12. FEBRUAR 2008 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Program kín od 12. do 19. februára

Kino Mostár Brezno

16. so – Vášeň a cit (VB/USA, MP/15 19.30) – Romantická dráma.

17. ne – Zlatý kompas (USA, MP/12, 16.30 a 19.30) – Fantasticko-dobrodružný film.

Kino Panoráma Podbrezová

17. ne – Polčas rozpadu (SR, M/12, 19.00) – Čierna komédia.


KULTURA

HONZA NEDVĚD

so skupinou v piatok 22. februára o 18.00 v Kultúrnom dome v Čiernom Balogu.

Vstupné: 220 Sk

Predpredaj vstupeniek od 5. februára v Obecnom úrade a v knižnici v Čiernom Balogu.

 

. . .

 


DAKUJEME ...  

   Skupina historického šermu Berezun ďakuje Eagle baru z Brezna za sponzoring v roku 2007.

...

   Ďakujeme MUDr. Zdenke Volentierovej z pľúcneho oddelenia breznianskej nemocnice za starostlivosť o nášho milovaného manžela, ocka a starého ocka Jána Kvietka z Brezna v posledných ťažkých chvíľach jeho života.

Rodiny Kvietková a Matošová


SPORT

Kto nepríde, bude banovať

   Občianske združenie Jasienok, Lesy mesta Brezno, Mestský športový klub, Mestské kultúrne stredisko v Brezne a mesto Brezno v sobotu 16. februára pozývajú na 7. ročník krnohových pretekov Veľká cena Jasienka – Memoriál Katky Štulajterovej v Zadných Halnoch – Vagnári.

   Program: 8.00 prezentácia pred Motorstopom v Zadných Halnoch, 9.00 – vývoz krnôh a pretekárov na štart, 11.00 štart pretekov, 14.00 vyhlásenie výsledkov a dekorovanie víťazov (v cieli) 15.00 zvoz krnôh a pretekárov pred motorstop.

   Kyvadlová doprava: Brezno – autobusová stanica cez ČSA 8.30, 10.00, 10.30, Vagnár – parkovisko: 12.30, 13.30, 15.00, autobus bude stáť po celej trase na znamenie.

   V prípade nepriaznivých snehových podmienok sa krnohové preteky neuskutočnia.

. . .

 V piatok 29. februára od 20.00 sa na Zimnom štadióne L. Horského v Brezne uskutoční Laserová diskotéka na ľade. Pri tejto príležitosti od 18.00 do 20.00 vyhlásia:

   * NAJLEPŠIEHO ŠPORTOVCA mesta Brezna 2007 (vyhlasuje športová komisia mesta Brezna),

   * ŠPORTOVÚ OSOBNOSŤ mesta Brezna 2007 (môžete zvoliť vaším hlasom, vyplnením  hlasovacieho lístka, ktorý si môžete vyzdvihnuť v krytej plavárni, na zimnom štadióne, v TIKu, v podateľni mestského úradu a vyplnený lístok vhodíte do urny, zaslaním e-mailu na adresu kandidáta, ktorého ste si vybrali; nominácie nájdete na webovej stránke mesta Brezna, na plagátoch a v nasledujúcom čísle Horehronia).

   V rámci podujatia sa od 15.00 do 18.00 uskutočnia Horehronské majstrovstvá v tlačení traktorovej pneumatiky po ľade hokejkou a finálový zápas v hokejo–futbale stredných škôl. Podmienkou účasti sú korčule a vek nad 18 rokov (záujemcovia mladší ako 18 rokov len s písomným súhlasom zákonného zástupcu). Prihlásiť sa môžete na adrese: Mestský športový klub, ŠLN 34, 977 01 Brezno.

   Na podujatí, ktoré bude uvádzať Julo alias Pytón, vystúpia: Klub mažoretiek zo Zvolena so svojou ohňovou šou, Krasokorčuliarsky klub Iskra Banská Bystrica, T–element,  Los Babracos.

   Vstupné: 15 rokov a viac (korčuľujúci 80 Sk na celé podujatie od začiatku až po koniec, nekorčuľujúci 50 Sk), od 6 do 15 rokov - 40 Sk, deti do 6 rokov - vstup zadarmo.


  INE

   Základná umelecká škola v Brezne pozýva na polročný verejný žiacky koncert, ktorý sa uskutoční

vo štvrtok 14. februára o 17.00 v koncertnej sále školy.

Vstupné je dobrovoľné.

. . .

V sobotu 16. februára od 8.30 sa v Pohorelej uskutoční 5. ročník súťaže furmanov O POHORELSKÝ BĽANCÁR.

   Vstupné: dospelí 50 korún, deti od 6 do 15 rokov 20 korún, deti do 6 rokov zadarmo. Vstupenky sú žrebovateľné v tombole.

  Informácie: AGROPohorelá – J. Tlučák, č. tel.: 0903 170809.

. . .

Detský folklórny súbor Šťastné detstvo

Vážení spoluobčania,

   členovia detského folklórneho súboru Šťastné detstvo sa uchádzajú o vašu priazeň pri poukázaní 2 % z vašich daní. Získané prostriedky využijú na podporu činnosti, rozšírenie aktivít a prezentovanie ľudových tradícií nielen doma, ale aj v zahraničí.

   Údaje: názov: Detský folklórny súbor Šťastné detstvo, sídlo: Švermova 7, 977 01 Brezno, IČO: 37958895, právna forma: občianske združenie.

. . .

  Okresná organizácia Slovenského poľovníckeho zväzu v Brezne v spolupráci s Obvodným lesným úradom v Brezne srdečne pozýva na CHOVATEĽSKÚ PREHLIADKU TROFEJÍ, ktorá sa uskutoční  v sobotu 1. marca od 12.00 do 18.00 a v nedeľu 2. marca od 8.00 do 11.30 v priestoroch reštaurácie Omega v mestskom dome kultúry.

. . .

   Partnerstvo sociálnej inklúzie okresu Brezno a realizátori projektu Partnerstvo – nástroj na riešenie sociálnej inklúzie v okrese Brezno pozývajú na stretnutia o budovaní kapacít Partnerstva sociálnej inklúzie okresu Brezno a komunít v jeho pôsobnosti v dvojfázovom informačnom a vzdelávacom programe

   1. časť:  27. – 29. februára v Rekreačnom areáli Predná Hora

   Dvadsaťštyri hodín praktického, interaktívneho vzdelávania, workshopy a prezentácie z oblasti strategického a komunitného plánovania, facilitovania, budovania partnerstiev, konkrétnych nástrojov riešenia sociálnej inklúzie - sociálneho podnikania, riešenia bytovej otázky znevýhodnených skupín, budovania a prevádzkovania komunitných a poradenských centier                                                                                                    ....a priestor pre nadväzovanie vzťahov, kontaktov, spolupráce.

   2. časť: apríl, dvojdňový výjazdový seminár za pozitívnymi príkladmi a skúsenosťami v SR (presný termín a lokalitu stanovia po dohode s účastníkmi a lektormi).                                                                                    

   Lektormi programu sú PaedDr. Michal Smetanka a Mgr. Martin Molčan, Regionálne rozvojové partnerstvo Veľký Šariš.

Program je vhodný pre zástupcov verejných organizácií, samosprávy, podnikateľských subjektov, mimovládnych organizácií alebo jednotlivcov pôsobiacich v oblasti sociálnej inklúzie v okrese Brezno.

   Viac informácií získate v pracovných dňoch v Administratívnom, poradenskom a informačnom centre PSI okresu Brezno, Školská 5, 1. poschodie vľavo, telefonicky na čísle 0907 180306 – M. Budovcová, koordinátorka projektu alebo e-mailom na adrese monikab@sanynet.sk.

   Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou.   

. . .

Nová publikácia o regióne na knižnom trhu
   Mestské kultúrne stredisko v Brezne zaradilo v tomto roku do svojich aktivít ďalší tvorivý počin. Prostredníctvom Turisticko-informačnej  kancelárie v Brezne bola v týchto dňoch vydaná nová regionálna publikácia s názvom Od prameňa Hrona. Publikácia s podtitulom Sprievodca po Horehroní na 72 stranách prostredníctvom textu a takmer 300 farebných fotografií vypovedá o ľudovej kultúre tohto regiónu, mapuje zaujímavosti a aktivity jednotlivých obcí, sprevádza čitateľa po kultúrnych pamiatkach, ponúka možnosti navštíviť zaujímavé lokality, zúčastniť sa na niektorom z usporiadaných podujatí. Publikácia Od prameňa Hrona by nemala chýbať v školách a knižniciach. Uvítajú ju najmä ubytovacie zariadenia a obce, kde by mala byť k dispozícii návštevníkom a turistom, ktorým sa stane návodom ako spojiť poznávanie so zážitkami a relaxom pri pobyte na Horehroní. Anglická mutácia textu umožní využiť túto publikáciu aj pre zahraničných návštevníkov a  propagácii Slovenska v zahraničí.
   Novú publikáciu si môžete kúpiť aj objednať v Turisticko-informačnej kancelárii v Brezne,  bude distribuovaná aj  do kníhkupectiev.

. . .

Na knižnom trhu sa čoskoro objaví nová publikácia Vojtecha Majlinga U nás taká obyčaj. Záujemcovia si ju aj s venovaním môžu objednať priamo u autora: tel: 6114679, 0904 607608, na e-mailovej adrese: vojtechmajling@centrum.sk. Cena knihy aj s poštovným je 690 korún.

. . .

Spoločnosť PIPECO Slovakia, s. r. o.

Mostárenská 9, Brezno

prijme do trvalého pracovného pomeru vodičov MKD.

   Požiadavky: VP skupiny B, C a E, prax min. 5 rokov, bezúhonnosť, samostatnosť, zodpovednosť.

   Platové ohodnotenie: dohodou.

   Kontakt: 6711306, 0904 561587

. . .

Dražobná spoločnosť

MIONEX, s. r. o.

0915 758595 – M. Ondráš

OZNÁMENIE O DRAŽBE

   1/ 1-izbový byt č. 14, 5. podlažie, Šupkova č. 6, Podbrezová

   Vyvolávacia cena: 120 000 Sk

   Dražobná zábezpeka: 36 000 Sk

   Obhliadky: 18. februára o 17.30, 25. februára o 17.30

   Dražba bude 3. marca o 8.30 v Notárskom úrade JUDr. M. Ježkovej na Námestí gen. M. R. Štefánika 48 v Brezne.

   2/ 3-izbový byt č. 18, 7. podlažie, Štiavnička č. 50, Podbrezová

   Vyvolávacia cena: 240 000 Sk

   Dražobná zábezpeka: 72 000 Sk

   Obhliadky: 18. februára o 18.00, 25. februára o 18.00.

   Dražbe bude 10. marca o 8.30 v Notárskom úrade M. Ježkovej na Námestí gen. M. R. Štefánika 48 v Brezne.

 . . .

Oznámenie zmeny termínu konanania verejného plánovacieho stretnutia

   Občianske združenie Opora Pohorelá oznamuje všetkým záujemcom, ktorí plánujú sa zúčastniť na verejnom stretnutí o budovaní námestia v Pohorelej pod pracovným názvom Pohorelský dvor, že pre závažné skutočnosti termín konania  bude oznámený dodatočne.

   Za porozumenie ďakujeme!

 

 . .  .

 

  V sobotu 23. februára sa v Brezne – Lúčkach uskutoční súťaž ťažných koní Brezniansky koniarik.


Polícia pátra

   Polícia v Brezne sa obracia na občanov so žiadosťou o pomoc a spoluprácu pri pátraní po hľadaných:

- 50-ročnom Vladimírovi Špánikovi zo Žiliny, ktorý je  podozrivý zo spáchania prečinu podvodu

- 32- ročnom Róbertovi Zrníkovi z Brezna, na ktorého  Okresný súd v Brezne dňa 9. novembra 2007 vydal príkaz na zatknutie pre porušovanie domovej slobody

- 20-ročnom Michalovi Spišiakovi z Brezna, na ktorého Okresný súd v Brezne dňa 21. januára 2008 vydal príkaz na zatknutie pre trestný čin krádeže v spolupáchateľstve

- 28-ročnej Lenke Štulajterovej, trvale bytom Sihla, na ktorú  Okresný  súd v Brezne dňa 16. januára 2008 vydal príkaz na zatknutie pre prečin zanedbania povinnej výživy. Počas pátrania polícia získala poznatky, že by sa mala zdržiavať v  Hriňovej, prípadne v Detve, kde by mala žiť s neznámym mužom.

   Polícia žiada občanov, ktorí by vedeli podať akékoľvek informácie o hľadaných, aby tak urobili v ktoromkoľvek útvare Policajného zboru alebo na známe tel. číslo 158.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT