19. FEBRUAR 2008 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Mariáš v Čiernom Balogu

   V sobotu 16. februára sa v Čiernom Balogu uskutočnil posledný turnaj 8. ročníka Handeľskej ligy v mariáši. Najviac sa darilo domácim hráčom (Peter Kováčik, Ivan Mesjar, Pavol Belko, Vojtech Belko, Ľubomír Belko), ktorí sa po prvýkrát stali celkovými víťazmi. Na druhom mieste skončilo družstvo  Beňuša (Ján Bačkovský, MVDr. Andrej Ďurčenka, Marian Veverka, Michal Libič) a na treťom tím z Filipova, ktorý o pol boda predstihol vlaňajšieho víťaza – kolektív z Gašparova. Piate miesto obsadilo družstvo z Braväcova II. a šieste miesto si odniesli najúspešnejší hráči doterajších ročníkov z Braväcova I.
   Aj súťaž jednotlivcov mala nového nového víťaza. Zaslúžene vyhral Peter Kováčik, ktorý si prvenstvo udržiaval od pvého kola. Druhé miesto patrí Jánovi Bačkovskému, tretie Štefanovi Pôbišovi z Braväcova II., štvrté Ľubomírovi Gašperanovi z Braväcova I., piate miesto získal Andrej Ďurčenka a šieste Peter Drbúl z Filipova.

Jozef Šajgalík

 Zo stolného tenisu

   Po dlhšej prestávke pokračovala II. liga zápasmi. Brezno vycestovalo do Čadce, kde zvíťazilo 12:6 (Plecho 3, Lamper 3, Gálik 4, Spáč 2). Hráčom sa nedarilo vo Višňovom, kde podľahli 11:7 (Plecho 4, Lamper 1, Spáč 1, štvorhra Gálik -  Spáč 1). Gálik nezopakoval výkon z Čadce, Spáč s Lamperom sa hľadajú a Plecho sám nestačil.

(ľl)

 Šípkarská a stolno–futbalová liga

Tretie kolo Slovenského pohára v stolnom futbale v Brezne

   Uplynulý víkend sa Dart club stal dejiskom tretieho kola   Slovenského pohára v stolnom futbale.  Úvod trojdňového maratónu bol naplánovaný v piatok na 18. hodinu, kedy začala prezentácia žrebovaných alebo tzv. DYP dvojíc. Na turnaji sa zúčastnilo 29 párov a Brezňanom sa darilo nad očakávanie, len bohužiaľ, žrebované dvojice nepatria medzi hlavné disciplíny. Petra Marčeka žreb pridelil k Maďarovi Zsoltovi Paraghovi, prebojovali sa až do finále, ktoré dohrávali v sobotu ráno. Petrovi so zahraničným partnerom sa nepodarilo uspieť a musel sa skloniť pred Marekom Matysom a Ľudovítom Nastišinom, ale druhé miesto na úvod podujatia potešilo. Na stupne sa v piatok dostal ešte Brezňan Ján Ambrós, ktorý s Marekom Vaňousom z Bratislavy skončil tretí.
  V sobotu už bolo všetko pripravené na hlavné disciplíny, ktoré odštartovali voľné dvojice. Z domácich hráčov najlepšie skončil Tomáš Pompura, ktorý ss Marianom Kuniakom obsadil 9. miesto. Na 17. mieste skončili Ján Ambrós a Terka Turňová,  Maja Giertlová a Martin Ciesar, Peter Marček a  Igor Koštiaľ.
   V kategórii juniorov – jednotlivcov to najďalej dotiahla Mária Giertlová, ktorá skončila štvrtá. Reputáciu domáci ako tak napravili v turnaji mužov v kategórii jednotlivcov, keď Ján Ambrós obsadil 5. miesto. No zvyšok neprekročil svoj tieň a Mišo Baník, Martin Ciesar a Tomáš Pompura to dotiahli len na 17. miesto.
   O niečo úspešnejšie ako vystúpenie mužov možno hodnotiť dievčatá. Turnaj jednotlivcov v kategórii žien vyhrala Renáta Mečlová, ktorá je odchovankyňa 1. DC Brezno, no momentálne už žije a hrá za bratislavské Nymfy. Z Breznianok skončili Mirka Kolesárová a Maja Giertlová zhodne na 7. mieste. Vo dvojiciach Mirka s Majou skončila celkovo tretia.

Komplet výsledky 
   Kompletný výsledkový servis nájdete na
www.foosball.sk,  program pre šípkarov a stolných foosbalistov je na www.1dartclub.sk.

(pp)

 Seniori i dorast Brezna posledných nešetrili

  Návšteva premiéra Roberta Fica na Zimnom štadióne po zasadnutí vlády v Brezne bola kratšia a skôr, ako bolo avizované, no jeho prísľub pomoci na urýchlenie dostavby haly platí. V 2. lige seniorov je už definitívne umiestnenie posledných troch účastníkov východnej skupiny, v 1. lige dorastencov skončila základná časť a s ňou aj účasť Brezna v tejto sezóne, naopak žiacke súťaže rozšírili svoj program až do konca marca.

2. liga seniorov – východná skupina 17. kolo

HK Brezno – MHK VTJ Sabinov 12:1 (3:0, 4:0, 5:1), góly Brezna: Ľubomír Bačkor 3, Marián Laštiak 2, Pavol Babic 2, Juraj Donoval 2, Juraj Fábry, Miroslav Bendík, Michal Krupčík

   Diváci, ktorí prišli na tribúnu po začiatku zápasu, si mohli spočiatku myslieť, že sledujú priateľské stretnutie breznianskych hokejistov, odlíšených modrými a žltými dresmi s nápisom HK Brezno. V skutočnosti išlo len o výpomoc domácich  sabinovským hokejistom, ktorí pricestovali do Brezna bez dresov. Na výkone však bolo od začiatku poznať, ktorí sú „naši“. Už po pol minúte nahral v tomto zápase mimoriadne produktívny Laštiak na prvý gól Bačkorovi a pred uplynutím druhej minúty viedli domáci zásluhou Fábryho už 2:0. Necelých päť minút pred koncom prvej tretiny priviedol puk na dosah sabinovskej bránky Babic s Nemčokom a nakoniec húževnatý Donoval dôraznou strelou zvýšil náskok Brezna na 3:0. V druhej tretine počas dvoch minút dvakrát skóroval Laštiak. Raz mu asistovali Rusnák a Bačkor, na druhom góle sa podieľal Fábry. Neskôr po rozohrávke Goláňa čakal na Laštiakovu prihrávku v dobrej streleckej pozícii Bačkor a po puku do sabinovskej bránky poslal aj vzdušnú pusu do hľadiska. Do konca druhej tretiny zostávali štyri sekundy, keď Donovalov ťah na bránku súpera nasledoval Bendík a akciu efektne zakončil Babic. Na začiatku tretej tretiny sabinovskí hokejisti prvý a jediný raz v tomto zápase po náhlom protiútoku zaznamenali gól na 7:1. Jedenásti sabinovskí hokejisti aj ich brankár však čoraz očividnejšie strácali sily a poskytli tak priestor pre parádne akcie domácich strelcov.  Taká bola Bendíkova gólová strela k tyči po Nemčokovej a Krupčíkovej asistencii, či akcie, ktoré pripravil Laštiak raz Bačkorovi, neskôr Babicovi. Medzitým druhý raz potešil gólom svojich početných priaznivcov Donoval, ktorému priateľsky potľapkal prilbu asistujúci Tomáš Turňa s Jurajom Fábrym. Do zoznamu strelcov sa stihol ešte zaradiť Michal Krupčík. Stihol to len tak-tak, deväť sekúnd pred koncom zápasu.

   Z ďalších stretnutí 17. kola mal podobný priebeh i výsledok súboj Lučenec – Detva 3:12 (1:3, 0:6, 2:3). Oveľa dramatickejší bol zápas v Ružomberku, kde hostili Michalovce. Ružomberok – Michalovce 5:6 (0:0, 4:3, 1:2 – predĺženie 0:0, s. n. 0:1). Ružomberok viedol v 2. tretine už 3:0, v tretej tretine Michalovce otočili na 4:5, nakoniec po nerozhodnom výsledku v riadnom hracom čase i po predĺžení boli v samostatných nájazdoch šťastnejší hostia. Rovnaký výsledok po takmer totožnom priebehu ako v zápase Ružomberka s Breznom. Na konci tohto týždňa seniori Brezna cestujú na zápas do Michaloviec.

1.         Detva            17        15           1          0          0          1          121:36           47

2.         Brezno         17        12           1          0          0          3          122:51           41

3.         Michalovce    17        10           1          0          1          5          122:87           33

4.         Ružomberok  17          7           0          0          2          8          101:111         23

5.         Lučenec        17          3           0          0          0          14         57:144           9

6.         Sabinov         17          0           0          0          0          17         37:130           0

1. liga dorastencov

MHK Ružomberok – HK Brezno 2:7 (0:3, 1:3, 1:1), góly Brezna: Lukáš Pinka 3, Miroslav Bránecký 2, Matej Dolník, Tomáš Kocka

   Pri náskoku Dolného Kubína na siedmej priečke tabuľky prvej dorasteneckej ligy pred Breznom na ôsmom mieste dve kolá pred koncom základnej časti súťaže už nebola možnosť na zmenu tohto poradia. Motiváciou Brezna tak zostalo udržanie jednobodového odstupu od posledného Ružomberka, s ktorým sa stretli obaja súperi v priamom súboji v dvoch záverečných zápasoch. Už prvé stretnutie využili dorastenci Brezna presvedčivým víťazstvom. Výsledok dostal reálnu podobu už po prvej tretine, sprevádzanej viacerými hrubými zákrokmi na oboch stranách. Domáci hráči držali kontakt so súperom len v pästných súbojoch, a to ešte hostia prežili bez inkasovaného gólu jedenapolminútové oslabenie o dvoch hráčov. Prvý gól padol do bránky Brezna až pri štvorgólovom náskoku hostí a k nemu už dokázali pridať Ružomberčania iba jeden za stavu 7:1. Pri góloch Brezna dvakrát asistovali Tomáš Rakyta a Matej Dolník, po raze Ivan Harvan, Matej Frajt, Tomáš Kocka a Dávid Matúška.

HK Brezno - MHK Ružomberok 10:3 (1:0, 4:2, 5:1), góly Brezna: Miroslav Bránecký 2, Michal Šišmiš, Štefan Šajgal, Martin Kyseľ, Lukáš Pinka, Ján Báti, Dávid Matúška, Matej Harvát, Matej Frajt

   Druhý zápas odohrali v Ružomberku podobne, ako sa prvý raz oba zápasy s Ružomberkom uskutočnili v Brezne. Napriek tomu, že dorastenci Ružomberka nastúpili v nedeľu v porovnaní so sobotňajším zápasom oveľa disciplinovanejšie, konečná výhra bola ešte výraznejšia, ako deň predtým. Gól Brezna z prvej tretiny domáci vyrovnali hneď na začiatku druhej tretiny, neskôr znížili na 3:2, ale potom sa už naplno prejavila prevaha Brezna, ktorej mieru vcelku reálne vyjadril aj konečný dvojciferný výsledok. Ku gólovým strelám ich autorov prispeli prihrávkami či inou formou asistencie dvakrát Miroslav Bránecký a Matej Frajt, Lukáš Pinka, Matej Harvát, Matej Vereš, Dominik Juhász, Štefan Šajgal, Peter Fekiač, Adrián Korbeľ.

1. HK Spiš. N. Ves               32   24   2   3   0   3  170:75   79

2. HK Trebišov                      32   22   0   0   5   5  172:96   71

3. P.H.K. Prešov n. o.           32   21   1   0   1   8  170:103   67

4. MsHK Žilina B                  32   15   0   4   0 13  125:118   49

5. HK Mládež Michalovce      32   12   3   1   1 15  141:152   44

6. HKm Humenné                 32   10   2   2   0 18  120:125   36

7. MHK Dolný Kubín             32   10   0   0   0 19  110:144   33

8. HK Brezno                       32     8   0   1   1  22   92:166   26

9. MHK Ružomberok            32     6   0   1   0  25   94:208   19

   Do nadstavbovej časti, v ktorej sa stretnú s najlepšími štyrmi dorasteneckými klubmi západnej časti 1. ligy, postúpili z východu Spišská Nová Ves, Trebišov a Prešov. Štvrtým postupujúcim budú Michalovce, pretože Žilinu B vyradili z nadstavbovej časti. Pre ostatných účastníkov súťaž skončila.  Podrobnejšie záverečné zhodnotenie účasti dorastencov Brezna v 1. lige v tejto sezóne prinesieme v niektorom z najbližších čísel Horehronia.

I.                    liga starších žiakov

HC Lučenec – HK Brezno 4:3 (1:2, 3:1, 0:0), góly Brezna: Martin Bauer 2, Matúš Brezničan

   Starší žiaci Brezna vstúpili do zápasu s Lučencom razantne. Ich strelecké pokusy na bránku domácich postupne naberali na intenzite a keď sa pridala aj prenosnosť, z nahrávky Adama Oceľa sa po strele Matúša Brezničana vydaril prvý gól Brezna. O dve minúty neskôr, v polovici prvej tretiny pridal Martin Bauer  po nádhernej samostatnej akcii ďalší. Po ňom sa dostal na trestnú lavicu prvý vylúčený hráč hostí a pred koncom jeho vylúčenia starší žiaci Lučenca využili početnú prevahu na gól.  Päť minút po začiatku druhej tretiny v krátkom časovom intervale najprv domáci hráči vyrovnali na 2:2. Už o dvadsať sekúnd Adam Oceľ zvýšil na 3:2, Brezničan v tomto prípade na gól prihrával. O minútu žiaci Lučenca vyrovnali a gólové počítadlo na dlhší čas „zamrzlo“. Tri minúty pred záverom druhej tretiny domáci využili početnú prevahu na svoj štvrtý gól a ten sa nakoniec ukázal pre výsledok tohto zápasu ako rozhodujúci.

   Mladší žiaci Brezna mali vo svojej súťaži voľno, o týždeň v nedeľu 24. februára hrajú obidva žiacke tímy v Rimavskej Sobote.

Ing. Jozef Kolarovič

 Stedoslovenská divízia prípraviek 21. kolo
HK Brezno - HK 95 Považská Bystrica 1:11 (0:2, 1:6, 0:3), gól Brezna: Jakub Hibler (asistoval Patrik Kováčik)
   Zápas sa zlomil za stavu 0:3 pre hostí. Breznianski hráči mali dve šance, ktoré nevyužili, naopak hostia sa dostali do vedenia 0:5. V zápase domáci inkasovali veľa lacných gólov a na dobre korčuľujúcich súperov ich bojovnosť nestačila.

Michal Miklovič


STRANA:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT