3. MAJ 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

  Na konci aprila zaznamenali v Ciernom Balogu dve nahle umrtia. Popoludni 29. aprila A. S. nasla v spalni rodinneho domu na Janosovke mrtveho 54-rocneho J. B. Na druhy den vo Vydrove takisto v rodinnom dome objavil M. P. mrtvolu 39-rocneho P. A. Lekari v obidvoch pripadoch konstatovali nahlu smrt bez zavinenia cudzej osoby a nariadili zdravotno-bezpecnostnu pitvu.

...

Od popoludnia 21. aprila do osmej hodiny rannej nasledujuceho dna sa v Michalovej neznamy pachatel vlamal do miestneho pohostinstva. Ukradol odtial rozne druhy liehovych, nealkoholickych napojov a cigariet, cim obecnemu uradu sposobil skodu dovedna asi za 9000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Elektroniku rozneho druhu a mnozstva, pokladnicku s financnou hotovostou, sperky zo zlteho kovu - takyto lup za 211 500 korun si odniesol zlodej z bytu Z. I. na Laskomerskeho ulici v Brezne. Kradez sa stala od pol jednej popoludni 22. aprila do pol druhej v noci 23. aprila. Vysetruje OUV Brezno.

...

V noci z 22. na 23. aprila sarapatili v potravinach Mix v Polomke 17-rocny K. J. a 25-rocny F. D. Odcudzili cigarety, cukrovinky roznych druhov a mnozstva, cim Horehronskemu spotrebnemu druzstvu sposobili skodu vo vyske 23 500 korun. Mladencov z Polomky vypatrali pohorelski policajti.

...

Skoda Octavia, zaparkovana pred rodinnym domom v Hornej Lehote, nedala pokoja akemusi odvazlivcovi. Vlamal sa sem pravdepodobne pod ruskom 24. aprilovej noci a ukradol autoradio Pioneer, cim majitelovi F. M. sposobil skodu dovedna za 24 500 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Od konca marca do 27. aprila ktosi vykonal kradez vlamanim do horskeho hotela Kosodrevina v rekreacnej oblasti Nizke Tatry - Juh v katastri Dolnej Lehoty. Kradezou tovaru (57 elektrickych konvertorov, 6 vodovodnych baterii, 5 umyvadiel, 2 pisoare, 3 prietokove ohrievace, 4 zachodove misy, 2 davkovace na tekute mydlo, 2 televizory, 2 elektronicke pokladne, 4 pocitacove zostavy, vacsie mnozstvo servirovacich mis, vazy, dozy na kavu, antikorove pribory, pohare, salky a podsalky) sposobil firme Ski Jasna, a. s., skodu za 400 000 korun a poskodenim zariadenia za 50 000 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

Bez zjavnych znakov nasilia otvoril vchodove dvere obchodneho domu a v jeho objekte poskodil kovovy trezor. Takto si niekedy medzi 23. a 24. aprilom pocinal neznamy pachatel v Ciernom Balogu. Svojim konanim sposobil Horehronskemu spotrebnemu druzstvu v Brezne asi 10 000-korunovu skodu. Pravdepodobne sa uspokojil len s vandalizmom, pretoze ziadnu kradez nezistili. Preveruje OO PZ Brezno.

...

O desiatej vecer 24. aprila doslo v Helpe ku kradezi vlamanim do potravin Diskont, ktorych majitelom je Horehronske spotrebne druzstvo Brezno. Z vykladu zmizla obedarova suprava, dva smetne kose, sada stipcov na bielizen, kefa na cistenie WC, cajnik, vsetko dovedna bezmala za 1000 korun, na zariadeni ostala 6000-korunova skoda. Na druhy den pohorelski policajti z kradeze usvedcili 23-rocneho O. R. z Helpy.

...

Pat minut pred jednou hodinou popoludni 26. aprila pri plakani bielizne spadol v Hronci do potoka Osrblianka trojrocny Milanko. Matka ho s pomocou nahodnych obcanov nasla v Ciernom Hrone asi dva kilometre od miesta spadnutia. Ani napriek okamzitemu ozivovaniu sa chlapceka nepodarilo zachranit. Dieta previezli do nemocnice F. D. Roosvelta v Banskej Bystrici na zdravotno-bezpecnostnu pitvu. Zavinenie cudzej osoby je vylucene. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Doteraz neznamy pachatel sa vlamal do skladu materialu, ktory sa nachadza pri rodinnom dome v Benusi. Zo skladu ukradol vrtacku, rozne zahradnicke naradie a stavebny material, cim majitelke M. S. z Bratislavy vznikla asi 13 000-korunova skoda. Kradez vlamanim sa stala v case od 20. oktobra do 26. aprila. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Bezmala 13 000-korunovu skodu sposobil zlodej Polnoproduktu C. Balog. V jeho objekte sarapatil v noci na 27. aprila, ked bez pouzitia nasilia z kravina v Dobroci ukradol dve osemdesiatkilogramove telata. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Na konci aprila zaznamenali v Ciernom Balogu dve nahle umrtia. Popoludni 29. aprila A. S. nasla v spalni rodinneho domu na Janosovke mrtveho 54-rocneho J. B. Na druhy den vo Vydrove takisto v rodinnom dome objavil M. P. mrtvolu 39-rocneho P. A. Lekari v obidvoch pripadoch konstatovali nahlu smrt bez zavinenia cudzej osoby a nariadili zdravotno- bezpecnostnu pitvu.

Co sa udialo v tyzdni od 20. do 28. aprila

.Pravdepodobne poskodena benzinova hadicka sposobila vo stvrtok 20. aprila na Baldovskom moste v Brezne poziar Skody 120. V sobotu otvorili prievanom zabuchnute dvere na Fucikovej ulici v Brezne, absolvovali zbytocny vyjazd do Zadnych Halan a hasili poziar dalsej Skody 120, tentokrat v Podbrezovej. Na Velkonocny pondelok uhasili vysokym tlakom kontajner na Mazornikove. O tom, ze pri priprave jedla netreba zaspat, sa presvedcil 25. aprila obcan na Ulici MPCL v Brezne. Dymenie z bytu ohlasili susedia poziarnikom. Nasledujuci den ich na tuto ulicu priviedlo otvaranie bytu, ked majitelka stratila kluce. Pekne, slnecne a teple pocasie predlzeneho vikendu lakalo mnohych "upratovacov" k vypalovaniu starej suchej travy. Preto mali poziarnici dalsich desat vyjazdov do Brezna i horehronskych obci.

154.jpg (4764 bytes).Cestni zachranari trikrat odtahovali auta. Jedno z Jarabej do strediska v Lopeji, kde ho opravili, dalsie dve pokazene (Skodu 120 a Renault) do Banskej Bystrice a Zvolena. Patkrat vystartoval na cesty Zlty anjel. Dvakrat "zachranoval " vodicov bez pohonnych hmot - v Dubovej a na Taloch. V Krpacove otvaral Feliciu, v ktorej ostali zabuchnute kluce. Na Certovicu ho zaviedla vymena rezervy Felicie. V Zavadke nad Hronom opravil chladic na Mazde.

155.jpg (4763 bytes) Z tridsiatich vyjazdov sanitka RZP vystartovala 5-krat k urazom, po 6-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, k inym a k mozgovym prihodam, 2-krat k brusnym, po raze k zneuzitiu, k otrave, k nahlej prihode dychacieho systemu, k resuscitacii, ktora skoncila neuspesne a jedneho pacienta previezla do Banskej Bystrice. V sobotu 22. aprila o 17. hodine oznamili neznami ludia na c. 155, ze na Lichardovej ulici v Brezne je v bezvedomi muz. Po prichode sanitky tam zachranari nikoho nenasli. V stredu 26. aprila spadol do potoka v Hronci 4-rocny chlapec. Jeho pribuzni po neuspesnom hladani privolali sanitku RZP. Medzitym chlapceka asi po dvoch kilometroch voda vyplavila na breh. Lekarom sa napriek vsetkym ozivovacim metodam dieta nepodarilo zachranit.

hs.jpg (5636 bytes) Cez velkonocny vikend vladlo na horach velmi pekne pocasie, a preto tu bolo aj vela turistov a lyziarov. Nastastie sa nevyskytol ziadny uraz, osetrili len mensie odreniny a dve trzne rany. Po sviatkoch zavladlo ukludnenie a pocet navstevnikov sa rapidne znizil.

Uzreli svetlo sveta image

Alexandra Oravkinova z Helpy, Barbora Orosova z Nemeckej, Sebastian Hudec z Podbrezovej, Ladislava Mucova z Pohorelej, Peter Novosad z Pohorela, Pavla Virusova z Pohorelej, Kristina Pustajova z Cierneho Balogu, Denis Harvan z Telgartu, Iveta Antolova z Pohorelej, Matej Stancik z Podbrezovej, Kristian Bartos zo Sumiaca.

Opustili nas_image

Jan Maruskin (82) Polomka, Frantisek Liptak (91) zo Zavadky nad Hronom, Jaroslav Mikos (67) z Valaskej, Irena Sedliakova (80) z Brezna, Zuzana Kriskova (73) z Brezna, Jan Dolnan (78) z Brezna, Gejza Otiepka (88) z Hornej Lehoty, Anna Strapkova (78) z Hronca, Maria Lajtosova (84) z Brezna, Julia Longauerova (76) z Brezna, Anton Zemko (64) z Cierneho Balogu, Matus Nepsinsky (70) z Pohronskej Polhory, Bozena Riesova (69) z Valaskej, Viktor Stano (81) z Podbrezovej, Emil Kohutik (67) z Predajnej, Mario Olah (4) z Hronca.

Spomienky

Neplacte za mnou, ze som odisiel, len pokojny spanok mi prajte, len vo svojich srdciach tichu spomienku si na mna zachovajte.

Dna 26. aprila uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil

Stefan Medved z Brezna.

Spomina manzelka, dcery Katka, Janka, Zuzka s rodinami a syn Mirko s rodinou.

...

Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na polhorskom cintorine spis svoj vecny sen. Len sviecu horiacu a krasnu kyticu na hrob ti mozeme dat a na krasne prezite roky s tebou spominat. Mal si nas rad a chcel si este zit, ale prisla ta chvila, ked musel si nas opustit.

Dna 6. maja uplynie trinast rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany manzel, otec a stary otec

Ivan Trnavsky z Pohronskej Polhory.

S laskou spominaju manzelka Bozena a Alena, Ivan, Erika s rodinami a ostatna rodina.

...

Mama, bola si jedina, ktoru som mala, mama, bola si jedina, pre ktoru som velmi trpela, ak som ti kedy ublizila, odpust mi, prosim ta, mama, lebo teba uz dlho niet, a ja som sama.

Dna 8. maja uplynie pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila

Antonia Sreinerova z Cierneho Balogu.

So smutkom v srdci spomina dcera Anna s rodinou.

...

Dna 10. maja si pripomenieme nedozite sedemdesiate narodeniny

Otta Brecku.

S laskou a vdakou na neho spominaju manzelka a deti s rodinami.

Prosime vsetkych, ktori ho poznali, o tichu spomienku.

Podakovanie

Z uprimneho srdca dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom, spolupracovnikom, clenom DSJCH v Brezne a znamym, ktori sa prisli 19. aprila rozlucit s nasim drahym manzelom, otcom, starym otcom, zatom, svagrom a bratom

Michalom Borcinom z Brezna.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a kvetinove dary.

Smutiaca rodina


BARAN

Dajte si iste osobne veci do poriadku a zamyslite sa nad svojim spravanim. Nesposobujete komplikacie prave vy? Zvazte si dobre svoje obchodno-financne zalezitosti.

BYK
Ak mate chut v praci sa zasmiat, tak sa smejte nahlas a od srdca. Ovela lahsie si ziskate ludi a ich podporu, ako keby ste sa pretvarovali. Ved viete, o co vam ide!

BLIZENCI
Budete mat privela povinnosti, bez pomoci ich nezvladnete. Stretnete spriaznenu dusu, o ktorej ste nemali ani tusenia. Starajte sa o svoje dusevne i telesne zdravie.

RAK
Mate dobru naladu, tyzden ma pre vas celkom prijatelny start. Nerozladi vas ani sef, ked vam prideli zlozitu ulohu. Zistite, ze je to z jeho strany prejav dovery.

LEV
Vas neprenasleduje pocit opustenosti, niekedy vsak musite aspon nakratko vydrzat bez zboznovatelov. Cez vikend vsak istotne pride ten, koho cakate a potesi vas.

PANNA
Nikoho neznasate pri sebe a pritom nariekate, ze ste opusteni. Priatelia sa vam vyhybaju, ale nemate dost sil, aby ste sa k nim prihovorili. Ponizujete inych, aj seba.

VAHY
Tyzden vam ponuka vyborne podmienky pre koncipovanie svojej buducnosti z hladiska podnikania. Cim viac sa budete spoliehat na svoj instinkt, tym budete uspesnejsi.

SKORPION
Nielen temperamentny zalubenec vie byt naruzivy. Napriek tomu, ze vela snivate, su vase ciny preniknute horlivostou. Lebo presne viete, co chcete dosiahnut.

STRELEC
Vase plany konecne dostali zelenu. Mate moznost presadit sa aj v tej najvacsej konkurencii. Obojstranne vyvazeny partnersky vztah bude pre vas spolahlivou oporou.

KOZOROZEC
V jednej odbornej zalezitosti budu od vas chciet odpoved na delikatnu otazku. Nepovedzte este posledne slovo, pockajte. Buduci tyzden budete mudrejsi.

VODNAR
Hviezdy sa na vas zasa usmievaju, praca vam pojde od ruky. Nadriadeni patricne ocenia vase usilie. Nerobte velke nakupy, alebo pri nakupoch nebudte sami.

RYBY
Neutracajte svoje nasetrene peniaze za hluposti. Ak ich vobec chcete "prevetrat", investujte do nehnutelnosti. Pre istotu vsak vyhladajte znameho odbornika, poradi vam.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT