10. JUN 2008 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


  

Lukáš Úradník z Lomu nad Rimavicou, Peter Šugár zo Žiliny, Tamara Turňová z Brezna, Jana Kišová z Polomky, Timotej Pôbiš z Valaskej, Emil a Milan Kamenickí z Čierneho Balogu.

                 Opustili nas_image

     

  Anna Tomášková (84) z Brezna, Ján Čellár (78) z Michalovej, Miroslav Škoda (66) z Hornej Lehoty, Štefan Kliment (73) z Čierneho Balogu, Samuel Budaj (66) z Ráztoky, Ján Ťažký (87) z Čierneho Balogu, Jozef Turňa (60) z Čierneho Balogu, Jaroslav Houška (58) z Brezna, Ladislav Fedor (65) z Pohronskej Polhory, Ľubica Drmajová (75) z Beňuša, Ľubomír Švantner (57) z Čierneho Balogu, Augustín Riccini (83) z Brezna.

Zachranne zlozky zasahovali
 

150

    Nehoda motocyklistu v Šumiaci, zakliesnený človek pod vlakom v Hronci a požiarno-previerkové cvičenie v Polomke vyplnili hasičom sobotu. V nedeľu nacvičené postupy použili v praxi, keď hasili požiar v Pohorelskej Maši a uchránili majetok za dva milióny korún. Stred týždňa opäť prial nehodám, v Zadných Halnoch sa zrazil Volkswagen Golf s nákladným autom Man, pričom sa zranili dvaja ľudia, v Beňuši sa na strechu prevrátil Citroën, keď “vyletel” mimo cesty a pri tejto havárii napodiv žiadni zranení neboli. Vo štvrtok hasičov volali preto, aby otvorili byt na ŠLN, ale do ich príchodu sa to majiteľom podarilo vyriešiť. Na Fučíkovej ulici v Brezne horeli odpadky v nevyužívanej betónovej šachte. Ekologický zásah si vyžiadal únik ropných produktov z autobusu Karosa na stopäťdesiatmetrovom úseku cesty I/66, ktorý zasypali vapexom a vyčistili.

 

155  

   Až 49 výjazdov absolvovali v predchádzajúcom týždni breznianski lekári. Zaznamenali 14 náhlych príhod srdca a obehu, po 10 úrazov a iných prípadov, po 3 úmrtia pred príchodom RZP, neurologické a dýchacie ťažkosti, po 2 chirurgické zákroky, pôrody a zneužitie tiesňovej linky. Bystrianski lekári mali 21 prípadov, z toho 10 srdcovo-cievnych, 5 neurologických, 2 sekundárne prevozy do Banskej Bystrice, pôrod a 3 úrazy. Záchranári z Lomu nad Rimavicou prepravili pacientov z Hriňovej do Zvolena a Lučenca, z Kokavy do Lučenca a z Hriňovej do Zvolena. Lekári z Heľpy štartovali k pacientom 19-krát. Do evidencie im pribudlo 6 srdcovo-cievnych príhod, po 3 chirurgické a neurologické, 4 úrazy, 2 úmrtia pred príchodom RZP a gynekologický zákrok.

 

 Cestná záchranná služba
16 154
0903 745988
  

Zamestnanci Cestnej záchrannej služby odtiahli Volkswagen po nehode v Zadných Halnoch do Mýta pod Ďumbierom, Peugeot z Červenej Skaly a Octaviu z Banskej Bystrice do Brezna. Pomáhali vodičovi Passatu s poškodeným motorom a auto mu prepravili zo Žiaru nad Hronom do Heľpy, šoférovi nepojazdnej Toyoty uľahčili cestu z Vydrova do Brezna. Na recykláciu do Banskej Bystrice doviezli dve staré škodovky. Havarovaný Favorit presunuli z Hronca do Brezna a Peugeot z Nižnej Boce do Valaskej.

  

 Horská záchranná služba
6195326

   Na rozdiel od pokojného predchádzajúceho týždňa tentokrát pracovníci Horskej záchrannej služby zachraňovali turistku so zlomenou nohou v Jánskej doline, v lokalite Ohnište. Zúčastnili sa aj na preškolení leteckých záchranárov v Západných Tatrách a venovali sa výrubu zimného tyčového značenia. 
 

Blahozelanie

Strieborné nitky pretkávajú tvoje vlasy, na čele hĺbia sa nové vrásky. Starosti pribúdajú s rokmi, čas kráča míľovými krokmi. My by sme chceli zastaviť ten čas a povedať ti, aby si nikdy, nikdy neodišla od nás a šetri sa, veď máš nás...

   Dňa 13. júna sa dožila krásnych osemdesiat rokov života naša drahá mama

Anka Spáčová z Brezna.

   Pri tejto príležitosti ti vyprosujeme pevné zdravie a ochranu Panny Márie, spokojnosť, lásku v rodine.
   Za tvoju starostlivosť ti ďakujú dve dcéry Janka, Katka, syn Janko, nevesta Vierka, zať Jožko a sedem vnúčat.

   Všetci ťa bozkávame.

Podakovanie

   

  

 

Spomienky

 Celý život tvrdo pracovala a nikdy sa nesťažovala. Sama sebe pokoj a oddych nedopriala, vždy sa o všetko postarala. jej zlaté srdce každému prialo, z jej očí žiarila dobrota, preto nám bude chýbať do konca nášho života.   Dňa 7. júna uplynulo štyridsať rokov od úmrtia našej mamky, starkej a prastarkej

 Eleny Lalíkovej z Brezna
a dňa 24. júna by oslávila osemdesiatdva rokov.

   S láskou spomínajú manžel, synovia Ján, Dušan, Milan a dcéra Vierka, vnúčatá a pravnúčatá.

 ...

   Celý rok chýbaš medzi nami. Odišiel si náhle, zostali sme sami. Stíchlo srdce i tvoj hlas, no zostali spomienky v nás. Čas plynie ako tichej vody prúd, kto ťa mal rád, nevie zabudnúť. Dňa 7. júna uplynul rok odvtedy, čo nás navždy opustil manžel, otec a starý otec.

Anton Plichta zo Štiavničky.

   S láskou a úctou spomína manželka Mária, dcéra Zuzana, Mária s rodinou, synovia Anton a Matej, vnučka Lucia a ostatná rodina.

 ...

   Dňa 8. júna sme si pripomenuli smutné piate výročie úmrtia nášho manžela, otca a starého otca

Rudolfa Daxnera z Brezna.

   S láskou na teba spomíname a vždy budeš v našich spomienkach a srdciach. Manželka a dcéry s rodinami

 ...

   Čas plynie, ale rana bolí. Niet takého lieku, čo ju zahojí.   Dňa 8. júna uplynulo desať rokov od úmrtia mamy, starej mamy, prastarej mamy

Eleny Habovčíkovej z Mýta pod Ďumbierom.

   S láskou spomína deväťdesiatštyri ročný manžel Vojtech, dcéra Katarína s rodinou, pravnučka Johanka a Terezka.

 ...

   Dotĺklo srdce, ktoré sme tak milovali, klesli ruky, čo pre nás pracovali, zhasli oči, stíchol hlas, vďaka ti otec za všetkých nás.  Dňa 8. júna uplynul rok odvtedy, čo nás navždy opustil náš drahý manžel, otec, starý a prastarý otec

Konštantín Roháľ z Brezna.

   S láskou a úctou spomína manželka, synovia s rodinami.

 ...

   Štyri roky chýbaš medzi nami. Odišiel si náhle bez rozlúčky, zostali sme sami. Ťažko nám je bez teba, smutno je všetkým, už nič nie je také, aké bolo predtým. Stíchlo srdce i tvoj hlas, no zostali spomienky v nás. Čas plynie ako tichej vody prúd, kto ťa mal rád, nevie zabudnúť. Dňa 9. júna uplynuli štyri roky odvtedy, čo nás navždy opustil náš drahý otec a starý otec

Rudolf Zlúky z Podkoreňovej.

   S láskou spomína syn Rudolf, dcéry Alena a Miriam s rodinami.

 ...

    Mal som vás všetkých rád a chcel som ešte žiť, ale prišla tá chvíľa a musel som vás opustiť. Neplačte, nechajte ma tíško spať, čo mi bolo súdené, muselo sa stať. Milovali sme ho a on miloval nás, tú lásku v našich srdciach nezobral ani čas. Dňa 10. júna si pripomíname štvrté výročie úmrtia nášho drahého manžela, otca, starého a prastarého otca

Klementa Spišiaka z Osrblia.

   Spomína celá rodina.

   ...

   Zavrel si oči, srdce prestalo ti biť, aj keď sa ti tak veľmi chcelo žiť. Smútok a ticho dolieha na náš dom, veľmi nám chýbaš, muž drahý, v ňom. Dňa 14. júna uplynú dva roky odvtedy, čo ma opustil môj milovaný manžel

Vladimír Kuvik zo Sihly.

   S láskou a úctou spomína manželka.

 ...

   Mala som vás všetkých rada a chcela som ešte žiť, ale prišla tá chvíľa, keď musela som vás opustiť. Neplačte, nechajte ma tíško spať, čo mi bolo súdené, muselo sa stať.    Dňa 15. júna si pripomenieme nedožitých osemdesiatpäť rokov našej milovanej mamy, starej a prastarej mamy

Júlie Faškovej, rodenej Zibrínovej z Brezna

a dňa 28. júla uplynie šesť rokov odvtedy, čo nás navždy opustila.S láskou spomínajú dcéry s rodinami a ostatná smútiaca rodina.

   Kto ste ju poznali, venujte jej tichú spomienku. 


* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

 
Baran

   Týždeň sa nezačne práve najlepšie. Šéfom sa nepáči váš otvorený prístup k problémom. Rátajte preto s určitou averziou vašich nadriadených, zároveň však s obdivom a s podporou vašich kolegov.

Býk

   Náladu vám zlepší správa, že sa vaša záležitosť začína sľubne vyvíjať. Neodporúčame nadväzovať kontakty a spoluprácu s neznámymi ľuďmi, mohli by ste naletieť podvodníkom.

Blíženci

   Pozor na konflikty a nezhody s nadriadenými. Držte sa radšej trochu bokom a zaoberajte sa len svojimi povinnosťami. Na stretnutiach s opačným pohlavím sa kontrolujte a nechcite sa za každú cenu blysnúť, pôsobili by ste hlúpo a smiešne.

Rak

   Na mnohých z vás čaká telefonát alebo odkaz, ktorý vám dodá chuť na nejakú zmenu. Račice si možno uvedomia, že chodia príliš často v kostýme tej istej farby, muži zase zatúžia po zmene košieľ či kravát.

Lev

   Máte sklony k nerozhodnosti a váhavosti. Je jasné, že s takýmto prístupom nemôžete v zamestnaní dosiahnuť žiadne úspechy. Ak zostanete stáť pred problémom a ostatní od vás budú chcieť okamžité rozhodnutie, snažte sa celú záležitosť vyjasniť.

Panna

   Budete mať romantickú náladu, v ktorej si môžete dohovoriť schôdzku. Spánok vám ponúkne búrlivé a dobrodružné sny, takže nebudete mať najpokojnejšie noci.

Váhy

   Pozor, na obzore je nevítaná návšteva. Snažte sa predstierať, že nie ste doma a ak vám to dobrý sused prekazí tým, že povie, že tam predsa len ste, buďte zdvorilý, ale neoblomný a nedajte si pokaziť celý týždeň.

Škorpión

   Nespoliehajte sa na rady neznámych ľudí, ale ani sa neuzatvárajte pred okolím s myšlienkou, že na všetko stačíte sami. Premýšľajte o každom rozhodnom kroku.

Strelec

   V ľúbostných vzťahoch vám hviezdy priať nebudú, preto v tomto smere zbytočne neplytvajte energiou. Ak by predsa len niekto zabral, zistíte, a samozrejme neskoro, že si brúsi zuby len na vašu peňaženku.

Kozorožec

   Šťastena sa od vás trochu odvracia. Napriek tomu by sa vám malo dariť v rozmnožovaní vášho majetku – milióny však nečakajte.

Vodnár

   Očakáva vás niečo nové, prekvapivé, o čom nemáte ani tušenia. Romantika, zábava, sex – to sú témy tohto obdobia. Názory okolia by pre vás nemali byť smerodajné.

Ryby

   Vyvarujte sa skratového konania a rýchlych úsudkov. Starostlivo zvažujte každé slovo skôr, ako ho vypustíte z úst. V zamestnaní vás čakajú ťažkosti, ktoré sa však rýchlo rozplynú.


Výzva

   Na základe žiadosti o policajnú spoluprácu z Českej republiky vyzývame všetkých, ktorí si kúpili prípravok s názvom RESTIMOSOL (prípadne Restinosol), aby kontaktovali ktorýkoľvek útvar Policajného zboru osobne alebo telefonicky na telefónnom čísle 158. Tento prípravok je nepravdivo označovaný ako liek na liečbu onkologických ochorení. Ide však len o prípravok, ktorý obsahuje vitamíny a stopové prvky. Policajti z Českej republiky majú podozrenie, že došlo k trestnému činu podvodu, zatiaľ s nevyčíslenou škodou a neustáleným počtom poškodených. Prostredníctvom internetu mohlo dôjsť k predaju prípravku aj na Slovensku.


Traja Brezňania vo veku 63, 34 a 25 rokov pred mesiacom zašli k právnikovi, aby vyhotovil predbežnú kúpnu zmluvu na odkúpenie bytu. Byt chcel predať 63-ročný muž, ktorý ho mal prenajatý od mesta, a 34-ročný záujemca o kúpu mu po podpísaní zmluvy vyplatil 100 000 korún. Najmladší z mužov bol svedkom, ktorý mal potvrdiť pravosť predložených dokladov o vlastníctve bytu. Po overení v Katastrálnom úrade v Brezne však vyšlo najavo, že doklady boli sfalšované. Preto vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin falšovanie a pozmeňovanie verejnej listiny. Podvedenému kupcovi bytu vznikla škoda za 100 000 korún.

        Plastovú skriňu elektrického rozvádzača s elektromerom odcudzil zlodej na Táľoch z neoploteného pozemku rekreačnej chaty niekedy od utorka večera 3. júna do stredy dopoludnia 4. júna. Majiteľovi chaty z Brusna spôsobil škodu za 13 200 korún a spoločnosti zo Žiliny škodu v dosiaľ nezistenej hodnote.

   Po oznámení z breznianskej nemocnice, že sa im stratil pacient zo Šumiaca, vyštartovala v stredu 4. júna o šiestej večer hliadka mestských policajtov, aby muža našla. Podarilo sa to približne o hodinu neskôr v Predných Halnoch. Z nemocnice po „utečenca“ poslali sanitku.

   Do otvoreného dvora firmy na Rázusovej ulici v Brezne dopoludnia vošiel kmín vo štvrtok 5. júna a z kotolne, do ktorej vzápätí vnikol, ukradol dva hliníkové prejazdové mostíky v hodnote približne 11 000 korún. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže.

 

 V pondelok 2. júna o pol siedmej večer v lokalite Rúry zastavila šesťčlenná skupina Rómov troch Brezňanov. Obrala ich o peniaze, kreditné karty, mobilné telefóny a ruksaky s osobnými vecami. Mestskí policajti dvoch útočníkov zadržali na Chalupkovej ulici a pre podozrenie zo spáchania trestného činu lúpeže prípad odovzdali Obvodnému oddeleniu Policajného zboru v Brezne.

Na lúke pri Nemocnici s poliklinikou v Brezne zadržali mestskí policajti v sobotu 7. júna o piatej popoludní pacienta z Telgártu a pretože bol agresívny, asistovali lekárovi pri jeho vyšetrení.

V piatok 6. júna o pol deviatej ráno na základe oznámenia občana mesta hliadka mestskej polície prichytila dvoch chlapcov z Hornej Lehoty, ako trhali značky typov áut. Stihli ich odtrhnúť osemnásť. Pretože škoda presiahla hranicu 8000 korún, prípad prevzalo Obvodné oddelenie Policajného zboru v Brezne.

  Štyri elektrónové disky kolies s letnými pneumatikami zmizli majiteľovi garáže na Bendičke v Podbrezovej niekedy od štvrtka 5. do soboty 7. júna. Spôsobená škoda predstavuje približne 40 000 korún.

Niekedy počas dvoch týždňov od utorka 20. mája do utorka 3. júna zo skladu firmy na Mostárenskej ulici v Brezne zlodej ukradol tridsať kovových podložiek pod čerpadná a päť uzatváracích klapiek. Spoločnosti spôsobil škodu za 100 000 korún.

(pa, pb, mf)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT