22. FEBRUAR 2000 Strana 3

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Urcite ste si aj vy niekedy povedali: Mat tak carovny prutik. Stacilo by s nim trikrat poklepat a vsetko, na co si spomeniete, sa vam splni. Takto "kuzelnicky" sme ladili aj nasu anketu, v ktorej sme sa pytali: Keby ste mali carovny prutik, co vo vasom bydlisku by ste zmenili?

S anketovym mikrofonom


o carovnom prutiku

Neznama pani z Brezna:
- Okolo cinziaka je to vcelku dobre, no a v meste by som carovny prutik pouzila na stare domy na "balockej ulici", ktore treba dat do poriadku. To by bolo asi vsetko.

Anna Tazka, na materskej dovolenke, Cierny Balog:
- Co by som zmenila? Vela. Napriklad nakupne stredisko je nevyuzite, hore je sice butik, ale ceny su tam vyssie ako v Brezne. Teda tie priestory by som vyuzila. No a pre mladych treba urobit nieco, pretoze cez tyzden nemaju kde ist. Jedine v piatok byvaju diskoteky, ale chcelo by to nieco, kde by si mohli posediet.

Katarina Zabkova, robotnicka, Osrblie:
- Ja som so vsetkym spokojna. Starostu mame takeho, ako sa patri. Vie poradit, pomoct. Ku mne sa obec zachovala dobre, ked pred tromi rokmi pocas pohromy nam odnieslo strechu z domu. Aj Zeleziarne Podbrezova nam poskytli peniaze, sami sme si doplatili a nakoniec sme to opravili. Zije sice u nas vela starych ludi, mladych je malo, ale inak v pohode. Mrzi ma len, ze je malo roboty, nie je pre vsetkych, len pre par ludi.

Rudolf Havrila, dochodca, Brezno:
- V meste by som v prvom rade, lebo poznam aj mensie mesta ako je Brezno, spravil dlazbu na namesti a na chodnikoch. Na sidlisku, kde byvam, je pekne prostredie. Jedine, ze ludia si tu este nedavaju pozor, skratka je vela odpadu, papiere od mlieka, krabice a podobne pomimo kontajnerov.

Brigita Gaberova, dochodkyna, Benus:
- Byvame v horarni medzi Benusom a Bacuchom, takze okolo nas je sama priroda. V Benusi by som carovnym prutikom zariadila lepsie zasobovanie v obchodoch, bezne potraviny sice dostanete, ale pre nieco lepsie musite utekat do Brezna.

Manzelia Bibiana a Michal Trnavsky z Pohronskej Polhory:
- Vela je toho, co by sme mohli zmenit. Rozpravat o tom by sa dalo aj desat minut. V prvom rade by sme ten prutik uplatnili na socialne istoty, na zamestnanost, no a samozrejme aj na nerealne veci, ako je zdravie, choroby a podobne. S tym by sa dalo vela robit. Hadam aj na medziludske vztahy, pretoze nie su najlepsie.

hcitpisu.jpg (8894 bytes)

 

Dakujeme...

Starosta obce Benus a predseda organizacneho vyboru pretekov Krnohy - Benus, Pobisovo 2000, ktore boli 12. februara, dakuju organizatorom, spoluorganizatorovi Lesom SR, s. p., Odstepny zavod Benus a sponzorom: Sajgal Oil Brezno, poslanec NR SR za SNS Ing. Dusan Svantner, Pivovar Tatran, s.r.o., Poprad, radio Lumen B. Bystrica, Holdes, s.r.o., Benus, Sviecky Filipovo, Ing. Slavomir Kupcok Filipovo, Ing. Hrusovsky SEZ, firma Sanitra, Rejdovian Telgart, E. Fatunova Brezno, Macula Benus a Usek sluzieb Benus.

Rodicia malej Alicky dakuju Zboru pre obcianske zalezitosti v Brezne za nadherne pripraveny akt uvitania do zivota. Detickam za program, pri ktorom v ociach hrali slzy, primatorovi Brezna Ing. Vladimirovi Faskovi a prednostovi Okresneho uradu v Brezne Ing. Jaroslavovi Demianovi za ich ucast na tejto milej udalosti.

Este raz vdaka

Srdecne dakujem primarovi chirurgickeho oddelenia Nemocnice s poliklinikou v Brezne MUDr. Pavlovi Mrazovi a primarovi gynekologicko-porodnickeho oddelenia MUDr. Tiborovi Bielikovi za timovu pracu pri uspesnej operacii Anny Chamkovej z Nemeckej , t. c. penzion v Brezne.

Milan Skladany

Pre radost deti

Kazdy z nas ma predstavu o tom, ako stravit nedelne dopoludnie. Niekto ho prezije sledovanim televizie, iny v kruhu rodiny, alebo aj obycajnym lenosenim.

O tom, ze nedelne predpoludnie sa da prezit aj netradicne, sme sa presvedcili v nedelu 13. februara na Chvatimechu, kde ucitelky Materskej skoly vo Valaskej v spolupraci s rodicmi zorganizovali prekrasne sportove dopoludnie. Sutazilo sa vo dvoch disciplinach. Na pretekoch na lyziach a na loparoch sa zucastnilo styridsat deti a rodicov. Malych odvazlivcov prisli povzbudit aj ich stari rodicia. Na vrchol Chvatimechu sa dopravili sedackovou lanovkou. Zhromazdili sa na svahu, kde ich oboznamili s organizacnymi pokynmi. Mali sutaziaci dostali startovacie cisla a sutaz mohla zacat. Na prvej sutaznej discipline v jazde na loparoch sa zucastnilo dvadsatstyri deti a v zajzde na lyziach sestnast. Rodicia pripravili velmi narocnu trasu, v ktorej deti peukazali nielen svoje schopnosti, sportoveho ducha, ale hlavne velku odvahu, pretoze teren bol narocny a prejst prvykrat na lyziach pomedzi branky vyzadovalo dostatok odvahy, lebo v cieli chcel byt kazdy prvy.

Vykony boli fantasticke, hodne obdivu sportovcov - profesionalov. Po ukonceni sutaznych disciplin deti dostali obcerstvenie, chutny parok a teply caj. Kazdy bol odmeneny diplomom, cokoladovou medailou, chlapci autickom, dievcata prstenom. Hlavnym sponzorom tejto prekrasnej akcie bol Ing. Ludovit Lenghart s manzelkou, ktorym patri nase podakovanie.

Zaver sutaze spestrili rodicia, ktori sa na chvilu zmenili na rozsantene deti a ukazali svojim najmensim odvahu v pretekoch na klzakoch. Rozlucili sme sa unaveni, spokojni, ale zaroven stastni, ze sme spravili uzitocnu vec pre svoje zdravie, ale co je z nasho pohladu najdolezitejsie, ze sme prispeli k ozdraveniu medziludskych vztahov medzi rodicmi, ucitelkami a detmi. Uz teraz sa tesime, ze o rok si to vsetci spolocne zopakujeme.

Kolektiv uciteliek Materskej skoly na Svermovej 8 vo Valaskej

h0008b.jpg (38962 bytes)

Majstri Slovenska z Polomky

Na sklonku januara sa v Kojsovskej holi uskutocnili Majstrovstva Slovenska v psich zaprahoch v kategorii C1 pre rok 2000. Zucastnili sa na nich aj obcania Polomky, bratia Jozef a Jan Mesiarkinovci z Komenskeho ulice c. 18, ktori sa umiestnili na 1. mieste, cim sa stali majstrami Slovenska. K uspechu im blahozela starosta obce, ich superi zo Ziliny a pracovnici Obecneho uradu v Polomke.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT