11. JANUAR 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Popoludni 28. decembra od pol jednej do stvrt na sest sa neznamy pachatel vlamal do Skody Octavie combi, ktora bola zaparkovana na namesti v Brezne. Chyba z nej videokamera, mobilny telefon a par lyziarskych rukavic, cim O. M. zo SRN vznikla skoda za 40 000 korun a poskodenim auta za 15 000 korun.

...

Z garaze na Mazornikove pod Autoservisom V. D. Brezno zmizla rucna bruska Bosch, 165 cm dlhe lyze svetlozelenej metalizy s viazanim Solomon, 200 -centimetrove cierno-cervene lyze Elan M30 s viazanim Marker M30, hnedo-cerveno-zlte 140-centimetrove hlinikove palice, sada imbusovych klucov od 3 do 12 mm v pochromovanom puzdre a dvojdecova okrasna flasticka na alkohol. Kradez, ktorou zlodej sposobil majitelovi T. I. skodu dovedna za 27 950 korun, sa stala niekedy popoludni 28. decembra.

...

Pravdepodobne pod ruskom 29. decembrovej noci v Jarabej na Sirokej ktosi vykradol Renault 19. Jeho majitel H. H. z Banskej Bystrice je chudobnejsi o akumulator, sadu ziaroviek, tazne lano, zdvihak a o vsetky styri kolesa s diskami. Skodu odhadli na 29 400 korun.

...

V noci z 28. na 29. decembra sarapatil zlodej v garazi vo Valaskej. Majitelovi N. S. ukradol odtial ciernozltu motorovu pilu Mc Culloh za 13 820 korun.

...

O pol druhej popoludni 4. januara v katastri Hornej Lehoty v blizkosti hotela Junior na Krpacove sa z neznamych pricin celne zrazili dva snezne skutre. Jeden z nich viedol 38-rocny K. J. z Murana, druhy 44-rocny M. E. z Liptovskeho Mikulasa, ktoreho 21-rocna spolujazdkyna zo Strecna utrpela poranenia s jedenastdnovou praceneschopnostou. Podozrenie z trestneho cinu ublizenia na zdravi preveruju podbrezovski policajti.

Na Silvestra asi o pol jedenastej predpoludnim vznikol poziar v rekreacnej chate v katastri Cierneho Balogu -Medvedova. Podla vyjadrenia zistovatela pricin poziarov z odboru poziarnej ochrany Okresneho uradu v Brezne poziar vznikol bez zavinenia cudzej osoby pravdepodobne od komina vznietenim drevenej hmoty, ktora bola pri komine zamurovana. Poziar lokalizovali breznianski poziarnici. Skodu, sposobenu majitelovi H. O. z Brezna, vycislili asi na 50 000 korun.

...

Nezelanu navstevu v hostinci Metalik na Kuzmanyho ulici v Brezne mali v skorych rannych hodnach 31. decembra. Kmin tu uchmatol rozne druhy alkoholickych napojov, cigariet a z pokladne financnu hotovost. Majitelovi K. V. sposobil skodu za 35 340 korun.

...

Od poludnia 1. januara do rana nasledujuceho dna neznamy pachatel z dvoch skriniek v lyziarni hotela Hydrostav v Krpacove ukradol J. E. z Piestan modry snoubording s viazanim s obrazkom mora, utesov a mesiaca v splne, damske sivomodre snoubordingove topanky a lyziarske topanky striebornej farby s fialovymi klipsami dovedna za 23 080 korun.

...

Od pol desiatej vecer 3. januara do deviatej rano 4. januara ktosi sarapatil v pohostinstve Papuca v Polomke. Poskodil tu novy vyherny automat firmy Barbot (skoda 1000 korun) a z pohostinstva odniesol farebny prenosny televizor Philips s dialkovym ovladanim, rychlovarnu kanvicu Eta, tri litre Rumu, cigarety a zapalovace. Skoda sposobena majitelovi B. J. z Polomky predstavuje bezmala 25 000 korun.

....

Rano 4. januara na pristupovej komunikacii k parkovisku hotela Stupka na Taloch sa stala dopravna nehoda. Ked H. M. z Bratislavy viedol Mazdu 323 F smerom na parkovisko, na zladovatelej vozovke nedodrzal bezpecnu vzdialenost od pred nim iduceho jeepu Grand Cherokee, ktory zastal. Mazda pri brzdeni dostala smyk a narazila do zadnej casti jeepu. Havaria, pri ktorej neuradoval alkohol, skoncila bez zraneni a bez zadrzania vodicskeho preukazu.

Co sa udialo v tyzdni od 30. decembra do 7. januara

V zahradkarskej oblasti Kulbova v podvecer prveho januaroveho dna roku 2000 poziarnici hasili budovu na skladovanie sena. Ohen lokalizovali 2 C prudmi. Jednou z moznych pricin vzniku poziaru bola zabavna pyrotechnika. Nasledujuci den poskytli predlekarsku prvu pomoc dvom osobam zranenym pri zrazke Mazdy a Felicie v Polomke. Pricinou dopravnej nehody bolo nedanie prednosti v jazde. Auto v priekope im hlasili 5. januara v Bujakovo. Po prichode na miesto zistili, ze ho uz vytiahlo okoloiduce posypove vozidlo.

 

 

h155.jpg (2913 bytes)

Z tridsiatich vyjazdov sanitky RZP bolo jedenast k nahlym prihodam srdca a obehu, po styri k dychacim prihodam, urazom a inym pripadom, po raze zasahovala sanitky pri mozgovej a brusnej prihode, jeden pacient zomrel pred prichodom sanitky a styroch sekundarne prevazali do Banskej Bystrice. Na predlzene prazdniny nebude mat najlepsie spomienky jedenastrocna dievcina, ktora si den pred Silvestrom pri lyzovacke v Pohorelskej Masi zlomila nohu. Kedze snehu je stale dostatok a lyziarska sezona je v plnom prude, na svahoch jazdite opatrne a neprecenujte svoje sily, aby vam ostali len krasne, a nie nemocnicne spomienky.

 

 

Podakovania

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym za kvetinove dary a prejavy sustrasti pri poslednej rozlucke 22. decembra s nasim otcom

 

Milanom Velanom z Cierneho Balogu.

Smutiaca rodina

...

Uprimne dakujeme vsetkym priatelom, kolegom, susedom a znamym, ktori odprevadili na poslednej ceste nasho draheho zosnuleho

 

Ernesta Kanderu.

Srdecne dakujeme za prejavy sustrasti a kvetinove dary.

Syn a dcera s rodinami

Spomienky

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 30. decembra uplynulo jedenast rokov odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec, stary a prastary otec

Jozef Kupec z Cierneho Balogu - Dobroce.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S vdakou manzelka, synovia, dcery, vnucata, pravnuk a cela rodina.

...

Dna 1. januara uplynuli styri roky odvtedy, co nas navzdy opustila mama a stara mama

Antonia Turnova

a 11. januara rok odvtedy, co nas navzdy opustil otec a stary otec

Anton Turna z Brezna.

Kto ste ich poznali, venujte im tichu spomienku.

S laskou a uctou spomina syn Jozef s rodinou.

...

Zivot a smrt. V nich nikdy nie si sam, tvoj odchod zije s nami. Aj tryzen smutku do nadeji prekvita. Ty zijes v nas, my v tebe, nie sme sami. Mozno, ze zostanu uz navzdy usta neme, stiahnute krcom bezmoci, no spomienka v nasich srdciach neonemie, ta bude volat: Syncek, bracek, chybas mi!

Dna 8. januara uplynuli tri roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany syn a vnuk

Palko Kovacik z Hronca.

Spominaju rodicia, brat a cela rodina.

...

Zhasli oci, stichol hlas, bez slova rozlucky nechal si nas. Uz nikdy ta neprebudi slnko ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen. Nemozeme ta zobudit ani najkrajsim slovom, dame na hrob kyticku a povieme: Jozko zbohom!

Dna 12. januara uplynie rok odvtedy, co nas nahle po tragickej smrti vo veku dvadsatsest rokov opustil milovany manzel, otec a syn

Jozef Hrnciarik.

S laskou spominaju manzelka, dcerka Anicka, rodicia, surodenci a smutiaca rodina.

 


BARAN

Aj ked uprednostnujete svoje pracovne povinnosti, majte na mysli, ze rodina ma tiez svoje naroky. Cas si zadelte tak, aby ste kazdemu vyhoveli. Respektujte viac zakernost pocasia a krehkost svojho zdravia. Obliekajte sa tak, aby ste nemuseli pit caj s acylpyrinom.

BYK

Budete sa snazit rozsirit oblast svojich zaujmov - ako keby vam nestacil doterajsi siroky rozsah. Asi to bude spojene s novou znamostou. Vo vasej hlave neprestajne prudia romanticke predstavy, stretavate sa vsak s tvrdou skutocnostou. Bojujte za svoje sny.

BLIZENCI

Namiesto toho, aby ste mysleli na relax, ovladne vas pocit, ze vam niekto cosi ukradol spred nosa. Zacnite si zvykat na tvrdu realitu, ktora vas nebude rozmaznavat. Trochu vas mrzi predstava, ze kolegovia su na tom lepsie, ale viete tiez, ze zavist je zly radca.

RAK

Cakaju vas zmeny, ktore nutne prinesu so sebou poziadavku vacsej sustredenosti i zodpovednosti. Naroky budu vyzadovat mnozstvo serioznych informacii, aby ste mohli odhadnut mieru rizika, ktoru beriete na seba. Nekonajte unahlene.

LEV

Vam nakloneny Merkur priaznivo posobi na vytvaranie novych znamosti, vdaka ktorym sa dostanete v povolani zase o kusok dopredu. V citovej oblasti vam prekaza nedostatok sustredenosti a pokoja. Ak ste na nieco zabudli, este je cas to napravit.

PANNA

Ked sa trochu pozornejsie poobzerate na pracovisku, vytvori sa vo vas trpky pocit i vedomie, ze sviatky a necinnost nevplyvaju dobre na pracovnu moralku. Vyhladajte dovernych znamych a porozpravajte sa s nimi o aktivitach, ktore chcete podniknut.

VAHY

Hviezdy zodpovedne za vas osud sa pekne usmievaju, budete mat prijemne, az prekvapive zazitky. Potesi vas sef, ked kladne oceni vasu vynaliezavost. Cakaju vas lakave prejavy priazne sympatickych osob opacneho pohlavia. Nenechajte sa ale zneuzit.

SKORPION

Kazdy si vazi na pracovisku vasu doslednost a pracovitost, nebudte vsak prilis sustredeni na detaily. V domacom prostredi ratajte s nervakmi a podrazmi, mozu sa prejavit agresivne reakcie. Sebaovladanim vsetko prekonate.

STRELEC

Na vase kroky budu mat v tomto tyzdni vyrazny vplyv Merkur a Pluto, Prvy podpori vase myslenie a spolocensku angazovanost. Druhy vnesie do zivota mensie komplikacie. Neberte to tragicky, aj tak budete mat vacsi priestor pre aktivitu.

KOZOROZEC

Dajte si pozor na cestach, v dopravnych prostriedkoch i pri praci, skratka budte opatrni. Okolo vas bude stale cihat nebezpecenstvo. Vasa roztrzitost moze byt prekazkou pri realizacii rodinnych planov. Nepresadzujte svoje zamery za kazdu cenu.

VODNAR

Zaciatok roka je obdobie novych startov a iniciativ. Skor ako sa niekomu zaviazete, dobre si premyslite a pozistujte, ktore cesty su schodnejsie. Vikend vyuzite na stretnutie s priatelom, ktory vam ponukol dobru vec. Potesi aj ludi vo vasom okoli.

RYBY

Ulohy, ktore ste odlozili, mali by ste zvladnut bez akychkolvek tazkosti. Pri vlaznych stretnutiach nedavajte prilis najavo svoju lahostajnost. Cez vikendove dni vam mysel bude hyrit originalnymi napadmi. Zapiste si ich, mozno sa niekedy zidu.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT