20. NOVEMBER  2007 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Program kina Mostar od 20. do 27. novembra

24. so, 25. ne – Posledna legia (USA/GB/FR, MP/12, 19.30) – Vypravny historicky velkofilm, natacany aj na Slovensku.


KULTURA

Koncert skupiny TUBLATANKA
Kedy?: 8. decembra
Kde?: DK Banska Bystrica
Predpredaj: TIK Brezno
Vstupne: 230 Sk

. . .


DAKUJEME ...  

Dakujeme...

   Dakovny list od prezidenta SR Ivana Gasparovica:

   ,,Vazeny pan Duhan,

   dakujem Vam za list aj za zaslanie bulletinu zo XIV. rocnika Medzinarodnych pretekov automobilov do vrchu v Ciernom Balogu a casopisu Horehronie, kde sa pise aj o mojej navsteve Vydrovskej doliny pri prilezitosti Dna stromu. Clanok mi pripomenul prijemne chvile, kore som tu zazil.

   Zelam Vam do buducnosti vela zdravia, spokojnosti a uspechov.

   S pozdravom Ivan Gasparovic.


SPORT

Majstrovstva budu v Brezne

   Na zasadnuti Sutaznej komisie Slovenskeho atletickeho zvazu rozhodli, ze Majstrovstva SR v cezpolnom behu vsetkych kategorii pre rok 2008 sa uskutocnia v Brezne. Termin stanovili na 5. aprila a trate vytycia na Viselniciach (okolo nemocnice). Z terminovej listiny bude fanusikov atletiky urcite zaujimat Europsky pohar – 2. liga muzov a zien v Banskej Bystrici v dnoch 21. -  22. juna. Pri potvrdeni vysokej vykonnosti maju sancu startovat pretekarky AK Mostaren MSK Brezno Katrencikova v hode ostepom a Abelova v skoku do vysky.
   Najlepsich atletov roku 2007 vyhlasia v hoteli Bratislava City v piatok 21. decembra. Dolezitost podujatia znasobuje 110. vyrocie organizovanej atletiky na Slovensku, ako aj mimoriadne uspesne vystupenie slovenskych atletov na vrcholnych podujatiach v tomto roku.

. . .


  INE

Komunitne centrum, n. o., a Obecny urad v Ciernom Balogu pozyvaju na

KATARINSKE DNI CIERNOBALOCKEJ KULTURY

piatok 23. novembra – 21.00 Katarinska diskoteka vo Vlcich dierach

sobota 24. novembra – 17.00 folklorne vystupenie v kulturnom dome – svojim folklorom sa budu prezentovat obce mikroregionu Muranska planina: Cierny Balog, Michalova, Pohronska Polhora, Muranska Lehota, Muran, Muranska Huta a mesto Tisovec, vstupne: 40 Sk; 20.00 Balocka ludova zabava vo Vlcich dierach – az do rana pri ludovej hudbe Kalparno

nedela 25. novembra – Cierny Balog a minulost – prezentacia deti materskych skol a ziakov zakladnych skol Cierneho Balogu, predstavenie seniorov – Ako to bolo na Handloch v minulosti; vstupne dospeli: 50 Sk , deti: 20 Sk.

   Sprievodne akcie v kulturnom dome: Minulost Cierneho Balogu: vystava vytvarnych prac, vystava literarnych prac, ochutnavka tradicnych domacich kolacov, jarmok remeselnikov.

   Zaujemcovia, ktori sa chcu zapojit do sutaznej ochutnavky tradicnych balockych kolacov, mozu svoje ,,vyrobky“ priniest do komunitneho centra do 23. novembra (v mnozstve 5 kusov kolacikov).

. . .

   Obecny urad v Zavadke nad Hronom v sobotu 24. novembra  pozyva na Katarinsky jarmok, ktory bude na miestnej trznici a jej okoli.
   O obcerstvenie sa postara restauracia spolocenskeho domu.
   Pridte a urcite dobre nakupite!

. . .

UPOZORNENIE PRE OBCANOV
Pouzivanie specialnych pier na identifikaciu falosnych
kolkovych znamok
   Pre zamedzenie vyskytu falosnych kolkovych znamok a ich vcasne odhalenie pracovnikmi utvarov Policajneho zboru pri vyberani spravnych poplatkov od obcanov Prezidium Policajneho zboru zabezpecilo pre vybrane utvary specialne pera. Kazdy zamestnanec alebo policajt, ktory prijima kolkove znamky od obcanov, je povinny kazdy diel kolkovej znamky este pred nalepenim na prislusnu ziadost, resp. tlacivo oznacit specialnym perom na identifikaciu falosnych kolkovych znamok.
   Policia ziada obcanov, aby na podania, ktore podliehaju plateniu spravnych poplatkov podla zakona c. 145/1995 Z. z. o spravnych poplatkoch v zneni neskorsich predpisov, nenalepovali kolkove znamky na ziadosti, ale aby ich len prilozili k prislusnym ziadostiam. V pripade, ze kolkova znamka nebude vykazovat po oznaceni specialnym perom volnym okom viditelne sfarbenie, pojde o dovodne podozrenie zo spachania trestneho cinu - falsovanie, pozmenovanie a nedovolena vyroba kolkovych znamok, postovych cenin, nalepiek a postovych peciatok podla § 274 Trestneho zakona.

. . .

Caro a krasa Vianoc 
   Zasnezena krajina nam pripomina, ze sa blizia najkrajsie dni v roku – Vianoce. Horehronske muzeum, tak ako po ine roky, aj v tomto pripravuje v predvianocnom obdobi uz tradicnu vystavu Caro a krasa Vianoc. Vystava je spojena s predajom vianocnych ozdob, peciva, odevnych doplnkov, keramiky a roznych inych darcekovych predmetov.
   Ak mate zaujem taketo vyrobky ponuknut na vystave, mozete ich prinasat
od 26. do 30. novembra do budovy Horehronskeho muzea na Namesti gen. M. R. Stefanika c. 13 (Mestiansky dom) od 8.00 do 16.00 hodiny. Tesime sa na stalych, ale aj novych dodavatelov.

. . .

TOP /7/ seven Brezna 2007

   pre vas pripravila uz 4. rocnik ankety TOP /7/ seven. Dovolte nam, aby sme vam predstavili kategoriu – TOP spolocnost. Zvolte si vasu TOP spolocnost a odoslite jej svoj  hlas uz teraz formou sms v tvare: TOP – nazov spolocnosti, vase meno a priezvisko, telefonne cislo a odoslite ju na tel.c. 0918 255666 a budete zaradeny do zrebovania o luxusnu veceru pre dve osoby v celkovej hodnote 5000 korun. Hlasovanie prebieha aj prostrednictvom internetu na stranke www.aybee.sk.

   1. Pekaren u Flosnikov - vznikla pred patnastimi rokmi ako rodinna firma. Od svojho zaciatku sidli na Chalupkovej ulici v Brezne, prvych desat rokov v opravenych priestoroch a poslednych pat v novych priestoroch. Vyroba v pekarni je zamerana na uceleny pekarsky sortiment ako napriklad biele a sladke pecivo, rozne druhy chleba, plnene pecivo, viaczrnne a parene vyrobky. Vyrobeny sortiment predava obchodnikom od Banskej Bystrice az po Telgart, ako aj v styroch vlastnych predajniach. Rozvoz zabezpecuje kazdy den okrem nedele od skorych rannych hodin, do niektorych obchodov aj popoludni. K dobremu menu pekarne v sirokom okoli svojou kvalitnou pracou prispievaju zamestnanci, na ktorych sa majitelia mozu vzdy spolahnut.  Z celkoveho poctu 25 polovica pracuje v pekarni 13 - 15 rokov, co svedci o dobrej a serioznej spolupraci medzi rodinou Flosnikovou a zamestnancami. Niektori, ktori  okusili pekarsky chlieb, nasli uplatnenie aj v inych pekarnach v okoli Brezna. Kvalitny kolektiv by vsak nic neznamenal, keby majitelia nevenovali pozornost technologii, do ktorej v poslednom obdobi investovali  viac ako 5 milionov korun.

   2. K & K Kamix Pohorela - je zamerana na rucnu vyrobu a balenie tradicnych domacich cestovin. Vznikla v roku 2002, spociatku majitelka pracovala sama. V roku 2003 zriadila chranenu dielnu a zamestnala 8 zien so znizenou pracovnou schopnostou, ktore rucne vyrabali a balili tieto druhy vyrobkov cestovin: rezance, nitovky, siroke rezance, fliacky, rajbanicku a kolienka. Na zaklade zvyseneho dopytu po cestovinovych vyrobkoch v roku 2006 rozsirila vyrobu a zamestnala dalsich 10 zamestnancov. V tomto roku firma ziskala Certifikat Biopotraviny. Vyrobu rozsirila o bezvajecne psenicne celozrnne bio cestoviny susene. Na vyrobu bio - rezancov, kolienok, spiralok a fliackov prijala dalsich zamestnancov so znizenou pracovnou schopnostou, v tomto case ich pracuje 26. Vyrobky su distribuovane na slovenskom a ceskom trhu. V nasom regione je vysoka miera nezamestnanosti a velmi mala moznost ziskat zamestnania hlavne pre ludi so znizenou pracovnou schopnostou, preto sa snazia o neustale rozsirovanie vyroby a vytvaranie dalsich pracovnych miest.

   3. Lesy mesta Brezno, s. r. o. - je spolocnost zalozena 1. januara 1998 so stopercentnou ucastou mesta Brezna. Hospodari na lesnych pozemkoch mesta a na prenajatych pozemkoch s celkovou vymerou viac ako 7500 ha. Ulohou spolocnosti je zabezpecovat obhospodarovanie lesnych pozemkov podla zasad trvalo udrzatelneho  hospodarenia v lesoch. Je drzitelom certifikatu PEFC, medzinarodne uznavaneho potvrdenia o tom, ze obhospodarovane lesy splnaju kriteria trvalo udrzatelneho obhospodarovania. Lesom mesta schvalili projekt a ziadost o poskytnutie nenavratneho prispevku zo strukturalnych fondov EU vo vyske viac ako 20 milionov korun a uspesne cerpaju prostriedky. Hlavnou produkciou a zdrojom prijmov je obchod s drevom. V tomto obdobi zvysenych uloh vyplyvajucich zo spracovania kalamity eviduju 25 obchodnych partnerov - odberatelov a vyse 80 dodavatelskych subjektov. Priamo alebo prostrednictvom dodavatelskych firiem spolocnost  zamestnava viac ako 300 vyrobnych a riadiacich pracovnikov. Vacsina z nich su priamo z regionu. V blizkej buducnosti ocakavaju postupne znizovanie uloh v tazbe dreva a narast uloh v pestovnej cinnosti a ochrane lesa.

   4. Metalrez,  spol. s. r. o. – zaoberaju sa vyrobou tvarovych vypalkov podla zadanej vykresovej dokumentacie rezanie a palenim plechov, palenim ocelovych vypalkov, ukosovanim tvarovych vypalkov urcenych pre zvaranie. Spolocnost vznikla v roku 2005 so zamerom vytvorenia subdodavatela tvarovych vypalenych polotovarov, vypalkov podla zadanej vykresovej dokumentacie pre malych aj velkych odberatelov v regione Banskobystrickeho kraja. Na zaklade kvality svojich sluzieb, ale aj zasluhou primeranych cien, postupne ziskava doveru na uzemi celeho Slovenska a snazi sa etablovat aj za hranice Slovenskej republiky.

   5. Rolta, s. r. o. - firma na trhu posobi uspesne od roku 1997. Jej hlavnym predmetom cinnosti bola vyroba, montaz a predaj zatienovacej techniky, montaz garazovych a vstupnych bran a neskor vyroba a montaz plastovych okien a dveri. V roku 2001 rozsirila cinnost o predaj spojovacieho materialu, naradia a nastrojov. Obchod Spojovacie materialy uspesne posobi na nasom trhu, o com svedci vysoky narast a zaujem zakaznikov. Neskor pribudla vyroba hydraulickych hadic a prislusenstva, aby uspokojili dopyt v tomto regione. Firma spolupracuje s renomovanymi znackami ako Allmedia, Fischer, Charvat, Makita, Technaco. V roku 2004 rozsirila posobenie v oblasti stavebnictva o zemne vykopove prace. Spolocnost prevadzkuje niekolko strojov, preto patri medzi vyznamne firmy v tomto regione. Svojim zakaznikom vie poskytnut komplexny servis sluzieb z okruhu domacnosti, zivnostnikov, ale aj velkych firiem zaoberajucich sa priemyselnou vyrobou, stavebnictvom a drevovyrobou. Spolocnost ma vybudovanu fungujucu organizacnu strukturu a system riadenia kvality, je drzitelom certifikatu kvality ISO 9001:2001.

. . .

Zakladna skola s materskou skolou Karola Raposa na Pionierskej 4 v Brezne v dnoch 22. - 24. novembra uskutocni ZIMNU BURZU.
   Zber veci: 22., 23. novembra od 14.00 do 17.00, predaj: 24. novembra od 9.00 do 16.00, vratenie nepredanych veci: 26., 27. novembra od 14.00 do 17.00.

. . .

Stredne odborne uciliste, Mladeznicka 3, 977 01 Brezno

od 1. septembra ako organizacna zlozka

Spojenej skoly na Laskomerskeho 3 v Brezne

   Teoreticke a prakticke vyucovanie pokracuje bez zmeny v priestoroch SOU na Mladeznickej 3

Aktualna ponuka studia v skolskom roku 2008/2009

3–rocne ucebne odbory

- 2464 2 00 strojny mechanik

- 2466 2 02 mechanik opravar – stroje a zariadenia

- 3152 2 02 krajcir – damske odevy

- 3355 2 00 stolar

- 3678 2 00 instalater (len pre chlapcov)

- 6460 2 00 predavac

- 6475 2 00 technicko-administrativny pracovnik

- 6489 2 00 hostinsky, hostinska

4–rocne studijne odbory

- 2413 4 00 mechanik strojov a zariadeni

nadstavbove studium

- 2414 4 01 strojarstvo– vyroba, montaz a oprava pristrojov, strojov a zariadeni

- 3347 4 01 drevarska a nabytkarska vyroba -                   drevarstvo a nabytkarstvo

- 6411 4 01 prevadzka obchodu – vnutorny obchod

- 6421 4 00 spolocne stravovanie

2–rocne odbory

- 3178 0 00 vyroba konfekcie – pre dievcata

- 2478 0 00 strojarska vyroba

. . .

Hotel Druzba **** Jasna

prijme do zamestnania na staly pracovny pomer aj na brigadu casnikov/barmanov a kucharov,

plat od 19 300 Sk do 40 412 Sk.

   Ziadosti prosime zasielat na adresu booking@pilgrimtours.sk, alebo prist na osobny pohovor do  Hotela Druzba, c. tel.: 044/5591685.

. . .

Ordinacie

MUDr. Marty Horvathovej (c. tel.: 6117852)

MUDr. Bozeny Gerberyovej (c. tel.: 6117853)

su od 19. novembra prestahovane na Razusovu ulicu 39 v Brezne.

. . .

Mikulas s kamaratmi srdecne pozyva na DETSKU PARTY

Kde: Sukromne detske zariadenie Margaretka

Sidlo: 9. maja 55, Mazornikovo

Kedy: v sobotu 1. decembra o 15. hodine

Kazde vopred nahlasene dieta sa moze tesit na sladky darcek.

   Rodicia, nahlaste svoje ratolesti do 27. novembra na c. tel.: 0908 568577.

   Vstupne dobrovolne.

   Tesime sa na vas.

. . .

OZNAMUJEME,
ze stomatologicka pohotovostna sluzba je kazdu sobotu, nedelu a sviatok od 8. do 12. hodiny.

   Miestom vykonu je vzdy ambulancia sluziaceho lekara, t. j. v jednotlivych obciach celeho spadu okresu Brezno. Informacie o tom, v ktorej ambulancii je sluzba, ziskate na vratnici Nemocnice s poliklinikou v Brezne, pripadne na c. tel.: 6113491.

 . . .

 Od 5. novembra je na Razusovej ulici 39 novootvorena lekaren YZOP
Otvaracie hodiny: pondelok – piatok od 7.00 do 16.00

. . .

Hotelova akademia v Brezne

v spolupraci s hotelom Dumbier v Brezne

vas opat srdecne pozyva na

vystavu cukrarenskych vyrobkov, ukazok slavnostneho   stolovania, pripravy miesanych napojov a zdobenia tradicnych vianocnych medovnikov

GASTROVIANOCE 2007

v dnoch 4. a 5. decembra

vo velkej banketovej miestnosti hotela Dumbier

v case od 9.00 do 18.00.

   Sucastou vystavy je prezentacia firiem spojena s predajom - Okrasa Cadca, Zepter Slovakia, kvetinarstvo Saintpaulia Brezno, studentskej spolocnosti Enter, Obchodnej akademie Brezno a vela dalsich zaujimavosti.

 . . .


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT