18. JANUAR 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Pravdepodobne pod ruskom siestej januarovej noci v katastri Pohronskej Polhory na Zbojskach neznamy pachatel na parkovisku pri lyziarskom vleku CSM Tisovec ukradol vsetky kolesa z Daevoo Espero. Okrem toho na aute poskodil predne dvere, celo a blatnik, cim majitelovi T. L. z Rimavskej Soboty sposobil skodu asi za 32 000 korun.

...

Preverovanim breznianskych policajtov boli zisteni pachatelia trestneho cinu kradeze pri restauracii Salas Myto na Zapacoch v Myte pod Dumbierom. Siesteho januara o stvrtej popoludni tu V. R. a L. I. z Brezna ukradli volne polozene lyze Salomon s viazanim Marker v hodnote 15 000 korun. Neposkodene lyze vratili majitelke K. K. z Bratislavy.

...

Od druhej v noci do deviatej rano 6. januara sa ktosi vlamal do Opelu Corsa, ktory bol zaparkovany pred rekreacnou chatou na Krpacove v katastri Hornej Lehoty. Z auta ukradol tri snoubordy znacky F2 a Ride, dva pary lyziarskych topanok, lyze Volkel a autoradio Sony. Majitelke K. M. N. zo SRN zlodej sposobil kradezou veci skodu za 70 400 korun a poskodenim vozidla 20 000-korunovu skodu.

...

Uzamykatelny batozinovy box s tromi snoubordami roznych znaciek a lyze Volkel zmizli zo strechy VW Polo. Kradez sa stala v skorych rannych hodinach 6. januara na Krpacove, kde bolo auto zaparkovane pred rekreacnou chatou. Nemcovi M. U. Z. vznikla skoda bezmala za 50 000 korun.

...

O pol siedmej rano 6. januara K. I. z Cierneho Balogu Obvodnemu oddeleniu PZ v Brezne oznamil, ze o trisvrte na sest nasiel na Janosovke pri miestnom pohostinstve Vepor lezat na chodniku v podchladenom stave svojho otca K. J. z Komova, ktory pri prevoze zomrel v sanitke. Podla vyjadrenia lekara muz zomrel na nasledky podchladenia bez zavinenia inej osoby a nariadil zdravotno-bezpecnostnu pitvu.

...

Od vecera do rana 8. januara neznamy pachatel ukradol zo Skody Forman bez poskodenia auta styri pary rukavic, dve ciapky, stvoro lyziarskych rukavic a autoradio. Auto majitelky D. S. z Bratislavy bolo zaparkovane v Hronci pred domom na Strednej ulici. Skodu odhadli na 31 100 korun.

Niekedy od 8. do 10. januara sarapatil neznamy pachatel v predajni drogerie v Polomke. Odniesol si odtial kozmeticke kazety, kremy, spreje, pletove mlieka, penazenky, toaletne vody po holeni, vonavky, filmy do fotoaparatov, pracie prasky, detsku kozmetiku, sampony a manikury. Skoda sposobena D. A. z Polomky predstavuje vyse 85 000 korun.

...

Pat minut po deviatej hodine rano 8. januara na miestnej komunikacii pred hotelom Partizan na Taloch sa stala dopravna nehoda. Vodic autobusu M. J. z Brezna jazdil v smere od Bystrej k hotelu Partizan, kde v stupani zastavil a ked sa pohol, zadnu cast odhodilo do vedla stojaceho autobusu, ktory viedol K. S. z Valaskej. Zrazka, pri ktorej neuradoval alkohol, sa obisla bez zraneni a bez zadrzania vodicskeho preukazu. SAD Brezno vznikla skoda vo vyske asi 5000 korun.

...

Breznianski policajti a kriminalisti v uplynulych dnoch vypatrali pachatelov kradeze osobneho motoroveho vozidla Fiat Regata. Auto majitela P. M. z Brezna vlani 29. novembra ukradli C. D. a B. E. z Hnuste.

...

Asi o tristvrte na sedem vecer 11. januara zo Zahradnej ulice v Brezne zmizol Peugeot 305 za 60 000 korun. Vysetrovanim bol ako podozrivy z kradeze auta majitela S. M. zisteny 24-rocny M. J. z Brezna. Pripad preveruje Obvodne oddelenie PZ v Brezne.

...

Nevitanych navstevnikov pocas druheho januaroveho vikendu mali v budove Osobitnej skoly na Zahradnej ulici v Brezne. Zo zborovne chyba modry kavovar ETA, z kabinetu vzduchovka Slavia, kufrikovy sijaci stroj Lucsnik, akordeon, dva stany, dva spacie vaky, z riaditelne kompletna pocitacova jednotka, farebna tlaciaren, farebny televizor, kovova pokladna, kazety do magnetofonu a rozne cistiace prostriedky. Osobitnej skole v Brezne sposobil kmin skodu dovedna za 75 000 korun.

...

O jedenastej predpoludnim 8. januara A. Z. z Brezna oznamila, ze pred desiatimi minutami zistila, ze jej Ford Escord poskodilo nezname auto. Na vozidle, ktore bolo zaparkovane na Hradbach, vznikla asi 30 000-korunova skoda.

Co sa udialo v tyzdni od 7. do 14. januara

Tatru 815, ktora skoncila jednou napravou mimo vozovky, vytahovali poziarnici pomocou lana 7. januara v Podkorenovej. Prvy vyjazd 12. januara mali na Ulicu CSA v Brezne. Zabuchnute dvere bytu otvorili specialnym naradim. Druhy vyjazd v tento den bol k poziaru budovy pre ubytovanie a rekreaciu v Hronci. V chate horeli podkrovne miestnosti. Priciny poziaru a skody vysetruje poziarny zistovatel. Hasit pomahali dobrovolni poziarnici z Hronca a Zavodny poziarny utvar zo Zeleziarni Podbrezova. Hodinu po polnoci 14. januara na hlavnej ceste medzi Breznom a Valaskou skoncilo mimo vozovky osobne vozidlo Peugeot. Poziarnici ho vytahovali navijakom a Tatrou 815. Pri nehode nebol nik zraneny.

h155.jpg (2913 bytes) V uplynulom tyzdni zasahovala sanitka RZP 26-krat, z toho k nahlym prihodam srdca a obehu 9-krat, k dychacim tazkostiam 2-krat, k mozgovym a brusnym po 4-krat, po raze ku gynekologickej prihode, k otrave a k umrtiu pred prichodom RZP, trikrat k inym pripadom. Jeden z vyjazdov bol k urazu, ked vo stvrtok v popoludnajsich hodinach 65-rocny muz z Podbrezovej spadol v kotolni zo schodov a utrpel vazne poranenia hlavy a mozgu. Po stabilizovani v breznianskej nemocnici bol prevezeny na CT vysetrenie do Banskej Bystrice, kde zostal aj hospitalizovany.

 

Podakovania

 

Dakujem vsetkym pribuznym, susedom, znamym a spolupracovnikom za kvetinove dary a prejavy sustrasti pri poslednej rozlucke 4. januara s manzelom a otcom

Janom Medvedom.

Smutiaca manzelka s detmi

Z uprimneho srdca dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym, ktori sa prisli 10. januara rozlucit s nasim drahym synom, manzelom, otcom, bratom, svagrom a zatom

Andrejom Jursom z Brezna,

a tak nam pomohli zmiernit nas velky zial.Dakujeme aj za kvetinove dary a prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom, susedom a spolupracovnikom z Mostarne Brezno, a.s., za odprevadenie na poslednej ceste nasho otca, stareho otca a brata

Dusana Pastorka z Brezna.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a kvetinove dary.

Smutiaca rodina

 

Spomienky

 

Dna 3. januara uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec, stary otec

Jozef Kovacik z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S laskou spominaju manzelka a synovia Milan a Jan s rodinami.

 

Dna 13. januara uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil otec, stary otec a brat

Vincent Turna - Tomasove.

S laskou spomina syn Jan s rodinou a ostatna rodina.

 

Ten, kto bol milovany, nie je nikdy zabudnuty. Prisla noc a po nej ziadne rano, nezialte drahi, ze odisiel som spat, vo vecnej noci bude sa mi snivat, ze zijem s vami tak, ako zil som rad.

Dna 15. januara uplynuli tri roky odvtedy, co nas opustil milovany manzel, otec, stary otec a pribuzny

Ing. Michal Miklovic.

S laskou spomina smutiaca rodina.

 

 

Dna 18. januara uplynulo sest rokov odvtedy, co nas navzdy opustili

dcera Iveta a zat Miroslav

Kupcovci z Brezna.

Kto ste ich poznali, venujte im tichu spomienku.

S laskou v srdci spomina mama, otec a dcerka Andrejka.


BARAN

Trochu dlho ste vahali, necudujte sa teda, ze po tej istej ceste, ktorou ste sa vydali, kracaju uz viaceri. Budte vsak druzni a tolerantni, aj oni budu voci vam taki. Vikend nemusite travit v necinnosti. Spojte sa s ludmi, ktori vam dokazu poradit.

BYK

Dost vas trapi vedomie, ze svoj dusevny potencial musite podrobit potrebam kazdodennej prace. Lenze prave praca podporuje vase postavenie. Niektore vase reakcie pripominaju vzdorovite dieta. Tento postoj vam prekaza pri plneni dolezitych predsavzati.

BLIZENCI

Dajte vsetky drobne starosti i ulohy nabok a venujte sa iba svojej specifickej tvorivej praci. Mate dobre predpoklady, aby ste vytvorili nieco, co ma hodnotu. Po uspesnej, no napatej praci si budete moct dovolit pohodlnejsie tempo. Ostane cas aj na zaluby.

RAK

Z hladiska buducnosti vase rozhodnutie moze mat dalekosiahly vyznam. Respektujte dolezitost tohto tyzdna aj ked pocitujete unavu. Myslite na buduce moznosti. Ak mate otvorene oci, zistite, ze cely rad priznakov svedci o vasom bliziacom sa stasti.

LEV

Vasej ctiziadosti lichoti, ze vas niektori kolegovia na pracovisku povazuju za nenahraditelneho. Ale aj ked mate kralovske znamenie, ani vam nepadne vsetko len tak do lona. Skusenosti vas presvedcia o tom, ze aj za skromnejsie uspechy treba viest zapasy.

PANNA

Snazite sa dokazat svoje pozitivne a najma ludske hodnoty. Zalezi len na vas, ci budete mat na pracovisku viac uspechov. Ak sa dobre vyspite, budete uspesni na odbornom rokovani, ktore mate pred sebou. V opacnom pripade sa ovladajte.

VAHY

Nie je vylucene, ze svoje zasobniky zivotnej energie budete mat prazdne. Napriek tomu dosiahnete vyznamny uspech, ktory mozno nazvat vitazstvom. V ostrej diskusii prekonate protivnika, co je vsak dolezitejsie, prekonate aj svoj egoizmus.

SKORPION

Stale budete mat na mysli, ze riesenie problemu, kvoli ktoremu ste prebdeli tolko noci, bolo na dosah ruky. Trochu sklamani mozete konstatovat, ze sledujete iba udalosti okolo seba, vlastne ja zanedbavate. Urobte napravy, aby ste nesklamali seba sameho.

STRELEC

Az styri planety budu vplyvat na vase znamenie. Mali by ste byt opatrni vo vsetkych cinnostiach spojenych s pracovnymi povinnostami. Objavia sa totiz naznaky moznej komplikacie, ba aj neuspechu. Snazte sa maximalne uplatnovat rozum a logiku.

KOZOROZEC

Do vasho srdiecka sa nastahovali velmi intenzivne hlboke a krasne city. Maju z toho radost vsetci ludia vo vasom okoli. Ste totiz veselsi a otvorenejsi ako predtym. Nepustajte sa do zbytocnych a bezperspektivnych diskusii. Povedzte pokojne svoje argumenty.

VODNAR

Mate pred sebou dost narocny tyzden, ale nemajte strach. Vyzera to tak, ze vy sa i v narocnych situaciach zachovate spravne a vo vsetkych oblastiach sa vam bude darit. Odmietnite diplomaticky tendencne pozvanie na jedno posedenie.

RYBY

Mali by ste byt trpezlivejsi voci kolegom a najma voci slabsim. Ak mate citove problemy, zverte sa niekomu, komu mozete doverovat. Iste dostanete povzbudzujuce rady. Vase obavy iba prekazaju pri vytvarani novych citovych vztahov.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT