29. JANUAR 2008 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Program kina Mostár od 29. januára do 5. februára

2. so, 3. ne – V ten večer (USA, MN/12, 19.30) – Dráma.


KULTURA

FAŠIANGOVÁ ZÁBAVA

* v Čiernom Balogu - UŽ SA FAŠIANG KRÁTI … - 1. piatok: 17.00 –  detský program; 19.30 – fašiangový ples v reštaurácii SD Coop Jednota, 2. sobota: 8.00 – fašiangový jarmok, 11.00 - predstavovanie FS pred nákupným strediskom,13.00 – Bursovníci idú … - pochôdzky po miestnych častiach obce, 15.00 -  O najchutnejšie trhance … -  súťaž vo varení trhancov, 18.30 - Fašiangy, fašiangy, fašiangové časy …,  21.00 - fašiangová zábava, 3. nedeľa: 10.00 - Posedenie pri heligónke, 15.30 - Už sa fašiang kráti...  - galaprogram, 5. utorok: 20.00 - pochovávanie basy

...

* v Heľpe - FAŠIANGOVÁ VESELICA – 2. sobota: 10.00 príchod FS a masiek na námestie obce, od  14.00 - fašiangový program v prírodnom amfiteátri

..

* vo Valaskej  -  Sedemdesiatjeden rokov fašiangových tradícií vo Valaskej – 3. nedeľa: 12.00 - maľovanie na tvár a výroba masiek deťom na námestí, sprievod masiek, 20.00 - tanečná zábava v Hostinci pod úbočou, 4. pondelok: od 16.00 -  posedenie pri heligónke v materskej časti obce, 5. utorok: od 20.00 - Pochovávanie basy v Hostinci pod úbočou.

. . .


DAKUJEME ...  

   V posledných júlových dňoch minulého roka sa v Brezne – Podkoreňovej uskutočnili  Majstrovstvá SR vo westernovom jazdení a rodeu Nízkotatranský pohár 2007. V histórii westernového športu na Slovensku to boli preteky s najväčším počtom súťažných dvojíc (55 westernových a rodeových jazdcov). Na 15. zasadnutí snemu Slovenskej asociácie western ridingu a rodea (SAWRR) v nedeľu 20. januára v Mojmírovciach dostali ocenenie – medailu Usporiadateľ MSR 2007 všetci, ktorí sa podieľali na zrealizovanií tohto podujatia. Veľké ďakujeme patrí MŠK Brezno, ktoré prijalo oslovenie o pomoc a pomáhalo materiálne aj finančne. Ďakujeme všetkým jednotlivcom, ktorí pomáhali, zoznam by bol priveľký, sú to známi, kamaráti, ľudia z mestskej časti Podkoreňová, ich pomoc si veľmi vážime. Ďakujeme Ondrejovi Pacigovi zo skupiny Vodopád, ktorý pomáha pri zastrešení kultúrneho programu na podujatí, a týmto reklamným a mediálnym partnerom:

LOGÁ

    Ocenenie usporiadateľ MSR 2007 odovzdávame MŠK. Začíname s prípravou ďalšieho ročníka westernových a rodeových pretekov Nízkotatranský pohár 2008, kde budú súťažiť aj o titul majstra Slovenska v pracovných disciplínach. Veríme, že všetci angažovaní v minulom roku ako aj noví partneri, ktorých podujatie oslovilo, nám pomôžu pripraviť pôdu na ďalšie úspešné preteky krásneho adrenalínového športu. Ešte raz srdečná vďaka.

Anna Přidalová, Reinier Koorenhof, Jan Balla,

usporiadatelia, členovia SAWRR

   Aj keď oneskorene pre pracovnú zaujatosť, ale predsa, chcem poďakovať za krásny, citový vianočný kultúrno-spoločenský zážitok z vystúpenia folklórneho súboru Valašťan v decembri minulého roku. Som už vekove starší, poznám kultúrnych pracovníkov vo Valaskej, v spevokole aj dychovej hudbe. Som presvedčený, že aj oni sa tešia ratolestiam a podporujú ich. Program zaujal spevácko-tanečnými kreáciami detí a dorastu, inscenáciou Vianočnej rozprávky a radou menších divadelno-kabaretných vystúpení v réžii L. Weberovej.

J. Gregor

   Vďaka vám, ktorí pod Tatrami nie ľahko podnikáte a z toho mála oddane pomáhate. Vďaka vám ľudia, ktorí nepotrebujete predvádzať sa pred kamerami. Aj bez toho pomáhate s láskou a sami. Vďaka vám rodina Ambróssová z Brezna a Vám pani Marta Kaliská z predajne OZ na Rázusovej ulici v Brezne, veď cťou a krédom vášho žitia je pomáhať tým, ktorí osobnú tu krivdu cítia.

Milan Kováčik

   Ďakujeme všetkým lekárom a sestričkám z chirurgického oddelenia a oddelenia ARO breznianskej nemocnice, zvlásť primárom MUDr. Jánovi Mačkinovi a MUDr. Pavlovi Mrázovi za starostlivosť o našu drahú milovanú mamu Annu Molotovú.
Smútiace dcéry s rodinami


SPORT


  INE

Karneval v Slniečku!

   Chcete sa stretnúť s rozprávkovými postavičkami, zatancovať si so Snehulienkou, povykrúcať sa s drakom alebo rytierom?

   To všetko a krásne ceny k tomu môžete získať na karnevale pre deti už od roka v Slniečko-centre.

Kde?  Slniečko-centrum, n. o., M. Benku 1

Kedy?  vo štvrtok 31. januára

O koľkej? o 15.30

Vstupné: 20 Sk

   Všetkých srdečne pozývame medzi nás.

 

. . .

 

  Mesto Brezno si každoročne v posledných januárových dňoch pripomína radosť z ukončenia vojnových útrap – z jeho oslobodenia v II. svetovej vojne. Odkaz tohto obdobia si treba  neustále pripomínať, a preto primátor Brezna Ing. Jaroslav Demian pozýva na SPOMIENKOVÉ OSLAVY, ktoré sa uskutočnia v stredu 30. januára.
   Program: 14.00 - zraz účastníkov osláv vo dvore Mestského úradu v Brezne, 14.15 - pietny akt kladenia vencov na Námestí gen. M. R. Štefánika, 14.30 - príhovor primátora Ing. Jaroslava Demiana, príhovory hostí na Námestí gen. M. R. Štefánika, 14.45 - ukončenie osláv oslobodenia mesta.

 

. . .

 

Folklórny súbor Mostár pozýva širokú verejnosť

na 15. RÝDZOSLOVENSKÝ PLES

v sobotu 2. februára o 19.00 v reštaurácii Omega v Mestskom dome kultúry v Brezne.

   V programe účinkujú: Michal Červienka, víťaz mnohých medzinárodných súťaží v hre na bajane a folklórny súbor Mostár. Do tanca hrajú DJ Rasťo Haľama a ľudová hudba FS Mostár. Účasť v kroji je vítaná, ale nie je podmienkou.

   Vstupné: 800 Sk, predpredaj v TIKu v Brezne, č. tel.: 6114221.

 

. . .

 

Polícia pátra

   Polícia v Brezne sa obracia na občanov so žiadosťou o pomoc a spoluprácu pri pátraní po hľadanom 39-ročnom Marianovi Kováčikovi z Hronca.

   Okresný súd v Brezne vydal príkaz na jeho zatknutie pre prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia. Marian Kováčik sa vyhýba trestnému stíhaniu, v mieste trvalého bydliska sa nezdržiava a jeho skutočný pobyt nie je známy.

   Polícia žiada občanov, ktorí by vedeli podať akékoľvek informácie o hľadanom mužovi, aby tak urobili v ktoromkoľvek útvare PZ alebo na známe tel. číslo 158.

 

. . .

 

DSS Pohorelská Maša 57, 976 69 Pohorelá
Denný pobyt pre deti a občanov
so zdravotným postihnutím.
Kontakt: 6196126, 0905 851130 Ing. Kálovcová

 

. . .

 

Druhý reprezentačný ples včelárov Horehronia

v Spoločenskom dome v Závadke nad Hronom

v sobotu 2. februára o 19.00

Informácie: tajomník C. Gandžala, tel.: 6197367

 

. . .

 

Hotel Družba *** prijme do zamestnania

* ekonómku, požiadavky: 3-ročná prax, znalosť DPH, podvojného a mzdového účtovníctva, fakturácia

* recepčnú, požiadavky: 1-ročná prax, znalosť 2 svetových jazykov.

Žiadosti zasielať na adresu: booking@pilgrimtours.sk

 

. . .

 

 FS Brezinky pozýva na Fašiangové pobavenie s pochovaním basy v sobotu 2. februára v Kultúrnom dome  v Polomke - prvé predstavenie o 16.00, druhé o 19.00; vstupné: 40 Sk.
   Vstupenky si môžete kúpiť v predpredaji v predajni Mäso – údeniny p. Pohančaníka, v pohrebníctve Martina (pri autobusovej zastávke) alebo v kancelárii v KD.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT