na par dni zmente vas standard a uskromnite sa.

 Rak
   Ak ste urobili nieco, pre co by ste teraz najradsej vratili cas, snazte sa to hned a zaraz vyjasnit a priznat sa k tomu, lebo vam to neda este vela noci spavat.

 Lev
   Majte na pamati, ze nie vsetko, co vam poradia priatelia ci rodina, je pre vas to najlepsie. Dobre urobite, ak sa tento tyzden budete riadit vlastnym rozumom a srdcom.

 Panna
   Myslite rozumne, nerobte unahlene zavery a nestresujte sa zbytocne. Pokuste sa problemy riesit s chladnou hlavou. Unik pred problemom vam nepomoze.

 Vahy
   Tento tyzden budete dost vycerpany este z predchadzajucich dni. Ak je to mozne, zoberte si volno. Aby ste to v tomto pocasi dobre zvladali, jedzte vela vitaminov. Potrebujete ich, lebo vas organizmus je oslabeny.

 Skorpion
   Pre osamelych je cas napravit to! Mali by ste sa uz vzdat rozlietaneho zivota a trosku sa usadit a venovat sa najblizsim. V praci sa snazte ist naplno, aby boli sviatky pre vas stedre.

 Strelec
   Budte opatrny na cestach. Hrozi vam nejaky uraz, mozete sa posmyknut, alebo mat nejaku inu neprijemnu  nehodu. Nehazardujte so svojim zdravim, ak ochoriete, ihned to vylezte doma!

 Kozorozec
   Myslite na rodinu, venujte sa jej. Nezanedbavajte ju pre pracu. Tento tyzden bude velmi potrebovat vase rady.

 Vodnar
   Ste rozbehnuty vo vasich povinnostiach a zacina sa vam viacej darit. Vyuzite tuto priaznivu konstelaciu hviezd a pracujte dovtedy, kym len vladzete.

 Ryby
   Tento tyzden sa zamerajte na rozvoj vasej osobnosti. Poteste sa nejakou knizkou, alebo sa vyberte do divadla, ci podniknite s partnerom kratsi vylet do zahranicia.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT