22. FEBRUAR 2000 Strana 4

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Problem s verejnym osvetlenim
(reakcia na clanok z minuleho cisla)

Vazena pani Bursova.

Prvykrat sa ku mne dostala Vasa ziadost listom 29. oktobra 1999. Este v ten isty den, 29. oktobra o 13.15 hodine, som bol na mieste osobne preverit situaciu. Druhykrat Vasu poziadavku predniesol v mestskom zastupitelstve poslanec A. Brtko 6. decembra 1999. Pisomne som na pripomienku pana poslanca odpovedal 15. decembra 1999. Tato odpoved bola dorucena aj do redakcie Horehronia, kde ju uverejnili 4. januara 2000.
Vas clanok vysiel v Horehroni 15. februara 2000 s takym obsahom, ze este 15. februara som im dorucil odpoved do redakcie. Z uvedeneho je zrejme, ze tak Vase tvrdenie o tom, ze "... konecne po dvoch mesiacoch som sa rozhodol odpovedat..." ako aj tvrdenie, ze "... musime my doplacat na lahostajnost a nezaujem..." absolutne nezodpoveda skutocnosti. Este v den dorucenia vasej prvej ziadosti som osobne informoval obyvatelov Krculovej ulice c. 11 o moznom rieseni. Pani Bobusakova slubila zaistit stanovisko k navrhu technickych sluzieb.
Nikto od Vas neziada, ze mate financovat naklady na zavedenie verejneho osvetlenia. Vo Vasom dvore verejne osvetlenie zavedene je! Musite sa vsak rozhodnut vy - obyvatelia Krculovej ulice c. 11, ci chcete svetlo z existujuceho verejneho osvetlenia, alebo stromy, ktore si obyvatelia svojpomocne vysadili v bezprostrednej blizkosti svietidla a ktore brania v osvetleni dvora. Budovat dalsie svietidla verejneho osvetlenia len preto, ze nesuhlasia obyvatelia s vyrubom stromov a uvolnenim svietidla, neprichadza v sucasnej financnej situacii mesta do uvahy. Co by na to povedali obyvatelia tych ulic, kde este nemaju osvetlenie vobec?
Vazena pani Bursova, nielen riaditel technickych sluzieb, ako tvrdite Vy, ale vsetci pracovnici technickych sluzieb su tu preto, aby pracovali pre obcanov. Len ti obcania musia vediet, co chcu. Vo Vasom pripade: svetlo alebo zaclanajuce stromy?

Ing. Tomas Gabon,
riaditel technickych sluzieb 

h0008c.jpg (42960 bytes) V zasadacke Okresneho uradu v Brezne sa v stredu 16. februara stretli na pracovnej porade prednostovia okresnych uradov Banskobystrickeho kraja s prednostom Krajskeho uradu Pavlom Seckarom. Hlavnymi bodmi programu boli rozbor hospodarenia a vyhodnotenie programu hospodarnosti za rok 1999, kontrola plnenia uloh, vyhodnotenie kontrolnej cinnosti v odboroch vseobecnej vnutornej spravy a v zivnostenskych odboroch okresnych uradov, vyhodnotenie vykonu statnej spravy na useku lesneho hospodarstva a polovnictva a vyhodnotenie cinnosti katastralnych odborov okresnych uradov.

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT