11. JANUAR 2000 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Vyhral Jan Gordan

Strelecky klub v Sumiaci uskutocnil koncom decembra 9. kolo streleckych pretekov v strelbe zo vzduchovej pistole. Putovny pohar a vecnu cenu dostal Jan Gordan. Bolo to prekvapenie aj ostatnych strelcov, pretoze nebol clenom streleckeho klubu. Skromne prisiel na sutaz, odvazne strielal a zvitazil. O druhe miesto sa podelili Nikos Cupka a Simon Duraj, tretia priecka patri Petrovi Lapinovi. Strelivo a diplomy venoval strelecky klub, vecne ceny byvala clenka okresnej streleckej ligy Marta Baranova, obchodnicka z Pohorelej.

V. Cupka

Vyhlasia najlepsich sportovcov a kolektivy

Z iniciativy Mestskeho sportoveho klubu a Komisie sportu a rekreacie pri Mestskom zastupitelstve v Brezne je na piatok 4. februara pripraveny slavnostny akt vyhlasovania najlepsich sportovcov a sportovych kolektivov okresu Brezno za rok 1999. Podujatie sa uskutocni v kinosale Domu kultury v Brezne so zaciatkom o 17. hodine.

Vylasia tu desat najlepsich jednotlivcov v kategorii dospelych i mladeze a tri najuspesnejsie kolektivy dospelych a mladeze. Vstup na vyhlasovanie najlepsich sportovcov a kolektivov je volny.

Organizatori pozyvaju preto vsetkych priaznivcov sportu v Brezne a v okoli, ktori budu mat moznost vidiet spickovych sportovcov, ucastnikov olympijskych hier, majstrovstiev sveta ci majstrovstiev Europy. Vyhlasovanie ankety je prestizna otazka a samotni akteri budu zvedavi, ci odborna komisia da svoje hlasy biatlonistom,

 

Cyklisticky klub ZP Sport, a.s., Podbrezova informuje

Cyklisticky klub ZP Sport, a.s., Podbrezova sa v sobotu 8. januara zucastnil na 15. kole Slovenskeho pohara Zeleziarni Podbrezova a zaroven na Majstrovstvach Slovenska v cyklokrose na rok 2000 v kategorii muzov.

Vysledky: 1. Robert Glajza (Budvar Tabor), 2. Palo Medved, 4. Roman Bronis, 6. Jan Spak, 8. Miroslav Kovacik, 10. Peter Medved (vsetci ZP Podbrezova), Milan Sihelsky nedokoncil.

M. Strmen

Z hokejovych stadionov

Zapas muzov mal osobitny vyznam z hladiska dalsieho ucinkovania Brezna v sutazi. Vitazstvo by totiz udrzalo nadej na mozne dosiahnutie druheho miesta v tabulke a z toho vyplyvajucu cast v nadstavbovej casti sutaze, v ktorej sa stretnu prvi dvaja zo zapadnej aj vychodnej skupiny a po serii vzajomnych stretnuti bude znamy celkovy vitaz sutaze a postupujuci do prvej ligy. Situacia, ktoru mimochodom na zaciatku sutaze nik nepredpokladal. Hraci v tomto zapase vsak naznacene moznosti nedokazali potvrdit a dosiahnutym vysledkom a z neho vyplyvajucim postavenim v tabulke predposlednym kolom zakladnej casti sutaze (zapasom v Rimavskej Sobote) sa zaradili medzi muzstva, ktorych zastupcovia sa stretnu a rozhodnu o svojom dalsom ucinkovani. Pravdepodobne (ak im to dovolia financne moznosti) odohraju este niekolko kol v zlucenej sutazi vychodnych aj zapadnych ucastnikov, ktori obsadili vo svojich sutaziach nizsie nez druhe miesto.

II. slovenska hokejova liga

HK MSK VTJ Brezno - HKm Detva s.r.o. 1:6 (0:3, 0:2, 1:1), gol domacich: Fabry.

Zapas bol prikladom vacsej efektivnosti Detvanov, ktorym na dosiahnutie trojgoloveho naskoku v prvej tretine stacilo sedem striel na branku supera, kym takmer dvojnasobny pocet striel Breznanov brankar supera uspesne zlikvidoval. Este vacsie rozpaky sposoboval u divakov priebeh druhej tretiny, kedy domaci marne dobyvali branku hosti. Az v tretej tretine, pravda pri patgolovej strate sa domaci hraci huzevnatejsie pustili do supera. Ani stastie vsak nestalo na ich strane, a tak az na jednu strelu Fabryho, dalsie jeho pokusy, ale aj ostatnych spoluhracov, isli bud mimo branky, alebo ich pochytal v dobrej forme hrajuci brankar Detvy. Ked sa navyse

k tomu pridruzili slabsie zakroky brankara Brezna na zaciatku zapasu, skoncil tak, ako to vyplyva z vysledku.

...

Stredoslovenska divizia seniorov

HK Rekon Halic - HK MSK VTJ Brezno B 3:10 (2:4, 1:4, 0:2), goly hosti: Bitala, P. Daxner, Neuzer po 2, Barto, J. Kan, Slanina, Zivcak.

Lepsie nez doma sa darilo Breznanom na lade Lucenca, kde odohrali zapas s novacikom sutaze z Halica. Stretnutie sa zacalo az o 20. hodine, pretoze predtym hralo v tej istej sutazi muzstvo Lucenca s Telgartom. Prve tohtorocne vitazstvo (a druhe za sebou) dosiahli hraci Brezna nad superom, ktory napriek snahe a usiliu nestacil kvalitativne na celok hosti, v ktorom svojou hrou a prehladom dominoval kapitan Pavol Daxner. Priblizili sa mu aj viaceri dalsi mladsi hraci (Neuzer, Bitala...). Priebeh zapasu naznacil este vacsiu prevahu vitazov ako ukazuje vysledok a pri doslednejsom premienani golovych prilezitosti by bol este vyraznejsi.

K tomuto vysledku iste dopomohli aj predtym odohrate pripravne priatelske zapasy tohto muzstva: HK MSK VTJ Brezno B - HK Cierny Balog 6:4, goly domacich: Dvorsky 3, Neuzer 2, J. Kan. HK MSK VTJ Brezno - Old Boys Brezno 3:5, goly domacich: Cajchan, Jozefko, V. Piliar.

Do tejto pripravnej kategorie patril aj priatelsky zapas starsich ziakov, ktory bol odvetou Revucej za ucast Brezna na ich turnaji, v ktorom Brezno po vitazstve prave nad Revucou obsadilo druhe miesto. Tentokrat sa viac darilo superom.

HK MSK VTJ Brezno - MHK Revuca 4:9 (1:3, 0:1, 3:5), goly domacich: Kolarovic, Cajchan, Mlynarcik, Lehotsky.

II. liga starsich ziakov

HK MSK VTJ Brezno - HK Medokys Turcianske Teplice 5:0 (1:0, 2:0, 2:0), goly domacich: Sihelsky 3, Pancik, Jozefko.

Zapas so superom, ktory zacal podla slov jeho predstavitelov s pripravou na lade az v decembri, priniesol hracom Brezna druhe vitazstvo v sutazi. Viac nez hraci supera boli pre domace muzstvo prekazkou pri dosiahnuti este vyssieho vitazstva vlastne nedostatky v taktike boja, ale aj nedostatok napaditosti pri situaciach pred brankou supera. Je potrebne si to uvedomit popri opravnenej radosti z dosiahnuteho vysledku najma preto, ze vyspelejsi superi tieto nedostatky nenechaju nepotrestane.

II. liga mladsich ziakov

HK MSK VTJ Brezno - HK Medokys Turcianske Teplice 3:6 (1:3, 1:1, 1:2), goly domacich: Pauliak 2, Turna.

Hokejove zapasy mladsich ziakov v sebe maju caro nehy, ktora este v tomto veku nie je tak silno prepojena s tvrdostou vlastnou tomuto sportu. Aj ked konkretne nedelnajsi zapas to nepotvrdil, kedze strelec dvoch golov Pauliak zostal po otrase na pozorovani v nemocnici, obecne na divaka hra tychto mladikov tak posobi a ma sklon odpustit im aj niektore nedostatky. Predovsetkym pre chlapcov samotnych by uz bolo pre ich dalsiu motivaciu potrebne vitazstvo.

(jk)

1. Trebisov
2. Detva
3. Bardejov
4. Brezno
5. Kezmarok
6. R. Sobota
10 7 2 1 52:27 16
9 4 2 3 47:32 10
7 4 0 3 24:28 8
9 3 1 5 35:40 7
10 3 0 7 41:66 6
7 2 1 4 28:34 5

HK Nastex Lucenec - HKSK Sokol Telgart 2:4 (0:1, 0:2, 2:1), goly hosti: P. Lunter, Dilong, Bodnarik, Cernak, presilovky 1:1, vyluceni 2:7 (v 2. minute), rozh. Lihotsky, Nosal, Kmet, 70 div.

Obojstranne rychly zapas s niekolkymi peknymi akciami, v prvej tretine trochu opatrny. Domaci viacej utocili, hostia vychadzali zo zabezpecenej obrany na cele s dobre chytajucim brankarom Hurtukom, ktory Telgart podrzal v rozhodujucich chvilach. Domacim sa podarilo brankara prekonat az v tretej tretine po hrubych chybach obrany a uspokojenia sa so skore 0:3, co sa skoro nevyplatilo. Super zavahanie hosti vystihol a znizil na 2:3. Styri minuty pred koncom vsak Cernak stanovil konecny vysledok zapasu. Vyborne vykony oboch muzstiev likvidovali dobre chytajuci brankari. Telgart po ukonceni prvej polovice sutaze zostava i nadalej na cele Stredoslovenskej krajskej divizie seniorov bez straty bodu.

Lyziarske talenty na Taloch

ZP Sport, a. s., Podbrezova bol organizatorom prveho kola Slovenskeho poharika predziakov v zjazdovom lyzovani, ktore sa uskutocnilo v sobotu 8. januara na Taloch.
Na pretekoch sa zucastnilo 214 deti z celeho Slovenska vo veku od 7 do 11 rokov. Vysledky zverejnime v buducom cisle.

Korculovanie pre verejnost

Od 10. januara do konca sezony: pondelok - volno, utorok 16.30 - 18.30, streda 15.45 - 17.45, stvrtok 17.00 - 19.00, piatok 17.00 - 19.00, sobota 14.00 - 16.00, 17.00 - 19.00, nedela 14.00 - 16.00, 16.30 - 18.30.

MSK Brezno


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT