4. april 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

  O pol piatej rano 26. marca v Bystrej na ceste v smere z Piesku na Tale I. K. z Lopeja za volantom Renaultu Clio neprisposobil rychlost jazdy stavu vozovky a svojim schopnostiam a dostal smyk. Presiel do protismeru, kde narazil do kovoveho zvodidla. Pri nehode sa lahko zranil jeho spolujazdec I. L. z Podbrezovej. Vodic, u ktoreho namerali 1,06 promile alkoholu, vyviazol bez zranenia, ale zadrzali mu vodicsky preukaz. Na aute je skoda za 120 000 korun.

...

Obvodnemu odeleniu PZ v Brezne 27. marca o pol osmej oznamili, ze 36-rocny M. F. z Cierneho Balogu v zahrade nad rodinnym domom spachal samovrazdu. Muz si strelil do hlavy podomacky zhotovenou jatocnou pistolou na malokalibrove naboje. Privolany lekar konstatoval umyselne samoposkodenie vystrelom do spankovej oblasti, vylucil zavinenie inou osobou a nariadil sudno-lekarsku pitvu. Pistol a malokalibrovu nabojnicu, ktora sa nachadzala v nej, zaistili a zaslali na expertizne skumanie. Vysetrovanie ukazalo, ze dovodom samovrazdy M. F. boli financne problemy v rodine. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Rano 27. marca B. M. z Polomky pri kopani na dvore svojho rodinneho domu nasiel kovovy hrniec a v nom rucne granaty pravdepodobne z druhej svetovej vojny. Na miesto nalezu prisli pyrotechnici z krajskeho riaditelstva, ktori tri rucne granaty vzoru 34 zobrali na zneskodnenie. Eviduje OO PZ Pohorela.

...

Policajti oddelenia nasilnej kriminality Okresnej kriminalnej policie OR PZ v Brezne preverovanim zistili, ze v Hronci 21. marca ziaci Zakladnej skoly vo Valaskej, 9-rocny M. S. z Osrblia a 10-rocny R. P. z Hronca, po predchadzajucej dohode pozadovali od 9-rocneho S. J. dvesto korun. Kedze chlapec peniaze nemal, fyzicky ho napadli a pred dalsimi utokmi ho zachranila nahodna okoloiduca. Spisovy material vo veci podozrenia z trestneho cinu vydierania vzhladom na vek pachatelov odstupili na dalsie konanie OO PZ Podbrezova....

 

 

Do humna neobyvaneho rodinneho domu v Ciernom Balogu sa ktosi vlamal od 20. do 27. marca a ukradol odtial zlty motocykel CZ 175. Kradezou sposobil majitelovi E. J. z Brezna skodu za 7000 korun. Po motocykli a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Vodic jazdnej supravy Tatra 815, T. D. z Novych Zamkov, 27. marca vo Vagnari neprisposobil rychlost jazdy svojim schopnostiam, presiel za krajnicu cesty a havaroval. Dopravnu nehodu presetruje skupina dopravnych nehod. Vodicovi, ktory jazdil pod vplyvom alkoholu (0,32 promile), zadrzali vodicsky preukaz.

...

Golasada, dve rucne baterky, televizna antena, tri fujary, dve valasky, cepy, vypracovana ovcia koza, kolovratok - toto vsetko zmizlo od 19. do 28. marca z rekreacnej chaty v Bacuchu. Majitelovi D. P. z Bratislavy vznikla kradezou skoda vo vyske 15 000 korun, na zariadeni nechal zlodej skodu za dve tisicky. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

V Ski bufete pri lyziarkom vleku v Michalovej ktosi sarapatil pod ruskom 29. marcovej noci. So sebou si odniesol osem CD, alkoholicke napoje, cigarety roznych druhov a mnozstva a financnu hotovost. Skodu sposobenu V. J. z Michalovej vycislili dovedna na 4800 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

O pol stvrtej rano 29. marca zacalo z nezistenych pricin horiet v byte 69-rocnej majitelky R. B vo Valaskej. Pri poziari, ktory zanechal skodu asi za 20 000 korun, doslo k priduseniu R. B. Zenu previezli do nemocnice a hospitalizovali v ARO. Zavinenie inej osoby nezistili. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Breznianski policjati vypatrali pachatelov kradezi vlamanim do osobnych motorovych vozidiel v Brezne. Su nimi 28-rocny M. S. z Pohronskej Polhory a 25-rocny O. G. z Cierneho Balogu, ktori 22. marca zo Skody 120 zaparkovanej na Ulici CSA ukradli autoradio. Okrem toho maju na rovasi aj vlamanie do Skody 105 L na Krculovej ulici, kde poskodili autoradio a ukradli audiokazetu.

Co sa udialo v tyzdni od 24. marca do 31. marca

. V piatok 24. marca hasili poziar rodinneho domu v Lopeji. Vznikol pravdepodobne od televizneho prijimaca. V sobotu poskytovali zdravotnicku pomoc turistovi, ktory v Laznej dostal infarkt. Sanitka sa k nemu pre nedostupny teren nedostala, preto ho poziarnici zniesli na nosidlach. Z garaze na Ulici CSA odcerpavali vodu 28. marca. V noci 29. marca vznikol poziar vo Valaskej, ktoreho pravdepodobnou pricinou bola nezahasena cigareta. Hasili ho 1C prudom. Z bytu evakuovali starsiu pani, ktorej do prichodu RZP poskytli predlekarsku prvu pomoc. Pocas tyzdna bolo niekolko nehod (v Bystrej, Rohoznej, Myte pod Dumbierom, Michalovej), pri ktorych vozidla skoncili v priekope a vytahovali ich autozeriavom alebo Tatrou 815.

154.jpg (4764 bytes).

Cestni zachranari v tomto tyzdni styrikrat odtahovali vozidla. Technicku pomoc na cestach so Zltym anjelom poskytli sedemkrat. Najcastejsie opravuju poruchy zapalovania, vlhke pocasie zle vplyva najma na starsie auta. Dvakrat pomohli vodicom, ktori pozabudli na pohonne hmoty.

155.jpg (4763 bytes)

Z dvadsiatich piatich vyjazdov zachranari RZP zasahovali 15-krat pri nahlych prihodach srdca a obehu, 5-krat pri urazoch, po 2-krat pri inych pripadoch a k umrtiam a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice. V sobotu 25. marca okolo 15. hodiny v urazovom oddeleni breznianskej nemocnice prijali a osetrili mladeho muza pichnuteho nozom. V nedelu 26. marca rano okolo 5. hodiny sa stala dopravna nehoda. Zraneni dvadsatdvarocni muz a zena boli osetreni v urazovej ambulancii v Brezne. V stredu 29. marca v skorych rannych hodinach previezli do nemocnice 70-rocnu zenu, ktora pri poziari bytu vo Valaskej utrpela popaleniny. Hospitalizovali ju v oddeleni ARO v Brezne, jej stav je vazny.

hs.jpg (5636 bytes) Napriek tomu, ze na lyzovanie su na horach dobre snehove podmienky, velmi nepriaznive pocasie to znemoznuje. Husta hmla a snezenie znamena menej navstevnikov, ktorym pocas tyzdna poskytli len male osetrenia. O vacsej patracej akcii, ktora sa uskutocnila v sobotu 25. marca sa blizsie docitate na strane 4

Blahozelanie_image

A zrazu plecia tuhsie citia tarchu, co rocik s rockom zbieral, az kym sa na snurocke zitia zajagalo
sedemdesiat peral.

V piatok 7. aprila sa dozije krasneho zivotneho jubilea - sedemdesiatich rokov - Ing. Vojtech Rakyta,

rodak z Lomu nad Rimavicou. Jeho najblizsi - manzelka Rozalia, dcery Iveta z Rimavskej Bane a Marta s manzelom Petrom a vnucatami Petrou a Katarinou z Banskej Bystrice, mu dakuju za lasku, otcovsku starostlivost, vychovu, a do dalsich rokov mu srdecne zelaju pevne zdravie a vela zivotneho optimizmu. Brat Daniel z Brezna uprimne dakuje jubilantovi najma za to, ze mu spolu so svojou manzelkou niekolko rokov nahradil rodicov, ktorych stratil uz v rannom detstve, a tak toto zlozite obdobie nemusel prezit v detskom domove.

K sedemdesiatke este prianie kratke a rec prosta: Dozi do sta!

...

Do roka je vela dni, do tyzdna je sedem, ale je len jeden 9. april, kedy sa nasa mamicka

Anna Murinova

dozije sestdesiatich piatich narodenin a jeden 17. maj, kedy sa nas otecko

Miroslav Murin

dozije krasnych sedemdesiatich rokov.

Vsetko dobre, vela zdravia, bozieho pozehnania zo srdca zelaju syn Lubo s rodinou, dcery Alena a Olga s rodinami.
Starych rodicov za vsetkych bozkava mala Dominika.
 

Spomienky

Dna 3. aprila sme si pripomenuli nedozitu patdesiatku nasho draheho

Jana Podrazku zo Stiavnicky.

S laskou a uctou spomina manzelka, deti a vnucata Lukasko a Natalka.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu v nas.

Dna 3. aprila uplynul rok odvtedy, co nas vo veku sedemdesiatdva rokov opustil milovany manzel, otec a stary otec

Ladislav Slabeni z Valaskej,

Spomina smutiaca rodina.

...

Pri hrobe vam drahy otec dakujeme za lasku, za vzacne roky prezite s vami, v srdciach mame velky zial, len spomienky na vas ostali nam.

Dna 4. aprila uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil

Milan Bubeliny z Brezna.

S laskou spominaju manzelka Gitka, dcery Zuzka a Renatka s rodinami a syn Stanko s rodinou.

...

Dna 5. aprila si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Juliusa Stulrajtera z Cierneho Balogu - Fajtova,

ktory nas nahle, bez slov a rozlucky opustil vo veku osemdesiatjeden rokov.

S laskou a uctou spominaju manzelka, syn a dcery s rodinami.

...

Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.

Dna 6. aprila uplynu dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil

Jan Molcan z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S laskou spomina manzelka, syn a dcery s rodinami.

Uzreli svetlo sveta image

Natali Naudtova z Brezna, David Pustaj zo Sumiaca, Terezia Kubandova zo Zavadky nad Hronom, Veronika Klimentova z Brezna, Barbora Olahova z Brezna, Dominik Molcan z Brezna, Kristina Maruskinova z Polomky, Igor Bartos z Brezna, Zaneta Pustajova z Telgartu.

Opustili nas_image

Mario Horvath (1) z Nemeckej, Jan Belasy (73) z Valaskej, Michal Kudelka (91) z Valaskej, Jan Strigac (72) z Brezna, Anna Uramova (87) z Michalovej, Frantisek Michalisko (36) z Cierneho Balogu, Rudolf Babela (73) z Helpy, Irena Sencekova (82) z Jasenia, Marta Kvackajova (79) z Jasenia, Anna Molotova (73) zo Zavadky nad Hronom.


BARAN

Zboznovana osoba vam nepadla hned do narucia a vy ste z toho uplne nestastni. Nebudte netrpezlivi, naucte sa bojovat a vydrzat. A napokon, na lukach kvitnu aj ine kvetiny.

BYK
Napriek tomu, ze vonku je uz jar, vy si nosite domov celu hromadu spisov na vybavovanie. Pracujte tak, aby ste sa mohli venovat aj jarnej prirode.

BLIZENCI
Konecne by ste sa mali pustit do zmien, ktore uz davnejsie chystate v ramci svojej domacnosti. Dajte si zalezat na dobrej organizacii, pozvite si na pomoc aj priatelov.

RAK
Uz nemozete dalej odkladat jarne prace v zahrade. Tato cinnost vas osviezi, budete mat radost z pohybu na cerstvom vzduchu a uplatnite aj odborne vedomosti.

LEV
Citite sa sklamani, sami so sebou nie ste spokojni. Nijako vas nevzrusuje ani to, ze vikend vam prinesie vela prijemnych chvil, zabavy. Nebudte vsak vystredni.

PANNA
Mali ste moznost presvedcit sa o tom, ze pozornost venovana zivotnemu partnerovi prinasa radost aj vam. Tyzden poskytne siroky priestor na vymenu nazorov.

VAHY
Dobre skusenosti posilnuju sebavedomie. Ste teraz sebavedomejsi, co vam pomoze prekonat iste komplikacie. Majte vsak na mysli, ze nic nejde samo od seba.

SKORPION
Zdrojom vasej dobrej nalady je vydatny zdravy spanok. Tento stav bude pozitivne vplyvat na vase skutky cely tyzden. Mozete sa pustit aj do narocnych uloh.

STRELEC
Konecne si mozete dopriat pohodu a pokoj. O jednej delikatnej zalezitosti by ste potrebovali hlbsie porozmyslat. Nedajte sa ovplyvnit radami Vodnara.

KOZOROZEC
Svoj povodny plan sa vam nepodari uskutocnit. Neberte to tragicky, ved nikde nie je urcene, ze to musi byt tak. Rozhodnite sa pre najvyhodnejsiu alternativu.

VODNAR
Najdete si viac casu na vybavovanie osobnych zalezitosti. Mozete ratat s vyjasnenim jednej neprijemnosti. Aj ked nedostanete zadostucinenie, mozete byt spokojni.

RYBY
Venujte isty cas osetrovaniu svojho tela, snazte sa zbavit vsetkych dusevnych zatazi. Chodte si zaplavat, urobte si turisticky vylet a nezabudnite aj na priatelov.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT