19. FEBRUAR 2008 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Program kina Mostár od 19. do 26. februára

23. sobota, 24. nedeľa - RESIDENT EVILE (USA, MP/15, 19.30) - Sci-fi thriller.


KULTURA

Mestské kultúrne stredisko v Brezne

pozýva na

CIGÁNSKI DIABLI

v pondelok 10. marca

o 19.00

v mestskom dome kultúry

vstupné: 200 Sk

Predpredaj vstupeniek v TIKu, č. tel.: 6114221

 

. . .

 

Folklórny súbor Klások

pozýva na program

folklórneho súboru z Bekesu

BELENCÉRES

vo štvrtok 28. februára

o 19.00

v Mestskom dome kultúry Brezno

Vstupné: 50 Sk

   Predaj vstupeniek hodinu pred začiatkom predstavenia.

 


DAKUJEME ...  

   Združenie rodičov pri SOU Brezno ďakuje hypermarketu Tesco, ako aj všetkým podnikateľským subjektom, ktorí vecnými cenami do tomboly podporili fašiangovú veselicu  usporiadanú SOU v sobotu 8. februára v Omega klube v Brezne.


SPORT

V nedeľu 24. februára sa v reštaurácii Omega uskutoční 3. ročník mariášového turnaja T3 M – Memoriál Mariána Mojžiša.

   Prezentácia: od 8.45, začiatok: od 9.00.

. . .

 

 V piatok 29. februára od 20.00 sa na Zimnom štadióne L. Horského v Brezne uskutoční Laserová diskotéka na ľade.

   Pri tejto príležitosti od 18.00 do 20.00 vyhlásia:

   * NAJLEPŠIEHO ŠPORTOVCA mesta Brezna 2007 (vyhlasuje športová komisia mesta Brezna),

   * ŠPORTOVÚ OSOBNOSŤ mesta Brezna 2007 (môžete zvoliť vaším hlasom, vyplnením  hlasovacieho lístka, ktorý si môžete vyzdvihnuť v krytej plavárni, na zimnom štadióne, v TIKu, v podateľni mestského úradu a vyplnený lístok vhodíte do urny, zaslaním e-mailu na adresu kandidáta, ktorého ste si vybrali; nominácie nájdete na webovej stránke mesta Brezna, na plagátoch a v nasledujúcom čísle Horehronia).

   V rámci podujatia sa od 15.00 do 18.00 uskutočnia Horehronské majstrovstvá v tlačení traktorovej pneumatiky po ľade hokejkou a finálový zápas v hokejo–futbale stredných škôl. Podmienkou účasti sú korčule a vek nad 18 rokov (záujemcovia mladší ako 18 rokov len s písomným súhlasom zákonného zástupcu). Prihlásiť sa môžete na adrese: Mestský športový klub, ŠLN 34, 977 01 Brezno.

   Na podujatí, ktoré bude uvádzať Julo alias Pytón, vystúpia: - Klub mažoretiek zo Zvolena so svojou ohňovou šou,

- Krasokorčuliarsky klub Iskra Banská Bystrica,

- T–element, 

- Los Babracos.

   Vstupné:

   15 rokov a viac (korčuľujúci 80 Sk na celé podujatie od začiatku až po koniec, nekorčuľujúci 50 Sk),

   od 6 do 15 rokov - 40 Sk, deti do 6 rokov - vstup zadarmo.

 


  INE

   Základná organizácia Jednoty dôchodcov Slovenska v Brezne pozýva členov JDS, KD a sympatizantov seniorov na hodnotiacu členskú schôdzu, ktorá sa uskutoční v stredu 20. februára o 14. hodine v koncertnej sále Základnej umeleckej školy v Brezne (od 13.30 budú na rok 2008 vyberať členský príspevok 30 Sk).

. . .

  Základná škola s materskou školou, MPČĽ 35, Brezno vyhlasuje zápis do materskej školy, ktorý sa uskutoční od 1. do 31. marca. Škola prijíma deti od 2 do 6 rokov.
   Ponúka: alternatívne prvky vo výchove a vzdelávaní, sezónne športové aktivity, oboznamovanie detí s anglickým jazykom, individuálnu logopedickú starostlivosť.
  
Srdečne vás pozývame na Deň otvorených dverí v utorok 4. marca.
   Tešíme sa na vás budúci škôlkari.

. . .

  Mestská knižnica v Brezne pre žiakov základných škôl vyhlasuje štvrtý ročník literárnej súťaže Zahraj sa na spisovateľa, ilustrátora a vydavateľa a vytvor knihu o národnom hrdinovi Jurajovi Jánošíkovi.
   Hotové práce treba priniesť do mestskej knižnice do 15. mája. Súťaž vyhodnotia na námestí pri príležitosti Medzinárodného dňa detí.

. . .

Okresná organizácia Slovenského poľovníckeho zväzu v Brezne v spolupráci s Obvodným lesným úradom v Brezne srdečne pozýva na CHOVATEĽSKÚ PREHLIADKU TROFEJÍ, ktorá sa uskutoční  v sobotu 1. marca od 12.00 do 18.00 a v nedeľu 2. marca od 8.00 do 11.30 v priestoroch reštaurácie Omega v mestskom dome kultúry.

. . .

Mamičky pozor!

1. JARNÁ BURZA V SLNIEČKU !!!

Preberanie vecí: od 3. do 5. marca

od 8.00 do 17.30 

PREDAJ: od 6. do 7. marca

od 8.00 do 18.00                    

Kočíky, autosedačky, detské oblečenie, chodítka a mnoho iných vecí....

Veci preberáme len čisté, moderné a nepoškodené.

Informácie: 6123889, 0915 876080

. . .

Dychová hudba Železiarne Podbrezová prijme do svojich radov nových hráčov na dychové nástroje. Prioritne ide o hráčov na nástroje: krídlovka, trombón, trúbka, tenor, klarinet Es a  iné nástroje. Prihlásiť sa môžu aj začiatočníci a  záujemcovia bez rozdielu veku. Ponúkame kvalitnú hudobnú prípravu v dobrom kolektíve, slušivú uniformu, účasť na domácich i zahraničných vystúpeniach a festivaloch s najstaršou dychovou hudbou na Slovensku.
   Bližšie informácie na č. tel.: 6451440 (aj záznamník), 0903 636667, e-mail: dhudba@zelpo.sk alebo osobne v skúšobni Dychovej hudby v Podbrezovej na sídlisku Kolkáreň (za domom kultúry) v utorok a štvrtok od 16.30 do 19.00. Viac informácií o plánoch a histórii dychovej hudby získate na jej domovskej webovej stránke http://www.zelpo.sk/dh/dychovka.nsf

. . .

Nová publikácia o regióne na knižnom trhu

   Mestské kultúrne stredisko v Brezne zaradilo v tomto roku do svojich aktivít ďalší tvorivý počin. Prostredníctvom Turisticko-informačnej  kancelárie v Brezne bola v týchto dňoch vydaná nová regionálna publikácia s názvom Od prameňa Hrona. Publikácia s podtitulom Sprievodca po Horehroní na 72 stranách prostredníctvom textu a takmer 300 farebných fotografií vypovedá o ľudovej kultúre tohto regiónu, mapuje zaujímavosti a aktivity jednotlivých obcí, sprevádza čitateľa po kultúrnych pamiatkach, ponúka možnosti navštíviť zaujímavé lokality, zúčastniť sa na niektorom z usporiadaných podujatí. Publikácia Od prameňa Hrona by nemala chýbať v školách a knižniciach. Uvítajú ju najmä ubytovacie zariadenia a obce, kde by mala byť k dispozícii návštevníkom a turistom, ktorým sa stane návodom ako spojiť poznávanie so zážitkami a relaxom pri pobyte na Horehroní. Anglická mutácia textu umožní využiť túto publikáciu aj pre zahraničných návštevníkov a  propagácii Slovenska v zahraničí.
   Novú publikáciu si môžete kúpiť aj objednať v Turisticko-informačnej kancelárii v Brezne,  bude distribuovaná aj  do kníhkupectiev.

 . . .

   V piatok 7. a v sobotu 8. marca sa uskutoční festival horského filmu ĎUMBIERFEST, ktorý organizuje OZ Nairan v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom v Brezne. Na festivale budú premietať filmy s tematikou extrémneho lyžovania, extrémneho lezenia, cestovateľské filmy, paraglaiding, z výškového horolezectva a iných extrémnych športov súviacich s horským prostredím. Účasť prisľúbili popredný režisér Pavol Barabáš, horolezec Jaroslav Vonderčík a iní.
   Na 6. ročníku festivalu uvedú dokumentárne filmy zo známeho medzinárodného festivalu v Bratislave Hory a mesto.
    V hudobnej časti festivalu vystúpi v piatok 7. marca    skupina Los Babraccos a v sobotu 8. marca Skaprašupina.
   Bližšie informácie o festivale  poskytnú v Turisticko-informačnej kancelárii v Brezne, č tel. 6114221 alebo na:
www.brezno.sk, www.bombura.sk.

. . .


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT