10. JUN 2008 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Program kina Mostár od 10.  do 17 júna

14. so, 15. ne – Horton (USA, MP, 19.30, 15. 6. aj 17.00) - Animovaný film od tvorcov Doby ľadovej s českým dabingom.


Mesto Brezno, Mestské kultúrne stredisko v Brezne v spolupráci s HLPgrafik, s. r. o., a s týždenníkom Horehronie vás pozývajú na výstavu najúspešnejších prác 13. ročníka medzinárodnej súťaže kresleného humoru a satiry

O Bomburovu šabľu na tému Peniaze, peníze, peneži – euro.

   Výstava je otvorená v breznianskej synagóge od soboty 7. júna do štvrtka 31. júla. V júni v pracovné dni dopoludnia od 10.00 do 12.00, popoludní od 13.00 do 15.00. V júli treba návštevu nahlásiť na tel. č. 6114221 (TIK).
S Bomburovou šabľou za trvalý smiech!


 Okresná organizácia Jednoty dôchodcov na Slovensku Brezno v spolupráci so Základnou organizáciou Jednoty dôchodcov na Slovensku Bacúch a s Obecným úradom Bacúch

usporiada 7. ročník okresnej prehliadky speváckych skupín seniorov

v sobotu 14. júna od 13. hodiny v Kultúrnom dome v Bacúchu, na ktorú vás srdečne pozýva.


SÚŤAŽ O VSTUPENKY

na 7. ročník hudobného festivalu slovenskej rockovej a populárnej hudby v Pohorelej 20. a 21. júna

SVÄTOJÁNSKA NOC PLNÁ HUDBY

   V druhý deň, v sobotu 21. júna, bude festival pokračovať od 15.00 vystúpeniami kapiel, ktoré sú síce mediálne menej známe, ale ich kvalitná tvorba určite stojí za vypočutie. Sobotňajší program otvorí breznianska KATARZIA. Z Banskej Bystrice sa s alternatívnym popom predstaví LA PANIQUE.
Festival bude pokračovať v pop-rockovom zvuku vystúpením domácej kapely DD (Druhý dych). Potom sa festivalovému  publiku predstaví EM.SOFT - jemní rockeri, vynikajúco zohratá skupina šiestich hudobníkov z Košíc, ktorí sa v roku 2007 stali víťazmi súťaže Košický zlatý poklad. Rockové REBRO bude zabávať vlastnými skladbami aj overenou rockovou klasikou. Fascinujúci, úžasne rockovo zafarbený hlas speváka Romana „Roča" Čiefa už v Pohorelej znel na 2. ročníku, kedy pôsobil v Metalinde. Absolventi košického konzervatória zoskupení v GOOD FANCY za štyri roky svojho pôsobenia na slovenskej hudobnej scéne získali viacero prvenstiev na hudobných súťažiach (Talent Night 2004, Universal Music, Košický zlatý poklad 2005, Talent Night 2006, finalista Coca-Cola Popstar 2007, semifinále International Live Award vo Viedni...). Publikum v Pohorelej potom iste roztancujú vynikajúci zabávači – dvojica P.S., ktorá doteraz s príchodom každej novej platne mala isté miesto v rebríčkoch hitparád. DRUŽINA hrá moderne a citlivo spracovaný slovenský folklór, výborne zapadajúci do definície ethnobeat, resp. world music. Vlani získala slovenskú grammy – Aurela. Charizmatický mladík z Bratislavy SAMO TOMEČEK vystúpi so svojou skupinou FREE INNA CAGE. Môžeme sa tešiť na poriadny „rockový nárez“. Všetkých priaznivcov poctivej rockovej muziky a nesmrteľných rockových balád určite poteší dobrá rocková METALINDA,  ktorá za dvadsaťjeden rokov pôsobenia na slovenskej hudobnej scéne vydala už trinásť albumov. Pred polnocou sa o dobrú náladu a zábavu postará známa bratislavská kapela TAKTICI. Nebudú chýbať legendárne hity ako Dáša, Zelená či novšie Seňorita Margerita alebo Tajné kvapky na lásku. Záver festivalu bude patriť mladému rockerovi z Rožňavy – finalistovi poslednej série Superstar ROBOvi ŠIMKOvi a jeho kapele MassRiot.
   Okrem hudobného budú aj sprievodné programy, pivné a iné súťaže, trampolína, skákaci hrad, žrebovanie vstupeniek o skvelé ceny...
   Hovoreným slovom a krásnym vzhľadom budú na festivale sprevádzať moderátorky Maťa Comissová a Dominika Hyriaková.
   Vstupenky na podujatie si môžete kúpiť: dvojdňové v predpredaji do 19. júna za 300 Sk v predajných sieťach TICKETPORTAL a TICKETART, v Espresse Pod Orlovou, v
internetovej pivárni i@PUB v Pohorelej, v predajni SteffiMode v Heľpe a v Kuchynskom štúdiu HAMANNAX na Štúrovej 36 v Brezne, dvojdňové na mieste za 350 Sk, jednodňové na sobotu na mieste za 250 Sk (jednodňové len na piatok sa nepredávajú).

Ďalšie info a program na www.snph.sk.

   Ak chcete súťažiť o dve dvojdňové vstupenky na festival, do 18. júna na adresu redakcia Horehronie, Švermova 7, 977 01 Brezno pošlite odpoveď na otázku (nezabudnite napísať vaše meno a telefónne číslo):

Ktorá breznianska kapela vystúpi v sobotu na hudobnom festivale Svätojánska noc plná hudby?


Ďakujeme...

   Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Brezne, ktoré v spolupráci s Centrom voľného času v Brezne organizovalo výchovno-vzdelávací projekt Policajt môj kamarát, ďakuje Základnej škole s materskou školou Pionierska 2 v Brezne za poskytnutie priestorov a Elene Faťunovej za sponzorský dar vo forme občerstvenia počas súťaže.

Ing. Václav Riapoš

   Chcem poďakovať organizátorom Lesného behu Muránskou planinou z CSM, s. r. o., Tisovec, generálnemu riaditeľovi Ing. Františkovi Albertymu, predsedovi organizačného výboru Mgr. Jánovi Dianišovi, riaditeľovi pretekov Ing. Milošovi Albertymu, čestnému členovi organizačného výboru a štátnemu tajomníkovi ministerstva dopravy Ing. Dušanovi Švantnerovi, vytyčovateľovi bežeckej trate Stanislavovi Bobákovi a všetkým sponzorom podieľajúcim sa na tomto podujatí.

Vojtech Ridzoň

   V mene všetkých Miškiných spolužiakov chceme vysloviť veľké ĎAKUJEME všetkým, ktorí darovali krv. Breznianskej verejnosti, našim profesorom, študentom, bývalým žiakom a aj tým, ktorí prišli, ale neboli vhodnými darcami. Zvlášť ďakujeme vedeniu školy za spoluorganizáciu. Ďakujeme, že viete oceniť hodnotu ľudského života.

Žiaci 2. B


Banskobystrický samosprávny kraj, Stredoslovenské osvetové stredisko Banská Bystrica a obec Valaská vás srdečne pozývajú na 37. ročník

festivalu dychových hudieb
VALASKÁ 2008

V sobotu 14. júna na Námestí 1. mája vo Valaskej (v prípade dažďa v Kultúrnom dome Valaská)

Program:

11.00 - 12.00 promenádny koncert - Dychový orchester Prešov, mažoretky Witches a Maguranka z Kanianky
12.45 – 13.15 sprievod dychových hudieb Valaskou
13.00 festivalový koncert, účinkujú:

malé dychové hudby:

Selčianka Banská Bystrica, vedie Ladislav Horňák
Mostárenka
Brezno, vedie Matej Krella
Cementón
Banská Bystrica pri ZUŠ R.Tatára, vedie Pavol Machajdík
Maguranka
Kanianka, vedie Jozef Baláž ml.
Dychový orchester
ZUŠ Jána Pöschla Prešov, dirigent Jaroslav Doležal
Mažoretky Witches,
vedúca Jana Imrichová

veľké dychové orchestre:

Dychová hudba Železiarní Podbrezová, dirigent Jozef Kráľ
Dychový orchester mesta Brezno
, dirigent Ivan Sýkorka
Dychový orchester Valaská
, dirigent Ján Jenča
Moderuje
Katarína Gogolová
Sprievodné podujatie: Ľudové remeslá v objatí hudby
(Námestie 1. mája, pripravilo Občianske združenie Pekný deň vo Valaskej)

Informácie: SOS Banská Bystrica - 4125206, Obecný úrad Valaská – 6176028, internet: www.sosbb.sk, www.valaska.sk


Jánske ohne na salaši v sobotu 21. júna

   Aj tento rok vás pozývame osláviť s nami letný slnovrat a prežiť najdlhší deň v roku plný zábavy, ľudovej hudby a chutného jedla na EUROSALAŠI BREST v Michalovej pri Brezne otvorené od 10.00, večer Jánska vatra

Kontakt: 0903 610126, 0903 639878, www.eurosalas.sk, info@eurosalas.sk

 ... 

Prerušenie dodávky elektrickej energie

Pre revíziu elektrického zariadenia bude prerušená dodávka elektrickej energie:

- v pondelok 16. júna od 8.00 do 13.00 v častiach Podkoreňová – smer Košíkovo, Hlboká, Podkoreňová č. 92 – č. 128,
- v utorok
17. júna od 8.00 do 13.00 v časti Podkoreňová č. 4 – č. 92 (bytovky, Coop Jednota, pohostinstvo a obchod),
- v utorok
1. júla od 8.00 do 13.00 v časti Rohozná – Dvoriská, Kriváň, Hliník,
- vo štvrtok
3. júla od 8.00 do 13.00 v častiach Rohozná č. 2 – č. 69, Rohozná – Kriváň č. 1, 3, 5, 9, 13, 15, Hliník č. 1 – č. 6, 8, 27, Penzión Fantázia, COOP Jednota, ŽSR.

... 

CIVILNÁ OCHRANA INFORMUJE

Preskúšanie prevádzkyschopnosti systémov varovania obyvateľstva

   Podľa § 3a ods. 4 zákona NR SR číslo 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvateľstva v znení neskorších predpisov stanovil Úrad CO MV SR v piatok 13. júna o 12.00 dvojminútovým stálym fónom preskúšanie prevádzkyschopnosti siete elektrických sirén na území Slovenskej republiky.

... 

Bombura klub v Brezne v sobotu 14. júna o 20.00 pozýva na koncert známej breznianskej kapely LOS BABRACCOS.

...

Vydrovské letné tábory v roku 2008

   opäť prázdniny v znamení nezabudnuteľných dobrodružstiev, plné vzrušujúcich prekvapení, nových priateľov, skvelej zábavy, perfektných hier, výbornej nálady uprostred nádhernej prírody Vydrovskej doliny, na čerstvom vzduchu, romantické večery s gitarou pri ohni, oddych od rodičov a povinností.
   Lesnícky skanzen, jazda Čiernohronskou železničkou, táborové tričko s potlačou a CD s fotografiami z tábora.

   Viete už, ako dopadol siedmy diel Harryho Pottera? S nami ho môžete prežiť a vydať sa na cestu pokušení a nástrah v tábore: Harry Potter - Posledný boj (vek od 8 do 14 rokov)
   Možno vás priláka legenda o poklade v hlbokých vydrovských lesoch, ktorý môžete nájsť v tábore:
Ostrov pokladov (vek od 8 do 14 rokov)
Vaše prianie sa môže splniť v tábore pre mladých:
Tretie prianie (vek od 15 rokov)
Viac informácií: VYDRA – vidiecka rozvojová aktivita, Hlavná 56, 976 52 Čierny Balog, č. tel.: 6190944, vydra@vydra.sk

www.vydra.sk, www.vydrovskadolina.sk.

... 

Centrum voľného času, Školská 7, Brezno ponúka letné tábory s dennou dochádzkou

PUŤÁČIK I. (7. - 11. júla)
PUŤÁČIK II. (14. - 18. júla)

   Program: aquapark Tralalandia, Bojnice, Dobročský prales, Demänovská jaskyňa, Arboretum Borová hora, Sliač kúpele, jazdecká farma, jazda vláčikom, zábavné hry, športové súťaže a iné.
V cene 800 Sk je zahrnuté vstupné, cestovné a poistenie.
Informácie: denne od 9.00 do 18.00, č. tel: 6116601.

... 

Výbor ZO SZZP vás pozýva na pripravovanú akciu zájazd na kúpalisko do Kremnice
vo štvrtok 26. júna
poplatok 150 korún
odchod o 7. hodine od pošty v Brezne

Poplatok za zájazd vyberáme v dňoch 17. júna (utorok) a 20. júna (piatok) v čase od 13. do 16. hodiny v Klube dôchodcov na Rázusovej ulici v Brezne. Na zájazd treba so sebou zobrať preukaz ZŤP a občiansky preukaz (pre zľavnené vstupné na kúpalisko).

... 

Jazdecké preteky v Nemeckej v nedeľu 15. júna Majstrovstvá detí a juniorov v parkúre O cenu Agatour

Program: 10.00 začiatok pretekov – skoky od 80 cm do 120 cm, 17.00 – 18.00 vyžrebovanie tomboly
Atrakcie: skákací hrad, vozenie na poníkoch, prehliadka stajní...
Bohaté občerstvenie, kotlíkový guľáš.
Vstupné: dospelí 30 Sk, deti zadarmo.

Info: www.arletajazdeckyklub.sk

... 

Obec Jasenie v spolupráci s Klubom slovenských turistov v Jasení pozýva v sobotu 14. júna na šiesty ročník Výstupu na Chabenec
(útulňa pod Ďurkovou). Odchod o 8.00 spred hasičskej zbrojnice autobusom do doliny Lomnistá. Výstup sa uskutoční za každého počasia!

...

Doplnok do reklamy FENESTRA:
ZĽAVA OD 43 %
(do rohu namiesto jubilejná zľava)
4151552

(vpravo nad e-mailtovú adresu marsbb@mail.t-com.sk)

... 

Prijmeme brigádnikov do obsluhy. Tel.: 0903 541239
Predávame palivové kálané drevo.

Tel.: 0902 719536

REA-S, s. r. o., Mostárenská 9, 977 01 Brezno ponúka široký sortiment nerezového materiálu (AISI 304, 316Ti, 321):

rúry zvárané, leštené…
plechy leštené, brúsené…
jäckle
kolená, redukcie, príruby…
fitingy – vsuvky, nátrubky, skrutkovanie…
armatúry – guľové ventily, klapky…  

Tel.: 048/6700000-9, fax: 048/6700003 
e-mail:
rea-s@rea-s.sk, www.rea-s.sk

 ...

Vladimír Moravčík  VM ELEKTRIK GAS Rázusova 1, Brezno          

tel.: 0907 226153

Služby:
montáž elektroinštalácie rodinných domov,
projektová činnosť,
prípojky pre rodinné domy,
výroba rozvádzačov,
revízne správy.


Agentúra PRODUCTION PARTY
vás pozýva na divadelnú komédiu  Kapustnica Divadlo Commedia

v utorok 24. júna o 18. hodine do Mestského domu kultúry v Brezne
Vstupné: 120 Sk
Predpredaj: v TIKu
Info: 0903 851461

 ... 

Kuchynka, Rázusova 7, Brezno TESCOMA -20 % od 1. júna do 30. júna.

 ...

 ZVARMAT, s. r. o. Demo Tour ESAB 2008

Zváračov a zváračských odborníkov pozývame na praktické ukážky – zváranie novými strojmi ESAB metóda MMA, MIG, TIG

Kedy: v utorok 17. júna od 8.00
Kde: Brezenská 8 – v sídle firmy

www.zvarmat.sk


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT