22. APRÍL 2008 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


  

   Nina Mesarkinová zo Závadky nad Hronom, Bianka Cipciarová z Jasenia, Michal Oláh z Valaskej, Paulína Ridzoňová z Čierneho Balogu, Petra Škivrová z Brezna.

 

                Opustili nas_image

     

 

   Jozef Pištol (80) z Hronca, Ján Hrudkay (79) z Brezna, Valéria Bauzová (83) z Hornej Lehoty, Daniel Hlásnik (59) z Dolnej Lehoty, Jozef Kamaráš (78) z Valaskej, Peter Širgel (45) z Hronca, Alžbeta Laubertová (79) z Gašparova, Ing. Pavol Šuhajda (58) z Brezna, Daniela Slončíková (47) z Drábska, Ján Baliak (69) z Braväcova.


 

Zachranne zlozky zasahovali
 

Záchranné zložky zasahovali
150 

   Hasiči zaznamenali štyri dopravné nehody – v Pohronskej Polhore došlo k zrážke Fiata a Forda, havária  sa neobišla bez zranenia, v Pohorelej vodič s osobným autom narazil do prípojky zemného plynu, v Telgárte a v Predajnej sa prevrátili nákladné vozidlo a Octavia. V nedeľu vyštartovali do Telgártu, kde spílili spadnutý strom. Z penziónu vo Vaľkovni pomohli zniesť pacientku do sanitky. Zlikvidovali požiar v podkrovných priestoroch rodinného domu v Čiernom Balogu, hospodárskej budovy na Tisovskej ceste v Brezne a  uhasili horiacu suchú trávu v okolí mesta. Na požiadanie polície otvorili garáže v Brezne.

 

155

   Breznianski lekári zhodnotili, že v tomto týždni zaevidovali hlavne epileptické záchvaty, 15 srdcovo-cievnych príhod, 6 dýchacích príhod, po 5 tráviacich príhod a úrazov (v jednom prípade išlo o zrazeného chodcu), 17 neurologických príhod.   V Bystrej vyštartovali k 4 náhlym príhodám srdca a obehu, k 3 dýchacím príhodám, k 2 neurologickým príhodám, ku gynekologickej príhode, v jednom prípade išlo o zneužitie RZP a prepravili 2 pacientov. Záchranári v Lome nad Rimavicou zaznamenali 6 výjazdov, z toho po 2 k poruchám srdca a obehu a ku kolapsovým stavom, po1 k epileptickému záchvatu a ochoreniu chrbtice. V Heľpe pomohli pri 7 srdcovo-cievnych príhodách, 2 chirurgických príhodách a úrazoch, psychiatrickej príhode a do nemocnice v Brezne previezli 2 deti s vysokými teplotami.

  

 Cestná záchranná služba
0903 745988
16 154  

   Zamestnanci Cestnej záchrannej služby odtiahli päť vozidiel po dopravných nehodách v Predajnej, Žiari nad Hronom, Poprade, Pustom Poli a v Brezne, pri haváriách došlo aj k vážnejším zraneniam. Z Heľpy do Podbrezovej prepravili Volkswagen Passat s poruchou motora.

  

Horská záchranná služba

6195326

   Členovia Horskej záchrannej služby skonštatovali, že týždeň od 11. do 18. apríla bol pokojný. Nezaznamenali žiadny úraz ani pátraciu akciu, turistov vo vysokohorskom prostredí bolo pomenej.

 

Blahozelanie

Milošovi k narodeninám.

   Len to najkrajšie, čo život môže dať, chceme ti pri tvojom 40-ročnom jubileu zaželať. Nech slza bolesti ti tvár nikdy nezmáča, žiaľ a smútok nech sa ti chrbtom otáča. Nech len zdravie, šťastie, láska a dobrota sú náplňou ďalších rokov tvojho života, želajú manželka Slávka, synovia Matúš a Andrej, rodičia, brat Dušan s rodinou, sestra Marcela s rodinou a teta Anna s rodinou.

     

Podakovanie

   Ďakujeme všetkým príbuzným, priateľom a známym, ktorí dňa 15. apríla odprevadili na poslednej ceste nášho drahého

   Jána Hrudkaya.

   Zároveň ďakujeme za kvetinové dary a za prejavenie sústrasti.
Smútiaca rodina

Spomienky

    Dňa 3. marca uplynulo sedemnásť rokov a 22. apríla sme si pripomenuli nedožitých šesťdesiat rokov nášho brata

   Stanislava Prečucha z Čierneho Balogu – Krámu.

   Spomína brat s rodinou a ostatná rodina.

 . . .

   Ruky pracovité museli skrehnúť, žiadalo sa im v rodnej zemi odpočinúť. Srdce ubolené prestalo biť, nebolo lieku, aby mohlo ďalej žiť. Už ťa neprebudí slnko, ani krásny deň, na breznianskom cintoríne spíš svoj večný sen.
   Dňa 31. marca sme si pripomenuli nedožité päťdesiate narodeniny našej dobrej susedy a priateľky 

   Júlie Kráľovej z Lopeja.

   Spomínajú rodiny Belková, Krakovská.

 . . .

    Kto žije v srdciach tých, ktorých opustil, ten nezomrel a navždy ostane v našich spomienkach.
   Dňa 16. apríla sme si pripomenuli nedožitých štyridsať rokov nášho syna, brata a švagra

   Pavla Pančíka z Brezna.

   Spomína smútiaca rodina a známi.

   . . .

   Len kytičku kvetov z lásky ti na hrob môžeme dať, pokojný spánok ti priať, modlitbu tichú odriekať a s bolesťou v srdci na teba spomínať.
   Dňa 25. apríla uplynie druhé výročie úmrtia našej drahej mamičky, svokry, starinky

   Anny Šuhajdovej z Lopeja.

   S láskou spomínajú dcéra Hanka s manželom Dušanom, vnučky Ivka, Aninka a ostatná rodina.

 . . .

   Ťažko je uveriť, že nie je medzi nami, že navždy odišiel – niet cesty návratu. Nechcel on toho veľa, iba žiť a nie nás do smútku pohružiť. Prijmi ho do svojej domoviny, pane môj, ale prosím, daj, aby s nami vždy jak bdelý anjel bol.
   Dňa 25. apríla uplynú dva roky odvtedy, čo nás náhle, bez slova rozlúčky navždy opustil milovaný syn, brat a strýko

   Peter Chovan z Mýta pod Ďumbierom.

 Kto ste ho poznali, venujte mu tichú spomienku.
    S láskou a bolesťou v srdciach spomínajú rodičia, bratia Ján a Slávko s rodinami.

 . . .

   Po krátkych cestách chodili sme spolu, na dlhú odišiel si sám. Márne ťa naše oči hľadajú, márne po tvári slzy stekajú. Ticho trpel a s chorobou zápasil. Ubolené, vykrvácané srdce prestalo navždy biť. Smutný je náš dom, keď niet otec teba v ňom.
   Dňa 25. apríla uplynú dva roky odvtedy, čo nás opustil náš milovaný otec, manžel a starý otec

   Jaroslav Bartoš z Čierneho Balogu – Pustého.

   S láskou spomína manželka s dcérami, synovia, nevesty, zaťovia a vnúčatá. Ďakujeme všetkým, ktorí mu venujú tichú spomienku.

 . . .

Tak veľmi si sa chcel tešiť, tak veľmi si chcel žiť, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo ti biť.
   Dňa 26. apríla si pripomenieme nedožitých sedemdesiat rokov manžela, otca a starého otca

   Marka Kováčika z Čierneho Balogu.

   Spomína manželka a syn Peter s rodinou.

 



Vazeni citatelia!

      Dosial sme v rubrike Podakovania neuverejnovali fotografie vasich blizkych. V buducnosti sa to zmeni. Podakovania chceme rozsirit podobne ako Spomienky a vytvorit priestor nielen pre text, ale aj pre fotografie nedavno zosnulych, ktore dorucite inzertnemu oddeleniu nasho tyzdennika najneskor vo svrtok.

Redakcia

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

zostavila Ing. Svetlana Šimurdová, tel: 0905 119230

Baran
   Všetky pracovné úlohy a zámery ste uskutočnili, preto žiadny zhon! Ak vás znepokojujú myšlienky na budúcnosť, teraz si s tým hlavu veľmi nelámte, pretože ešte nenastal čas riešenia.

Býk
   Tento týždeň by ste si mali dať pozor na zdravie. Síce je tu už jar, ktorá ohlasuje svoju vládu príjemne hrejúcimi slnečnými lúčmi a vyvoláva tak ilúziu leta, ale to je len zmyslový klam.

Blíženci
   Po predchádzajúcich meditáciách nad sebou samým zaznamenali vaše vzťahy citeľné zlepšenie. Zistili ste, že všetko nie je také beznádejné, ako ste sa zo začiatku domnievali. Okolie vám opäť vychádza v ústrety.

Rak
  Nenechajte nikomu hovoriť do svojich vecí, najmä nie do rodinných záležitostí a partnerských problémov. Pozor najmä na prešibané tetušky, či na iných príbuzných.

Lev
   Darí sa vám v pracovných, aj v rodinných záležitostiach. Na prvý pohľad ste spokojný a vyrovnaný. V hĺbke duše vás však čosi znepokojuje a rozptyľuje, žeby zlé svedomie?

Panna
   Ak sa vám v predchádzajúcich dňoch podarilo zmietnuť zo stola všetky nahromadené úlohy, môžete teraz poľaviť a viac sa venovať zábave. Cez víkend usporiadajte menšiu párty.

Váhy
   Budete potrebovať všetku svoju diplomaciu, aby sa vám podarilo odvrátiť blížiacu sa búrku medzi rodinnými „gangmi“. Rozhodne sa nedajte strhnúť na žiadnu stranu, tí druhí by vám to nikdy neodpustili.

Škorpión
   Vyvarujte sa drobných klamstiev a malých podvodov, ktoré neprinášajú žiadny prospech, iba môžu otriasť mienkou o vašej bezúhonnosti.

Strelec
   Asi vás neopustí pochmúrna nálada. Pomyslenie na domáce práce vám bude spôsobovať husiu kožu a s povinnosťami v zamestnaní to nebude o nič lepšie. Rozptýliť by vás mohli väčšie nákupy.

Kozorožec
   Tento týždeň sa podobá minulému ako vajce vajcu. Navyše vo vás drieme túžba po nejakom skutočnom dobrodružstve. Prečo nie, ale v každej situácii pamätajte na dobrú výchovu.

Vodnár
   Neklesajte na duchu, keď sa prebudíte po noci plnej snov do neveselej reality a čaká vás cesta do práce. Hviezdy vám predpovedajú úspech.

Ryby
   Týždeň sa nezačne práve najlepšie. Zrazu sa pred vami nakopia problémy, ktoré ste predtým ignorovali, a tak sa postupom času rozrástli do obludných rozmerov.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT