Regionalne noviny obcanov Brezna, Horehronia a Stredneho rudohoria
ROCNIK 8

CISLO

08

22. FEBRUAR  2000 4,50-Sk

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

V Ciernom Balogu ocenili osobnosti kultury a sportu

V sale Kulturneho domu v Ciernom Balogu v sobotu 19. februara ocenili osobnosti, ktore sa urcitou mierou zasluzili o rozvoj kultury a sportu v obci. Odmenili nielen jednotlivcov, ale aj kolektivy.

   Hlavnym vyznamom a zmyslom posobenia ci uz futbalistov, folkloristov alebo biatlonistov je predovsetkym plnohodnotne vyplnanie volneho casu deti a dospelych, zabezpecovanie zdraveho sposobu zivota a v neposlednom rade aj stretavanie sa ludi so spolocnymi zaujmami.

   Medzi ocenenymi boli jednotlivci a kolektiv dorastu za TJ Tatran Cierny Balog, za SK Partizan Cierny Balog, Klub Biatlon Cierny Balog, folklorny subor Kycera a detsky folklorny subor Mala Kycera. Piesnou a tancom cely vecer sprijemnoval detsky folklorny subor Valach z Valaskej.

   Komisia pre kulturu, sport a vzdelavanie pri Obecnom urade v Ciernom Balogu sa rozhodla robit taketo vyhodnocovanie pravidelne kazdy rok.

Druzobne stretnutie folklornych suborov

h0008b.jpg (38962 bytes)Starym slovanskym zvykom chlebom a solou v Obecnom urade v Podbrezovej vo stvrtok 17. februara vitali clenov detskeho folklorneho suboru Bekes z Madarska pod vedenim Sztanka Karolyho. Toto druzobne stretnutie sprostredkoval Gustav Nikel z Brezna a funkciu hostitela vyborne zvladli deti z folklorneho suboru Klasok, ktory pri Obecnom urade v Podbrezovej vedie Lenka Spiriakova.

   Po privitani starostom Podbrezovej Ing. Janom Stellerom a po zapise do pamatnej knihy obce (na snimke Viktora Sajgalika) sa hostia ubytovali v penzione Miba v Jaseni. Slnecne piatkove predpoludnie deti straviili na lyziach v lyziarskom stredisku na Taloch. Vecer obidva subory vystupovali v Pohronskej Polhore. V sobotu ich cakala prehliadka Brezna, navsteva muzea a nezabudnutelne spomienky si urcite odnesu z jazdy vlacikom Ciernohronskej zeleznicky. Popoludni obidvom suborom tlieskali v Podbrezovej, kde zozali zasluzene ovacie a vecer sa stretli na spolocnom posedeni. Posledny den pred odchodom do Madarska bol venovany velkej nedelnej sankovacke na Chvatimechu.

   Vdaka sponzorom, ktori tuto krasnu vymennu akciu medzi Bekesom a Klaskom umoznili, sa nadviazali nove priatelstva medzi clenmi oboch suborov. Cosi podobne caka deti z Klasku v madarskej Bekescabe od 29. aprila do 2. maja.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT