Týždenník pre mesto Brezno  a obce okresu Brezno
       ROČNÍK  15 

 ČÍSLO  3

29.januar 2008

 CENA  9,- SK

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Ples športovcov regiónu

V piatok 25. januára sa konal už dvanásty ročník Plesu športovcov regiónu. Až do ranných hodín sa pod taktovkou MTB music a česko-slovenskej skupiny Brouci Band (beatles) zabávalo stotridsať hostí. Nechýbali medzi nimi primátor Brezna Ing. Jaroslav Demian, poslankyňa Banskobystrického samosprávneho kraja Mgr. Tatiana Štulrajterová, prednosta obvodného úradu Ing. Ján Medveď a náčelník mestskej polície Ing. Peter Pančík. Dobrú atmosféru okrem hudobných skupín ešte vylepšil tanečno-športový klub F.R.E.SH. zo Zvolena.

   Pohľad do tanečnej sály

Foto: Štefan Vozár


Ocenenia za minuloročné výsledky

   Desiaty galavečer najúspešnejšej, ale aj najmasovejšej športovej organizácie Horehronia - akciovej spoločnosti ŽP Šport Podbrezová, sa uskutočnil v piatok 25. januára v dome kultúry za účasti sponzorov, zástupcov jednotlivých klubov a najúspešnejších športovcov.

   Organizátori slávnostného večera zvládli jeho program dokonale. Jubileum podčiarkla v úvode Dychová hudba ŽP, a. s., ktorej rezké tóny vítali účastníkov. Programovú taktovku kapelníka J. Krála prevzala dvojica moderátorov Kazárová – Smejkal. Slovom, podfarbeným videozáznamom najlepších minuloročných výkonov, priblížili ocenených športovcov. Slávnostný večer doplnili šikovné ruky kúzelníka Dušana a tanečné kreácie Juraja Fabera zo skupiny Karibik. 

(Dokonč. na 15. str.)

 

Ceny E. Gemzickému, A. Nociarovej a P. Kazárovi (ocenenie prebral jeho otec) odovzdával za generálneho sponzora ŽP, a. s., člen Predstavenstva ŽP, a. s., a riaditeľ pre kapitálový rozvoj Ing. Ľ. Ihring.

Foto: Iveta Kardhordová


Chcú byť dostupní pre investorov

    Jedenásť mesiacov po ustanovujúcom sneme sme požiadali predsedu Regionálneho združenia miest a obcí Horehronia a  Stredného rudohoria Mgr. Jaroslava Berčíka o zhodnotenie uplynulého roka v samospráve:

   „Niekoľko rokov riešime na pôde regionálneho združenia miest a obcí kvalitu ciest. Chceme byť dostupní pre investorov, rozvoj cestovného ruchu je bez kvalitných ciest nemysliteľný. Najčastejšie sa preto stretávame s majiteľmi a správcami ciest prvej, druhej a tretej triedy. Každý rok nám sľubujú, že cesty budú robiť, ale väčšinou sú to len sľuby. Zástupcovia týchto organizácií sa veľmi často menia. Musím povedať, že nie som spokojný, sľubov bolo veľa, ale skutkov málo. Prímestskú autobusovú dopravu zabezpečujú na Horehroní Banskobystrická dopravná spoločnosť (BBDS) a Diago. Spolupráca s oboma dopravcami je dobrá, snažia sa vyjsť nám v ústrety a naše požiadavky akceptujú, čo sa týka spojov. Stretli sme sa aj s riaditeľom Nemocnice s poliklinikou, n. o., Brezno MUDr. Antonom Bučkom, na rokovaní sme mu prisľúbili pomôcť v tom, aby nemocnica zostala zachovaná, aby poskytovala širší rámec zdravotných služieb.“
 
 O dva týždne by mala v Brezne zasadať vláda Slovenskej republiky. Mgr. J. Berčík spolu s primátorom Brezna Ing. J. Demianom napísal list, do ktorého zahrnul všetky požiadavky Regionálneho združenia miest a obcí Horehronia a Stredného rudohoria, aby ministri prišli do Brezna pripravení. „Chceme, aby sa viaceré z našich požiadaviek už aj realizovali,“ dopĺňa predseda regionálneho združenia.
   O tom, čo sa v predchádzajúcom roku podarilo, hovorí:
„Páči sa mi, že regionálna skládka tuhého komunálneho odpadu je funkčná, prevádzkuje ju nosná spoločnosť, v ktorej má zastúpenie mesto a viaceré obce. Chceme realizovať projekt separácie a zhodnocovania vytriedených zložiek odpadu priamo v objekte skládky. Dotrieďovanie sa bude robiť na separačnej linke, druhotné suroviny sa zlisujú a predajú záujemcom.“ Brezno má v tejto oblasti „náskok“ celé desaťročie a chce s obcami spolupracovať.
   Vytvorenie spoločnej úradovne tiež považuje za pozitívne, no hneď pripomína:
„Hrozilo, že nebudeme schopní zabezpečovať všetky funkcie, ktoré sme si zmluvne zaistili, napríklad opatrovateľskú službu. Mesto ju chcelo riešiť samostatne, ale dohodli sme sa, že sociálne služby budeme zabezpečovať spoločne. Ľudí, ktorí potrebujú dennú alebo dvadsaťštyrihodinovú opatrovateľskú službu, bude pribúdať. Nie všetky obce dosiahnu každý rok určitý počet ľudí, ktorých bude treba opatrovať, počty budú kolísať. Preto by sme mali tieto služby zabezpečovať spoločnými silami,“ dodáva na záver Mgr. J. Berčík.

(pl)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT