3. MAJ  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Vikendove futbalove zrkadlo

II. liga
26. kolo 30. aprila

Inter B - Podbrezova 0:2 (0:0), goly hosti: Bazik, Pelegrin, rozh. Pastorek, 215 div.

Podbrezova konecne presvedcila hernym prejavom. Zapas velmi dobrej urovne sa skoncil zasluzenym vitazstvom.

Jan Karas

Novaky - SKP Devin 2:0, Levice - Rimavska Sobota 3:2, Nove Zamky - Piestany 2:1, Senica - Lokomotiva 6:1, Slovan B - Licartovce 1:3, Spisska Nova Ves 0:2, Stropkov - Puchov 0:0, Ziar nad Hronom - Bardejov 0:1.

III. liga
Dohravka
16. kolo 26. aprila

Dubova - L. Mikulas 1:0 (0:0), gol: Luptak, rozh. Koncek, 88 div.

Hostia z L. Mikulasa rozhodne neprisli do Dubovej lahko pustit body. Hlavne po nedelnej prehre, ktora zvazovala hracom nohy, sa snazili vyrazat do rychlych protiutokov. Domaci si vypracovali v prvom polcase niekolko golovych sanci, no nevyuzili ich. Do kabin sa odchadzalo s bezgolovou remizou. Po zmenej stran domaci vystupnovali tlak, z ktoreho padol jediny gol zapasu. Do konca sa hralo uz iba medzi sestnastkami.

21. kolo 30. aprila
Dubova - Namestovo 3:2 (1:1), goly domacich: Klesken, Stacho, Kucera, rozh. Badura, 150 div.

Domaci aj ked nepodali vynimocny vykon, vytvorili si mnozstvo golovych sanci, z ktorych zial zuzitkovali len tri. Hostia skorovali dvakrat po hrubych chybach domacej obrany.

Jan Chamko

Revuca - Bela 4:0,Tornala - Rudina 1:1, Lucenec - Bytca 5:0, Cadca - Istebne 1:1, L. Mikulas - Selce 3:1, K. Liekovec - Martin 0:1, Kremnicka - Zilina B-Strazov 2:2.

IV. liga sk. Juh
Dohravka
14. kolo 26. aprila

Brezno - Hrochot 2:0 (2:0), goly: Lehocky, Resutik, rozh. Dado, 60 div.

V dohravanom zapase zasluzene zvitazili domaci. V 29. minute v skrumazi sa najlepsie zorientoval Lehocky a zaznamenal prvy uspech. V 37. minute Resutik obisiel obranu i brankara a dal do prazdnej brany druhy gol.

Tibor Gilla

19. kolo 30. aprila
Filakovo - Brezno 2:1 (1:1), gol hosti: Resutik, rozh. Korcok, 80 div.

Od zaciatku stretnutia slo skor o otukavanie superov. Lepsie zacali hostia, ked pre presne casovanej prihravke Svobodu dal Resutik z hranice sestnastky kriznou strelou veduci gol. Domaci vyrovnali v nadstavenom case prveho polcasu zo skrumaze pred breznianskou branou. Druhy polcas predvadzali obe muzstva futbalovy odvar so stastnym koncom pre domacich, ktori po chybe brankara Radovica vsietili druhy gol. Od tohto momentu sa stretnutie viac menej uz iba dohravalo. Futbalovej krasy sa divak nedockal do poslednej minuty.

Ladislav Hanzlovic

Hrinova - Zvolen 0:5, V. Krtis - Rakytovce 1:1, Tomasovce - N. Bana 4:1, Kalinovo - Dukla B. Bystrica B 1:2, Tisovec - L. Vieska 4:0, Kremnica - Hrochot 0:0.

V. liga sk. C
Dohravky

14. kolo 26. aprila
D. Hamre - T. C. Balog 4:1 (0:1), gol hosti: M. Kliment, rozh. Izdinsky, 150 div.

Prvy polcas patril hostom, ktori si vypracovali niekolko slubnych prilezitosti, no premenili len jednu. Po zmene stran domaci z ofsajdu vyrovnali, ovladli stred pola a otocili vysledok vo svoj prospech.

Dusan Potkany

Zarnovica - Predajna 2:1 (0:0), gol hosti: Medved, rozh. Palik, 100 div.

Muzstva odohrali vyrovnane stretnutie s golovymi prilezitostami na oboch stranach. Domaci sa ujali vedenia v 65. minute, hostia vyrovnali v 70. minute. Ked sa zdalo, ze stretnutie skonci nerozhodne, strelili domaci v 89. minute vitazny gol, ked pred brankou hosti zostali po rozohrati rohoveho kopu traja volni hraci Zarnovice. Muzstvo Predajnej tak opat v dalsom jarnom stretnuti doplatilo na chyby, ktore hlavne v obrannej cinnosti vyprodukovali jeho hraci.

Ing. Jan Bulla

Podbrezova B-Valaska - Brusno 1:0 (1:0), gol: Jancik, rozh. L. Berta, 250 div.

Rusne futbalove stretnutie drzalo v napati vsetkych divakov do posledneho hvizdu rozhodcu. Zaciatok zapasu zvladli lepsie domaci. V 2. minute Zazrivec z patky neprestrelil obranu hosti. V 15. minute Jancik unikol po lavom kridle a kriznu strelu (lobom) spoza sestnastky prekonal brankara hosti. V 23. minute Zazrivec si pekne obhodil obrancu hosti, ale golovu prilezitost nevyuzil. Hostia si az v 25. minute stretnutia vypracovali golovu prilezitost, ked na prizemnu centrovanu loptu popred branu domacich utocnik hosti vklzackou nedociahol. V dalsich minutach prveho polcasu viacej z hry mali domaci, no strelecky sa nepresadili. V druhom polcase v 47. minute sancu hosti robinzonadou zachranuje Petrinec. V dalsom priebehu hostia vybornym branenim odolavali tlaku domacich a z rychlych protiutokov otvorili domacu branu najma v 75. a 85. minute stretnutia. Domaci strelci Pisoja, Gajdosik, Sokol, Pancik, Skantar nemali svoj den, ked vacsina striel letela ponad branu hostujuceho muzstva, a tak stretnutie skoncilo vydretym, ale zasluzenym jednogolovym vitazstvom domaceho muzstva.

Juraj Cibula

Hlinik - Priechod 4:0, Sliac - Sasova 0:0, Detva - Radvan 2:3.

19. kolo 30. aprila
Sasova - C. Balog 0:0, rozh. Migo, 150 div.

Od uvodnych minut hrali muzstva otvoreny utocny futbal a aj ked vysledok tomu nenasvedcuje, sanci na oboch stranach bolo dost. V 32. minute rozhodca neodpiskal v pokutovom uzemi faul na Jozefa Kvietka ml, hned na to mu ukazal cervenu kartu za bezny faul. V druhom polcase prekvapili oslabeni hostia domacich aktivnou hrou, hrali disciplinovane a koncentrovane a az na niekolko momentov ich nepustili do vaznejsej prilezitosti. Naopak sa rychlymi kontrami snazili ohrozit branu domacich. V zaverecnych piatich minutach si Tatran vypracoval tri dobre golove prilezitosti, skoda, ze ich nevyuzil, lebo za svoju hru v druhom polcase by si bol gol zasluzil.

Dusan Potkany

Brusno - Predajna 4:4 (1:1), goly hosti: Haviar, Dunajsky, Cibenka, Gondas, rozh. Beno, 200 div.

Stretnutie sa hralo v nervoznej atmosfere, ktoru zapricinil hlavny rozhodca spolu so svojimi asistentami. Rozhodca urobil zo zapasu poriadnu frasku, ked v prospech domacich vymyslel dva pokutove kopry a jeden priamy kop na hranici sestnastky, po ktorych dalo Brusno goly. Okrem toho urobil v spolupraci s asistentami viacero nekorektnych rozhodnuti proti hostom. Hracov hosti treba pochvalit za to, ze vypatej atmosfere nepodlahli a dali styri pekne goly, ked po samotnych unikoch skorovali haviar a Gondas a peknymi strelami z dialky sa presadili Dunajsky a Cibenka. Dokazali v tomto tazkom stretnuti uhrat nerozhodny vysledok, napriek tomu, ze proti nim nestali len hraci supera. Hra zvana futbal dostala v tomto stretnuti od rozhodcov poriadnu facku.

Ing. Jan Bulla

Sliac - Hlinik 1:6, Detva - Zarnovica 1:1, Radvan - D. Hamre 4:0, Poniky - Priechod 2:1.

I. trieda
19. kolo 30. aprila

Osrblie - Myto 1:2 (0:0), goly: Leitner - , rozh. Hiker, 80 div.

Hostia boli pocas celeho zapasu lepsim muzstvom a v prvom polcase sa im podarilo strelit veduci gol. V druhom polcase domaci vyrovnali golom Leitnera, pridali na doraze a hra bola vyrovnana. Hostia pred koncom zapasu dali druhy gol, cim rozhodli o vysledku.

Emil Trnik

P. C. Balog - Balaze 3:1 (2:1), goly domacich: Kovalcik, Halka, Nather, rozh. Vanik, 150 div.

Za pekneho pocasia sa hral od 1. minuty dobry rychly kombinacny futbal. Hostia posobili v poli dobrym dojmom, dobre kombinovali, mali castejsie loptu pod kontrolou, len v utoku sa dokazali presadit iba raz. Domaci v uvode zapasu pritlacili supera a v 11. minute dal gol Kovalcik. Potom este mohli zvysit svoj naskok, ale nedokazali prekonat supera a naopak hostom sa podarilo vyrovnat. Uz sa zdalo, ze polcas skonci remizou, ale Halka dostal domacich do vedenia. V druhom polcase z mnozstva sanci na obidvoch stranach sa podarilo dat gol len domacemu Natherovi a o vysledku bolo rozhodnute.

Ivan Belko

Sl. Lupca - Helpa 5:0 (3:0), rozh. Direr, 120 div.

Hostia vytvarajuc si golove sance drzali krok s domacimi skoro po cely prvy polcas. Hostujuci posledny stoper urobil osem minut pred prestavkou chybu a tym umoznil domacim ujat sa vedenia, ktori este do prestavky zvysili naskok a ziskali psychicku vyhodu. Druhy polcas bol opat vyrovnany, sance si vytvarali obe muzstva, ale hostia nedokazali premenit ani jednu, kym domaci este zvysili naskok. Konecny vysledok vobec nezodpovedal priebehu hry a pre hosti je dost kruty.

Jozef Klimko

Badin - Bravacovo 1:0 (0:0), rozh. Suchy, 70 div.

Hraci Bravacova mali v tomto stretnuti velku smolu, pretoze uz v prvej stvrthodine zapasu mohlo byt o vysledku rozhodnute, ked zahodili styri ciste golove prilezitosti. V druhej casti hry sa to opat opakovalo, boli iniciativnejsi, co mohli dokonale vyuzit, ale stastie stalo pri domacom muzstve, ktore sa pocas celeho stretnutia iba branilo a pat minut pred koncom dokazalo asi po jedinej chybe dobre organizovanej obrany hosti strelit gol.

Miroslav Sperka

Jakub - Malachov 1:0, Podkonice - Kraliky 0:1, Rakytovce - Salkova 3:0.

II. trieda sk. A
19. kolo 30. aprila

Lucatin - Nemecka 2:3 (0:1), goly hosti: Ruzinsky, Bartos, Ruzicka, rozh. Zeman, 70 div.

V zapase priemernej urovne zasluzene zvitazili hostia. Rozhodca sa zhostil svojho poslania dobre.

Vladimir Pejko

II. trieda sk. B
19. kolo 30. aprila

H. Lehota - Hronec 0:1 (0:0), gol: Repka, rozh. Stefanik, 70 div.

Hra obidvoch muzstiev v prvom polcase bola rovnaka - bez zapalu, dorazu a bez vytvorenia si golovych sanci. V druhom polcase hostia pridali na bojovnosti a z trestneho kopu pri nepozornosti brankara domacich skorovali. V dalsej casti hry brankar domacich zachranil dve vylozene prilezitosti, ale domaci nevystrelili na branku hosti ani raz. Hraci domaceho muzstva nezvladli hru, kedze ich vacsia cast nemala sil k pohybu a ani kus zodpodvednosti. Pretoze delegovani rozhodcovia z B. Bystrice sa nedostavili na zapas, doslo k zrebovaniu medzi domacimi a hostami - vyhrali domaci. Zapas viedol Milan Stefanik k spokojnosti oboch muzstiev.

Frantisek Sperka

Telgart - Pohorela 1:1 (1:0), goly: Citterberg - Tlucak, rozh. Weiss, 50 div.

Prvych tridsat minut existovalo na ihrisku iba jedno muzstvo. Domaci svojim nasadenim a vybornym pohybom zatlacili svojho supera do hlbokej defenzivy a potom, co sa ujali vedenia sa zdalo, ze sa konecne dockaju vitazstva. Hostia vsak prezili tlak bez inkasovania dalsieho golu, zlepsili svoju hru a postupne prebrali iniciativu na svoje kopacky. Vdaka dobrej hre zaloznej formacie boli cely druhy polcas lepsim muzstvom a nebezpecne podkurovali domacej obrane. Spravodlivu delbu bodov zariadil sedem minut pred koncom Tlucak, ked z bezprostrednej blizkosti usmernil do siete prudky center striedajuceho hraca.

Ivan Citterberg

Zavadka - Jasenie 0:4 (0:1), goly hosti: Jan Weisenbacher 4, rozh. Sitarcik ml., 60 div.

Jedno z lepsich stretnuti. Domaci boli v poli celkom vyrovnanym superom, hostia boli efektivnejsi v koncovke. Domaca obrana poskytla viac priestoru, co strelec hosti nalezite vyuzil. Vzhladom na postavenie v tabulke, Jasenie vykonom nepresvedcilo.

Jozef Bartosik

D. Lehota - Sumiac 5:3 (2:0), goly: Jan Saling 2, Fodor 2, Babic - M. Melo, Kubik 2 , rozh. Polenkovic, 90 div.

Domaci zacali hned od zaciatku dobre. Uz v 20. minute viedli 2:0 po peknych goloch J. Salinga. I ked v prvom polcase bolo este vela golovych prilezitosti, tie ostali nevyuzite. V druhom polcase pridali aj Sumiacania a zapas mal rusnejsi priebeh. V 55. minute Fodor zvysil na 3:0, v 70. minute znizovali hostia na 3:1. O pat minut dal Fodor svoj druhy gol a bolo 4:1, v 76. minute znizili opat hostia na 4:2. Domaci odpovedali v 82. minute na 5:2, posledne slovo mali hostia, ktori strelili treti gol a upravili na konecny vysledok 5:3. Zapas mal dobru uroven a hralo sa velmi slusne, o co sa pricinili obidve muzstva aj rozhodca.

Milan Tazky

Benus - Michalova 0:3 (0:1), goly hosti: Podmanicky 2, Vlcek, rozh. Kadlec, 30 div.

Hrstke skalnych fanusikov predviedli obe muzstva velmi slaby futbal. Hosti mozu tesit akurat tri body a domaci sa opat presvedcili, ze futbal sa bez treningu a futbaloveho srdca hrat neda.

Kamil Kosik

P. Polhora - Sihla 1:0 (0:0), gol: P. Kan, rozh. Piar, 50 div.

O zasluzene vitazstvo domacich sa postaral P. Kan vydarenou strelou z trestneho kopu na zaciatku druheho polcasu. Domaci nepremenili mnozstvo sanci a len tak-tak za to nepykali, ked hostia z ojedinelych protiutokov neskorovali. Vynikli z domacich strelec golu, z hosti Pancik a Sitarcik.

Lubomir Singer

 


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT