22. FEBRUAR  2000 Strana 5

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Program kin 23. do 29. februara

Kino Fabova hola Polomka

26.sobota - INA SESTRA (USA,MP/12,19.00) - Dvadsatstyrirocna Carla je trochu mentalne postihnuta, ale vdaka specialnej vychove dokaze prekonat takmer vsetky uskalia zivota - okrem svojej matky. Ked sa prvy raz zalubi, chce jej dokazat, ze napriek vsetkemu je schopna milovat a byt milovana.

Kino Panorama Podbrezova

26.sobota - ZAHADA BLAIR WITCH (USA,MP/12,19.00) - Mysticke patranie po marylandskej carodejnici. Horor.

27.nedela - VENY PRIBEH (USA,MP,19.00) - Tuzba. Vzdor. Unik. Romanticky pribeh modernej popolusky. Drew Byrrymoreova a Anjelica Houstonova v hlavnych ulohach.

Kino Mostar Brezno

24.stvrtok, 25.piatok o 19.30 - AUSTIN POWERS 2 (MP/12) - Dr. Evil sa opat vratil. Jeho emocionalny zivot sa medzitym vyznamne zmenil, pretoze objavil lasku k svojmu klonu osminkovej velkosti Mini - Ja. Komedia.

26.sobota, 27.nedela o 19.30 - KONIEC DNI (MP/15) - V manhattanskej nemocnici prichadza na svet krasne dievcatko. Jeho narodenia sa ludia obavaju uz po mnoho storoci - dieta nesie na sebe znamenie antikrista. Po nezvycajnom krste v marnici nemocnice zacina odpocitavanie poslednych dni do naplnenia nevyhnutneho osudu.

Filmovy klub

29.utorok o 19.30 - SLAVNOST V BOTANICKEJ ZAHRADE - Carovny, humorny film plny dobrosrdecneho blaznovstva o potrebe zazraku v ludskom zivote. 

Kam za kulturou

Horehronske muzeum v Brezne vas pozyva:

- do vystavnych priestorov na Namesti gen. M. R. Stefanika c. 55 (radnica) na vystavu Boh zehnaj poctivemu remeslu!,

- do budovy na Namesti gen. M.R. Stefanika 13 na  vystavu Janky a Ivana Schvarcbacherovcov Z tvorby, ktora ponuka obrazy drevenic z roznych oblasti Slovenska a vyrobky z ovocnych drevin.

V cukrarni Eva na Razusovej ulici v Brezne si mozete pozriet trvalu expoziciu fotografii Drahoslava Csalu.

Bombura klub vas v sobotu 26. februara o 20. hodine pozyva na koncert Weirdinary z Banskej Bystrice.

Statna opera v Banskej Bystrici ponuka:

- vo stvrtok 24. februara o 18.30 - G. Verdi: Ernani - Romanticky pribeh odbojnika Ernaniho a jeho milej podla hry V. Huga Hernani - prve nastudovanie na Slovensku,

- v sobotu 26. februara o 18.30 - J. Offenbach: Parizsky zivot - Aky bol zivot pred viac ako sto rokmi v bohemskom a najelegantnejsom meste sveta Parizi, sa dozviete v tejto opere,

- v utorok 29. februara o 18.30 - G. Verdi: Nabucco - Pribeh o viere, laske a nadeji. Znamy Zbor Zidov sa stal symbolom tuzby po slobode kazdeho utlacaneho jednotlivca i naroda.

Vo stvrtok 24. februara o 9.h sa v Zakladnej skole na Pionierskej ulici c.2 v Brezne uskutocni okresne kolo v umeleckom prednese deti.

Okresna organizacia Slovenskeho polovnickeho zvazu v Brezne pozyva v sobotu 26. februara od 14. do 19.h a v nedelu 27. februara od 8. do 12.h na chovatelsku prehliadku trofeji ulovenej jelenej, srncej, diviacej zveri, trofeji seliem medveda, rysa, vlka, jazveca, lisok a inej polovnej zveri ulovenej v roku 1999 do hotela Dumbier v Brezne. V priebehu vystavy si mozete:
- kupit vyrezavane podlozky roznych obrazov s polovnickou tematikou, polovnickych pazieb a ine,
- pozriet videonahravky z vycviku polovnych psov a zo zivota zvere v prirode.

Miestny odbor Matice slovenskej a Obecny urad vo Valaskej pozyvaju v nedelu 27. februara na

spomienku na Antona Augustina Banika, radaka z Valaskej, historika, jazykovedca, archivara a knihovnika Matice slovenskej pri prilezitosti 100. vyrocia jeho narodenia.

Program:

9.30 - Privitanie hosti starostom obce, Obecny urad Valaska

10.00 - Svata omsa v rimskokatolickom kostole

11.30 - Slavnostna spomienkova akademia, obradna sien (spolocensky dom)

13.45 - Otvorenie vystavy o A. A. Banikovi, obecna kniznica (spolocensky dom)

15.00 - Polozenie venca k pamatniku A. A. Banika, kaplnka sv. Jana (Tatranska ulica)

16.00 - Slavnostny koncert, rimskokatolicky kostol 


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT