18. JANUAR 2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Z hokejovych stadionov

V priebehu uplynuleho tyzdna oznamili zastupcovia hokejoveho vyboru Rimavskej Soboty, ze nenastupia na zapas s Breznom, ktory sa mal hrat minulu sobotu u nich, pretoze nemaju dostatok hracov. Dovody oznacili ako zdravotne. Je teraz na rozhodnuti SZLH, ci si tento nazor osvoji a nariadi novy termin odohratia zapasu, alebo ho oznaci za spekulativny a podobne, ako vo viacerych predoslych pripadoch, ked R. Sobota mala nudzu, na koho navliect dres svojho klubu, na zapasy nenastupila a boli kontumovane v jej neprospech.

Za tychto okolnosti sa stal predmetom pozornosti piatkovy zapas horehronskych druzstiev v Stredoslovenskej divizii seniorov, v ktorom Brezno B hostilo veduce muzstvo sutaze.

HK MSK VTJ Brezno B - HK Sokol Telgart 3:2 (2:0, 0:1, 1:1), goly: Milan Paucik, Michal Krupcik, Juraj Fabry - Zdeno Demcik, Peter Valigura.

Hraci Telgartu potvrdili predvedenou hrou svoje postavenie v sutazi. Aj napriek inkasovanym dvom golom v prvej tretine huzevnato bojovali o zvrat stretnutia. Tento sa zdal realny na zaciatku druhej tretiny, ked znizil stav zapasu na rozdiel jedneho golu. Vyborne vykony domaceho brankara Martina Daxnera i trochu sportoveho stastia u hracov Brezna zabranili vyrovnaniu v tejto casti hry. Je treba pripomenut, ze proti hracom nielen Telgartu, ale i ostatnym ucastnikom tejto seniorskej sutaze nastupuje kompromisne zostavene muzstvo Brezna z hracov v dorasteneckom i seniorskom veku, doplnene (ked to terminy zapasov dovolia) niekolkymi hracmi prveho breznianskeho celku. Tlak hosti vyvrcholil na zaciatku tretej tretiny, ked vyrovnali stav stretnutia. Potom hra zacala nadobudat ostrejsi charakter, ktory priniesol viacero vyluceni. Kym v prvych dvoch tretinach bol pomer vylucenych 1:3, v poslednej tretine 5:7. Jednu z presiloviek vyuzil Fabry na strelenie tretieho golu. Na stave zapasu sa do konca uz nic nezmenilo a obraz hry bol vdaka viacerym zakrokom i ich posudeniu rozhodcami nesurody a zdlhavy. Celkove to vsak bol zaujimavy a vzrusujuci zapas, ktory potesil priaznivcov Brezna vitazstvom nad prvym muzstvom sutaze a priaznivcov Telgartu predvedenou hrou svojich hracov a napriek prehre suverennym postavenim na cele tabulky.

II. liga starsich ziakov

HK MSK VTJ Brezno - HC Texikom Ruzomberok 21:2 (7:1, 3:0, 11:1), goly domacich: Richter 4, Pancik 3, Jozefko, Kolarovic, Kucera, Lehotsky, Piliar, Sihelsky po 2, Gal, Pastva.

S novacikom sutaze uz hraci Brezna odohrali tri sutazne stretnutia (prve bolo po uprave sutaze oznacene ako pripravne) a kazde dalsie skoncilo s vyssim rozdielom golov v porovnani s predoslym. Prevahu domacich v tomto zapase dokresluje napriklad fakt, ze pocas dvojminutoveho vlastneho oslabenia strelili dva goly. Motivaciu k streleckej exhibicii u hracov v poslednej tretine zvysil trener Giertl pripomenutim faktu, ze zo stretnutia ma dvadsatdva riadkov pre registrovanie golov...

II. liga mladsich ziakov

HK MSK VTJ Brezno - HK Texikom Ruzomberok 8:6 (3:0, 4:3, 1:3), goly domacich: Kradlak 3, Turna 3, Frgolec, Stubniak.

Konecne to vyslo! Az na 5:0 sa v polovici zapasu dostal stav stretnutia, kym golmi zacali reagovat na jeho priebeh aj hostia. Tentokrat vsak ich narastajuca aktivita v zavere hry uz nemohla pokazit radost domacich z ich prveho vitazstva. Praca trenerov Fabryho a Jergusa nakoniec priniesla aj im dlho ocakavane zadostucinenie.

Z programu buduceho vikendu pripominame 4. rocnik turnaja o Pohar primatora mesta Brezna v sobotu 22. januara, na ktory prislubili ucast: Brezno - Ziar nad Hronom 8.30 h, Levice - Partizanske 10.30 h, porazeni z prvych stretnuti 14.00 h, vitazi z prvych stretnuti 16.30.

Turnaj v Zavadke

V sobotu 15. januara sa uskutocnil druhy rocnik hokejoveho turnaja o Putovny pohar oslobodenia obce Zavadka nad Hronom. Hral sa na vynovenom domacom hokejovom ihrisku v Sihlickach.

Vysledky zapasov: Brezno - Zavadka 5:2, Pohorela - Brezno 4:1, Zavadka - Pohorela 0:7. Vitazom sa stalo druzstvo HK Pohorela pred HK Breznom B a HK 97 Zavadka.

Pred stopatdesiatmi divakmi boli vyhodnoteni najlepsi hraci: brankar Miroslav Filipiak (HK Brezno), obranca Radoslav Zubak (HK 97 Zavadka), utocnik Lubomir Mecko (HK Pohorela), ktory bol zaroven so siedmimi golmi vyhlaseny za najlepsieho strelca.

Druhy rocnik bol o nieco skromnejsi, ale kvalitou a bojovnostou druzstiev prevysil predchadzajuci rocnik, co potvrdili aj pocetni divaci, ktori z vydarenej akcie odchadzali spokojni.

Michal Moravcik najsilnejsi

h0003f.jpg (19980 bytes)

V sobotu 15. januara sa vo fit studiu Shark uskutocnila sutaz v pretlacani rukou. Pretekari si mali zmerat sily v styroch vahovych kategoriach, ale vzhladom na ich nizky pocet doslo k zluceniu do 80 kg a nad 80 kg. Svojou ucastou prispel aj majster Slovenska v kulturistike muzov a cerstvy drzitel titulu jedneho z najlepsich sportovcov roka Zeleziarni Podbrezova Peter Kovacik z Brezna. Hlavnym rozhodcom bol Jozef Matula, ktory kazdemu umiestnenemu venoval mesacne vstupenky do fit studia Shark.
Vysledky: v kategorii do 80 kg: 1. Michal Erdei, 2. Jozef Dudas, 3. Juraj Koren, nad 80 kg: Michal Moravcik, 2. Miroslav Fornetti, 3. Marek Stulajter.Vo finale bez rozdielu vah sa stretli najsilnejsi z oboch kategorii. Absolutnym vitazom sa stal Michal Moravcik z Brezna. Blahozelame!

 

Prve kolo Slovenskeho pohara v biatlone 2000

Po nestastnom zaciatku decembra, ked sa pre nedostatok snehu nemohli v Osrbli uskutocnit preteky Svetoveho pohara v biatlone, sa situacia zmenila. Dnes je Osrblie biele a panuje v nom skutocna zima. V treti januarovy vikend 15. - 16. januara privitalo Osrblie 170 biatlonistov z celeho Slovenska, ktori startovali v sestnastich vekovych kategoriach. V startovom poli sa v nedelu objavili aj traja juniori a jedna juniorka z Ciech, ktori si startom spestrili sustredenie pred Majstrovstvami Europy v biatlone.

Neucastou reprezentantiek, ktore startovali na pretekoch Svetoveho pohara v Ruhpoldingu, bola kategoria zien obsadena len dvoma pretekarkami, ale ostatne kategorie boli zastupene dobre. Preteky Slovenskeho pohara boli zaroven nominacnymi pretekmi pre juniorov a juniorky, preto sa v kategorii junioriek, okrem konkurencie objavili dve starsie dorastenky - Agata Murinova (SB SZB Osrblie) a Monika Abrahamova (KB Vyhne), ktore dokazali, ze sucasna juniorska kategoria musi s nimi pocitat.

Preteky prveho kola Slovenskeho pohara prebehli v dobrej atmosfere a bez problemov, v sobotu sa bezali rychlostne a v nedelu vytrvalostne preteky. Uz o tyzden 21. - 23. januara sa v Osrbli uskutocnia preteky druheho kola Slovenskeho pohara v biatlone pre vsetky kategorie. Zaujimavostou tohto kola, na ktore srdecne pozyvame vsetkych priaznivcov biatlonu je, ze bude spojene s tretim kolom Ceskeho pohara v biatlone v kategoriach dorastu a dospelych a zucastni sa na nom, podla predbeznych informacii, stottridsat prekarov z Ceskej republiky. Verime, ze sportove zapolenia budu zaujimave a ze priaznivci biatlonu im vytvoria dostojnu kulisu.

Program druheho kola Slovenskeho pohara a tretieho kola Ceskeho pohara v biatlone: sobota 22. januara: 9.30 h - start pretekov s hromadnym startom - dorast, dospeli, 13.31 h - start pretekov s hromadnym startom - ziaci, nedela 23. januara - 9.30 h - start rychlostnych pretekov - dorast, dospeli, 13.00 h - start rychlostnych pretekov - ziaci.

Vysledky: sobota 15. januara: rychlostne preteky: dorastenci 16-roc.: 1. Peter Sifra (Tatry N-Lesna), dorastenky 16-roc.: 1. Martina Pallova (SSS-SLS-LH), dorastenci 17-18-roc.: 1. Miroslav Matiasko (ASK DU BB), 4. Miroslav Danove (Osrblie - VTJ B), 6. Miroslav Kamensky (SB SZB Osrblie), 11. Robert Barbierik (ZP Sport Podbrezova), dorastenky 17 - 18-roc.: 1. Monika Poliakova (SB SZB Osrblie), juniori 19 - 20-roc.: 1. Roman Reguly (ASK DU BB), 2. Matej Kazar (SB SZB Oosrblie), juniorky 19 - 20- roc.: 1. Petra Slezekova (ASK DU BB), 2. Zuzana Hasillova (SB SZB Osrblie), muzi 21 - 35-roc.: 1. Pavol Novak (ASK DU BB), 3. Matus Ondrejka (SB SZB Osrblie), 6. Lubomir Machyniak (Osrblie VTJ B), 10. Milos Bercik, 14. Michal Zemko (obaja Cierny Balog), zeny 21 - 30-roc.: 1. Jana Meiszlingerova (UMB), muzi 36 - 45-roc.: 1. Dusan Chrapan (Revuca), 2. Jan Bercik (Cierny Balog), 3. Peter Zelinka (Osrblie - VTJ B), 5. Marian Kazar (ZP Sport Podbrezova), 8. Dusan Schön (Cierny Balog), muzi 46-roc. a st.: 1. Jan Petrek (Viglas), ziaci 10 - 11-roc.: 1. Peter Kazar (ZP Sport Podbrezova), 3. Tomas Hasilla (Osrblie - VTJ B), 4. Peter Bercik (Cierny Balog), 6. Stefan Murin (Osrblie - VTJ B), 7. Marek Sanitra (SSSM MSK B), 8. Peter Pekar (Osrblie - VTJ B), 12. Matus Svantner, 14. Peter Kupec, 15. Martin Medved, 16. Lukas Stulajter, 17. Zdeno Kupec, 18. Martin Kovacik (vsetci Cierny Balog), ziacky 10 - 11-roc.: 1. Martina Chrapanova (Revuca), 2. Jana Murinova, 4. Tereza Poliakova (obe Osrblie - VTJ B), 5. Michaela Schönova (Cierny Balog), 6. Denisa Darmova, 7. Lucia Simova, 8. Martina Darmova (vsetky Osrblie - VTJ B), 10. Nina Pancikova (Cierny Balog), ziaci 12 - 13-roc.: 1. Norbert Gröne (Osrblie - VTJ B), 13. Marek Giertli (Cierny Balog), 15. Matej Bardelcik, 16. Michal Baka (obaja Osrblie VTJ B), ziacky 12 - 13-roc.: 1. Barbora Prasilova (SKP Skalite), 2. Eva Sebova (ZP Sport Podbrezova), 4. Lenka Kolesarova (SSSM MSK B), 8. Katarina Lovicova, 9. Veronika Kupcova, 10. Lenka Rosikova (vsetky Cierny Balog), ziaci 14 - 15-roc.: 1. Vitezslav Jurecek (ASK DU BB), 2. Michal Mojzis (Osrblie - VTJ B), 3. Tomas Sanitra (SSSM MSK B), 10. JOzef Cernak, 11. Tomas Cernak, 14. Michal Bardelcik (vsetci Osrblie - VTJ B), ziacky 14 - 15-roc.: 1. Viktoria Gröneova, 2. Bibiana Svejkovska (obe Osrblie - VTJ B), 3. Ivana Sulejova, 4. Petra Kvietkova, 5. Dagmar Mondlova, 7. Katarina Kamenska, 8. Eliska Svikruhova (vsetky SSSM MSK B).

Nedela 16. januara: vytrvalostne preteky: dorastenci 16-roc.: 1. Peter Hlusek (SKP Skalite), dorastenky 16-roc.: 1. Veronika Serfelova (SSS-SLS-LH), dorastenci 17 - 18-roc.: 1. Peter Reguly (Vyhne), 4. Jaroslav Kamensky (SB SZB Osrblie), 5. Miroslav Danove (Osrblie - VTJ B), 11. Robert Barbierik (ZP Sport Podbrezova), dorastenky 17 - 18-roc.: 1. Monika Poliakova (SB SZB Osrblie), juniori 19 - 20-roc.: 1. Matus Goc (ASK DU BB), 8. Matej Kazar (SB SZB Osrblie), juniorky 19 - 20-roc.: 1. Petra Slezakova (ASK DU BB), muzi 21 - 35-roc.: 1. Radovan Simocko (ASK DU BB), 3. Matus Ondrejka (SB SZB Osrblie), 7. Milos Bercik, 8. Michal Zemko (obaja Cierny Balog), zeny 21 - 30-roc.: 1. Miroslava Valusiakova (SB SZB Osrblie), muzi 36 - 45-roc.: 1. Dusan Chrapan (Revuca), 2. Jan Bercik, 6. Dusan Schön (obaja Cierny Balog), muzi 46-roc. a st.: 1. Jan Petrek (Viglas), ziaci 10 - 11-roc.:1. Peter Kazar (ZP Sport Podbrezova), 3. Peter Bercik (Cierny Balog), 4. Tomas Hasilla, 6. Stefan Murin (obaja Osrblie - VTJ B), 7. Marek Sanitra (SSSM MSK B), 8. Peter Pekar (Osrblie - VTJ B), 10. Martin Medved, 11. Peter Kupec, 13. Matus Svantner, 14. Lukas Stulajter, 16. Zdeno Kupec, 17. Martin Kovacik (vsetci Cierny Balog), ziacky 10 - 11-roc.:1. Martina Chrapanova (Revuca), 2. Jana Murinova, 4. Tereza Poliakova (obe Osrblie - VTJ B), 5. Michaela Schönova (Cierny Balog), 6. Denisa Darmova, 7. Lucia Simova (obe Osrblie - VTJ B), 9. Nina Pancikova (Cierny Balog), 10. Martina darmova (Osrblie - VTJ B), ziaci 12 - 13-roc.: 1. Norbert Gröne, 6. Matej Bardelcik, 12. Michal Baka (vsetci Osrblie - VTJ B), 14. Marek Giertl (Cierny Balog), ziacky 12 - 13-roc.: 1. Eva Sebova (ZP Sport Podbrezova), 4. Lenka Kolesarova (SSSM MSK B), 8. Katarina Lovicova (Cierny Balog), ziaci 14 - 15-roc.:1. Tomas Sanitra (SSSM MSK B), 3. Michal Mojzis, 10. Tomas Cernak, 13. Jozef Cernak, 15. Michal Bardelcik (vsetci Osrblie - VTJ B), ziacky 14 - 15-roc.: 1. Viktoria Gröneova 2. Bibiana Svejkovska (obe Osrblie - VTJ B), 3. Ivana Sulejova, 4. Dagmar Mondlova, 5. Petra Kvietkova, 7. Katarina Kamenska, 8. Eliska Svikruhova (vsetky SSSM MSK B), 12. Livia Giertlova, 15. Lenka Giertlova (obe Cierny Balog).


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT